Slapende rekening verdwenen, waar is mijn geld?

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Haigre57
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 nov 2020 12:56

Re: Slapende rekening verdwenen, waar is mijn geld?

Ongelezen bericht door Haigre57 »

Ik dacht dat ik gek was, maar het is mij ook gebeurd! In voorjaar 2003 heb ik € 5000 gestort op een beleggingsrekening van de Rabobank. Ik herinner het me goed, omdat mijn partner kwaad op me was dat ik dat zonder overleg spontaan had gedaan, overgehaald door een bankmedewerker in Oostzaan. Nadat ik het wel vreemd vond dat ik er nooit meer iets over hoorde of zag, vergat ik het, in beslag genomen door ziekte, hard werken, overlijden van partner, drie verhuizingen etc.

Bij de verhuizing in 2015 vond ik wat gegevens, nam contact op met de bank, waar men beweerde dat die rekening niet (meer) bestond. Dus ik dacht: misschien heeft mijn partner het destijds weer beëindigd, maar ben ik dat vergeten. Alles weggegooid en maar geaccepteerd.

Maar nu ik dit hier lees, word ik met terugwerkende kracht boos. Nu denk ik dat ik helemaal niet gek was! Vrees dat ik voor altijd naar dat geld kan fluiten....

A.Wagenaar
Berichten: 31
Lid geworden op: 25 sep 2017 21:44

Re: Slapende rekening verdwenen, waar is mijn geld?

Ongelezen bericht door A.Wagenaar »

Waarom niet zoals in de USA: Slapend geld naar een speciale overheidsrekenig waar het ook later opvraagbaar is. Het is hier altijd in het voordeel van de bank en die hebben het alzo slecht.

En verder hoe zit dat met pensioenverzekeringen/stamrecht enz: Bij ons zegt de verzekeringsman "De pot is leeg"in 1998 100k gulden gestort. in 2020 na opvragen wordt er gezegd, niet door iedereen, dat het geld in het bedrijf gebruikt is meer dan 10 jaren terug. Het staat echter op alle oude balansen en loopt elk jaar op op die balansen met 4% en nu zegt men, het bedrag zou inmiddels 97K zijn, plotseling dat de pensioenvoorziening weg is. Rekening of polisnummers worden niet gegeven. We kunnen er na 1998 niets van terugvinden, behalve dat er nu plotseling ontkent wordt, dat het geld er is.

Het is van de gekke dat dat geld zomaar aan de verzekering of aan de bank vervalt.

Wie dient er eens een wetsontwerp in. Moeten de mensen met hun zuur verdiende spaargeld opdraaien voor onze geliefde banken en verzekeraars. Het ergste van al, dat er wel inkomstenbelasting wordt geheven over het niet uitgekeerde spaargeld.

Met vriendelijke groeten AW

Moneyman
Berichten: 19030
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Slapende rekening verdwenen, waar is mijn geld?

Ongelezen bericht door Moneyman »

A.Wagenaar schreef:
27 nov 2020 09:48
Waarom niet zoals in de USA: Slapend geld naar een speciale overheidsrekenig waar het ook later opvraagbaar is.
Dat systeem bestaat in Nederland ook gewoon, en heet hier "consignatiekas". Zie hier en hier voor meer uitleg.

Er wordt door financiële instellingen wel gebruik van gemaakt, maar het grootste deel komt toch bij advocaten en notarissen vandaag (gerelateerd aan onbeheerde nalatenschappen). 20 jaar na storting vervalt het geld aan de Staat. Er zit ruim 150 miljoen euro in de pot, dus best de moeite waard.

Ik ben wel benieuwd of banken inderdaad standaard gebruik maken van de consignatiekas. Lastig controleerbaar, denk ik.

Plaats reactie