LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De banden en Velgenconcurrent

Problemen met jouw autobanden? Geef hier jouw mening.
Masterneo
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 feb 2006 11:07

De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door Masterneo »

Dit is een nieuw bedrijf in Zoetermeer die zeer goede gebruikte en nieuwe banden heeft. Als je binnen komt word je zeer vriendelijke geholpen en als je andere problemen met je auto hebt lossen zij dit ook nog op.

Als je binnen komt moet je vragen naar de Aanbieding.
Deze luidt: 50% korting op Winterbanden! En een normale band was er 15 euro per stuk inc montage.

Zo kwam ik daar na een kaartje te hebben gekregen op een meeting in Leiden. Wellicht kennen veel mensen het als de Autoshow in Leiden.

De Subaru impreza heeft nogal brede banden maar ik kon hier gewoon terecht zonder afspraak. Nog mijn uitlaat gefixt ook, nadat er een vreemde sis te horen was TOP! 8)

De banden die ik daar heb gehaald waren normaal zo rond de 280 euro per stuk. Daar kreeg ik ze voor 50 euro de stuk. Hoe het kan snap er niks van. Vandaar deze tip :)

Ze hebben ook een website http://www.debandenenvelgenconcurrent.nl

Sjors_B
Berichten: 658
Lid geworden op: 22 jun 2005 20:45

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door Sjors_B »

tuurlijk, lekker reclame maken hier.

50 euri per band ? in welke sloot lig je met je gecuverde bandjes

Ulbe
Berichten: 1409
Lid geworden op: 11 jun 2005 19:18

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door Ulbe »

Beste Masterneo,

Fijn dat u een goede ervaring heeft met dit bedrijf waar u nieuw banden heeft gekocht,

Ik weet niet of u nieuwe, of tweedehands banden aangeschaft heeft voor uw Subaru,

Een Subaru Impreza is een snelle wagen!, dat weet u!, bij zo'n wagen horen goede banden!, de bij de kwaliteiten van de wagen passen!,

Bezuinigen op goed "schoeisel" voor zo'n wagen lijkt me niet verstandig!,

Een ritje op de Autobahn kan dan op een catastrofe uitdraaien!, het is natuurlijk heerlijk om bij onze oosterburen de plank eens naar beneden te duwen, en te genieten van de wagen, wanneer de naald van de snelheidsmeter de 200 passeert!, en vrolijk verder gaat!...

Goedkope of tweedehands banden worden dan natuurlijk zwaar belast!, en bij deze snelheden een klapband krijgen door goedkope banden is meteen je winst inleveren!, en vaak nog meer!....

Een oude Fiësta 11 i kun je nog wel voorzien van goedkope banden, daar de topsnelheid van zo'n wagen dermate laag is, dit kan vrijwel iedere autoband aan!, dus van zware belasting is hier geen sprake, ( mits je de wagen niet te zwaar belaadt!) , banden moeten het meergewicht wel dragen!, ook dit telt voor uw Impreza,

Ook met het remmen komt het op de banden aan!, en ook hier kunnen goedkope banden "afhaken"!

Heel vervelend wanneer tijdens een noodstop het karkas van van de band breekt, en u verder rijdt op de velg!,

U weet natuurlijk wel dat uw remweg dan wel wat langer wordt!...


Natuurlijk wens ik u veel succes met uw prachtige wagen!, met veel veilige kilometers!,

maar houdt er rekening mee dat de banden het enige contact is op het wegdek!, dus uw banden kunt u gerust heilig verklaren!,

Hoe goed uw auto ook is!, de banden moeten de krachten overzetten op de weg!, dus ook hier is kwaliteit geboden!.


Vriendelijke groeten,

Ulbe.

Jeansimon
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 mar 2006 20:22

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door Jeansimon »

Ik weet niet of ik het zelf zou doen, maar hier volgt een plausibele verklaring omtrent "gebruikte banden"

Citaat Bandeko banden Leiden:

Het betreft hier banden die korte tijd gebruikt zijn en om diverse redenen gedemonteerd zijn. Dit kan zijn omdat men bredere banden wilde, omdat de auto ter demontage is aangeboden aan een verwerkingsbedrijf of omdat men ter verfraaiing een compleet setje lichtmetalen velgen met banden onder de auto heeft laten zetten .Deze, nog prima, banden worden door ons opgekocht en vervolgens uitgebreid getest. Nadat deze getest zijn wordt de profieldiepte gemeten en gaan de banden in de schappen, klaar voor latere montage. De door Bandeko geleverde tweedehands banden hebben een profieldiepte varierend van 4mm tot 8mm.

Ter vergelijking: een splinternieuwe band heeft gemiddeld 8mm. Wettelijk verplicht is 1,6mm. Het door ons gestelde minimum van 4 mm is dus ruim voldoende voor nog vele probleemloze en veilige kilometers. Zgn. opgesneden banden worden door ons pertinent NIET verkocht. Dit vanwege de soms dubieuze kwaliteit van deze banden. De tweedehands band die u bij ons aantreft kunt u dus eigenlijk gewoon vergelijken met een tweedehands auto bij uw autodealer. Verkocht door de vorige eigenaar om uiteenlopende redenen, nagekeken en gekeurd door de dealer en vervolgens weer te koop aangeboden

burnerchief
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 jun 2006 22:43

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door burnerchief »

Deze, nog prima, banden worden door ons opgekocht en vervolgens uitgebreid getest

vraag mij af hoe je gebruikte banden gaat testen. :?:

inwendige beschadigingen in het karkas van het loopvlak kun je alleen beoordelen door er een röntgen foto van te nemen om maar niet praten over separatie in de wang door inrijdingen(die niet altijd een zichtbare beschadiging achterlaten)dit is alleen te zien als de band een poos op spanning staat.


doet mij een beetje denken aan zo'n autoshow alle auto's zijn gekeurd op de brug :!:

voor de rest Ulbe goed verhaal :idea: ga ik helemaal in mee

Ronaldje
Berichten: 23
Lid geworden op: 02 mar 2009 15:22

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door Ronaldje »

Sorry, maar ik vind het gewoon dom en gevaarlijk om 2de hands banden
te laten monteren.
Hoe goed ze er ook uitzien, er kan altijd vanbinnen iets kapot zijn.
En dan op een Subaru, vragen om ellende.

radarman
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 apr 2009 15:37

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door radarman »

Ik heb helaas een wat mindere ervaring met deze jongens :(

Ik heb eenmaal geen patserbak met mooie velgen en toen we met ons autootje afkwamen op de actie met de goedkope banden (29,95/st) waren deze 'opeens' niet meer voorradig en bleken deze zelfs 'te gevaarlijk', dus ook niet meer verkrijgbaar...
Onder voorwaarde dat de APK keuring gedaan zou worden en er naast de banden geen andere afkeur-zaken zouden zijn hebben we 2 banden laten vervangen.
Ons is toegezegd dat de auto door de APK-keuring kwam, maar uiteindelijk is hij op zijn nieuwe banden afgekeurd!!!! :shock:

(Ze keuren dus niet zelf, maar dat doet de buurman voor hun en die trekt zich niets aan van de mondelinge goedkeuring van debandenenvelgenconcurrent.nl)

Tot twee maal toe de auto niet op de afgesproken tijd teruggekregen en uiteindelijk met hele dure banden ongekeurd weer afgedropen....

Als je iets niet kunt of wilt, zeg het dan gewoon!!

Wij voelen ons in elk geval vreselijk genaaid :cry:

Pieter K.
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jan 2013 13:57

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door Pieter K. »

Ik heb via groupon een waardebon besteld voor winterbanden bij dit bedrijf. Zou 200 euro korting op moeten leveren, maar uiteindelijk ben ik hier alsnog evenveel of in sommige gevallen zelfs meer kwijt dan bij andere aanbieders. Hun reden: de korting is op basis van de adviesprijs. Toch knap dat andere aanbieders (zonder korting) op dezelfde prijs uitkomen dan... Dus of ze zijn standaard een stuk duurder voor een set winterbanden of ze proberen je te neppen met een loze aanbieding. Ik ga voor de levensvatbaarheid van dit bedrijf maar uit van het laatste, maar ik koop hier in ieder geval nooit meer iets.

emiel1981
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mei 2013 11:16

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door emiel1981 »

ik heb zeer goede ervaring met dit bedrijf.
afgelopen winter heb ik winterbanden onder mijn skoda laten zetten en dit scheelde toch aanzienlijk te opzichte van de prijs die de skoda dealer ervoor vroeg.
En gewoon merkbanden dus geen goedkope zooi.

Tevens had ik problemen met een steeds leeglopende scooterband, heir hadden ze naar gekeken en zonder hier kosten voor te rekenen hebben ze mijn ventiel vervangen.

ik kan niet anders zeggen dat een betrouwbaar bedrijf

cepterbi
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jun 2011 21:15

Re: De banden en Velgenconcurrent

Ongelezen bericht door cepterbi »

Ik ben momenteel op zoek naar nieuwe banden voor mijn motorfiets (max 270 km/h) en wil dan ook de beste voor een eerlijke prijs. Op internet kosten de banden die ik wil 210 incl btw excl opleggen. Bij de dealer gaan ze over de plank voor 350 incl btw incl opleggen. Dat is een flink prijsverschil. Ik legde de prijs voor zoals ik ze kon kopen waarop hij mij een mailtje liet lezen van michelin waarin stond dat er in europa andere regels gelden voor de banden en dat alle handen van de niet europese banden worden afgetrokken omdat deze banden hier niet verkocht mogen worden en ook niet geschikt zijn voor hier.

Nu heb je het over een prijsverschil van 100 euro als ik ze daarna ook los moet laten leggen maar dat geeft maar aan dat de goedkopere banden misschien toch een duurkoop kunnen zijn. Ik heb verder gezocht of ik iets van kenmerken kan vinden zoals bijvoorbeeld een CE-merk maar google werkt niet meer zoals vroeger en ik kom dus alleen op bandenverkoopsites uit die een negatief belang hebben bij zulke berichten.

Wilde deze informatie graag delen.

Gesloten