LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.

Problemen Mercedes Vito/Viano V6

Klachten
9
43%
Geen Klachten
12
57%
 
Totaal aantal stemmen: 21

Vito 120 CDI
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 nov 2007 23:28

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Vito 120 CDI » 20 jan 2008 17:45

Beste Gijs0504,

Ik ben benieuwd of je al nieuws hebt of een oplossing hoe is het afgelopen met de dealer? Hebben zij het bedrag op je rekening overgemaakt of sta je binnenkort voor de rechter?


Groet

Gijs0504
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 okt 2007 18:06

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Gijs0504 » 21 jan 2008 18:57

Vito, Nee geld heb ik nog niet gezien. Maar Mercedes is wel wakker geworden ben met de dealer bij de importeur geweest ze hebben er mee gereden en waarempel volgens hun niets mis mee. Echter kreeg ik wel een nieuwe computer koppelomvormer en nog een kruiwagen met onderdelen nieuw op mijn bus dus auto weer een paar dagen kwijt. Het enige domme is dat ze mij als leenwagen een V6 meegaven die echt fantastisch reed ik wilde hem eigenlijk niet meer teruggeven en weet nu helemaal zeker dat ik een jaarlang heb zitten tobben met mijn auto. Alles is gemonteerd heb mijn wagen weer terug hij is zeker beter geworden maar niet zoals de leenauto die ik heb gehad een merkbaar vershil tussen de auto's het lijkt of mijn wagen minder vermogen heeft. Denk ook dat door de voorafgaande problemen de aandrijflijn of motor goed geleden hebben of er zijn nog meer onderdelen die uitgewisseld hadden moeten worden. Het slippen in de bak is nu in ieder geval bij koud aanrijden weg.

Nu het volgende ik heb dus een jaar met een auto gereden die niet goed was het verbruik ca. 1 op 7/8 met de leenauto 1 op 10/11 niet ermee op vakantie geweest omdat ik het niet vertrouwde ca. 15000 euries afgeschreven en een jaar garantie naar de knoppen en ik krijg het gevoel dat Mercedes denkt dat de kous nu af is en zij aan hun verplichtingen hebben voldaan.

Ik vind het jammer voor de mensen van de dealer want mercedes nederland schuift dit verhaal eigenlijk op hun bord ik ben altijd met deze mensen in gesprek gebleven en ze hebben eigenlijk alles wat in hun vemogen lag gedaan om de auto goed te krijgen, helaas moet je de verkopende partij juridisch aanpakken. Morgen krijg ik uitsluitsel hoe wij nu verder gaan van de dealer als dit in mijn ogen onrechtvaardig is geef ik mijn advokaat opdracht om het op de rol te zetten want als ik niet bij de importeur was geweest had ik dat vorige week al gedaan en ik ben van mening dat ik schadeloos gesteld moet worden en denk ook dat ik sterk sta.

Als ik meer weet hoor je het ook als het goed nieuws is.

Gijs0504
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 okt 2007 18:06

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Gijs0504 » 21 jan 2008 23:49

Ff wat rechtzetten in mijn verstrooidheid meld ik in mijn eerste bericht op dit forum dat ik met een Vito rijd ik heb net nog gekeken tis een Viano niet dat het wat uitmaakt maargoed.

kabosbouter
Berichten: 6
Lid geworden op: 24 okt 2007 16:53

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door kabosbouter » 22 jan 2008 15:08

Geachte V6 rijders ik heb het afgelopen jaar dit forum gevolgd en ook wat geschreven en ben tot de conclusie gekomen dat je gewoon niet tot zaken kan komen bij Mercedes. Ik heb dus mijn V6 ingeruild 11 maanden oud en ook nog voor een redelijke prijs. Dit wel in combinatie met 2 oud type Vito's. Bij volkswagen weten ze er wel weg mee binnenkort een nieuwe T5 en 2 nieuwe LT's laat de moed niet zakken en succes jullie hebben het nodig.

ukkepuk
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jan 2008 21:07

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door ukkepuk » 22 jan 2008 21:23

Misschien een riem onder het hart van iedereen.
Ik heb een Vito V6, automaat(TIP TRONIC) alles erop en eraan. Heb reeds 50.000km gereden, en nog geen centje pijn ondervonden aan alle problemen die jullie omschrijven. Moet er wel bijzeggen dat mijn wagen 8 maanden oud is, en dat ik er geen race-karretje van maak!
Het blijft een bestelbus, maar het trekt als een sportauto. Overbeladen rijden met een automaat zal ALTIJD problemen geven jongens. Ik begrijp jullie grieven, maar kijk maar eef naar jullie zelf wat je met de auto uitspookt.
Ik heb zelf 2 Sprinters rijden, allebij 416 cdi, allemaal uitgerust met automaat(tiptronic) en geen centje pijn. De eene is 1,5 jaar oud en de andere is 4 jaar oud. Kan geen problen ondervinden.
Groetjes.

Gijs0504
Berichten: 7
Lid geworden op: 24 okt 2007 18:06

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Gijs0504 » 22 jan 2008 23:25

Er zijn inderdaad goede V6 vito's/viano's heb zelf een kennis met 1 maar als bij een dealer 9 van de 15 verkochte auto's dezelfde problemen geven snapt iedereen dat er meer aan de hand is surf maar eens wat op internet en kijk eens bij het V-forum in duitsland dit hoor je nooit van je dealer maar een broer van een vriend van mij werkt bij MB dus dan hoor je nog eens wat. Trouwens het is vreemd dat met de Vito's/Viano's die afgetrapt worden door echte hardrijders de minste problemen zijn.

Jammer Kabosbouter dat je de strijd opgegeven hebt, aan de andere kant hoor ik graag het adres van die VW dealer die nog wat geeft voor een Viano V6 want ik ben ook wel een beetje klaar met MB

Taxi010
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jan 2008 23:42

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Taxi010 » 23 jan 2008 00:00

Wat je op Google allemaal niet kan vinden- dit forum dus te gek. Ik heb zelf zeer veel problemen met de Vito 30 en als ik alles hier lees zie ik dat ik niet de enige ben die een slechte automaatbak heeft We hebben ook 2,2 Vito's met automaar en die zijn op andere mankementen na prima. Ook de oude sprinter is bijna niet kapot te krijgen al bijna 300000km maar het nieuwe wat wij ook hebben heeft dezelfde kuren (niet zo erg) als de Vito 30. Al onze autos hebben automaat omdat er veel verschillende mensen op rijden maar ook een VW van ons met automaat heeft problemen.

gr. Dees

Vito 120 CDI
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 nov 2007 23:28

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Vito 120 CDI » 23 jan 2008 16:43

Beste Kabosbouter,

Graag hoor ik ook van jou wat het adres is van de volkswagen dealer want ik ben mijn Vito meer dan zat!! en wil eens weten wat ik ervoor terug kan krijgen.

Oja vito/viano v6 rijders kijk ook eens op www.problemcar.nl daar staan ook aardig wat tips!

Als er mensen zijn die samen naar de importeur willen rijden dan hoor ik het wel.
En de beste man die een Vito/Viano V6 zonder problemen rijdt? dit kan niet waar zijn.....!!

Mercedes Vito V6
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 jan 2008 16:54

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Mercedes Vito V6 » 23 jan 2008 17:51

Beste Vito/Viano V6 rijders,

Hoewel mijn dealer erg zijn best doet komt de oplossing er maar niet.
Ik kan bijna een dagboek gaan bijhouden over mijn Vito V6.(ik heb wel wat anders te doen)

Mijn ervaring tot nu toe met het duurste produkt uit het bestelwagen segment van Mercedes-Benz; (wat een reclame)
Na slechts 14000 kilometer;


Aandrijfas/cardan vervangen ivm trillingen vanaf 80 kilometer.
Steekassen vervangen ivm zelfde probleem
Banden dit allemaal omdat de auto niet in balans is nog steeds niet 100%
Verschillende Rammels verholpen/euh zijn er nog steeds een paar erg vervelend bij lange ritten.
Versnellingsbak; ze menen dat deze goed is maar de klachten zijn gelijk als omschreven op Problemcar en hier op radar. Bak slipt ook bij koude motor zoals een mede-eigenaar hier omschrijft. Ik dacht dat dit zijn koude stand was en gebruikelijk is maar ik leer weer wat nieuws.
Auto(warm) houdt in bij wegrijden schokkerig. (einde januari een update volgens importeur ben benieuwd)??
Achterrem(men) die steeds vastlopen en geluiden maken.
Ventilator in dashboard vervangen.
Auto kraakt bij drempels, verholpen neehoor nog steeds een krakende Vito.

Het grootste probleem is net zoals jullie omschrijven de versnellingsbak die heeft een verkeerd schakelgedrag en dat weten ze bij Mercedes maar iets ondernemen ho maar. De sturen iemand langs van de importeur(aardige vent die ook zijn werk doet) die gaat met je rijden zegt iets over de rij-eigenschappen van de auto en dan maar hopen dat je ermee accoord gaat. Maar na weer enkele kilometers blijft het mij storen hoe de bak reageert en hoe de auto in onbalans is. Je moet wel erg goedgelovig zijn om hier in te trappen.

Wat ik niet kan begrijpen van een bedrijf als Mercedes-benz is; je weet dat een product niet goed is(ik doel dan op de versnellingsbak en aandrijflijn) dan neem je toch contact op met je klanten en probeer je uit te leggen waar het probleem zit en wat je eraan gaat doen om dit op te lossen.
Echter wat ze nu aan het veroorzaken zijn is onvrede en slechte reclame dit is niet nodig want het blijft een prachtig product!

Kom op MERCEDES neem contact op met je klanten en geef aan hoe je dit gaat oplossen want dit is zeer slechte reclame voor jullie producten!(En terinfo voor alle rijders de importeur is op de hoogte van deze site)

Mijn emailadres is zichtbaar en ik wacht af en anders ziet de dealer mij weer verschijnen en wat iemand hier schrijft over verzamelen en naar de importeur rijden.... ik vind het een geweldig idee!

B&A
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2008 17:39

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door B&A » 31 jan 2008 17:46

Wij hebben de eerste Viano 3.0 V6 die in Nederland rond rijdt, sinds juni 2006.

Wij hebben nu ca. 50.000 kilometers gereden. Het enige wat we hebben gehad is een nieuwe klep van de turbo en nieuwe schokbrekers voor.

De auto rijdt als een tierelier. We zijn er laatst mee op wintersport geweest en we hebben gelijk uitgeprobeerd hoe hardíe rijdt: bij 215 km op de teller zijn we maar gestopt.....

We hebben nu weer een nieuwe Viano 3.0 V6 x-clusive besteld....

Kortom, er zijn ook mensen die wel blij en tevreden zijn.......

Vito 120 CDI
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 nov 2007 23:28

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Vito 120 CDI » 31 jan 2008 19:05

Beste B&A,

Dat is mooi voor jullie en goed om te horen dat er ook enkele tevreden rijders zijn! Nu maar hopen dat de resterende rijders geholpen worden door Mercedes Benz, want de problemen zijn er toch echt!!

Succes met jullie nieuwe aanschaf en bedankt voor de reactie.

parky
Berichten: 68
Lid geworden op: 20 jun 2005 21:34

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door parky » 31 jan 2008 19:14

wat een ellende zeg met die V6, dacht eerst dat VW een geduchte concurrent had... :lol:
Ben toch maar blij dat ik een T5 rijdt, lekker gechipt ook meer dan 210pk en tegen de 500Nm, maar dan zonder zorgen 8)
Gisteren nog 19km/l gemiddeld tussen de vrachtwagens gereden, zuinig dus ook nog.
Sterkte allemaal :cry:

dirkje_24
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 feb 2008 20:17

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door dirkje_24 » 26 feb 2008 20:14

nou nou jongens ik krijg mijn vito in juni maar ik mocht hem een maand proberen van de dealer maar wat hier allmaal staat heb ik geen last meej gehad ik heb ook een denka30 erachter gekoppeld om de trekkracht te proberen en jah hoor geen problemen ! ik zie bijna allemaal negatieve opmerkingen en 2 of drie positiefe terwijl de bijna de helft hartstike blij is en dit zijn mensen die weten dat dit vorum er is als iedereen die een vito heeft zou weten dat dit vorum er is dan denk ik dat als die klachten meej zullen vallen (maar missgin ook wel tegen)


nou ik kan niet wachten tot ik hem krijg

groetjes dirk :twisted:

john 1960
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mar 2008 12:12

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door john 1960 » 28 mar 2008 12:18

Zijn er ook mensen die goede ervaringen hebben met deze auto :?: Ben erg gecharmeerd van deze auto. Ik ben geen techneut maar als je er normaal mee omgaat dan heb je toch er veel plezier aan.
:)
John

Johan3
Berichten: 139
Lid geworden op: 13 jun 2006 19:39

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Johan3 » 01 apr 2008 19:03

Hoeveel van jullie hebben last van roest, de mensen die ik ken die er een hebben zitten vol met roest, een daarvan is trouwens op rekening van mercedes opgeknapt, nieuwe deuren en dergelijke, die was 4 of 5 jaar.

harienak
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jun 2008 19:32

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door harienak » 12 jun 2008 19:56

ik werk bij een mercedes dealer (monteur en voor al met vito sprinter)
De problemen die hier besproken worden ben ik het afgelopen jaar niet tegen gekomen.
er is heus wel eens wat met een nieuwe mercedes vito dit zal ik niet ontkennen maar kijk eens hoe veel er rond rijden.
Het staat echt niet rijendik voor onze deur met klagende mensen.(Dan ging ik echt wel ergens anders werken)

Ook ben ik in de veronderstelling dat de garantie redlijk goed is bij
Mercedes benz ik kan me niet voor stellen dat wat er bij die auto met 14000 km alles voor garantie vernieuwd is en het de klant dus niks kost.

voor de mensen die die problemen met hun voertuig hebben vind ik het heel vervelend.

Ik rijd zelf lekker een oude opel lekker goed koop 8)

Vito 120 CDI
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 nov 2007 23:28

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Vito 120 CDI » 24 jun 2008 16:44

Lekker verhaal ik werk bij een Mercedes dealer en rijd zelf een Opel lekker goedkoop!?!
Dat zegt al genoeg: Als jij nou eens een dure mercedes 3.0 V6 aanschaft van je zuurverdiende geld die vervolgens om de week bij de garage staat met niet misselijke klachten. Dan wil ik wel eens zien hoe jij ermee omgaat.

Je sleutelt wat en gaat met je goedkope Opel weer naar huis en slaapt als een roos. Nu dat is wel anders voor de mensen die echt problemen hebben met hun MB.

Tuurlijk zal het ook goed gaan en staan er niet rijen voor de deur, maar bij sommige vito/viano's vooral de V6 en is een probleem waar MB druk mee bezit is om het op te lossen.Maar bij Volkswagen zal er ook wel wat zijn.

En voor Harkienak de volgende booschap;
Ga lekker rijden met je goedkope Opel(vergeet de olie niet)ik geloof er niets van dat je monteur bent bij MB.

Groeten,

peterotten
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 jun 2008 15:44

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door peterotten » 25 jun 2008 15:54

op 25-02-2008 vito 111 cdi l dubbel cabine gekocht.. van af het begin een rammel in de auto nu blijkt dat de remklauw te ruim is volgens de dealer er zijn meerdere die hier last van hebben volgens de dealer..
Overleg gehad met duitsland en deze zegt: klacht is bekend misschien ontwikkelen we een nieuwe remklauw. ... "misschien wat een geleuter ik koop geen nieuwe auto van € 46.000 om vervolgens misschien te horen.. Ik vindt het belachelijk dat dit zomaar kan je kan dus helemaal niets als consument. of is er misschien iemand die wel weet wat je hier aan kan doen...

Persoonlijk denk ik dat ik een maandag auto heb gekocht !!

Wie heeft hier ook last van of weet welke stappen ik kan nemen.

Vito 120 CDI
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 nov 2007 23:28

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door Vito 120 CDI » 25 jun 2008 20:22

Beste peterrotten,

Die remklauw is dat achter? ik heb er ook twee keer last van gehad en hij nog loopt hij regelmatig aan.
Wat zijn je andere problemen dan?

peterotten
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 jun 2008 15:44

Re: Mercedes Vito/Viano V6 klacht

Ongelezen bericht door peterotten » 25 jun 2008 21:27

remklauw tja daar zit speling in vandaar dat ik een rammel hoor als ik over klinkerweg rij.. vaag erg vaag het is bekend maar of ze er iets aan gaan doen is niet bekend.

prblemen gehad met de navigatie, hitte schild los, voor scherm los, maar die rammel dat vindt ik het ergst hoop geld betaald voor een auto met een rammel

heb jij hier ook last van dan

Gesloten