LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Zwarte zaterdag komt eraan!

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
Radar
Site Admin
Berichten: 5510
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Zwarte zaterdag komt eraan!

Ongelezen bericht door Radar »

De ANWB waarschuwt alle vakantiegangers voor zwarte zaterdag. In Nederland zal het nog meevallen, afhankelijk van het weer. Maar voornamelijk op de A6/A7 in Frankrijk en de route naar Spanje vormen zich deze zaterdag lange files.
http://www2.trosradar.nl/PHP/news/29/3617

Gaat u zaterdag ook met de auto op vakantie?
Bent u van plan een andere route te nemen om de files te vermijden?
Heeft u tips voor de mede-vakantiegangers?

gjvisser
Berichten: 310
Lid geworden op: 22 jun 2005 14:06

Re: Zwarte zaterdag komt eraan!

Ongelezen bericht door gjvisser »

1 goede gouden tip voor de vakantiegangers:
Ga NIET op die zaterdag :wink:

Panthor
Berichten: 10
Lid geworden op: 18 apr 2006 23:41

Re: Zwarte zaterdag komt eraan!

Ongelezen bericht door Panthor »

Of anders ga niet naar Frankrijk of Spanje... :wink:

Simon NT
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:28

Re: Zwarte zaterdag komt eraan!

Ongelezen bericht door Simon NT »

Twee keer plaatsen is één teveel.
Laatst gewijzigd door Simon NT op 25 jul 2007 16:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Simon NT
Berichten: 5
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:28

Re: Zwarte zaterdag komt eraan!

Ongelezen bericht door Simon NT »

Wanneer je even de moeite neemt om de kaart goed te bekijken zie je dat er nog vele wegen naar zuid Frankrijk gaan.
De route(Gebruikte kaart is spiraalboek van Michelin 2003, 1cm = 2km) zou ruw gezien gaan over; "Brussel, Mons (Bergen) en Maubeuge. Maar laten we ons bij het heden houden en niet vooraf alles gaan opsommen. Vanaf Brussel en Bergen rijden wij Frankrijk binnen en volgden de (Kt-10) N-6 naar Maubeuge, waar we de N-2 op draaien om naar de plaats Soissons te kunnen gaan. De weg brengt ons daarheen via; Avesnes, La Capelle, (kaart nr.; 21) Vervins, Marie en naar Laon (krtnr. 37) Hiervandaan nemen wij (krtnr. 36) om aan te komen aan Soisions. Hiervan daan gaan we over de D-1 naar Château-Thierry. Hiervoor passeren wij de plaatsen; Hartennes, Quincy le Château en komen (krtnr 63) bij Château-Thierry. Nog voor deze plaats draaien we voor ongeveer 20 km de A-4 op. Dus toch even een autobaan om allerlei kleine straatjes en draaien te omzeilen. We blijven tot afrit 19 (krtnr. 62) op deze weg en gaan daar de N3 op naar La Ferté s/s Jouarre. Via deze plaats komen we nu op de D-402 die ons via Coulommiers en daarna over de N-36 naar Melun (krtnr. 87) brengt. Hier gaan we door een bosrijke omgeving op ongeveer 20 km aan de oostkant van Parijs langs, het blijft een mooie rotuet tot ver voorbij Nemours. We vervolgens de route via de N-6 naar Fontainebleau. Daarna volgen wij de N-7 naar Nemours. Na Nemours gaan we toch weer even de tolweg op, ditmaal de A-6 die later overgaat in de A-77. Deze volgen wij tot afrit 17. Hierna nemen we de N-7 en gaan dwars door Montargis (krtnr. 111) richting Gien. Aak hier zelf de keuze of je de A-77 of de N-7 volg. Indien je de A-77 neem dan verlaat je die bij afrit 19 voor de D-940. Bij Gien gaan we naar kaartnummer 134.

Hier gaan we de D-940 op. Deze weg heb ik ook beschreven als mogelijke route naar Bergerac. Het is een zeer rustige licht glooiende weg met weinig bochten en ook niet erg veel dorpjes. Je kunt hier, steeds snorrend door mooie natuur, rustig door gaan en ook nog om je heen het een en ander zien. Op deze weg kom je de volgende plaatsen tegen; Argent-s-Saudres, Aubigny, La Chapelle d'Angillon. Dan op kaart nummer 153 Les Aix. We draaien nu buiten Bourges om naar de N-144 en komen dan als eerste bij de plaats Levet. En na nog eens 25 km St- Amand-Montrond. Op kaart 170 gaan we door tot Montluçon. Waar vandaan we over de N-145 (E-62) aanrollen op onze eerste overnachting. Op een niet ver voorbij Gouzon gelegen municipal-camping. Dat is dan op kaart 187.

De tweede dag

Na een lekkere rustige avond met een hapje en drankje, gevolgd door een goede nachtrust, gaan we weer "en route". Doordat de camping direct aan de weg lag was het van de camping afrijden en linksaf draaien om weer op de goede route te zijn. Van hieraf zou het nog ongeveer 300 km zijn. We denken dat wij daar tegen een uur of drie aan kunnen komen. Het landschap hier is wisselend begroeid en boerenbedrijf. Deze afwisseling maakt het juist weer mooi om te zien. Mij valt het altijd wel op dat er heel veel roofvogels te zien zijn in het Franslandschap. Op zich misschien een teken dat het milieu van Frankrijk zo slecht nog niet is. We waren dus op kaart 187 en op de D-997 en zullen straks na Chénérailles overgaan naar de D-982. Het is een redelijke tweebaansweg die ons voert naar Felletin en dan (kaart 205) tot aan Ussel. Voor Ussel kom je eerst nog in de plaats die voor velen bekend zou kunnen zijn; La Courtine. Lieve ouders Lieve Ine enz. We hebben nog een stukje te gaan voordat we in Tulle aankomen, waarna we over de A-70 en de A-89 door zullen rijden naar Brive (kaart 222). Hier gaan we over op de A-20 naar Souillac.
Neen vanaf hier de richting naar Beziers.

Een alternatieve route en ik wens jullie veel plezier.

Simon

Deze en nog veel meer andere routes staan op mijn website
http://www.simonnoot.nl

Gesloten