LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
boeffje
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 jul 2008 10:45

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door boeffje »

ik heb het zelfde als jullie
we zijn gewoon opgelicht door de DSB
ik heb een klacht in gedient bij kifid dat is een waakhond voor banken
als jullie hier ook je klachten neer leggen dan kunnen we mischien wat berijken
ik zeg gewoon doen niet geschoten is altijd mis

groet wilco

sas99
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 aug 2008 12:53

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door sas99 »

Hallo,

ik heb net jullie ervaringen danwel reacties op dsb bank hyptheken doorgelezen. en begrijp daaruit dat je beter niet met dsb in zee kunt gaan, nu zouden wij dat ook liever dan niet doen maar weten jullie of er ook een andere bank is de een hypotheek verstrekt waarmee je niet alleen een klein reitjeshuis kunt kopen maar waardoor je ook je schulden kunt aflossen en daardoor eindelijk van de hoge een steeds stijgende rent van je doorlopend krediet af bent.

Ons gezamelijk inkomen is volgens de sites van diverse banken toereikend voor een maximale hyptheek waarmee we makkelijk ons doorlopend krediet bij een andere maatschappij kunnen afbetalen. \de dsb bank gaf aan dat dit dan ook geen enkel probleem bij hun was en nu komt er binnenkort een adviseur, maar is er ook een andere bank die ons zou kunnen helpen zodat we niet met de dsb in zee hoeven te gaan?

alvast bedankt voor de reactie en met vriendelijke groet.

Jack747
Berichten: 411
Lid geworden op: 08 dec 2003 11:48

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door Jack747 »

Hi Sas99
de dsb bank gaf aan dat dit dan ook geen enkel probleem bij hun was en nu komt er binnenkort een adviseur
Uit de verhalen hier kun je opmaken dat het 'geen probleem' zoals dsb dat kennelijk aangeeft uiteindelijk toch problematischer blijkt te zijn. Vaak blijkt dat je de zaak wel kunt regelen, maar dan tegen een hoger rentetarief en vergezeld van eisen om dure overlijdensrisicoverzekering (orv) en woonlastenbeschermers (wlb) af te sluiten, vaak tegen koopsom.

Die koopsom is in feite een zak geld, die je niet hebt, dus wordt je lening veel hoger. Met als argument dat het voor je eigen bestwil is, omdat je dan geen risico loopt. Sputter je tegen, dan wordt fijntjes duidelijk gemaakt dat het voorwaarden zijn om de lening te krijgen.
Inmiddels zit je zo vast in het 'web' dat het heel lastig is om dan nog af te haken. Je wilt immers graag je droomhuis?.

Bedenk ook dat de provisies voor dsb op orv en wlb absurd hoog zijn. tot wel 60%.van de koopsom De adviseur werkt ook op provisiebasis en ontvangt een fors deel van die provisie, heeft er dus alle belang bij om te zorgen dat je die afsluit.

Men speelt handig in op de wens van jou om een huis te kopen. Je denkt dan af te zijn van je dure doorlopende krediet. Ondertussen krijg je een hypotheek tot 125% van de executiewaarde van je woning en wordt je doorlopend krediet omgezet in een doorlopend krediet (dk)op hypothecaire basis. Met een actietarief, en veelal variabel. Daardoor lijkt het alsof je maandlasten in totaliteit lager zijn dan nu. Maar langzamerhand, na het afsluiten stijgt de variabele rente en worden je lasten snel hoger, zo niet onbetaalbaar.
Je hebt dan en een zogenaamde tophypotheek en een veel hoger doorlopend krediet.
Betaal je niet, dan wordt je je huis uitgezet, en rest schuldsanering.
maar is er ook een andere bank die ons zou kunnen helpen zodat we niet met de dsb in zee hoeven te gaan?
Je doet het voorkomen alsof je welhaast verplicht bent met dsb in zee te gaan als er geen andere bank is die je de hypotheek wil verstrekken.
Dat is natuurlijk niet zo, je hebt nog een andere keuze. En dat is het niet doen, (voorlopig) geen huis kopen.

Je geeft aan dat jullie gezamenlijk een zodanig goed inkomen hebben dat je de lasten van de hypotheek en dk makkelijk kunt betalen.
Ik zou er eens voor gaan zitten en rekenen. Ga kijken hoeveel je echt nodig hebt voor vaste lasten en om normaal te leven.
Gebruik alles wat je 'over' hebt om zo snel mogelijk de leningen af te lossen.
Heb je ook roodstandmogelijkheid op je bankrekening(en)? Los die dan als eerste in en verwijder die mogelijkheid van je rekeningen. Hier betaal je waarschijnlijk meer dan 15% rente op, terwijl het alleen maar een verschuiving van je 'nul' limiet is. Immers je kunt ook niet meer dan je maximale roodstand rood staan. Breng dat punt dus zo snel mogelijk terug naar 'nul', het effect is hetzelfde, kost alleen veel minder.
Los vervolgens zo snel mogelijk je dk af en ga dan pas op zoek naar een huis.

Het is misschien niet wat je graag wilt horen, maar wel het beste wat je kunt doen.

Succes!

Jack

sas99
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 aug 2008 12:53

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door sas99 »

beste jack,

dank je wel voor je antwoord, alleen is het niet helemaal zou makkelijk met aflossen van het doorlopend krediet. bij het doorlopend krediet hebben we namelijk de fout gemaakt om met de verkeerde partij in zee te gaan waardoor we nu met een zeer hoge rente zitten opgeschept en we bijna net zoveel rente betalen als dat wat we aflossen. Het is onmogelijk voor ons om dit krediet snel te kunnen aflossen en doordat we zo een hoge rente moeten betalen hebben we nauwelijks iets over. Bij een hyptheek zouden mider rente betalen waardoor onze maandlasten een stuk lager uitvallen, maar ja als het alleen bij de dsb bank kan wordt het toch moeilijk.

grt

Erkend Adviseur
Berichten: 197
Lid geworden op: 10 aug 2007 14:31

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door Erkend Adviseur »

Ik zou nog even je eigen vraag doorlezen en dan nogmaals het antwoord van Jack. Dan wordt je eigen tweede vraag beantwoord.

Wellicht kun je het krediet afsluiten bij je eigen bank. De "hogere" rente die de grote banken rekenen, valt in de praktijk toch vaak beter uit doordat er geen rare trucjes worden uitgehaald.

VENCO dropje
Berichten: 382
Lid geworden op: 08 mar 2008 02:41

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door VENCO dropje »

Ik zou gewoon met diverse adviseurs van banken zelf (SNS, ABN AMRO, Fortis, Rabo, ...) en/of "intermediairs" een geprek aangaan/laten inplannen. Offerte opvragen + aangeven dat je alle extra's (verzekeringen, ....) apart gespecificeerd wil hebben + doel oa. aflossen huidige schuld. Ga deze offertes met elkaar vergelijken en NEEM de tijd om ze te bestuderen.

Wat weerhoud je om het zo te doen.

sas99
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 aug 2008 12:53

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door sas99 »

dank jullie voor de reacties. als ik het goed begrijp is het misschien wel mogelijk dat het ook bij een andere bank kan. ik zal inderdaad het advies opvolgen met meerdere adviseurs van de andere banken te praten.

mvg

13Michel13
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jul 2008 21:57

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door 13Michel13 »

Sas99, wanneer oversluiten niet lukt is er nog 1 andere mogelijkheid om een doorlopend krediet sneller af te lossen, je maandtermijn van 1% 1.5% of 2% bestaat uit rente en aflossing, tenzij de rente zo hoog is opgelopen dat deze maandtermijn volledig opgaat aan rente.

Wat je zou kunnen doen is je maandtermijn naar een zo laag mogelijk percentage zetten en met een Periodieke overboeking zelf wat extra bedragen overmaken, deze bedragen zijn dan extra aflossingen en zit dus geen rente in verwerkt, omdat je die al in je normale en afgesproken maandtermijn betaalt.

Voorbeeld: krediet 10.000 mnd termijn 1.5%. Maandlast van 150 euro is dan onderverdeeld in rente en aflossing. Stijgende rente kan er dan voor zorgen dat je maar 30 nog aflost ofzo. Als je dan naar een maandtermijn van 1% gaat betaal je 100 euro aan maandtermijn en iedere extra aflossing die je dan doet ( doordat je in ieder geval al 50 euro hebt uitgespaart kun je die al gebruiken ) is 100% aflossing, zo omzijl je de product vorm een beetje, Succes!

kweenie
Berichten: 15865
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door kweenie »

Dit laatste is volgens mij een beetje onzin. Bij de renteberekening wordt niet gekeken naar hoeveel je per maand betaalt. Als je minder aan je maandelijkse termijn betaalt dan de rente, dan wordt gewoon je schuld hoger met dat verschil. De periodieke overboeking lost dan een deel van de schuld plus die rente weer af.

Even extreem: zet de maandtermijn op 0 en maak een periodieke overschrijving van 150, dan geeft dit het zelfde effect alas een maandtermijn van 150.

Maar het is inderdaad wel verstandig om zo veel mogelijk af te lossen, zodat je zo snel mogelijk van de schuld af bent.

Dickdekorte
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 aug 2008 19:45

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door Dickdekorte »

Hallo mensen!

Wij hebben een offerte liggen voor een hypothecaire lening voor 25 jaar anuïtair van de DSB Bank.

De rente is 6,9% voor 5 jaar vast.
De lening die verstrekt zal gaan worden, volgens de offerte, is euro 27.000,--.
euro 20.000,-- daarvan zal in nieuwe kozijnen en een badkamer gestoken moeten gaan worden.

Maar na alle reactie op het internet vermoedt ik dat er ergens iets niet in de haak is.

Er staat namelijk onderin de offerte het regeltje:

"Indien de bedongen hypothecaire zekerheid niet op de uiterste passeerdatum is gevestigd, is over de uitbetaalde bedragen een rente verschuldigd van 9,9% ongeacht de opeisbaarheid van deze bedragen ingevolge artikel 16 lid 1 sub c van de algemene voorwaarden"

De adviseur heeft laten weten dat het geld gestort zal gaan worden vóór de akte is gepasseerd bij de notaris.

Ik heb sterk het vermoeden dat hier het addertje zit....Maar ik begrijp niet wat er staat, wat dat inhoudt.

Tevens is er een overlijdensrisicoverzekering van toepassing tegen een koopsom van euro 1.653,-- en afsluitprovisie van euro 406,-- en notariskosten van euro 546,--.

Kan iemand mij duidelijkheid geven?

De executiewaarde van de woning is euro 135.000,-- en we hebben een hypotheek lopen van euro 159.000,--.

Alvast bedankt!

kweenie
Berichten: 15865
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door kweenie »

Er is een verschil tussen een gewone lening en een hypothecaire lening. Bij een gewone lening heb je geen onderpand, dus heeft de bank minder zekerheid. Bij een hypothecaire lening kan de bank (als je niet betaalt) in geval van nood het huis verkopen en de opbrengst daarvan gebruiken voor het aflossen van de lening. Daarom heeft de bank dan veel meer zekerheid en is de rente lager.

Volgens mij bedoelen ze met dat zinnetje in de offerte, dat je een lening krijgt, maar dat je voor de lagere rente eerst langs de notaris moet om het als hypotheek te registreren.

Een overlijdensrisicoverzekering tegen koopsom is vaak erg onvoordelig. Niet alleen is de premie erg hoog, ook kun je (als je de koopsom met de lening betaalt) de rente over die extra lening niet aftrekken. Dat betekent dat je elk jaar aan rente en aflossing netto zo'n 145 euro voor die verzekering betaalt. Ik zou eerst even via bv. een vergelijkingssite kijken hoeveel een gewone overlijdingsrisicoverzekering je per jaar kost, bij een andere maatschappij, voor het zelfde verzekerde bedrag.

Ook een fiks rentepercentage. Wellicht kun je bij een andere geldverstrekker goedkoper geld lenen, bv. bij een direct writer. Wellicht is de rente dan ietsje hoger, maar dan hoef je niet naar de notaris. En als je minder kosten hebt en minder verzekeringspremies, dan kan het zijn dat je maandlasten toch lager uitkomen. Of kijken of je de hele hypotheek kunt oversluiten (afhankelijk van hoeveel rente je nu betaalt).

Wat gebeurt er trouwens met die 4½ duizend euro die je nog overhoudt? Krijg je die zo in handen of moet er een andere lening mee worden afgelost, of gaat dat op aan kosten/verzekeringen?

Dickdekorte
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 aug 2008 19:45

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door Dickdekorte »

In de akte van de eerste hypotheekverstrekker staat dat het onderpand niet mag worden bezwaard met (beperkt) recht van hypotheek, behalve die van de eerste hypotheekverstrekker.

Betekent dit dat er geen tweede hypotheek kan worden afgesloten op de woning?

Jack747
Berichten: 411
Lid geworden op: 08 dec 2003 11:48

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door Jack747 »

Hoi Dick,

Ik sluit me volledig aan bij wat Kweenie hier vermeldt. Gelet op de executiewaarde (ew) van de woning zou je mogelijk bij de eigen hypotheekverstrekker de zaak ook kunnen regelen.

Is die EW voor of na de verbouwing?

Succes!

Jack

Dickdekorte
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 aug 2008 19:45

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door Dickdekorte »

Ok, dus als ik het goed begrijp krijg ik in ieder geval de lening.
Maar als er geen hypothecaire zekerheid kan worden gegeven door de notaris wordt het een gewone lening tegen 9,9%.

Maar zou die dan dezelfde looptijd hebben van 25 jaar?
Of zetten ze hem om in een doorlopend krediet?

En nog een vraag: Kan met een executiewaarde (WOZ waarde) van euro 135.000,-- en een eerste hypothecaire lening van euro 159.000,-- wel hypothecaire zekerheid worden gegeven door de notaris voor die lening bij de DSB Bank?

Dus met andere woorden, is de kans groot of klein dat de lage rente wordt toegepast?

Tevens heeft de DSB laten weten dat ze éérst het volledige bedrag zullen storten en binnen 2 maanden moet het worden gepasseerd bij de notaris.

De woning hoeft niet te worden getaxeerd, ook niet na verbouwing.
Heeft de DSb laten weten.
Na verbouwing zou de woning dus in waarde toenemen, dus ook de executiewaarde met euro 20.000,--, klopt toch?
Ik vraag mij dus sterk af: kan er wel hypothecaire zekerheid worden geboden?????

De euro 4.500,-- zal worden gestort op onze rekening, echter willen wij waarschijnlijk gebruiken voor verbouwing van de badkamer.


Wat is jullie mening: loop ik met een dergelijke lening grote risico's?

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties.

PS: De WOZ waarde is euro 135.000,-- maar een jaar geleden is er getaxeerd tegen een executiewaarde van euro 125.00,--.

Dickdekorte
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 aug 2008 19:45

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door Dickdekorte »

Heb ondertussen de offerte laten checken door een advocaat en heb meerdere adviseurs geraadpleegd.

Onze eerste hypotheekverstrekker moet toestemming verlenen voor het vestigen van een tweede hypotheek.
Geven ze daar geen toestemming voor en wij tekenen de offerte van de DSB Bank wel, dan zitten we aan die 9,9% rente. Omdat de akte dan ook niet kan passeren bij de notaris.

En dan heb je dus geen hypotheek meer, maar zit je aan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening tegen 9,9% rente.
(Dat was dus het addertje onder het gras)

Dus we vragen nu eerst toestemming van onze eerste hypotheekverstrekker. De rente van 6,9% is weliswaar wat aan de hoge kant, maar daar nemen wij wel genoegen mee.

Aan de offerte zitten verder geen haken en ogen, en de addertjes onder het gras zijn ons duidelijk geworden.

Als de eerste hypotheekverstrekker toestemming geeft zullen wij de offerte gaan tekenen en dan z.s.m. naar de notaris.

Ook voor de verzekeringen mag je eventueel naar een andere verzekeraar. Dus de keuze is vrij. Die verzekering kan dus wel iets goedkoper.

We gaan ervoor!

Laat eerst alles checken voordat je tekent!

Borst
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 sep 2008 15:11

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door Borst »

Ook wij kunnen het na vandaag beamen, wij zijn er destijds ook ingetrapt zo blijkt nu. DSB zijn oplichters. Probeer maar eens van een hypotheek af te komen met een variabele rente. Normaal bij elke bank is dat boete vrij. DSB 9.000 ,= Ik heb de aantekeningen van ene NIELS van het kanoor EEFDE, daarop staat duidlijk dat er boetevrij onbeperkt afgelost kan worden. Maar nadat de rente van de lening idioot gestegen is , veel meer dan de marktrente, willen wij hem oversluiten en worden hier mee opgezadeld. Nu hoor je links en rechts van notarissen, hypotheek adviseurs nog meer van dit soort enge verhalen. GA NOOIT MET DE DSB IN ZEE.

j.v.r.
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 sep 2008 08:15

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door j.v.r. »

Kijk eens bij hypotheekproblemen.net, die gaan ervoor om mensen te helpen met deze problemen. succes!

annemie76
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 apr 2008 00:08

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door annemie76 »

iemand verder met DSB voor kredieten ervaring? naast de scotland bank zijn ze het goedkoopste volgens het overzicht http://www.lening-geld-lenen.nl/laagste-rente/ op hun site

niet hypotheek maar voor een lening dus voor mezelf

de advieseur
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2008 22:44

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door de advieseur »

hoe werkt een goede advieseur

tip een hij komt drie keer op bezoek (thuis)

Tip twee, een advieseur moet veel noteren (zo niet is hij een slechte)

Tip drie , een goede advieseur maakt altijd een verslag en daarna leest de advieseur samen met de klant wat er tijdens het gesprek is afgeproken daarna tekent de klant en de advieseur het verslag en krijgt de klant een kopie van de verslag.

daarna archiveerd de advieseur het verslag,als er ooit een geschil is tussen de klant en advieseur, dan kunnen ze het verslag uit het archief halen.

en als de advieseur niet meer werkt, dan moet maar de bank uit zoeken,

gr :lol:

annemie76
Berichten: 19
Lid geworden op: 28 apr 2008 00:08

Re: DSB bank hypotheek????? Wie weet er meer van~?

Ongelezen bericht door annemie76 »

hoi de advieseur :) geen gezeik en geen gezeur haha maar goed.
de tips zijn goed ja, zie linkje van hierboven voor echt nog wat extra tips alle hulp welkom... http://www.lening-geld-lenen.nl/dossier ... een-regels zelfs voor mij, blijf maar wijfelen

Gesloten