Huisbezoek Visa voor identiteitscontrole, is dat normaal?

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Int. Card Services
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mei 2019 19:57

Re: Huisbezoek Visa voor identiteitscontrole, is dat normaal?

Ongelezen bericht door Int. Card Services »

Beste @Ruudvan,

Wij lazen uw bericht over de identificatieplicht en geven graag een toelichting. Zoals @Moneyman eerder al schreef is het verzoek om u persoonlijk te identificeren het gevolg van de eisen vanuit wet- en regelgeving rondom het bestrijden en voorkomen van witwassen en terrorismefinanciering (WWFT).

Op grond van deze wet moeten financiële instellingen hun klanten persoonlijk identificeren en moeten zij beschikken over actuele klantgegevens. ICS neemt de verantwoordelijkheid die financiële instellingen hebben om de kans op witwassen en op terrorismefinanciering zo klein mogelijk te houden, zeer serieus. Als gevolg daarvan zullen wij onze klanten (opnieuw) persoonlijk identificeren en vragen om hun klantgegevens te controleren. Dat is de reden dat u nu een brief van ons heeft gekregen.

We realiseren ons zo’n verplichte identificatie lastig of zelfs vervelend kan zijn. Daarom kiezen we ervoor om onze klanten op zo’n klantvriendelijk mogelijke manier te benaderen. In uw geval is dat een bezoek op een locatie naar keuze en op een tijdstip dat past.

Voor alle duidelijkheid: medewerkers van ICS zullen -ook tijdens de identificatie- nooit vragen naar uw gebruikersnaam, wachtwoord, cvc-code, beveiligingscode, 3DSecure wachtwoord, e-Code, Card-nummer en/of pincode. Niet via e-mail, telefoon of op welke manier dan ook.

Tot slot willen we u bedanken voor uw alertheid en uw besluit om ter controle het algemene nummer van ICS te bellen. Bij twijfel geldt: beter één keer te veel dan één keer te weinig! Wij helpen graag.

Voor de volledigheid: alle informatie staat hier https://www.icscards.nl/amp. We zullen de vindbaarheid van de informatie op onze website aanpassen naar aanleiding van de vragen op dit forum. Ook daarvoor bedankt.

Met vriendelijke groet namens ICS,
Elbrich Raessen.

JozJan
Berichten: 377
Lid geworden op: 04 mar 2011 10:08

Re: Huisbezoek Visa voor identiteitscontrole, is dat normaal?

Ongelezen bericht door JozJan »

berndv schreef:
27 mei 2019 16:35
Klaas02 schreef:
27 mei 2019 16:29
Waarom maakt Visa/ICS niet gewoon gebruik van IDIN?
Je kunt je identificeren, maar daarmee wordt niet je officiele identiteitsbewijs verstuurd, en dat is nu net wat Visa wil hebben.
Bij identificatie via Idin zou Visa/ICS gebruiken maken van afgeleide identificatie (je vertrouwt dan op de identificatie die door de bank is gedaan). Maar het lijkt erop dat zij gewoon zelf de identificatie willen (laten) doen. Niks mis mee, al is het voor hen een kostbare grap allerlei huisbezoeken.

Het verbaast me wel hoe mensen zich vak meteen 'gepakt' voelen als ze een vraag krijgen. Zou me niks verbazen als deze mensen ook moord en brand schreeuwen bij een bericht as bv over ING die te weinig heeft gedaan om witwassen te bestrijden.

Radar
Site Admin
Berichten: 4743
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Huisbezoek Visa voor identiteitscontrole, is dat normaal?

Ongelezen bericht door Radar »

We hebben enkele offtopic bijdragen verwijderd. Houd je bijdragen inhoudelijk relevant, en ga niet in op berichten over de discussie zelf.

Plaats reactie