LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kwik fit praktijken

Problemen met jouw autobanden? Geef hier jouw mening.
Willem006
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mar 2006 09:48

Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door Willem006 »

Voordat ik afgelopen week mijn auto ging laten keuren bij Kwik fit Katwijk, ben ik 2 keer langsgeweest om even te vragen of ik nieuwe banden nodig had. Echter wilde ze niet even kijken en werd me verteld dat ik de auto maar moest neer zetten en dat ze me dan tijdens de keuring even zouden bellen. Dat belletje kreeg ik dus en mij werd verteld dat de auto was afgekeurd op beide achterbanden. Echter was 1 van de auto banden vrij goed, dus vroeg ik wat er dan met die band aan de hand was. Kreeg ik een of ander raar verhaal te horen wat ik totaal niet vertrouwde, en ik moest binnen een half uur beslissen omdat de keurmeester weg ging. Omdat het me echt niet lekker zat en ik met geen enkele mogelijkheid binnen 30 minuten langs kon komen heb ik de auto laten afkeuren. Toen ik aan het einde van de dag bij de Kwik fit aan kwam stond er dus op het papiertje dat er maar 1 achterband was afgekeurd, terwijl ik over de telefoon tot 3 keer toe expliciet gevraagd heb of die beide banden echt afgekeurd waren. Natuurlijk was ik hier heel erg verontwaardigd over en wilde wel eens weten waarom ze mij zo hebben voorgelogen. Krijg ik nog een grote mond ook, dat ze me een gevaar op de weg vinden omdat ik met een vrij nieuwe auto op een band van rond de 2,5 mm rij, en dat zij het veiliger vonden deze ook maar even te vervangen.

Voel me echt benadeeld door de kwik fit, en vind het echt belachelijk dat ze op deze manier geld aan je willen verdienen. Ben ik de enige die bang is om in zijn gevaarlijke auto te stappen als hij bij de kwikfit is geweest, of hebben jullie soortgelijke ervaringen? Ben echt benieuwd, want ik vind dit echt een schandalige manier van werken.

acjzr1
Berichten: 827
Lid geworden op: 11 mar 2004 20:58

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door acjzr1 »

Beste Willem006 je mag je nog gelukkig prijzen bij dit resultaat.Ik heb al zo veel oplichterij gezien bij verschillende filialen van Kwik Fit dat ik er zelfs de bandenspanning niet meer laat controleren.Enkele voorbeelden over het filiaal in Breda:Een wat ouder echtpaar met een Ford Escort van een jaar oud en 5000 KM op de teller wordt zo bang gemaakt dat ze rondom de banden en de schokbrekers willen laten vervangen(Ik heb ze tegen gehouden en werd buiten gegooid).Een Volvo stationwagon werd voorzien van een nieuwe uitlaat en na montage kwam er meer rook onder de motorkap vandaan dan uit de uitlaat.Laatste voorbeeld :mijn Panda moest worden uitgelijnd en men zou dat wel even doen.Twee jongelui hebben een half uur staan prutsen en ik mocht betalen.Na vertrek dook mijn Panda bij iedere remactie de berm in.Controle bij een andere firma...De afstelling stond Maximaal verkeerd! En dat zijn enkele voorbeelden uit Breda.Ik heb er nog meer.
Het zijn gewoon levensgevaarlijke oplichters. :evil:

HenkGr
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 feb 2005 17:50

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door HenkGr »

Mijn ervaringen met Kwik Fit is dat de kwaliteit per filiaal verschilt, in Hengelo zijn mijn ervaringen matig tot slecht, inderdaad probeert men daar maar onderdelen te verkopen terwijl het niet nodig is. In Groningen (filiaal Atoomweg) vinden wij een bedrijf dat ons goed adviseerd en niets aansmeert, ook APK's op onze 11 jarige auto vormen geen probleem en informeren ons goed. Tip, geloof de automatische schokbrekertest niet, die deugt niet. Voor zelftest is het diep indrukken van de auto ter hoogte van een schokbreker een goede indicatie, hij mag maximaal 3 maal op en neer blijven gaan....en dan echt stil staan. Nog een tip, laat het oude APK testrapport met eventuele waarschuwingen niet achter tussen de autopapieren die u achter moet laten, dit kan u geld kosten....

acjzr1
Berichten: 827
Lid geworden op: 11 mar 2004 20:58

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door acjzr1 »

Verschil tussen de filialen is er altijd.Helaas zijn er bij Kwik Fit meer slechte dan goede filialen.Bij dealers is dat helaas niet veel beter.

timdemon
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mar 2006 18:51

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door timdemon »

nee, je moet naar de hoge rijndijk gaan in leiden. daar weten ze te vertellen dat beide aandrijfhoesen kapot zijn terwijl ik deze een dag voor de keuring zelf op de brug heb gecontroleerd. ben benieuwt of ze straks nadat ik hem ophaal lek zijn gesneden. En natuurlijk werken alle remmen rondom niet goed (4 maanden geleden getest tijdens plaatsen van nieuwe banden), jaja..Ik zal het zelf allemaal wel weer niet snappen, ben tenslotte ook maar een achtelijke Ingenieur met 10 jaar sleutelervaring..

Ik zal die astra eens grondig op hun afkeurpunten controleren.

svdhorst
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 mar 2006 19:02

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door svdhorst »

haha, prachtig die verhalen. Stond ik daar zojuist bij de Kwikfit in Den Bosch moest ik 7.90 bijbetalen voor de richtingaanwijzerlampjes die ze bij de achterlichten hadden vervangen. De verf op de lampjes zou versleten zijn...hahaha Duh! De oranje kleur zit in het glas. verf! pfff.

Maar ja, mijn vrouw was er van overtuigd dat Kwikfit goed was en zo lekker handig met die Kruitvat (uh kruidvat) aanbieding. Maar ik betaal toch liever iets meer voor de APK keuring om de hoek. Die doen namelijk geen reparaties en kunnen echt onafhankelijk zijn.

En het ergste is dat ze de auto goedgekeurd hebben op de remmen terwijl ik weet dat de remmen al 6000 km geleden vervangen hadden moeten worden.

Ik hoop maar dat ze niets gemold hebben in de auto.

gerwalt
Berichten: 5
Lid geworden op: 27 mar 2006 09:49

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door gerwalt »

Bij de meeste kwikfit stations is het inderdaad onterchte opgave van rep. die er niet zijn . We hebben ff de koplampen afgesteld die stonden te hoog we hebben ff het co afgesteld (kan niet bij mijn auto) is namelijk electr geregeld en daarbij zit er dan ook geen enkele regelschroef om ook maar iets in te stellen. banden 2 jaar oud zou vol zitten met haarschuurtjes men had geen tijd het aan te wijzen maar pas maar op hoor je hebt zo een klapband. en we kunnen nog ff doorgaan hoor. Voor mij geldt KWIK FIT FOR NEVER

Jvc
Berichten: 13
Lid geworden op: 04 apr 2005 21:05

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door Jvc »

Heb ook al problemen gehad bij Kwikfit, mijn auto werd ook afgekeurd. In iedergeval op de oranje gekleurde lampjes en handremkabel. Bij het monteren van de kabel kwamen ze er achter dat de wielremcilinder lekte. Er moest een nieuwe op, ik zei nog dat kan niet die is vorig jaar net vevangen (de auto rijdt ongeveer 5000 per jaar) ja kon wel want deze is geen jaar oud. Ik er meteen heen (want ze hadden hem namelijk zelf vervangen vorig jaar) met de bon en daar stonden ze dan in hun hemd. In eerste instantie moest in de kostprijs betalen voor een nieuwe want de garantie was over, ja dacht het niet hun zijn fout geweest. Na lang zeuren uiteindelijk geen nieuwe hoeven te betalen, maar of er nu ook een nieuwe opzit? Dat weet ik eigenlijk niet.
John

pinky
Berichten: 73
Lid geworden op: 04 aug 2005 02:05

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door pinky »

mijn stuur trilde dus ik naar de kwitfit in N'gein om te kijken waar het vandaan kwam.Ik dacht een kwesti van balanceren of uitlijnen. "U banden slijten scheef af, u moet 4 nieuwe banden er om laten zetten" was de uitkomst. Op het oog was er niets mis met de banden vond ik zelf. Gelukkg had ik even geen geld voor 4 nieuwe banden a 125 euro per stuk dus ik weer naar huis. Op aanraden van vrienden naar een andere autobedrijf en die zag iets heel anders, 1 velg was er krom. En op de brug kon je dat ook zien. Dus bijna 500 euro uitgegeven aan Kwikfit voor niets !!!! :evil: :evil: :evil:

kost
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 mei 2006 15:37

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door kost »

Ben zelf onlangs naar een kwikfit vestiging geweest. Mijn APK
moest gedaan worden. Ben prima geholpen. Banden waren matig werd me gezegd, ze stelden vast dat ze wel vervangen dienden te worden maar niet meteen. Verder werd er een knipperlampje vervangen, een oranje. Deze was afgekeurd, de verf was er wel degelijk af aan het gaan.
De oranje kleur zit dus echt niet in het glas maar erop.
Dit kon ik zien, men had de lamp zelfs bewaard zodat ik dit zelf kon zien! Had zelf gedacht dat mijn auto uitgelijnd diende te worden. Men vroeg mij wat de klacht was, ik zei hun dat mijn voorwielen trilden.
Mij werd gezegd dat uitlijnen dan niet de oplossing was, maar balanceren wel. Dit balanceren was veel goedkoper dan uitlijnen en heeft het probleem opgelost. Prima toch!

Nee, ben prima te spreken over de kwikfit. :)

metinh
Berichten: 7
Lid geworden op: 04 jun 2006 15:06

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door metinh »

De klant-onvriendelijke houding komt mij ook erg bekend voor, ze hebben bij KwikFit een erg kort lontje. Laat je ook niet lokken door een of andere "goedkope" aanbieding, want er is gegarandeerd een addertje onder het gras. Die garantie heb je in elk geval. :?

SharkeY
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 jun 2006 15:12

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door SharkeY »

Tja Kwik Fit..
Er zit er eentje bij mij om de hoek...en dan is het wel erg makkelijk om je auto er even neer te zetten als bijvoorbeeld de banden niet goed uitgelijnd/gebalanceerd zijn.
Mijn vriendin deed dat dus en ze moest haar auto er de hele dag achter laten. Bij terugkomst kreeg ze eerst van die manager daar op haar flikker dat ze de banden daar niet had gekocht en dan ook maar niet daar moest komen voor het uitlijnen/ balanceren, en dat ze er nog geen tijd voor hadden gehad. Als ze de auto morgen weer even zou brengen zouden ze het gelijk doen. Zij (heel naief) de volgende dag weer haar auto gebracht en weer met de bus naar werk. 's middags de auto opgehaald en netjes betaald (stond zo scheef als het maar zijn kon blablabla en ze moest maar nieuwe banden kopen). 's avonds rij ik een rondje in de auto staat het stuur scheef, banden trillen tot en met en als ik het stuur los durf te laten zou ik gelijk in de berm belanden.
Wij naar een andere kwik fit (in voorburg) en daar zijn we gelijk en prima geholpen. Na ons verhaal over de KF bij ons om de hoek, kon hij alleen maar lachen. "Daar kun je inderdaad beter maar niet komen" zei hij.
Moraal van dit verhaal. Bij de kwik fit heb je heel wat rotte appels, maar als je toevallig de goede gevonden hebt. dan heb je voor een zacht prijsje wel wat goeds.

fluts
Berichten: 11
Lid geworden op: 22 aug 2006 18:56

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door fluts »

Het moraal van het verhaal is, dat het inderdaad per vestiging verschilt, hoe gedreven en bedreven de manager van het filiaal is, in het wel/niet aansmeren van banden en andere onderdelen. Het ligt niet altijd aan de kwik, er zitten natuurlijk ook monteurs tussen, die slecht werk afleveren en je moet het maar net treffen met manager en monteur. Uitlijnen doen ze standaard niet, maar je betaald er wel voor. De managers krijgen opleidingen, in het zoveel mogelijk aansmeren van kwikfitproducten. :twisted: Wat niet per vestiging verschilt is de kwaliteit van het huismerkmateriaal, puur slecht, en ze zijn verplicht dit te verkopen, zo niet dan mag je naar de dealer. Zelfs de monteurs klagen over de uitlaten etc (slecht materiaal, past niet, etc etc). Maar dan rijst de vraag, wààr kan je dàn wél naar toe zonder besodemietert te worden. Ik heb geen idee, want zelfs de dealer heeft zijn treken, en prijs, maar wél de kwaliteit die je nodig hebt met onderdelen. toch? :wink:

yupiteru
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 aug 2006 22:28

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door yupiteru »

Goedenavond,

Hier bij de Kwik-Fit in Amersfoort-Noord heb ik afgelopen donderdag mijn Starlet uit 1991 laten keuren. Ik werd netjes om half 12 al gebeld dat de auto gekeurd was en dat hij opgehaald kon worden. Het kostte € 39,- voor de APK en verder geen rare dingen of mankementen. (De auto is ook in topconditie maar er is natuurlijk zomaar iets "gevonden" als ze echt willen). Bij het ophalen werdt de auto nog even in vogelvlucht met me doorgelopen, complimenten meneer en een prettige avond. Zo kan het dus ook.

Eerdere ervaring met deze kwik-fit: brede bandjes nodig voor de Seat Leon. Ze waren voor 2 banden samen € 30,- goedkoper dan de allergoedkoopste die ik kon vinden dus op naar de Kwik-Fit. Koffie meneer? Lekker... 20 minuten later kreeg ik de sleutel, de rekening en de banden zaten er onder.

Ik kan me indenken dat het per vestiging veel zal verschillen maar deze in Amersfoort-Noord kun je zeker heen gaan.

Groeten,
Yupiteru.

vpk
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 aug 2006 04:12

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door vpk »

ik heb op een blauwe maandag voor kwikfit gewerkt. de manager's van de garages krijgen een bonus als ze een maand omzet halen dit kan behoorlijk op lopen hoe hoger je boven de maandomzet komt.
er word s'ochtens gebelt om de dag omzet die je moet halen door te geven. het is zo erg dat manager onderdruk word gezet om dit te halen omdat alle boven hun staande manetjes ook een bonus krijgen als dit gehaald word. ik heb bonusen van airea managers gezien van wel 7500 gulden in de maand en dit is maar een klein deel van de bonus.
je begrijpt wel dat de manager om van het gezeur af te zijn en om zijn bonus(dit kan oplopen tot 1000 gulden extra in de maand te halen alles uit de kast haalt om te verkopen. b.v. ik kan me nog goed herinneren eeen opel astra die kwam voor een rammel in de uitlaat ik zei dit is het tussen schot van de voor pijp de manager verlelde aan de klant dat de kat kapot was en dat dit een x bedrag kosten de klant ging hier mee akoort (ik wist dit opdat moment niet ) de klant ging weg om te gaan werken en ik kreeg de opdracht om de voorpijp los te maken. omdat de voorpijp en de kat aan elkaar zit verwijderde ik ook de kat. toen de manager later naar mij toe kwam en zij zie je wel dat het de kat is ik schude de kat en je hoorde niets ik gaf een klap tegen de voorpijp en je hoorde hem rammelen er zat een tussen schot los in de voorpijp die ik zo met wat geweld er uit trok en het gerammel was weg. tot mijn verbazing gooide de manager de kat op de grond en zij toen nu is hij wel kapot en ik heb mijn dag omzet weer gehaald.
ik heb toen de volgende dag ontslag genomen en wil nooit iets meer te maken hebben met kwikfit (dit is een van de zaken die ik heb mee gemaakt bij kwikfit maar dit was de druppel) jullie begrijpen wel dat het even geleden is dat ik bij kwikfit heb gewerkt aangezien ik in guldens praat maar ik kan jullie garandeeren dat het er bij een aantal kwikfit garage's nog steeds zo aan toe gaat ik heb daar nog een kennisen werken die ik geregeld spreek

fluts
Berichten: 11
Lid geworden op: 22 aug 2006 18:56

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door fluts »

Het bovenstaande verhaal klopt inderdaad, als de managers de omzet halen, krijgen zij 1000€ per maand bonus, de monteurs niets, die krijgen wel tegenwoordig ong.5€ per uitlaatdeel van eigen merk, wat zij bevestigen, zij noemen het zelf eronder prakken, omdat de kwaliteit eigen merk, nooit past, slecht, dun materiaal etc. :? De moraal is dus eigenlijk nog steeds, zuig de klant leeg, en misbruik de automonteurs.
Want dat gebeurt, zij krijgen geen bonus, amper pauze, etc etc. Zielig bedrijf eigenlijk, en wij dus ook want wij zijn afhankelijk van dit soort uitzuigers :!: :(

nation
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 okt 2006 16:40

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door nation »

Ben 2 dagen geleden naar kwik fit geweest voor een grote beurt + Apk, omdat ze een stuk goedkoper zouden zijn dan mijn eigen garage. daar werd me uiteinedlijk verteld dat het EUR 1300-, zou gaan kosten, dat vond ik te duur dus heb ik mn auto laten afkeuren. Een van de mankementen zou een lekkage zijn aan mijn garterpan (kosten EUR 299-,), mij werd verteld dat mijn eigen garage waarschijnlijk een keer de garterplug te hard in de garterpan gedraaid zou hebben waardoor deze gelekt zou zijn en vervolgens dicht gekit zijn (was 10.000 km gelden bij mijn eigen garage geweest voor een kleine beurt, echter nooit last gehad van een lekkage). Ben vervolgens naar een andere garage geweest om de prijzen daar op te vragen en ik liet ook meteen mijn garterpan zien en vertelde wat er volgens kwik fit gebeurd was! De monteur van deze garage maakte me echter duidelijk dat mijn eigen garage niets met de lekkage te maken heeft en dat kwik fit de schuldige patij is. Het kon namelijk nooit zo zijn dat kit zou helpen bij een lekkage en al helemaal niet bij een langdurige lekkage! en waarom zou ik nu pas last van hebben werd me gezegd? Helaas zit ik nu met de gebakken peren!

Heeft iemand een advies voor mij? Kan ik Kwik fit aansprakelijk stellen?Laat a.u.b een reactie achter. Alvast bedankt!!!!

fluts
Berichten: 11
Lid geworden op: 22 aug 2006 18:56

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door fluts »

:? Tsja, jammer dat je niet terwijl je nog aanwezig was in het pand een klacht heb ingediend, wie weet, nee eigenlijk heb jij geen poot om op te staan, maar waarom laten afkeuren om een carterpan? dat betekend dat u binnenkort met het open baar vervoer moet.
En waarom niet even op de sloop een 2de-handspan geregeld, en die ergens bij een redelijk eerlijke monteur/bedrijf eronder laten zetten.
Ik weet eindelijk een goed adres, maar doorgeven kan ik dat niet.
En bedenk kwikfit is een bedrijf dat draait, op monteurs, net zoals andere garages, waarom moet persé de kwikkwak die pan hebben stuk gemaakt?? Voortaan als u de auto wegbrengt, 1st ff checke of er niets lekt, kapot is etc, omslachtig, maar het scheelt irritatie en machteloos staan. Sterkte Fluts :wink:

burnerchief
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 jun 2006 22:43

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door burnerchief »

tja.

er zijn bijna geen bedrijven meer waar geen bonussen worden gegeven als er targets worden gehaald.
de kranten staan er regelmatig vol van.
dit betreft dan meestal directeuren en hoger personeel.
wel een beetje laf om dan een bedrijf daar op aan te vallen.
over de manier waarop dat je dan wil bereiken kun je natuurlijk praten
eerlijk duurt het langst denk ik dan maar
maar meestal worden dit soort dingen bedacht om het personeel scherp te houden en daar is niks mis mee dacht ik zo

Toolboy

Re: Kwik fit praktijken

Ongelezen bericht door Toolboy »

Als een carterplug het draad in de carterpan heeft beschadigd dan kit je dat niet af maar draai je teflontape om de plug.

Ik vind dit een zeer wazig verhaal

Gesloten