opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
YUPPIE

opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door YUPPIE » 08 feb 2004 21:50

WAARSCHUWING!!! VOOR EEN IEDER DIE EEN AUTO WIL KOPEN!!!!!!!!!!

EEN AUTODEALER IN NUNSPEET MET JONGE OCCASIONS , VERKOOPT AUTO'S MET ONJUISTE KILOMETERSTANDEN.WIJ WETEN DIT OMDAT WIJ BIJ DIT BEDRIJF AAN DE INDUSTRIEWEG EEN AUTO HEBBEN GEKOCHT MET EEN ONJUISTE KILOMETERSTAND OP DE TELLER. DE KILOMETERSTAND IS MET RUIM !!! 110000KILOMETER TERUGGEDRAAID.

WIE HEEFT ER NOG SUGGESTIES VOOR ONS OM ONZE AANKOOP ONGEDAAN TE KRIJGEN????(

Bert Huisman
Berichten: 71
Lid geworden op: 21 jan 2004 16:44

Re: opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door Bert Huisman » 09 feb 2004 10:31

Er wordt gewag gemaakt van een autodealer in Nunspeet. Als dit een ecxhte dealer is zit hij in een landelijke merkorganisatie. Daar is dus via de importeur wel wat te halen dunkt mij. Is het gewoon een handelaar in tweedehands auto's is de vraag of hij BOVAG-lid is. Ook niet? Dan gaat het om een scharrelaar en liggen de kansen meteen lager. Overigens is het terugdraaien van de kilometerstand strafbaar, dus je kunt er een civiel-rechtelijke zaak van maken als je dit feit kunt aantonen. Is er een koopcontract gemaakt? Garantie verstrekt? Meestal moet dan de km.stand worden ingevuld. Heeft men dit gedaan is het valsheid in geschrifte wanneer men willens en wetens die km.stand lager heeft ingevuld dan feitelijk de auto had gelopen. Maar nu een heikel punt, hoe weet je zo zeker dat er 110.000km aan de teller is gedraaid? En ook dat dit door de garage is gedaan? Er zijn tegenwoordig ook lieden die hun auto inruilen en omwillen van een hogere inruilprijs dit feit op hun geweten hebben. Kortom, je zult het hele dossier van de auto moeten kennen, de eerste eigenaar moeten benaderen, het NAP moeten bezitten enz. enz. voordat je jouw zaak hard kunt maken voor een rechter. Maar heb je dit allemaal, is het bedrijf de klos! :idea:

Gast

Re: opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door Gast » 09 feb 2004 10:36

Het terugdraaien van een kilometerstand is niet strafbaar. Er zijn nu eenmaal mensen die een kapotte kilometerteller (met 190.000 op de teller) vervangen door een tweedehands kilometerteller (waar 300.000 op staat). In zo'n geval mag je 'm natuurlijk 110.000 terugdraaien.

Wat wel oplichterij is is het aanpassen van een kilometerstand zodat die niet overeenkomt met het werkelijk aantal gereden kilometers.

yuppie

Re: opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door yuppie » 20 feb 2004 11:13

Deze auto dealer weet zelf heel goed dat er met deze volvo v40 is geknoeid, hij weet op een hele slinkse mannier hoe hij zich moet opstellen tegen ons(wij zijn de gedupeerde). Wij hebben de auto gegevens met de juiste kilometerstand kunnen achterhalen,ook weten wij aan welke handelaar de auto is verkocht ,deze man heeft de auto aan deze autodealer verkocht met de juiste 272000 kilometer stand.

Maar omdat er op onze koopcontract niet de nu huidige 161000 kilometerstand is vermeld hebben wij weinig houvast om een goede rechtzaak te beginnen tegen autobedrijf Occassion-dealer in Nunspeet.
Nu zijn wij nog aan het onderhandelen met dit bedrijf ,hij heeft ons schriftelijk beloofd een gelijkwaardige volvo v40 ofwel een bedrag van 500,00 euro aan ons terug te betalen,maar iedere keer dat wij er heen gaan scheept hij ons weer met beloftes af maar hebben wij nog steeds geen geld terug gezien. Nu zijn wij van plan om voor zijn deur pamfletten uit te gaan delen aan andere (mogelijke) slachtoffers om hen hiervoor te waarschuwen,alleen is dit waarschijnlijk strafbaar.
Wie kan ons vertellen wat wij nog kunnen doen, is er misschien een advocaat die ons kosteloos kan helpen?
Graag ontvangen wij reacties hierop.

yuppie

Re: opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door yuppie » 20 feb 2004 11:26

WIJ WILLEN NOG EVEN OVER DIT AUTO BEDRIJF IN NUNSPEET DIE OP DE INDUSTRIEWEG ZIT ,ZEGGEN DAT DEZE EIGENAAR NERGENS BIJ AANGESLOTEN IS EN DAT WIJ OP ONZE KOOPCONTRACT HEBBEN STAAN DAT WIJ 6 MAANDEN GARANTIE EN NOG EEN APK KEURING IN AUGUSTUS 2004 TEGOED HEBBEN. KUNNEN WIJ HIER OOK NOG WAT MEE?

DIT BEDRIJF ADVERTEERD OOK OP INTERNET;DAAR STOND ONZE VOLVO V40 OOK OP MET VERKEERDE INFORMATIE WAARONDER;

BOUWJAAR 1998 IS WERKELIJK 1997
MET ALARM , ZIT ER NIET OP
MET CRUISE CONTROL , ZIT ER OOK NIET OP.

KUNNEN WIJ HIER WAT MEE? WIJ HEBBEN DIT GEPRINT EN BEWAARD.

KORTOM WIJ VOELEN ONS ECHT BEDONDERD!!!!!

WIE KAN ONS HELPEN ONS RECHT TE HALEN BIJ AUTOBEDRIJF OCCASSION-DEALER IN NUNSPEET???? :twisted:

Gast

Re: opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door Gast » 20 feb 2004 11:44

Misschien goedkope suggestie, koop een fiets :D

yuppie

Re: opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door yuppie » 20 feb 2004 13:28

Bedankt voor deze leuke tip.!!!! Aan een fiets zit niet zoveel te verdoezelen kwa kilometerstand, maarja dan wordt ik wel erg moe fietsend naar mijn werk 40 kilometer per dag,toch maar liever met de te duur gekochte auto.

Gast

Re: opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door Gast » 20 feb 2004 13:48

Yuppie,

Goed voor je conditie, en je ziet nog eens wat.
http://www.ricosport.nl/conditie1.jpg

Gast

Re: opgelicht met kilometerstand bij autodealer in Nunspeet!! !!

Ongelezen bericht door Gast » 20 feb 2004 13:50

Ik iedergeval daar ga ik niet meer naar toe, wat een oplichters!!
Bedankt voor de TIP!!

Gesloten