2e Hands auto na 3 dagen defect en overleden

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
john.wiersma
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 okt 2019 14:14

2e Hands auto na 3 dagen defect en overleden

Ongelezen bericht door john.wiersma »

We kochten begin augustus een Opel Zafira uit 2004 die we na een testrit hebben aangeschaft en tevreden en blij mee naar huis reden maar dat was van korte duur, na ongeveer 170 kilometer (3 dagen) mee gereden te hebben (woon-werk) deed de Zafira niks meer en stond ik langs de kant van de weg. De wegenwacht gaf geen hoop meer en vermoede dat er iets met krukas, zuigers aan de hand was en dat dit niet meer te repareren viel.

Verkopende partij geinformeerd en die wilde er wel naar kijken maar dan moest de auto wel naar hem gebracht worden, dit konden we via een bedrijf voor 80 euro geregeld krijgen. Ook hij constateerde dat de motor was overleden en ging kijken naar een oplossing. Enkele dagen later kregen we bericht dat hij er een nieuwe motor in wilde zetten. Op ons verzoek om de koop te ontbinden en het aankoopbedrag terug te geven, daar wilde hij niet aan mee te werken. Nu 14 dagen later hebben we nog steeds geen (werkende) auto en is hij nog steeds op zoek naar een (andere) motor. De kosten van wegenbelasting, verzekering lopen zonder auto gewoon door.

Wij hebben er weinig tot geen vertrouwen meer in en willen de koop ontbinden, is dit mogelijk en hoe krijgen we dat voor elkaar??

StevieNL81
Berichten: 668
Lid geworden op: 04 apr 2018 16:55

Re: 2e Hands auto na 3 dagen defect en overleden

Ongelezen bericht door StevieNL81 »

Gekocht van een particulier of bij een garage?

NeoDutchio
Berichten: 7896
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: 2e Hands auto na 3 dagen defect en overleden

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Er staan Zafira's te koop van €1300,- tot €4750,- uit 2004. In het eerste geval lijkt het mij ondoenlijk om er een nieuwe motor in te laten zetten. In het laatste geval zou het nog kunnen lonen.

Mocht inderdaad de motor overleden zijn is dat een gebrek die u niet had hoeven te verwachten. Helaas is dat nog geen reden om direct de koop te kunnen ontbinden. U moet daarom de verkoper de tijd geven om het euvel te verhelpen. Dit mag echter niet te lang duren waardoor u overlast zou ervaren.

Wat vreemd is, u praat over begin augustus de aankoop gedaan te hebben en na 3 dagen al pech te hebben. U zegt later dat u al 14 dagen wacht op herstel. Daar zit een gat tussen van ongeveer 6 weken.

Wat u kan doen is de verkoper in gebreke stellen en deze een ultimatum stellen. Geef hem daarin nog eenmaal 14 dagen de tijd om de auto werkend en rijdend conform de koopovereenkomst te leveren. Mocht hij daar niet aan willen voldoen mag u de koop ontbinden.
Dit uitgaande dat u de auto gekocht hebt bij een garage/handelaar en niet bij een particulier.

thecure
Berichten: 2602
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: 2e Hands auto na 3 dagen defect en overleden

Ongelezen bericht door thecure »

Km stand, prijs, garantie, bovag bedrijf??

witte angora
Berichten: 23557
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: 2e Hands auto na 3 dagen defect en overleden

Ongelezen bericht door witte angora »

Waar heb je precies geen vertrouwen meer in? In de toezegging dat de auto gerepareerd wordt, in de vakkundigheid van de man? Of wat anders?

Ik heb indertijd met mijn Matizje (aankoopprijs 1000 euro) bijna exact zoiets meegemaakt. Daar moest ook een andere motor in. Heeft 7 weken geduurd. Niet gek als je je realiseert dat dit soort klussen voor een handelaar niet teveel mag kosten. Alleen de motor kost al een paar honderd euro, komt de rest er ook nog bij.

De ruilmotor moet vermoedelijk van de sloop komen; maar hij moet wel een goed exemplaar hebben, en het kost nu eenmaal tijd om dat te vinden. Vervolgens moet het ding opgehaald worden, en er door een stagiair/zelfstandige zwartwerker of iets dergelijks in worden gelepeld. Zo gaat dat ongeveer. Dit gaat gewoon een aantal weken duren.

Dat je vaste lasten doorgaan snap ik; daar is weinig aan te veranderen.

Plaats reactie