Pinnen in Amerika niet mogelijk, ABN AMRO helpt niet

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
kweenie
Berichten: 14736
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Pinnen in Amerika niet mogelijk, ABN AMRO helpt niet

Ongelezen bericht door kweenie » 17 jan 2019 07:28

Dat is inderdaad precies het probleem. Je kunt als banken nog zo veel veiligheidssystemen inbouwen, maat als klanten verwachten dat je die, onder het mom van 'service', opzij schuift, dan schiet je er niets mee op.

Het is dan de vraag of je er blij mee moet zijn als je bij je bank via zulke achterdeurtjes alsnog bij je geld kunt. Dat zouden oplichters dan immers ook kunnen.

Ivo.w
Berichten: 564
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: Pinnen in Amerika niet mogelijk, ABN AMRO helpt niet

Ongelezen bericht door Ivo.w » 17 jan 2019 09:31

Uw vader heeft geen vertrouwen in computers, maar waarschijnlijk gebruikt hij ze bijna elke dag. Een moderne tv bijvoorbeeld, is ook gewoon een computer. Alleen met andere gebruiksmogelijkheden dan een desktop PC.

En zonder computers was de vliegreis van uw vader zéér kostbaar, waarschijnlijk onbetaalbaar, geworden.

Gelukkig stond mijn opa (80+) daar anders in: prachtige mogelijkheden die computers, maar hoe het allemaal precies werkt begreep hij niet. Daarom had hij zelf geen computer, maar gebruikte wel e-mail, internet en internetbankieren samen met/onder begeleiding van één van zijn dochters.

In de voorbereiding van de reis is veel tekort geschoten. In mijn ogen hebben de kinderen van zo'n oudere burger daar ook de nodige verantwoordelijkheid in. Met een pak geld voor een hele maand over straat gaan bijvoorbeeld, is een behoorlijk risico. Je moet niet willen dat je ouders zo'n risico lopen? U heeft zelf wel internet en staat (hopelijk) wat meer in het moderne leven dan uw vader die computers verafschuwt. U had met betrekking tot de financiën, verzekeringen etc simpelweg een middagje informatie voor uw vader kunnen verzamelen en uitprinten.

Of heel ouderwets: uw vader vooraf aan zijn reis naar de bank sturen om hem te laten vragen of/hoe hij zijn pas buiten Europa kan gebruiken. En idem door hem een gesprek aan te laten gaan met zijn verzekeringsagent.

Plaats reactie