LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Problemen met jouw autobanden? Geef hier jouw mening.
aavanputten
Berichten: 51
Lid geworden op: 12 mei 2009 17:47

Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door aavanputten » 13 dec 2010 14:59

Op internet dacht ik een mooie aanbieding te hebben gevonden voor winterbanden: autobandenmarkt.nl. Volgens hun site binnen 3-5 dagen geleverd. Ze hadden zelfs een webwinkelkeurmerk: "QShops keurmerk". Zag er allemaal vertrouwd uit. Ik heb daar vervolgens besteld, mijn creditcard werd belast, ik ontving een bevestigingsmail en daar hield het op. Ik hoorde niets meer van ze en ook werden de vier banden (totaal ruim Eur 300) niet bezorgd.

In de bevestigingsmail stond dat ze een kantoor hebben in Zuidlaren. Ik dat opgezocht in het telefoonboek en daarnaartoe gebeld, maar het nummer bleek afgesloten. Bij de Kamer van Koophandel bleken ze niet ingeschreven in Nederland (dat is wel een eis voor QShops). Op mailtjes reageerden ze niet. Uiteindelijk een 020-nummer gebeld dat in de bevestigingsmail stond en daar kreeg ik een engelspratende dame aan de lijn. Nederlands sraken ze daar niet en ik had nu naar Duitsland gebeld. Ze zei dat er ook geen vestiging in Nederland is, maar dat stond wel in hun bevestigingsmail.

De banden zouden niet leverbaar zijn, toen ik ernaar vroeg. Dit terwijl op hun site staat aangegeven:

Onze gemiddelde levertijd in Nederland is 2 tot 5 werkdagen. 83% van onze leveringen geschiedt binnen 3 werkdagen, 99% van onze leveringen vond plaats binnen een week.

Het zou weken of langer kunnen duren voordat ze ze weer hadden. Bij de bestelling werd ook de indruk gewekt dat de banden bewoon op voorraad waren. Als dat niet zo zou zijn, zou je in ieder geval een mailtje verwachten.

Al met al gaf deze zaak me een heel slecht gevoel. Ik raad dan ook aan hier niet te bestellen.

berndv
Berichten: 6606
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10
Locatie: Het oosten(daar waar de wijzen vandaan kwamen)

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door berndv » 13 dec 2010 15:28

vervelend van dat gevoel. Heb er zelf paar jaar terug iets besteld, geen problemen gehad, netjes binnen de termijn afgeleverd bij de afgesproken garage.

Had je toevallig winterbanden besteld? Deze zijn overal slecht leverbaar op dit moment. Ze hadden je dat dan wel netjes moeten laten weten en niet op deze manier. Maar mag ik vragen hoeveel tijd er tussen heeft gezeten, dit kan ik in je verhaal niet terug vinden.

Hun aanmelding voor qshops klopt wel, volgens de website is dit gewoon geldig. Kan ook niet vinden dat je hier een Nederlands kvk nummer voor moet hebben. Voor zover dit ook maar iets zegt,. iedere jandoedel kan een kvk nummer aanvragen.

Helaas bent u in dit geval die ene procent waarbij het langer duurt dan 3 werkdagen :wink:

Eis bij qshops is wel dat er binnen 30 dagen geleverd wordt.

kweenie
Berichten: 14486
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door kweenie » 16 dec 2010 12:18

Ik heb ze een keer een mailtje gestuurd. Niks meer op gehoord. Als een bedrijf helemaal geen reactie geeft op een mail van een potentiële klant, dan ga ik wel naar de concurrent.

Carspecialist
Berichten: 36
Lid geworden op: 22 apr 2010 20:21

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door Carspecialist » 25 jan 2011 21:44

Vrij veel besteld de afgelopen weken. En het is zo dat de afhandeling of heel snel en goed gaat of er komt niks en dan is de administratieve afhandeling uien.

Zo hadden wij 20 sets bedrijfswagen winterbanden besteld en die kwamen binnen als zomerbanden. Kon op mijn kop staan maar de retourkosten mochten wij betalen.

Ik kan zeggen dat 75% goed gaat, de rest komt niet of is opeens niet meer leverbaar.

kaledirk
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 feb 2010 23:12

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door kaledirk » 07 feb 2011 13:39

Webshopwinkels die aangesloten zijn bij een keurmerk, zou je kunnen aanspreken op het keurmerk. Heb zelf een maal bij autobandenmarkt besteld, ging opzich goed, maar kwam er later achter dat www.topbanden.nl bijna altijd een stuk voordeliger is. Nu daar besteld en heb niets te klagen. Ja je kijkt toch altijd eerst naar de portemonaie toch?

Derk Jan Scholten
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 feb 2011 01:15

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door Derk Jan Scholten » 18 feb 2011 01:28

[*]helemaal mee eens, mijn ervaringen zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven. In eerste instantie zag het er goed uit, maar toen ik eenmaal aankwam bij de garage waren mijn banden niet aangekomen. Ik weer bellen met de helpdesk, kreeg niemand aan de lijn. Balen. Nog een keer geprobeerd, volgens mij werd ik met het buitenland ofzo doorverbonden.
Uiteindelijk na een hoop mails en een heel hoop gedoe, na een week toch m'n banden geleverd. Dat verbaasde me nogal want een familielid had de banden daar ook besteld en toen ging het gelukkig wel goed.

Deze keer, voor m'n vrouw's auto de autobanden toch maar ergens anders besteld (http://www.bandenconcurrent.nl), toch maar het zekere voor het onzekere genomen. De service was goed, de autobanden waren op tijd en ze waren volgens mij nog goedkoper ook... Toch weer een goede ervaring rijker. Overigens daarvoor ook bij kwikfit geinformeerd, die rekende voor 2 bandjes voor de toyata avensis 280 euro, bij bandenconcurrent 160...
Keuze was dus snel gemaakt![/b]
[/size][/b][/color]

Veldt01
Berichten: 599
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door Veldt01 » 18 feb 2011 21:12

Ik zou eerder zeggen als je bandenboer waar je tevreden over bent maar weinig duurder is zou ik die gewoon lekker laten leveren. Op de door mij benodigde A merk banden scheelt het welgeteld 50 Euro en daar kan ik op basis van het totaalbedrag goed mee leven (en ze geven ook extra service en ik sta sneller weer buiten als iemand die zelf zijn banden meeneemt.....)

tuinman
Berichten: 38
Lid geworden op: 28 feb 2011 20:10

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door tuinman » 28 feb 2011 20:55

Bij mij zijn geen problemen bekend met autobandenmarkt, ik heb er al heel vaak banden besteld, zonder ook maar de minste problemen.

tristan123
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 mar 2011 13:19

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door tristan123 » 01 mar 2011 13:30

ik heb zoals de meeste van jullie ook problemen gehad met autobandenmarkt.nl
ik had de order besteld en uiteindelijk nooit wat gekregen, ik heb contact gezocht met een ander bandenbedrijf in groningen en die hebben mij geholpen zoals het hoort.
ik kon alles makkelijk bestellen makkelijk contact houden en alles werd geleverd zoals het hoort en op tijd. het gaat om bandenanders.nl en het was een goed bedrijf die alles goed voor mij heeft geregeld zoals het hoort.

Ricojo
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jul 2011 11:20

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door Ricojo » 22 jul 2011 11:44

Bij de door mij aangeschafte banden (9 juni 2010) heeft een montagepartner van Autobandenmarkt.nl/Delticom geconstateerd dat de geleverde banden een manco vertonen (hoogteslag). Autobandenmarkt.nl heeft 7 juli 2010 nieuwe banden geleverd. De montagepartner heeft het manco schriftelijk bevestigd. Een copy hiervan heb ik 29 juni 2010 gedeeld met Autobandenmarkt.nl.

Hoewel afgesproken zijn de banden met manco’s door Autobandenmarkt.nl/Delticom niet onmiddellijk na mijn retourneringsverzoek opgehaald bij de montagepartner, maar per twee stuks, met een tussenliggende periode van zeven maanden.

Vervolgens infomeert Autobandenmarkt.nl/Delticom mij eind maart 2011 (11 maanden na aankoop) dat zij van mening is dat 1 set van 2 banden geen manco’s vertoonde en deze alsnog in rekening brengt. Hierbij wordt verwezen naar wat het lijkt Duitse wetgeving (“Az 4 385/04 van het Landesgericht Braunschweig”). De andere set banden zou zijn vernietigd!

Autobandenmarkt.nl/Delticom handelt niet overeenkomstig haar eigen Algemene Voorwaarden waarin gesteld is dat kopers het recht geboden wordt om de banden te retourneren binnen een termijn van dertig dagen.

"Ons aanbod voor terugname gedurende 30 dagen:
Wij willen graag dat u tevreden bent over alle leveringen. Daarom hebt u ook het recht om gedurende 30 dagen na de koop alle goederen die u bij ons gekocht hebt, weer terug te sturen. Deze toezegging overstijgt de wettelijke bepalingen die u een teruggaverecht van twee weken na ontvangst van de goederen garanderen."

Op de bevestiging van de montagepartner van Autobandenmarkt.nl/Delticom dat alle 4 de banden een manco vertonen stelt Autobandenmarkt.nl/Delticom in mei 2011(12 maanden na aanschaf!) dat dit onvoldoende is omdat dit slechts een opinie is van een garagebedrijf. Dit terwijl het hier een bandenspecialist betreft die door Autobandenmarkt.nl/Delticom zelf als montagepartner wordt aanbevolen.

Autobandenmarkt.nl adverteert op haar website dat banden gekocht kunnen worden zonder risico. Reken er echter op dat alle bijkomende kosten van onderzoek en montagekosten voor eigen rekening zijn indien banden manco's vertonen.

Herhaaldelijk schrijven en telefonisch contact met Autobandenmarkt.nl/Delticom heeft geen oplossing van het geschil opgeleverd.

Pascal73
Berichten: 91
Lid geworden op: 10 mei 2007 10:12

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door Pascal73 » 22 jul 2011 16:17

Fijn hoor..... dat kopen via internet!

Een plaatselijke bandenleverancier had dit naar aller waarschijnlijkheid sneller en beter opgelost, maar ja......die was zeker net een paar eurootjes duurder met z'n banden.

Beetje eigen schuld zou ik zo zeggen........

mightybug
Berichten: 5
Lid geworden op: 06 jul 2011 16:28

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door mightybug » 22 jul 2011 17:50

hier afgelopen winter 4 winterbanden besteld en alles is naar tevredenheid gegaan. De 4 nieuwe banden werden snel geleverd en waren perfect. Maar zo is het altijd, het bedrijf kan pas echt goed beoordeeld worden op het afhandelen van problemen. En dit is dan ook de gok als je geld wilt besparen...

harryvandermeer
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 nov 2011 10:24

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door harryvandermeer » 12 nov 2011 10:46

niet aan beginnen,
van de zomer 4 winterbanden op velg besteld, snel en keurig geleverd, perfect geregeld dus, dacht ik, de winterbanden even in de garage gestald, want het was immers zomer.
Begin oktober ging ik ze plaatsen onder mijn auto. 3 banden goed, eentje was leeg, vreemd, opgepompt, bleek er een heel klein gaatje in de stalen velg te zitten, heel raar. Afijn ik dacht dat komt vast snel goed. Gebeld, ik moest even mailen, twee dagen later keurig een mail met voorwaarden, waarin stond dat ik zelfs binnen twee jaar nog mocht ruilen en dat als mijn claim onterecht zou zijn ik de vervoerskosten zelf moest betalen, of ik accoord wilde gaan, dan zouden zij mij een omruilformulier sturen. Ik ging uiteraard accoord, toen hoorde ik een week niets meer. Maar even gebeld met een slecht Nederlands sprekende dame, deze zag in de computer, dat het in behandeling was en dat ik vast binnen twee dagen wat zou horen. Ja hoor een mail: " de vier banden kunnen niet geruild worden, want de vorm van de velg is juist de kracht van de band". Hallo wakker worden daar: 3 banden zijn prima en eentje loopt leeg, omdat er een GAATJE IN DE STALEN VELG ZIT!!!!"
Weer een mail gestuurd en ik hoorde niets meer, weer gebeld, nu een slecht Engels sprekende dame,kon alleen maar in de computer kijken kon mij niet doorverbinden en zei dat ik binnen twee dagen wat zou horen. Afijn ruim een week later: De velg kan niet geruild worden, want de bestelling is te lang geleden(drie maanden), wel gek dat je in de eerste mail zegt dat ze zelfs binnen 2 jaar nog geruild mogen worden. Afijn maar weer gebeld, nu weer een gebrekkig Nederlands sprekende vrouw die alleen maar in de computer kan kijken. Weer gemaild en na een week nog steeds geen antwoord.
Kortom: de bestelling liep perfect, de levering ook, maar de service als er iets niet goed is is zwaar K........

Alias
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 nov 2011 10:24

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door Alias » 15 nov 2011 10:38

Ook ik heb een zeer slechte ervaring met autobandenmarkt.nl.
Hier een set van 4 banden besteld, deze waren keurig afgeleverd.
Nadat ze gemonteerd waren was er met de auto niet meer te rijden.
Hierop gebeld dat de banden niet goed waren, de auto rammelde als een gek.
Ze hebben hierop een nieuwe set gestuurd, ook deze waren slecht.
De mevrouw ( slecht nederlands sprekend ) wist me te vertellen dat ze meer problemen met deze banden hadden.
We konden uit 8 banden niet een goede set samenstellen.
Hierop wederom contact gezocht met de eis van geld terug van de banden, 2x montage kosten en gebruik van een leenauto voor een week.
Hier tot op heden nog niks van gehoord.
Het probleem met de banden was HOOGTESLAG. Wat schijnt in te houden dat de hoogte in het loopvlak van de band niet gelijk is.
We hebben hiervan een filmpje gemaakt als bewijs voor eventuele problemen.
Hierop is het "dansen" van de banden overduidelijk te zien, er zat ruim een halve centimeter verschil in. En dat bij 8 banden!!!

Maar we wachten nog even hun reactie af, en anders ben ik genoodzaakt om andere maatregelen te nemen. Zoals een rechtsbijstand inschakelen.

VOOR MIJ EEN IJSKOUDE DOUCHE!!!!!!

De oplossing: Ik heb banden door de garage laten bestellen, deze laten monteren en probleem opgelost.

cooky
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 nov 2011 09:37

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door cooky » 16 nov 2011 10:00

Voor de 2e keer een bestelling geplaatst. Vorig jaar alleen winterbanden en dat verliep uitstekend (overigens via de Duitse site, wat dit jaar niet mogelijk was). Voor mijn nieuwe auto dit jaar winterbanden en velgen besteld. In de haast een fout gemaakt en stalen velgen besteld. Nog geen 12 uur later een mail gestuurd en gebeld of de stalen velgen nog konden worden omgeruild in aluminium velgen. Bijbetaling geen probleem. Volgens de site was wijziging in de order namelijk nog mogelijk. Konden niets beloven, maar zouden dit nagaan.
Een dag later een mail ontvangen dat dit niet meer mogelijk was; de productie was al gestart. Vreemd, want er zou 15 werkdagen voor nodig zijn!
Nogmaals een mail gestuurd naar de Duitse site (in het Duits en gericht aan de bedrijfsleider) en gevraagd om enige coulance. Geen enkele reactie.
Na een mail dat wijziging echt niet mogelijk was, heb ik mij uiteindelijk maar bij de situatie neergelegd.
Bij de uitlevering zie ik dat de staalvelgen donkerbruin zijn i.p.v. zwart. Mijn bedoeling was om geen wieldoppen te monteren; het ging toch om een geheel zwarte auto! Het was echter geen gezicht, dus wieldoppen besteld. Weer een mail met foto's gestuurd en verzocht een bijdrage te leveren voor mijn extra kosten; echter geen reactie. Gisteren een mail ontvangen dat de velgen zwart zijn. Foto's laten toch echt zien dat de kleur donkerbruin is en beslist niet zwart of daar ook maar enigszins tegenaan!
Los van het feit dat de velgen een andere kleur hebben, ben ik zeer ontevreden over de handelwijze van Delticom. Alleen al de manier waarop wordt gecommuniceerd; telefonisch erg nors en arrogant. Mails blijven lang onbeantwoord. Bepaald klantonvriendelijk!
Hoewel ik niet wil zeuren over details, ontbraken deze keer ook nog eens ventieldoppen op 3 van de 4 velgen.
Kortom Delticom heeft voor mij afgedaan. In het vervolg maar naar een bandenbedrijf. Heeft het soms iets te maken met dominantie van de markt?

Tim601
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 nov 2011 18:09

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door Tim601 » 21 nov 2011 07:25

Idd zijn ze soms erg stug in de omgang. Heb er veel banden besteld en het ging eigelijk altijd goed. Behalve vorig jaar toen ik winterbanden bestelde. Maar zo te zien hoef ik niet te klagen aangezien ze maar 1,5 week te laat waren... Ze werden ook 2 om 2 geleverd. Waren goede banden verder en niks mis mee. Echter werd idd aan de telefoon gezegd (Engels sprekende dame) dat ik maar gewoon geduld moest hebben. Dezelfde dag dat ik mijn banden had waren ze niet meer leverbaar op hun site. Tip: bestel ze nu, de winterbanden. Ik zag dat mijn banden toen binnen een week meer dan 50 euro per band (225/45/17) duurder geworden waren. Sneeuw was de reden...

Ik heb nu gezien dat op www.popgom.nl de banden toch nog een stuk voordeliger zijn. Ik ga daar dus maar eens shoppen.

Ik lees hier reacties van "dat krijg je als je een paar euro wilt besparen" en "je kunt ze beter bij de garage bestellen". Ik vind dat onzin. Je mag gewoon verwachten dat als je iets besteld dat het goed is. Moet het dan alleen maar goed zijn als je veel geld uit geeft? De kracht van een bedrijf is nou juist als ze goede service voor een goede prijs hebben. Zo goedkoop zijn ze nou ook weer niet... En idd, als je via internet koopt en er is iets niet goed dan is het vaak veel omslachtiger om het e.e.a. op te lossen. Veel erger is het dat als mensen het allergoedkoopste merk banden pakken die geen wegligging hebben. Hier bespaar je echt aan het verkeerde einde.

JE01033
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 dec 2011 09:08

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door JE01033 » 06 dec 2011 09:19

Ik ben zeer tevreden over autbandenmarkt.nl. Ik ehb nu de afgelopen paar jaar 3x banden bij hen besteld en elke keer werden de banden snel en goed geleverd. Ik ehb net vorige week weer winterbanden besteld. Netjes een bevestiging ontvangen dat de banden 5 werkdagen later werden bezorgd. Geld netjes af laten schrijven (automatische incasso) en 3 dagen later werden ze bezorgd. Dus ik blijf zeker klant.

rea2011
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 dec 2011 23:48

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door rea2011 » 17 dec 2011 00:44

4 winterbanden besteld welke "op voorraad" waren en nu na 4 weken (!!) eindelijk een keer geleverd. Blijkt het weer 3 om 1 te zijn met de draairichting. Zal nu maar extra kosten zelf maar dragen, want wat ik lees over de service is ook pet. Dit is dus eens maar nooit meer.
Euromaster is iets duurder maar 10X beter

kweenie
Berichten: 14486
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door kweenie » 18 dec 2011 10:26

Hier gemengde gevoelens. Wielen+banden besteld, met levertijd 2 weken. Komen ze bijna 2 weken later dat de banden uitverkocht zijn... waarom niet veel korter na de bestelling? Wel een alternatief geboden. Dat genomen, maar vervolgens liet het weer een tijd op zich wachten voordat er een reactie kwam. Daarna wel redelijk vlot geleverd, maar uiteindelijk toch zo'n 4 weken na de eerste bestelling.

De wielen waren verder prima in orde. Wel had de bezorger geen zin om in de regen de banden uit de auto te halen. Volgens mij heb ik het nog nooit meegemaakt dat bij een bestelling de bezorger de producten niet bij de deur aflevert, maar dat je het zelf uit de auto moet halen. En hij had die dag maar 3 banden, de vierde kwam een dag later. Rare bedoeling.

Dus gemengde gevoelens over de bestelling. Ik heb ook ongeveer tegelijk bij velgenshop wielen besteld, die wel netjes binnen 2 weken geleverd werden. Door een normale bezorger. Ik zou daar dus eerder weer heen gaan. Maar daar stonden niet alle autotypes in het bestelsysteem en ik wil ook niet het risico lopen dat je wielen krijgt die niet passen.

jonis
Berichten: 1660
Lid geworden op: 23 okt 2007 01:45

Re: Autobandenmarkt.nl niet aan beginnen

Ongelezen bericht door jonis » 19 dec 2011 17:51

Hier gemengde gevoelens.

En terecht natuurlijk; online zoeken naar het "koopje" is niet altijd interessant, zeker niet als je uiteindelijk alleen maar aan de online bestellen nadelen ergert.


Voor mijn zomerset ben ik voor origineel gegaan (ook ivm restwaarde) maar heb ik bij de dealer de achteringang ipv de showroom gekozen met de mededeling: "het moet ook leuk blijven"....vreemd wat dan ook mogelijk is; voor mij was A.T.U. 18" OZ met merkband "online" net zo duur/goedkoop als merk "premium" origineel....en de bridgestone winterbanden die ik daarna bij de kwikfitter bij mij een straat verderop heb gepakt, staat online autobandenmarkt.nl voor dezelfde prijs maar ex montage, balaceren, ventielen, stikstof

"online" .nl is goed om prijsbewust te blijven, maar voor de rest zou ik voor dit soort dingen nooit onlineshoppen....zeker niet als je het ook gedurende looptijd/bezit auto en gemak bekijkt.

Gesloten