LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Autobanden fout gemonteerd.

Problemen met jouw autobanden? Geef hier jouw mening.
rowankroos
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 feb 2012 20:37

Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door rowankroos »

Hallo iedereen,

Ik heb bij autobandenmarkt.nl een set van 4 zomerbanden gekocht van het merk Uni Royal. Type: Rainsport 2. Ik heb deze banden 3 maanden geleden gekocht. Ik heb deze banden laten monteren bij de aangesloten montage garage.Garage de Pitstop in Rijen (dichtsbijzijnde montagebedrijf hier). Nu vond ik dat me stuur nogal trilde (balanceren was al gebeurd). Dus heb ik nogmaals me banden laten balanceren en uitlijnen. Uitlijning was niet veel mis mee, wist het garagebedrijf mij te vertellen.Echter kwamen ze erachter dat me banden niet goed gemonteerd zatten. Waardoor me banden niet mooi rond zijn, waardoor het trillen onstaat. De garage zag dit aan de rand, waar me velg zit. Ik heb wel 300 euro betaald voor de banden en vind het schandalig, dat ik eigenlijk een nieuw setje banden moet halen.

Kan ik in aanmerking komen voor een vergoeding of een nieuwe set banden?

pima
Berichten: 437
Lid geworden op: 20 nov 2009 12:57

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door pima »

Vreemd, dat een bandenbedrijf 4 banden verkeerd monteerd, ook vreemd, dat je de banden na 3 maanden laat balanceren bij een ander bedrijf.

aaten
Berichten: 219
Lid geworden op: 03 apr 2006 11:43
Locatie: Utrecht

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door aaten »

je kan gewoon eens de pech hebben dat één of meerdere banden hoogteslag hebben, dit is een probleem wat al tijdens de productie ontstaat.
Melden bij autobandenmarkt dat de banden inmiddels meerdere keren gebalanceerd zijn maar dat deze niet goed zijn, hopelijk doen ze er na 3 maanden nog wat mee. Vervangen is namelijk de enige optie.

Wat al is gezegd: ik zou er wel gewoon mee terug gaan naar het eerste bedrijf wat gebalanceerd heeft.

Veldt01
Berichten: 756
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door Veldt01 »

Denk dat dit meer aan uniroyal ligt als aan de wijze van montage. Mijn rainsports 2 hebbem er ook last van (het wordt met het gebruik beter maar perfect wordt het nooit).
De gewone Uniroyals schijnen nog een stukje erger te zijn. Alles blijft binnen de grenzen dus je zult er waarschijnlijk mee moeten leren leven en de volgende keer iets anders kiezen.

Leo The Emperor
Berichten: 4628
Lid geworden op: 12 dec 2010 16:19

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door Leo The Emperor »

Echter kwamen ze erachter dat me banden niet goed gemonteerd zatten
Verkeerd monteren heeft niets te maken met een productiefout in de banden.

Ben wel benieuwd wat er precies verkeerd is gedaan bij de montage, en waarom de banden nu weggegooid kunnen worden..

rowankroos
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 feb 2012 20:37

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door rowankroos »

Ik ben na het bedrijf terug geweest. Die wou van het bedrijf die erachter kwam, het verhaal horen.Van de week ga ik eens bellen.

Ik had ook een mailtje ontvangen van autobandenmarkt.nl:

Geachte heer,tot twee jaar na de ontvangst heeft u het recht om de banden te reclameren. Een reclamatie werkt als volgt.

Eerst moeten we weten wat het reden van de reclamatie is, hoeveel banden wilt u reclameren en of u vervanging (graag afleversadres) of liever geld terug kiest. We voorbereiden voor u een reclamatie formulier met de gegevens van u en de door u gereclameerde banden. U krijgt deze formulier en een verklaring dat u akkoord gaat met de voorwaarden van de reclamatie. Deze moet u volledig ingevuld aan ons retour sturen. Wij bestellen dan eerst (indien nodig) de extra banden die u niet hoeft af te rekenen. Na het leveren van de vervanging halen wij de defecte banden bij u op en sturen door naar de fabrikant, die deze zal inspecteren. (Mocht de fabrikant de reclamatie weigeren dan brengen wij u de vervanging in rekening).

Als de vervanging onder de auto gemonteerd is dan vernemen wij dat graag en tevens de locatie waar de defecte banden kunnen worden opgehaald.

Het terugzenden van de gereclameerde goederen uw verantwoordelijkheid is. In het geval dat we deze niet krijgen, word de reclamatie teruggetrokken en de nageleverde goederen in rekening gebracht.

Graag uw bevestiging of u onze voorwaarden accepteert.P.S. We moeten u ook informeren dat als het defect door verkeerd montage veroorzaakt was, zal de reclamatie afgewezen worden. Helaas zijn we niet verantwoordelijk voor het service van montagepartners.

Dus dat schiet ook niet op. Want waarschijnlijk zijn ze niet goed gemonteerd.

Van de week meer info.

berndv
Berichten: 8721
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door berndv »

Lijkt me dat in eerste instantie het montagebedrijf aansprakelijk is, niet de webshop waar je je banden besteld hebt.

Wat wel fout van jou is, is om het euvel bij een ander te laten repareren. Je had het montagebedrijf in de gelegenheid moeten stellen om hun fout te herstellen.

stofzuigertje

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Draairichting of binnenkant en buitenkant worden ook wel eens fout gemonteerd dus kijk goed op de band of er Draairichting pijl of Outsite op staat.
Als dit verkeerd is kun je bij montage bedrijf claimen.

naast balanceren moet je ook hoogte slag controleren als een klant terug komt en soms is even leeg laten lopen, invetten randen en op 4 bar doen voldoende om ze strak op de velg te krijgen.

daarna de normale spanning er weer op en ze zitten goed in de rand.

U heeft zelf de montage firma gekozen en dat valt altijd buiten deze webshop.
Dit is slechts een service met prijzen vooraf bekend.

alfatrion
Berichten: 17773
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door alfatrion »

rowankroos schreef:Kan ik in aanmerking komen voor een vergoeding of een nieuwe set banden?
Je hebt recht op kosteloos vervanging van de banden inclusief montage. Dit recht heb je ten opzichte van de partij die de banden heeft geplaatst.
Leo The Emperor schreef:Verkeerd monteren heeft niets te maken met een productiefout in de banden.
Vereerde montage is gelijk gesteld met non-conformiteit.
Leo The Emperor schreef:Ben wel benieuwd wat er precies verkeerd is gedaan bij de montage, en waarom de banden nu weggegooid kunnen worden..
Uit het verhaal heb ik opgemaakt dat de banden ovaal zijn geworden door ongelijkmatig slijtage.

harry1967
Berichten: 9
Lid geworden op: 07 jan 2012 16:45

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door harry1967 »

Ik heb jaren banden gemonteerd en gedemonteerd zowel nieuwe banden als oude banden die om welke reden dan ook van en weer op de velg moesten komen.
Nu is het zo als de RAND waar de BAND in komt teliggen niet goed schoon is ( roest of alucorrosie) dan heb je in het VELGBED een bult zitten waar de band dus op kont te rusten en dan krijg je een klein hoogte slagje .
Zodra er banden gewisseld worden of geplakt worden laat de monteur en u zelf het velgbed een goed bekijken en indien nodig schoonmaken en met zinkspray bespuiten.
Ik doe daarna altijd een band insmeren met een SOORT lijm die op de rand van de band en het velgbed gesmeert word en dan de band op de velg monteren , opblazen ZONDER BINNENVENTIEL in HET VENTIEL tot ongeveer 5 bar !! dan een snel een binnen ventiel erin draaien en de band op de juiste spanning brengen .
Let wel bij het OPBLAZEN KNALT de band keihard in het velgbed en tegen de velgrand aan en zo moet je dus eigenlijk een band MONTEREN !.
Als de band op spanning is moet je hem ballanceren en kijk dan goed als het wiel rond ronddraaid of er geen hoogte slag in de band zit is dit wel zo dan moet je de band eraf drukken en ongeveer een KWART op de velg draaien en van voor af aan weer beginnen met monteren enz enz .
Als de band mooi draaid op het balanceer aparaat dan kun je er bijna 100% van op aan dat deze band ook rond blijft !!. Wel balans lood erop slaan voor het onballans .
Aluminium velgen daar doe je hetzelfde mee , let wel op bij de montage van de velg dat de velgnaaf goed om de remtrommel of remschijf as komt te zitten , zit hier spelling in dan mis je een eventuele centreer ring ( meestel plastic) als je die ring niet hebt en er spelling zit dan gaat het wiel echt wel trillen !!.
Je kan namelijk een wiel niet CENTREREN op de wielbouten / wielmoeren !!

Hoor graag als jullie het niet snappen of meer willen weten

Leo The Emperor
Berichten: 4628
Lid geworden op: 12 dec 2010 16:19

Re: Autobanden fout gemonteerd.

Ongelezen bericht door Leo The Emperor »

alfatrion schreef:
Leo The Emperor schreef:Verkeerd monteren heeft niets te maken met een productiefout in de banden.
Vereerde montage is gelijk gesteld met non-conformiteit
Dat kan wel kloppen, maar in het openingsbericht staat het volgende :
Ik heb bij autobandenmarkt.nl een set van 4 zomerbanden gekocht van het merk Uni Royal. Type: Rainsport 2. Ik heb deze banden 3 maanden geleden gekocht. Ik heb deze banden laten monteren bij de aangesloten montage garage.Garage de Pitstop in Rijen (dichtsbijzijnde montagebedrijf hier)
Dit betekent dat TS voor foutieve montage een ander bedrijf dient aan te spreken dan voor een productiefout in de banden.

Enfin weer volop mogelijkheden voor deze bedrijven om elkaar de schuld te geven

Gesloten