LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Goede of slechte ervaring met banken? Ergens in belegd en twijfels?
Ventileer hier jouw mening.
Wim2007
Berichten: 948
Lid geworden op: 12 jul 2007 13:04

Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door Wim2007 » 16 jan 2013 12:20

Al een tijd verschijnen er in de pers berichten over SNS Reaal. De bank-verzekeraar zit diep in de financiële problemen. Een hulpplan voor SNS Reaal zal niet worden uitgevoerd omdat ING en ABN Amro al eerder staatssteun hebben ontvangen. De problemen bij SNS Reaal lijken daarom nog lang niet over te zijn De ontwikkelingen rondom SNS Reaal roept bij mij daarom de vraag op of (spaar)geld dat bij SNS of bij ASN Bank is ondergebracht, nog wel veilig is?

zie ook: http://www.nu.nl/economie/3004924/bruss ... n-sns.html

nevermind
Berichten: 4670
Lid geworden op: 10 sep 2011 00:27

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door nevermind » 16 jan 2013 12:26

Hier is een artikel over SNS Reaal.

http://www.consumentenbond.nl/test/geld ... lemen-sns/

sjohie
Berichten: 8885
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door sjohie » 16 jan 2013 12:42

De SNS valt onder het Nederlandse deposito garantiestelsel, aldus De Nederlandse Bank, en dus zijn tegoeden <100.000 euro daar gewoon veilig als consument.

Mocht je daar achtergestelde deposito's hebben, dan zou ik me wat meer zorgen maken, want die vallen weer niet onder het garantiestelsel als het goed is.

student538

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door student538 » 16 jan 2013 13:51

Als ik kijk naar mijn historie.....

De banken waarbij ik zat zijn er niet meer:

CVB Bank (overgegaan naar SNS Regio Bank)
DSB Bank (failliet)
Argenta Bank (betaal rekening ging er mee stoppen)
Generale Bank (overgenomen door Fortis)
Fortis bank (opgegaan in ABN/AMRO)....

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door hanz » 21 jan 2013 23:13

Sns bank/regiobank. Nou ja. Contant geld opnemen aan de balie is onmogelijk. Alles mot via internet. Dat noemen ze "eigentijds bankieren". Waarmee ze daar uitsluitend zichzelf bedoelen. Het werkelijk enige voordeel dat die bank nog heeft is de relatief gunstige rente tov andere banken.
Die bank is wat mij betreft zo klantonvriendelijk geworden dat ik m'n rekening daar maar leeghaal/het saldo overboek naar een andere bank. Want een rekening opzeggen? Die info is ook al nergens te vinden daar. Moet ik zeker gaan bellen a een X bedrag per minuut dan wel er zelf naar toe gaan. Da's geen eigentijds bankieren. Dus die rekening gaat op nul en wat ze er daar verder mee uitspoken moeten ze zelf maar uitzoeken. Het WAS een leuke bank. Niet meer dus.

GJvdZ
Berichten: 7410
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door GJvdZ » 22 jan 2013 14:20

hanz schreef:Sns bank/regiobank. Nou ja. Contant geld opnemen aan de balie is onmogelijk. Alles mot via internet.
Waarom zou je geld aan de balie willen opnemen?

brokkel
Berichten: 316
Lid geworden op: 10 mar 2011 13:11

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door brokkel » 22 jan 2013 15:06

hanz schreef: Want een rekening opzeggen? Die info is ook al nergens te vinden daar. Moet ik zeker gaan bellen a een X bedrag per minuut dan wel er zelf naar toe gaan. Da's geen eigentijds bankieren. Dus die rekening gaat op nul en wat ze er daar verder mee uitspoken moeten ze zelf maar uitzoeken. Het WAS een leuke bank. Niet meer dus.
En het is vrij eenvoudig te vinden op de website van SNS. Gewoon intikken "rekening opzeggen" in het balkje stel hier uw vraag en zie hier de antwoorden:
http://www.snsbank.nl/particulier/klant ... n+rekening

Trouwens kost het bellen naar SNS lokaal tarief dus valt dat bedrag reuze mee. Allemaal eigentijds (zoals nu gebruikelijk is) te vinden op de website van SNS.
Voor de regiobank is het inderdaad contact opnemen met je lokale vertegenwoordiger. Te vinden op de website van de regiobank.

Verder is het allemaal al gezegt, daarbij wordt de SNS bank als een systeembank gezien. De staat zal dus ingrijpen als de bank echt failliet dreigt te gaan. Of we daar blij mee moeten zijn is vraag 2 maar voorlopig zou ik als rekeninghouder je alleen zorgen maken bij bedragen boven 100.000 euro of als je speciale belegingsproducten hebt genomen van de SNS. Verder moeten alleen de aandeelhouders zich zorgen maken want die kunnen wel eens (een groot deel van) hun inleg verliezen.

Jan1
Berichten: 774
Lid geworden op: 15 nov 2003 19:16

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door Jan1 » 22 jan 2013 15:52

Een rekening aanhouden ook als die op nul staat kost ook maandelijks geld. Trouwens dit geldt ook voor alle andere banken, het beste is om een bankrekening die je niet gebruikt, en ook niet weer wil gebruiken deze per omgaande op te zeggen.

hanz
Berichten: 387
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:57

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door hanz » 22 jan 2013 21:48

Bedankt allemaal voor de info en links. Kom er nou wel uit.

Mvgr,

Hanz

kweenie
Berichten: 14731
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door kweenie » 23 jan 2013 09:04

Sns reaal is een groot concern en bestaat uit veel onderdelen en soorten producten: bankzaken, verzekeringen, pensioenen etc. En de afzonderlijke merken en productsoorten zijn ook bijna allemaal aparte bedrijven met een eigen vergunning.

De grote problemen zitten vooral bij één bedrijfsonderdeel, waar de spaanse vastgoedbeleggingen onder vallen. De overige onderdelen zijn (relatief) gezond. Probleem is dat sns reaal die vastgoedtak niet wil laten vallen (gezichtsverlies) en dat sns reaal en vooral de belangrijkste onderdelen daarvan te belangrijk zijn om failiet te laten gaan. Dus de overheid zal ervoor moeten zorgen dat die belangrijke onderdelen blijven overleven terwijl sns het spaanse vastgoed niet wil laten vallen. Terwijl dat nu juist het concern de afgrond in dreigt te trekken.

Complicerend is dat een reddingsfonds dat voor een groot deel door de andere grote banken gefinancierd zou worden, voorlopig door Europa niet is toegestaan. Want twee van die banken (aa en ing) hebben staatssteun ontvangen en mogen daarom geen overnames doen. En dat fonds wordt gezien als een vorm van overname. Er moet dus een andere oplossing komen.

Ik denk dat de enige oplossing zal zijn dat het concern op een gegeven moment door de staat wordt overgenomen en dat de onderdelen, afzonderlijk of als geheel, na een tijdje zonder die spaanse vastgoedtak weer worden geprivatiseerd. Of de gezonde onderdelen moeten uit het concern stappen/worden gehaald, maar daar zullen de aandeelhouders tegen zijn. Die blijven dan nl. zitten met een waardeloos en leeg aandeel.

Maar om een lang verhaal kort te maken, de banken (en verzekeraars) zijn te belangrijkom failiet te laten gaan en zullen dus overleven. Mocht je at vertrouwen toch niet hebben, dan is je geld op de bank in elk geval (per persoon per bankvergunning) tot een ton zeker gesteld door het garantiestelsel.

ruud_a
Berichten: 3189
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door ruud_a » 23 jan 2013 10:48

de telegraaf van vandaag al gelezen?

kweenie
Berichten: 14731
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door kweenie » 23 jan 2013 11:04

Nee, lees ik nooit. Staat er iets interessants in?

ruud_a
Berichten: 3189
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door ruud_a » 23 jan 2013 11:27

kweenie schreef:Nee, lees ik nooit. Staat er iets interessants in?
niet zo heel veel nee
alleen dat de sns mogelijk wordt overgenomen door de staat

kweenie
Berichten: 14731
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door kweenie » 23 jan 2013 12:04

Ah, ze wachten dus niet mog langer af. Kijken of Europa het goed vindt... De hele sns reaal groep of alleen onderdelen?

ruud_a
Berichten: 3189
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door ruud_a » 23 jan 2013 12:22

kweenie schreef:Ah, ze wachten dus niet mog langer af. Kijken of Europa het goed vindt... De hele sns reaal groep of alleen onderdelen?
nu moet je niet teveel van me willen weten

AMSTERDAM -

Een redding van SNS Reaal door de overheid lijkt onafwendbaar en is mogelijk nog een kwestie van dagen. De geplaagde bankverzekeraar zou wel eens de twijfelachtige eer kunnen krijgen om als eerste bank te maken te krijgen met de nieuwe Interventiewet, die sinds 12 juni vorig jaar van kracht is. De wet, bedoeld om door gedwongen ingrijpen banken te redden voordat ze echt omvallen, geeft De Nederlandsche Bank (DNB) vergaande bevoegdheden. De koers van SNS stortte gisteren naar een dieptepunt.
crisisinstrumentarium van DNB kon de centrale bank een noodregeling aanvragen, maar op dat moment stroomt een bank leeg, ontstaan waardevernietiging en besmettingsrisico’s. In het nieuwe scenario, een kind van de crisis, kan DNB veel eerder ingrijpen als de bank nog operationeel en ’levend’ is, waardoor minder schade voor de omgeving ontstaat.

Er moet dan wel sprake zijn van een gevaarlijke ontwikkeling met betrekking tot eigen vermogen, liquiditeit of de solvabiliteit. In dat geval kan DNB nu de hele bank verkopen aan een derde partij of alleen de rekeningtegoeden overdragen, dit onder dekking van het depositogarantiestelsel. Ook kan een bank worden gesplitst in een ’good’ en een ’bad’ bank, in die laatste worden dan alle slechte leningen ondergebracht.

In alle gevallen zijn spaarders tot een bedrag van €100.000 afgedekt door het deposito-garantiestelsel, dat wordt gevoed door alle andere banken.Plannen om een ’bad bank’ op te richten, gefinancierd door ING, ABN en Rabo, struikelden op de Europese Commissie. Die wil niet dat staatsgesteunde banken anderen steunen.

Wim2007
Berichten: 948
Lid geworden op: 12 jul 2007 13:04

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door Wim2007 » 23 jan 2013 13:02

ruud_a schreef:de telegraaf van vandaag al gelezen?
Inderdaad. Ik lees daarin onder meer dat nationalisatie van SNS Reaal wordt overwogen.

zie: http://www.telegraaf.nl/dft/21239987/__ ... bij__.html

ruud_a
Berichten: 3189
Lid geworden op: 16 nov 2007 10:00

Re: Is spaargeld nog veilig bij SNS of ASN?

Ongelezen bericht door ruud_a » 24 jan 2013 09:57

Wim2007 schreef:
ruud_a schreef:de telegraaf van vandaag al gelezen?
Inderdaad. Ik lees daarin onder meer dat nationalisatie van SNS Reaal wordt overwogen.

zie: http://www.telegraaf.nl/dft/21239987/__ ... bij__.html
dat bericht had u ook op trosradar kunnen lezen

Gesloten