LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ANWB aansprakelijk stellen

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Akman
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2015 22:14

ANWB aansprakelijk stellen

Ongelezen bericht door Akman »

We zijn in Duitsland gestrand met de auto (Renault Laguna uit 2004). Probleem bleek de versnellingsbak te zijn. Contact gehad met de ANWB die hebben een sleepwagen gestuurd, we zijn zelf ook meegereden en hebben daar nog in de auto zitten wachten op het vervangend vervoer, omdat het koud was hebben we de auto laten lopen en de verwarming aangezet. Daarna zijn wij vertrokken met het vervangend vervoer en een week later werd de auto naar Nederland getransporteerd.

Bij aankomst deelde de sleepwagenchauffeur mee dat de auto niet van het stuurslot af kon. bij nader inzien bleek de sleutelkaart niet meer te werken. Dus hebben we contact opgenomen met de ANWB, omdat we de auto met draaiende motor (dus werkende sleutelkaart) hebben achtergelaten. Er werd ons in eerste instantie vergoeding van een nieuwe sleutelkaart toegezegd en later werd dit weer ingetrokken, omdat het geen transportschade zou zijn en het zou bij Renaults wel eens voorkomen.

Ondertussen hebben we al een nieuwe kaart gekocht twv €190,- en de auto zelf naar de Renault dealer laten brengen met een sleepwagen om de nieuwe kaart in te lezen. Daarna bleek niet alleen de sleutelkaart, maar ook de kaartlezer kapot. (Een zelden gezien probleem bij Renaults, aldus de dealer) een nieuwe kaartlezer kost weer €371,- .

De ANWB geeft nu aan dat we zelf bewijs moeten vinden dat de sleutelkaart werkend is achtergelaten in Duitsland. Daarop zijn we teruggegaan naar het sleepbedrijf in Duitsland, maar die willen ons geen informatie verstrekken omdat ze partner zijn van de ANWB en er niet tussen willen gaan zitten.

Ondertussen zijn we dus €561,- verder, en is er nog niks aan het oorspronkelijke probleem gedaan.

Wat kunnen we nu nog doen?

(Volgens een vertrouwelijk gesprek met een andere ANWB monteur is het probleem ontstaan door te ruw met de sleutelkaart omgaan en vervolgens te lang op contact te laten staan.)

peteroo
Berichten: 844
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: ANWB aansprakelijk stellen

Ongelezen bericht door peteroo »

Ik kan hier zo 1, 2, 3 geen passend antwoord op geven, maar dat problemen met sleutelkaarten (keycard) bij Renault zelden voorkomen is onzin. Uw dealer veegt zijn straatje schoon. Als je hier op googlet kom je vergelijkbare problemen tegen, bv http://nl.wikipedia.org/wiki/Renault_Laguna en http://www.anwb.nl/auto/tests/autotests ... 10-01/1441

Zeker de Laguna 2 die u heeft is berucht vanwege allerhande elektronische problemen en ook de versnellingsbak is niet zonder mankementen. De versie vanaf 2005 schijnt te zijn verbeterd en met de Laguna 3 heeft Renault zich zelfs sterk gerevancheerd.

Persoonlijk denk ik dat veel van de moderne auto's die vol met gecompliceerde elektronica zitten op termijn kostbare problemen gaan geven.

Het zijn trouwens wel prachtige wagens.

thecure
Berichten: 2708
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: ANWB aansprakelijk stellen

Ongelezen bericht door thecure »

snel wegdoen die bak en wat betrouwbaars kopen.

peteroo
Berichten: 844
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: ANWB aansprakelijk stellen

Ongelezen bericht door peteroo »

Tja, als de auto verder bevalt kun je er beter in doorrijden. De inruilwaarde schijnt schrikbarend laag te zijn, dus dan kun je 'm maar beter oprijden of wachten op het definitieve mankement.

Gesloten