LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] route mobiel

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
skydivewill
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 sep 2004 13:59

route mobiel

Ongelezen bericht door skydivewill »

De actie van route mobiel is smerig en achterbaks
Ik heb van de week gebeld voor informatie.
Maar ze vertellen niet in de dagbladen of folders dat als je bij hun bent dat het kenteken gebonden is ,dus als je pech hebt en je hebt je buurman zijn auto bij je dan wordt je niet geholpen,
En als je auto ouder dan twaalf jaar is dan ben je nog duurder uit dan bij de ANWB.
En als je een beetje te veel vraagt dan worden ze agressief aan de telefoon en dan hangen ze op.
Ik waarschuw de mensen,en vooral die mensen die een wat oudere auto hebben kijk uit,want je bent beter af bij de ANWB.

MET VRIEDELIJKE GROET W.L

Gast

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Gast »

dat is bij de ANWB ook min of meer het geval hoor.
Mijn ouders hadden 2 auto's.
Op het moment dat ze met 1 van de 2 auto's wat kregen onderweg en de wegenwacht belde kregen ze te horen dat alleen de andere auto in het systeem stond en ze dus niet werden geholpen.
Dus de services van de ANWB is ook niet zo goed.

Markc

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Markc »

En als u gewoon even op hun website had gekeken dan had u gewoon kunnen lezen dat het kenteken gebonden is. Dat heeft namelijk het voordeel als u uw auto uitleent en hij gaat kapot dan valt hij gewoon onder de service!

gerbie

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door gerbie »

Gezien de verschillende reacties is het belangrijk dat de consument de voorwaarden leest en vergelijkt. Bij de ANWB word je, als je op meer voertuigen hulp claimt, niet meer automatisch geholpen. Dit vind ik logisch, want mijn buurman helpen die geen lid is, is netjes, maar niet eerlijk tegen over de ANWB. Daarom is het normaal dat je hulp op kenteken krijgt. Als we kijken naar de voorwaarden van Route Mobiel kun je spreken van 1 jaar lid en daarna voor de duur dat je de auto bezit. Onbewust vastgezet. In het begin ben je goedkoper, maar daarna??
Als je via google even "pech onderweg" of "pech service" in toetst kom je meer partijen tegen met betere en aantrekkelijke voorwaarden en prijs. Meestal zitten dezelfde partijen er achter.

F.Kozen

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door F.Kozen »

De opmerking dat de actie smerig en achterbaks is slaat nergens op. Je kan moeilijk verwachten dat alle voorwaarden in een campagne worden meegenomen. Als kritische consument heb je altijd nog de verantwoordelijkheid om jezelf op de hoogte te stellen van de voorwaarden. Dat kan tegenwoordig prima met een medium als internet en die worden ook bij route mobiel keurig vermeld. Zelfs bij het aanmelden kom je dit tegen
Het feit dat route mobiel op kenteken staat is voor de een voordeel, voor de ander een nadeel. Is het voor jou een nadeel omdat je om wat voor reden ook in de auto van je buurman rijdt (hoewel ik de reden wel kan bedenken met een auto van 12 jaar oud). Lekker bij de anwb blijven zou ik zo zeggen.
Agressief aan de telefoon? Tja, vraag me af hoe jij aan de telefoon was. Kan me wel voorstellen dat ze veel aanmeldingen te verwerken hebben en dus daarop niet zitten te wachten.
Gerbie heeft in ieder geval gelijk. Altijd kijken wat er nog meer te krijgen is en goed de diensten met elkaar vergelijken. Hoe lang zit ik er aan vast, kan ik opzeggen wanneer ik wil, geven ze ook een wachttijd garantie, hebben ze no-claim korting, reparen ze ook meteen of slepen ze de auto gewoon weg. Route Mobiel repareert trouwens ook aan de weg, in tegenstelling tot wat de ANWB probeert te zeggen.
Tot slot nog een tip. Kijk ook goed naar dubbeldekkingen in verzekeringen. Bij de anwb bijvoorbeeld blijkt dat je dubbel betaalt voor dekkingen zowel bij de pechulp als bij hun autoverzekering. Ik heb even gekeken naar de autoverzekering van routemobiel en dat slaat tenminste naadloos op elkaar aan. Geen dubbeldekking = niet te veel betalen.

Gast

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Gast »

zou lekker zijn je neemt samen een abo'tje heeft de auto van je buurman iets sleep jij hem naar de snelweg en ga jij beetje zitten wachten tot ze langskomen...........

de

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door de »

De ANWB verleent de hulp niet op kenteken maar op naam.

WB

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door WB »

Dat ze willen concurreren en het monopolie van de ANWB willen doorbreken is prima.

Ik adviseer u echter om de voorwaarden eens goed te bekijken voor je achteraf van een koude kermis thuiskomt:

- Een looptijd van 1 jaar is prima, maar na het eerste jaar (stilzwijgende verlenging) zit je er net als bij een autoverzekering lange tijd aan vast en kun je alleen van ze afkomen door het overleggen van een vrijwaringsbewijs

- Vervangend vervoer krijg je alleen als een reparatie van een pechgeval langer duurt dan 24 uur... heeft u dat weleens meegemaakt?

- Buitenland dekking, inschrijfkosten en aanhanger/caravan is niet meegenomen in de prijs van 50 euro ... en als u dat wel wilt betaalt u 82,50 euro

Al met al, concurrentie is prima, maar dan had ik graag goede vergelijkingen gezien in de waanzinnige advertentiecampagne (die polishouders dus betalen) en niet dat je achteraf met kleine lettertjes geconfronteerd wordt.

Zelf heb ik mijn hulpdienst bij www.pechservice.nl geregeld. Goede voorwaarden, lage premie en zeer complete dekking.

Een kritische consument

Gast

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Gast »

Klopt, maar op het moment dat een gezin twee auto's heeft dan helpen ze je opeens maar met 1 auto.

Gast

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Gast »

Route Mobiel is niet voor niets zo goedkoop :lol:

slivo

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door slivo »

Tja, in die jaren dat ik lid ben van de anwb ben ik altijd perfect geholpen.
Ook die keren dat de storing wat lastiger te vinden was, kon ik toch met mijn eigen auto verder. RM maakt gebruik van het bergersnetwerk. Er komt dus een sleper die waarschijnlijk mijn auto snel naar de garage zal brengen. Logisch, want auto's repareren is niet de hoofdtaak van deze bedrijven,dus de monteurs zijn geen monteurs maar bergers. Ik heb ook nog niet 1 zo,n mooie bus van RM gezien. Volgens mij hebben ze er 1 aangeschaft voor de promotie, en verder niets. Na aankomst in de garage begint de teller pas echt te lopen, want het arbeidsloon is niet nix tegenwoordig. Nee, mijn vertrouwen blijft bij de ANWB.
Ze hebben zich al bewezen de beste pechhulpverlener te zijn, en ik kan dat alleen maar bevestigen. En wat betaal je nu eigenlijk meer bij RM ?
Tientjeswerk !!. Nou , als je dat verschil al niet kunt betalen, dan zul je wel helemaal gelukkig worden na de rekening van de garage.
Tot slot..de reclamecampagne is helemaal gefixeerd op het afbranden van de anwb, en dat op zich vind ik al not done. De eerste testen zijn al geweest (radio 538) anwb en RM gebeld, en wie dacht je dat er eerder was......juist ja......De ANWB

Gast

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Gast »

De kleine lettertjes die hier worden genoemd, zijn prcies hetzelfde lettertype als de rest van de voorwaarden en zijn duidelijk en prominent te vinden op de site. Dus beter kijken zou ik zeggen.

Waar ik wel benieuwd naar ben: Route Mobiel werkt met hetzelfde netwerk als Pechservice lees ik hier zojuist in het bericht van Mike. Betekent dit dan niet dat er ook meer berging/wegslepen dan reparatie op de pechplek plaatsvindt? Dus eigenlijk het zelfde grote nadeel van Route Mobiel???

Met vriendelijke groet,

Thijs

K. Korver

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door K. Korver »

Berichtje uit de NRC, over achterbaks gesproken:

"20-09-2004 - Het Tweede-Kamerlid voor de PvdA, Ferd Crone, beticht de ANWB van het geven van ‘valse voorlichting’ over de nieuwe pechdienst voor automobilisten, Route Mobiel. Crone heeft zelf de ANWB gebeld, als lid, en gevraagd naar de mogelijkheid over te stappen naar Route Mobiel. De ANWB medewerker gaf toen misleidende informatie. Vervolgens belde één van de medewerkers en kreeg hetzelfde verhaal te horen. Kennelijk ligt er een draaiboek op het callcenter. Crone geeft aan niet te begrijpen waarom de ANWB dit doet. De pechmarkt is groot genoeg voor twee partijen."

Net zo achterbaks om te zeggen dat Route Mobiel alleen sleepdienst is. Wel een interessant fenomeen. Iets is goedkoper en dus zal het wel niet goed zijn. ANWB is inderdaad een sterk merk, maar om dus meteen klakkeloos alles over te nemen wat ze zeggen.

amber

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door amber »

FF een reactie op de verschillende antwoorden hier, natuurlijk zijn er altijd voor en nadelen bij een nieuwe service....

Om gelijk een nieuw bedrijf de grond in te boren is een beetje laag, er wordt al vele malen gezegd lees eerst goed de voorwaarden, voor je ergens aan begint.

Wat betreft het stilzwijgend verlengen na 1 jaar, voor onbepaalde tijd..... totdat je een verklaring kunt overleggen dat de auto niet meer in je bezit is.....
Nou dacht dat de nederlandse consument toch wel wat slimmer was, dan hier uit de verhalen blijkt.

1 :idea: je gaat naar het postkantoor, en laat ff je kenteken overschrijven, op b.v. je man of vrouw, vriend vriendin haar naam.... 5 minuten nadien doe je weer hetzelfde.... en tadaaaaaaaaaaaa 1 vrijwaringsbewijs en je komt zo onder de polis uit.....

Dit werkt ook perfect als je van je autoverzekering afwilt, omdat je bij een andere maatschappij goedkoper uit bent......aangezien heel nederland, althans iedereen die in het bezit van een auto is, niet teveel wil betalen.

Maar mijn menig is.......laat RM zich eerst eens bewijzen en geef het een kans voordat we met zijn allen een bedrijf al de grond in gaan trappen, mischien komen er eerdaags mensen die er lid van zijn met hele positieve berichten.

Daarbij is het bij de A.N.W.B. ook zo als deze hem niet kunnen repareren, wordt de auto ook naar een garage gesleept.

groetjes
Amber

reageerder

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door reageerder »

Hee Amber hoveel keer heb je dat al gedaan ? jou auto is nu al 7 de hands of zo ?????????
beetje vreemd he gezien het feit dat je steeds overschrijfkosten betaald .

amber

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door amber »

zoooo Bijdehandtje,

Mijn auto is 3 jaar oud en nog steeds van de eerste eigenaar enwel mijzelf :P , maar koop ff een brilletje tis maar een.... 1 :idea: , daarbij als je goedkoper iets wilt, zul je er iets voor over moeten hebben, en ik denk dat de kosten van het overschrijven, in het niet vallen bij het besparen van b.v. 20 euro per maand op een autoverzekering :wink:

FF nog een vraagje, hoeveel eigenaars heeft jou auto gehad? zonder dat je mischien iets bespaard hebt ????wivon

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door wivon »

geachtte medewerkster hierbij doe ik ook een oproep naar de mensen toe word geen lid van route mobiel want je word in de maling genomen.
ik had mij eigen op gegeven als lid voor 50euro per jaar toen ik de papieren thuis kreeg stond er op de polis in eens 85.50euro ge meld.
ik heb mij eigen gelijk weer afgemeld door middelvan een email en ook die verzekering gebeld die heet proteq uit alkmaar

vrg w.broekhuizen

Tanya

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Tanya »

De Wegenwachtservices zijn persoonsgebonden. Hulp wordt alléén geboden op vertoon van uw geldige lidmaatschapskaart en een legitimatiebewijs waarop uw naam vermeld staat.

Ik heb zowel een auto als een motor, mijn wegenwachtlidmaatschap geldt dus voor beide voertuigen.

Komt nog eens bij dat mijn partner "hoofd" lid is en ik "partner" lid.
Zodoende ben IK bij de ANWB veel goedkoper uit.

Gast

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Gast »

Ten eerste: de ANWB was al begonnen met een ledenwervingsactie vóórdat Route Mobiel kwam.

Ten tweede:
"Net zo achterbaks om te zeggen dat Route Mobiel alleen sleepdienst is. "
Dit is als je goed luistert naar de opname niet eens het geval.
Ze zegt: "RM zal voornamelijk slepen, in plaats van aan de weg proberen te repareren." Ik heb het hele gesprek gehoord en ze heeft nooit echt gezegd dat RM zoiets is. Zoals gewoonlijk wordt het allemaal weer opgeblazen, zodat meer mensen een hekel krijgen aan de ANWB.

En verder vind ik het belachelijk hoe ze de ANWB aanvallen. Zo duur is de ANWB helemaal niet! 80 euro in een heel jaar! Dat geld heb je er zo uit, sowieso als je eenmaal een keer pech hebt.
En daarnaast heeft elk lid een show your card! Daarmee krijgt je onwijs veel kortingen, waar iedereen wat aan hebt!
Bijvoorbeeld je hoeft maar een keer naar Six Flaggs te gaan met 4 personen en je hebt al 6 euro terugverdiend. Daarnaast 1 keer een boedelbak te huren en je krijgt 5 euro terug.
Stel je gaat dan een dagje met een vriend of vriendin naar Thermen 2000. Dan heb je ook weer 7 euro terugverdiend...
Ook nog een uurtje skiën bij Snowworld met zn tweeën en je hebt zo wéér 6 euro verdiend! Nou dan zitten we al op 24 euro met 4 dingen!!
En als je op de ANWB site gaat kijken, zul je vanzelf zien dat je echt op van alles korting krijgt in zowel binnen als buitenland!

Dus sowieso het verschil wat je bij de ANWB meer betaald dan bij RM, heb je al snel terugverdiend en je kan altijd op de vertrouwde service met jarenlange ervaring van de ANWB rekenen.

Gast

Re: route mobiel

Ongelezen bericht door Gast »

Ik heb aan route-mobiel gevraagd of ik vervangend vervoer krijg als mijn auto 's avonds om 23.00 u. kapot gaat en de auto de volgende dag pas (maar wel binnen 24 uur dus) gemaakt kan worden. Volgens de voorwaarden formeel niet, maar daar sta je dan 's avonds laat en er rijden geen treinen meer. Volgens de telefonist kreeg ik dan wel vervoer, maar zeker weten deed hij het niet, hij zou het vragen. In de voorwaarden staat wel weer dat je een taxi naar je huis krijgt vergoed, en een hotel voor een eventuele overnachting. Maar of dat ook geldt als je auto binne 24 uur gemaakt kan worden (die volgende morgen dus) staat er niet bij. Ik wil eigenlijk wel met ze in zee maar ben nog wat huiverig.

Gesloten