LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
waltertje
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2010 12:36

Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door waltertje »

Vijf jaar geleden een nieuwe Renault Grand Scenic gekocht en tot op heden nauwelijks problemen mee gehad totdat een maand geleden het display stuk ging. Bij deze auto is alles digitaal geregeld en dus geen snelheidsmeter meer, geen kiometerstand, geen benizinemeter etc. Naar de garage gegaan om daar verhaal te halen. Mijn inziens mag dit dashboard / display niet al na vijf jaar stuk gaan. De gebruikelijke levensduur van dit display is toch zeker wel meer dan vijf jaar? Volgens de garage niet en de rekening à € 850 moest ik volledig betalen, ik kreeg ook geen coulance korting omdat de auto niet altijd bij hun in het onderhoud is geweest (onderhoud heb ik altijd bij andere garage gedaan, omdat deze het onderhoud veel goedkoper aanbieden. Ter voorbeeld vervangen distributieriem was bij Renault garage bijna € 400 duurder dan bij deze garage /ATU). Inmiddels al met Renault Nederland contact opgenomen, maar deze reageren nergens op. Nu blijkt dat dit probleem met de display een veel voorkomend probleem is bij dit type auto en Renault Groot Brittannië heeft eigenaren van een Renault met deze problemen wel een tegemoetkoming gegeven. Waarom doet Renault Nederland dit dan niet? Sta ik in mijn recht als ik denk dat een dergelijke onderdeel van de auto langer mee moet gaan dan vijf jaar? Het is toch een essentieel onderdeel van de auto en mag eigenlijk totaal niet aan slijtage onderhevig zijn?

john van giesen
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2010 20:02

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door john van giesen »

Deze problemen met het dashboard komen zeer vaak voor.
Het paneel kunt u ook laten maken tegen een fractie van de kosten van een nieuw paneel.
Ik weet dat atu het ook kan doen voor u.
Bel ze maar eens, moet u even vragen naar de werkplaatschef.

schoepioen
Berichten: 85
Lid geworden op: 05 okt 2010 10:13

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door schoepioen »

Ja, triest als importeurs het ook laten afweten. Heb zelf die ervaring met mijn Mitsubishi Galant 2003 (roestschade). Ondertussen her en der op fora meer merken gezien met een slechte importeur. Blijkbaar interesseert het veel importeurs verder niet en bestaan zij alleen om al het papierwerk bij invoer, type goedkeuring en reclamemateriaal te 'regelen'. Klanten zijn maar lastig. Na de garantie ben je als het ware vogelvrij.

Nu is Renault niet het meest betrouwbare merk, maar juist dan zou je er als importeur voor je klanten toch moeten zijn.

Goed initiatief dat er nog mensen, zoals.Demi. zijn die wel willen helpen, ook al verdienen ze er wat op (dat mag ook best).

Car software tuning
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 apr 2011 09:31

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door Car software tuning »

[Reclame verwijderd door de moderator]

jer_1909
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 mei 2011 21:02

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door jer_1909 »

Onze Renault Scenic is van mei 2005, gekocht bij Renault Kerres te Heerlen. Ook ons overkwam dit probleem, plotseling was het hele dashboard zwart. Renault garage Kerres in Heerlen geraadpleegd, er was maar een advies om dit probleem op te lossen:"Wij kunnen een nieuw dashboard bestellen en inbouwen, de kosten bedragen plm. € 1.250,-".
Via de radar site kwam ik een bericht op het forum tegen van een van de, kennelijk grote groep gedupeerden, die aangeeft dat dit probleem op te lossen is voor een bedrag van € 135,-. Via het 06 nummer dat in de reactie is vermeld (06-30463996) heb ik een afspraak gemaakt voor enkele dagen later. Na een ritje naar Stevensweert en 1,5 uur later reden wij met een perfect werkend dasboard richting thuis. Conform het op het forum vermelde, was het totale kostenbedrag € 135,-.
Mannen van Demi, een pluim, uitstekend gewerkt, voor Renault een dikke onvoldoende. Mijn volgende auto zal zeker geen Renault meer zijn.
Ger.

adarshi
Berichten: 9
Lid geworden op: 06 nov 2010 11:06

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door adarshi »

Ik heb het zelfde probleem gehad, eerst knipperend en dan complete uitval van het dashboard.
Het ligt aan de opgesoldeerde componentjes (weerstand r1 vermeen ik)die lostrillen dankzij resonantie in het dashboard. Goedkoop soldeerwerk en niet professioneel vind ik. Ik heb voor de reparatie 195,- betaald. De garage stuurt ze naar een in Nederland gespecialiseerd bedrijf, waar het opnieuw gesoldeerd wordt, en geretourneerd naar de garage. Als je handig bent en een heel fijn soldeerbout hebt kun je het zelf ook repareren zeggen ze, maar dat vond ik erg pietepeuterig secuur allemaal.

In Polen hebben ze deze displays gerepareerd op vooraad liggen. Je levert je kapotte in, en krijgt direct een gerepareerde ingebouwd (3 minuten werk, paneel los klik los en klik vast , paneel weer vast) voor 45 euro. Lopende business voor renault rijders. Voor degenen die een kapot paneel hebben en 800 tot 1000 euro moeten neertellen voor een nieuwe een optie denk ik.

Fun
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 mei 2012 10:32

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door Fun »

Hallo,

Wat ik heb gedaan is het display losgemaakt.
Dit gaat zeer eenvoudig, zie op youtube.com.
Even tegen de stekkers gedrukt en jawel hoor, alles werkte weer.

Ja , het kan geluk zijn maar, dit bespaarde me toch even 135 euro.

En ik denk dat dit bij meer displays het geval is .Gewoon een los getrilde stekker.

Gr Fun

pima
Berichten: 442
Lid geworden op: 20 nov 2009 12:57

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door pima »

waltertje schreef: ik kreeg ook geen coulance korting omdat de auto niet altijd bij hun in het onderhoud is geweest (onderhoud heb ik altijd bij andere garage gedaan, omdat deze het onderhoud veel goedkoper aanbieden. Ter voorbeeld vervangen distributieriem was bij Renault garage bijna € 400 duurder dan bij deze garage /ATU).
En dan terug naar Renault als er klachten komen, tjsa dat is vragen om problemen.

Fam. de Witt
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jun 2012 16:55

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door Fam. de Witt »

Hallo,
Mijn naam is Marco de Witt en wij hebben een Renault Scenic II 1.9 Dci uit 2005. We hebben de auto nu zo een kleine 2 jaar en ik moet zeggen een heele fijne auto alleen met veel probleempjes zoals ik ze op verschillende forum's lees. Onlangs gebeurde bij ons hetzelvde als blijkbaar bij zoveel scenic II rijders, het tijdklokje sprong op '0.00'. Na een aantal keer dit fenomeen te hebben gehad knipperde het dashboard nog een paar keer waarna het compleet op zwart sprong en niet meer oplichte :( Hup naar de dealer... en daar kreeg ik de schrik van mijn leven :cry: ze zeiden dat er een nieuwe in moest en de kosten daarvan zouden zo een kleine 1000,- euro bedragen. Na wat speurwerk op het internet kwamen we al snel bij een zekere "DEMI" terecht die op verschillende forums hoog aangeschreven staat met het repareren van deze verschijnsel en voor een schijntje € 135,- vergeleken met de dealer. Dus een afspraak gemaakt en we konden al vrij snel terecht. De rit bracht ons in het pittoreske dorpje Stevensweert waarna Demi ons een warm welkom gaf en met nog minder dan een uurtje was het allemaal weer gemaakt :D echt supper en ook nog eens al de foutcode's zijn tijdens een gratis uitlezing verweiderd. :lol: echt supper, Ik kan dit iedereen aanbevelen die met deze klacht te maken krijgt om contact op te nemen met DEMI. ik zal hier een linkje plaatsen naar het renault forum en ik hoop dat het tros radar team deze laat staan want dat scheelt de kleine man een hoop geld http://www.renaultforum.nl/forum/viewto ... 467#p66467

Welcome76
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 jan 2013 21:11

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door Welcome76 »

Ik had het zelfde probleem met ongeveer 1100 km gereden met mijn Twingo,maar mijn autobedrijf Schoon te stadskanaal heeft er gewoon een nieuwe voor besleld en daarna vervangen prima toch ook van autobedrijfschoon en van Renault ,het kan een keer gebeuren met mijn 5de nieuwe Renault ik ga de vanuit dat het nu goed is opgelost van Renault.

Ruhi
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 aug 2013 23:02

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door Ruhi »

Mijn display is vorig jaar uitgevallen. Ik heb dit in Huizen laten repareren voor 199,- met 12 mnd garantie. Hij is twee weken terug, met 10 dagen voor afloop van garantietermijn uitgevallen. In Huizen konden ze het niet repareren, dus kreeg ik mijn geld terug. Daarna heb ik het bij KMS in Apeldoorn na laten kijken. Zij konden alleen het grote display repareren voor 150,- Maar dan zou mijn navigatie het niet doen, geen klok, geen temperatuur en radio meer zichtbaar zijn. Ik heb ervoor gekozen om het niet bij KMS te laten repareren. Uiteindelijk ben ik bij Peter (Demi) in Stevensweert terechtgekomen. Hij kon mij de volgende dag al helpen. Hij had nog een gereviseerde display voor een normale prijs incl 24 mnd garantie en een vriendelijke service. Mijn oude display was naar de klo..en geholpen, 1+1=2 Die lui in Apeldoorn hebben er laatst aan gezeten, dus ....

Wat ik wil zeggen is, als je problemen hebt met je display, gewoon een afspraak maken met Demi!!

Betoep
Berichten: 16
Lid geworden op: 24 sep 2008 21:48

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door Betoep »

Mijn dashboardverlichting viel helemaal weg. We hadden al een afspraak gemaakt met Peter Demi.
Hij heeft ons SUPER geholpen. Voor € 135,00 deed hij het weer en 2 jaar garantie! Bij de garage vroegen ze € 350,00. Dus wie problemen heeft: bel Peter.

VincentdeGraaf
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jun 2014 11:15

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door VincentdeGraaf »

Goedemorgen,

Hier nog een Renault Scenic rijder met precies hetzelfde probleem.
De Dealer wilde mij 780 euro rekenen voor een nieuw dashboard waar 0 km op stond (dag NAP :cry: ).

Na wat zoeken ben ik bij een bedrijf in Zeist uitgekomen,
dit was voor mij makkelijker ivm met de afstand.

Deze jongens hebben me perfect geholpen,
ik rij weer met een prima werkend dashboard rond ( dag Renault! )

Mocht iemand de naam van dat bedrijf nodig hebben,
stuur dan even een berichtje.

Sjaak14
Berichten: 13
Lid geworden op: 24 feb 2013 19:36

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door Sjaak14 »

jer_1909 schreef:Onze Renault Scenic is van mei 2005, gekocht bij Renault Kerres te Heerlen. Ook ons overkwam dit probleem, plotseling was het hele dashboard zwart. Renault garage Kerres in Heerlen geraadpleegd, er was maar een advies om dit probleem op te lossen:"Wij kunnen een nieuw dashboard bestellen en inbouwen, de kosten bedragen plm. € 1.250,-".
Ordinaire afzetters zijn het.
De storing wordt veroorzaakt door een printbreuk of meestal door een loszittend soldeercontact doordat er vanwege verscherpte milieueisen ( ja ook hier) gebruik is gemaakt van loodvrije tin, hetgeen broze soldeerverbindingen tot gevolg heeft. Euvel komt bij meerdere automerken/ types voor. Het is soms even zoeken met een vergrootglas maar als je deze eenmaal hebt gevonden is het binnen 5 minuten gerepareerd. Instrumentenpaneel er weer in en rijden maar.

Je moet dus niet naar een dealer of bovag garage gaan met een dergelijke storing maar naar een specialist in de auto elektronica.

VincentdeGraaf
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jun 2014 11:15

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door VincentdeGraaf »

Goedemiddag,

Even nog een reactie in dit topic.
Hier nog een Renault Scenic rijder met precies hetzelfde probleem.
De Dealer wilde mij 780 euro rekenen voor een nieuw dashboard waar 0 km op stond (dag NAP :cry: ).

Na wat zoeken ben ik bij een bedrijf in Zeist uitgekomen (http://www.renault-reparatie.nl),
dit was voor mij makkelijker ivm met de afstand,
en de kosten waren maar 110 euro.

Deze jongens hebben me perfect geholpen,
ik rij weer met een prima werkend dashboard rond ( dag Renault! )

Blijkt dat er diverse weerstanden los raken / breken,
en nog een elektronisch onderdeel wat vaak verbrand ( naam van het onderdeel vergeten :( )
Laatst gewijzigd door VincentdeGraaf op 30 jun 2014 14:40, 1 keer totaal gewijzigd.

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door bprosman »

en nog een elektronisch onderdeel wat vaak verbrand ( naam van het onderdeel vergeten )
de spanningsregelaar denk ik.

Linda_Waalwijk
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 aug 2014 13:17

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door Linda_Waalwijk »

Hallo,
ook wij hebben te maken gekregen met een kapot paneel van mijn Grand Scenic uit 2007. Na ook eerst de plaatselijke Dealer hier in Waalwijk te hebben bezocht om te laten kijken wat de oorzaak was, zou ook bij ons een nieuw instrumentenpaneel geplaatst moeten worden van bijna 1000,- euro !!!
Via een kennis die hetzelfde was overkomen ben ik gaan zoeken op internet en op verscheidene forums zag ik dat wij niet de enigste zijn met dit probleem. Ook zag ik dat er een aantal bedrijven zijn die dit kunnen repareren en de prijzen liggen nogal wat uit elkaar. Al snel viel de keuze voor een zekere Demi, prijs, kwaliteit, garantie periode, en die hoog aangeschreven staat en waar iedereen lovend over praat. na een afspraak te hebben gemaakt zijn ook wij afgedaald naar Stevensweert in Limburg. Met een uur wachten en een heerlijk kopje koffie op een terrasje was het weer gemaakt. Ook is onze auto gratis uitgelezen, echt helemaal toppie. We hebben nu 2 jaar garantie voor 135,- euro. Hier kan de dealer nog veel van leren want daar kregen we maar één jaar garantie bij 1000,- euro.
Demi bedankt voor alles en alle service en uitleg bij het uitlezen.

Groet linda uit waalwijk

caaractief66
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 nov 2015 21:26

Re: Renault Grand Scenic en defect dashboard / display

Ongelezen bericht door caaractief66 »

Wie weet er een garage diedeklokkenteller van renault scenic kan maken, deze is nu helemaal zwart.
het liefst ergens in de buurt van rotterdam

Gesloten