LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kwik Fit laat het afweten!

Problemen met jouw autobanden? Geef hier jouw mening.
patrickdejong
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 jan 2009 11:22

Kwik Fit laat het afweten!

Ongelezen bericht door patrickdejong »

KWIK FIT

What’s in a name, de slogan van Kwik Fit “klaar terwijl u wacht”, maar mijn geduld werd bij een bezoek aan dit bedrijf op de proef gesteld.

Een uitglijder op het ijs kon ik nog wel hebben echter de vele uitglijders die Kwik- Fit aan de Leidsevaart in Haarlem heeft gemaakt vraagt om een reactie in mijn column.

Een aantal weken geleden reed ik op de randweg en plotsklaps hoorde ik een enorm kabaal…. het was mijn uitlaat, alle weggebruikers keken om. Zoveel bekijks heb ik in jaren niet gehad.

Als een speer naar de Kwik Fit aan de Leidsevaart in Haarlem.
De monteur constateerde dat het voorste deel van mijn uitlaat aan vervanging toe was.

Op mijn eerste afspraak, kijk ik vol vertrouwen naar het gesleutel aan mijn auto. Wat mij niet ontging was dat het uitlaatdeel zich niet gemakkelijk liet verbinden met het andere deel van de uitlaat. Een tweede monteur moest er aan te pas komen om de twee delen met elkaar te verbinden én om de klem die daar overheen gaat goed op zijn plek te krijgen.

Als dit maar goed gaat dacht ik nog … ik zag dat de beugel niet recht, maar nog nét niet overdwars was
gemonteerd. Volgens de bedrijfsleider komt het regelmatig voor dat “hun eigen merk uitlaat” op mijn type auto wel vaker problemen veroorzaakt.

Na betaald te hebben en amper de deur uitgereden merkte ik dat mijn auto nog steeds werd nagekeken, je hoorde namelijk de “valse lucht” tussen de delen ontsnappen. Onderweg naar mijn afspraak belde ik de Kwik Fit om te melden dat het niet ok was.

Op mijn tweede afspraak was het de bedoeling om de fout te herstellen en de beugel fatsoenlijk te monteren, zodat er geen lekkage meer zou optreden. Nadat ik de monteur bedankte voor zijn werk en inmiddels onderweg was naar een klus merkte ik door het kabaal dat het nog steeds niet in orde was.

Een derde afspraak werd gepland, zelfs de bedrijfsleider had geen vertrouwen meer in de “eigen merk uitlaat” en adviseerde daarom tegen bijbetaling een nieuwe orginele (Bosal) uitlaat te laten monteren, deze passen namelijk wel goed.

Op mijn derde afspraak - een paar dagen later - was ik keurig op het afgesproken tijdstip (8.00 uur) aanwezig. Sorry mevrouw we hebben met u afgesproken maar mijn collega en ik hebben het niet goed gecommuniceerd, helaas hebben wij geen tijd, laten we een nieuwe afspraak maken.
Maar…we hadden vandaag toch een afspraak ..sputterde ik nog.

Enkele dagen later….
Op mijn vierde afspraak wordt het opgelost zo wordt mij beloofd, het orginele uitlaatdeel wordt vandaag vakkundig gemonteerd. Na montage - ik was de garage nog niet uitgereden - constateerden de monteur en ik dat er nu een lucht ontsnapte bij het uitlaatdeel welke gemonteerd is aan het motorgedeelte (spruitstuk).

Gelukkig had de monteur een geweldige oplossing. De Kwik-Spuit ! (zie foto: www.). Anfin tussen de uitlaat en het spruitstuk zat het niet helemaal lekker..de Kwik Spuit lost het probleem voor eens en altijd is op was zijn relaas.

Eenmaal op weg naar een opdrachtgever ontdekte ik dat de kit niet heeft geholpen. Toch maar even navragen bij een 1e monteur van een ander garagebedrijf. Wat bleek …de kit was gescheurd de monteur die het lapmiddel bekeek kon maar niet geloven dat dit door een garagebedrijf is aangebracht.

Op zijn advies terug naar de kwik fit en gevraagd of ze wel een nieuwe “pakking” hebben gebruikt?
Nee geen nieuwe, maar wel de oude pakking werd mij medegedeeld.

Op mijn vijfde afspraak zou de kit vakkundig worden verwijderd en met een nieuwe pakking wordt het uitlaatdeel vervolgens opnieuw gemonteerd. Kaar en starten maar…wat bleek? Het was zoals het gisteren was, na een grondige inspectie komt er een tweede monteur met spiegeltje aanzetten en deze man ontdekte tot overmaat van ramp ..dat er een gat in het nieuwe uitlaatdeel zat…! Hoezo productie foutje?

Nu 3 weken na mijn eerste bezoek wordt er voor de derde keer een nieuw uitlaatdeel besteld, het zal mij benieuwen of het ooit nog goed komt…

Inmiddels is er een klacht aangemaakt en ik ben in afwachting van een passend voorstel van het hoofdkantoor. Dagelijks controleer ik mijn mail en telefoonberichten het blijft al twee weken verdachte stil aan de andere kant!

Hoe zou het bij tijdens de zesde afspraak aflopen /verlopen?

Ik vraag me af komt er nog een reactie, kan ik eerdaags weer in mijn eigen auto rijden of moet ik in de leenauto van derden blijven rijden?

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: Kwik Fit laat het afweten!

Ongelezen bericht door Mallemalle »

spannende tijden

al is het gebruik van uitlaatkit heel normaal, dat spul smeer je op de te monteren delen , op de plaats van de pijpen waar ze in elkaar schuiven, of op de plaats waar de delen met elkaar verbonden worden in het geval van een flens

met een fatsoenlijke klem kun je dan aardig garanderen dat het dicht zit

pakking vervang ie immer met uitlaat ,gebruik van de oude is niet raadzaam, mar de pakking zal er niet bijgezeten hebben bij de uitlaat van bosal

succes met de afloop, ben benieuwd

Gesloten