LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] complex

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Martijn T
Berichten: 114
Lid geworden op: 24 nov 2008 21:24

complex

Ongelezen bericht door Martijn T »

AFM heeft bepaald (authoriteit financiele markten) dat bepaalde financiëele producten complex zijn (vanaf 1-1-2013 is uitvaartve
rzekering ook complex ter info)
complex houdt in dat de adviseur een dossier aan moet leggen. Zoals u zult begrijpen kost dat geld.Wentel u grieven dus af op Den Haag...
Vroeger werd dat betaald door provisie nu niet meer, wen er maar aan. Er gaat nog veel meer veranderen op dat gebied!!!!!

ruud_a
Berichten: 3187
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: complex

Ongelezen bericht door ruud_a »

als een uitvaart verzekering een complex product is waar een dossier voor moet worden aangelegd, raken de kosten zover uit balans met het verzekerde bedrag dat het product ten dode is opgeschreven.

Gerborgh
Berichten: 381
Lid geworden op: 27 jun 2006 18:02

Re: complex

Ongelezen bericht door Gerborgh »

Dat er een dossier aangelegd moet worden vind ik niet zo gek: hoeveel mensen in het oververzekerde Nederland hebben een begrafenispolis terwijl ze die eigenlijk niet echt nodig hebben? En hoeveel mensen die wel een polis hebben, hebben er een de een te laag verzekerd bedrag heeft?

Met andere woorden: om te voorkomen dat adviseurs zomaar even een begravenispolis 'uit het schap' trekken, moet er toch eerst even gekeken worden naar of en zo ja wat er dan verzekerd moet gaan worden. Daar ben je als consument het meest mee geholpen als je het zelf niet kan of wil uitzoeken.

En wil/kan je het zelf regelen? Dan doe je dat toch: online aanbieders genoeg.

Wat is dus het probleem?

p.s. waarom staat dit onderwerp eigenlijk in het banken topic en niet in het verzekeraars-topic. Daar hoort het toch thuis?

Gesloten