Ultrafijnstof uit autoverkeer

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
sake1987
Berichten: 896
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Ultrafijnstof uit autoverkeer

Ongelezen bericht door sake1987 »

Ik wil niet zeggen dat wij onze planeet niet teisteren, maar is de aardbol in de loop der duizenden/ miljoenen jaren niet al vaak veranderd van ijstijden naar een planeet vol zeeën, grote droogte enz. Komen de stenen van Hunnenbedden in Drenthe niet uit hoger gelegen landen, door het ijs hier heen gevoerd.
Zou het niet kunnen dat de baan die onze planeet aflegt in de loop er eeuwen van en naar de zon hier ook iets in veranderd ?
Ben maar een leek en heb hier niet voor geleerd, maar heb zo ook wel eens een gedachte :D

Erthanax
Berichten: 5416
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Ultrafijnstof uit autoverkeer

Ongelezen bericht door Erthanax »

Zo gek is die gedachte niet. Astrofysici zien duidelijke correllaties tussen de verschillende cycli in zonneactiviteit en het klimaat op aarde. Hier wordt daarover het een en ander uitgelegd, met bronverwijzingen naar diverse wetenschappelijke publicaties. Interessant leesvoer!

Nijogeth
Berichten: 4136
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Ultrafijnstof uit autoverkeer

Ongelezen bericht door Nijogeth »

renewouters schreef:
Nijogeth schreef:
Lady1234 schreef: AOW werd en wordt altijd al door de werkenden/uitkeringstrekkers onder de AOW leeftijd betaald.
Klopt, maar ik had het dan ook eigenlijk over de hele pot en ik betaal momenteel wel degelijk meer dan ik verwacht terug te gaan krijgen.
O ja? Reken eens voor dan.
Ik heb de afgelopen 4 jaren ongeveer 3000 euro per jaar afgedragen aan mijn pensioen. Ervan uitgaande dat ik tot mijn 70e door moet werken heb ik nog ruim 41 jaar te werken. Dus gaan we uit van 45x3000 euro. Dat is dus een goede 135.000 euro. Daarvoor krijg ik zo'n 5400 euro per jaar terug volgens de huidige schatting. Dan zou ik dus nog minimaal 90 moeten worden om in ieder geval bij mijn afgedragen geld in de buurt te komen. Ik ga er niet vanuit dat ik dat ga halen, helaas is volgens onze cao het betalen van pensioenpremies verplicht, anders had ik dat niet gedaan.

Erthanax
Berichten: 5416
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Ultrafijnstof uit autoverkeer

Ongelezen bericht door Erthanax »

Toevallig las ik deze week dat de gemiddelde duur van de AOW nu 18 jaar is. Dan komt u wat uw pensioen betreft met 70+18=88 toch aardig in de buurt.
Waarschijnlijk kent uw pensioenregeling ook een nabestaanden pensioen (70% van het ouderdomspensioen, vermoed ik). Komt u morgen onder de tram, dan wordt dat levenslang uitbetaald, pakweg 41+18=59 jaar lang. Dat kan nog lang niet afgedekt worden met de premies die u tot nu toe hebt afgedragen.

Plaats reactie