LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaringen Ford Options

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
BartvanB
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 mar 2014 15:22

Ervaringen Ford Options

Ongelezen bericht door BartvanB » 15 jul 2015 13:24

Goedemiddag,

Momenteel ben ik me aan het oriënteren op een nieuwe auto. Aangezien ik altijd Ford heb gereden ging direct mijn voorkeur uit naar een nieuwe Ford. Ik kwam daarbij de mogelijkheid 'Ford Options' tegen.

Als ik even Google naar ervaringen met Ford Options kom ik hooguit uit bij ervaringen uit 2008 of eerder. Hierbij werd erg kritisch geoordeeld over Ford Options omdat je vaak met een 'restschuld' blijft zitten als je de auto wil gaan inruilen omdat de verwachtte restwaarde na de looptijd niet overeenkomt met de daadwerkelijke restwaarde.

Als ik echter de Ford website bekijk zie ik:

"Optie 1: Uw Ford inruilen voor een nieuwe
Een van de aantrekkelijkste mogelijkheden van Options is, dat u uw twee jaar oude Ford weer kunt inruilen voor een nieuwe. Als u inruilt, is de kans groot dat de inruilprijs hoger is dan het nog openstaande bedrag. In dat geval krijgt u deze zogenaamde overwaarde uitbetaald. Als u wilt, kunt u daarmee een aanbetaling doen op uw volgende Ford. Wanneer de inruilprijs lager is dan de Toekomstig Gegarandeerde Minimum Waarde (TGMW) loopt u geen risico. Ford garandeert namelijk de minimumwaarde van de auto."


Het laatste stukje van bovenstaande citaat klinkt voor mij als 'Nooit een extra bedrag betalen achteraf'. Gezien de ervaringen (uit 2008 welliswaar) vraag ik me af of dit ook inderdaad zo is. Wellicht zijn de voorwaarden van deze lease vorm aangepast, maar aangezien ik over het algemeen niet heel veel vertrouwen heb in correcte informatie verstrekking vanuit een auto dealer ben ik even benieuwd of er mensen zijn met meer recente ervaringen met Ford Options.

Gesloten