LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Bespreek hier ervaringen over basis- en middelbare scholen
boskat54
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 apr 2013 22:31

Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door boskat54 »

Heb de tekst voor de duidelijkheid een beetje aangepast!

Mijn zoontje van 8 jaar heeft een indicatie cluster 3 voor het zmlk onderwijs. Hij heeft een score intelligentie van 55. Hij kan zich goed zelf aankleden en redden in de klas. Deze rec 3 is niet door school aangevraagd maar door mijzelf in het verleden toen mijn zoontje 4 jaar was omdat ik dacht dat hij een leer achterstand had wat hij ook heeft op dit moment. Vorige maand moest de indicatie verlengt worden dit heb ik nog niet gedaan. Ik heb mijn zoontje wel opnieuw laten testen en weer is zijn intelligentie 55, nou 1 puntje omhoog 56! Omdat ik van mening ben dat het ZML voor mijn zoontje te weinig stimulans geeft wil ik hem naar een BSO school overplaatsen maar dit schijnt niet mogelijk te zijn omdat het zorgplatform degene die de aanvragen doet er een cluster 3 van wil maken met advies zmlk. Mijn vraag is of het cvi een rec 3 mag afgeven als een kind geen problemen heeft met zelfredzaamheid en hij nog niet op het regulier onderwijs heeft gezeten maar het BSO. Ik heb vernomen dat kinderen met een verstandelijke beperking op het reguliere onderwijs geplaatst mogen worden met rugzak maar kan dit ook met een iq van 55 en waarom wel daar maar heel erg moeilijk bijna niet op het BSO. Het is zo vreemd dat ik als ouder niet zelf mag aangeven waar ik mijn zoon wil plaatsen en wat ik denk dat het beste voor hem is. Het afgeven van een rec 3 is dit echt gewoon meteen wanneer een kind een laag iq heeft? Is er geen andere mogelijkheid dan een zmlk school voor mijn zoontje. Ik denk dat hij heel erg ongelukkig gaat worden als hij straks gaat puberen maar ook dat hij zo op deze manier geen stap verder komt!
Laatst gewijzigd door boskat54 op 16 apr 2013 19:23, 2 keer totaal gewijzigd.

Auti-Mama
Berichten: 674
Lid geworden op: 26 jan 2011 07:45

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door Auti-Mama »

Op een SBO school kom je simpelweg niet, omdat daar de IQ grens van minimaal 70 geldt. Of je kind zelfredzaam is of niet, is geen criterium. Er wordt maar het IQ gekeken, tesamen met evt. andere beperkingen. Maar misschien al eens aan gedacht dat je zoon ook zo zelfredzaam is juist door die Cluster 3 school?? Mijn zoon van 13 heeft een IQ van 50 en is ook "zelfredzaam". Dat staat los van de schoolkeuze. Nee, hij leert op school niet de tafels, geografie of opstellen schrijven. Maar hij leert wel zichzelf verzorgen, huishouden doen en boodschappen. Iets wat voor mij vele malen meer telt dan een goed rapport in schoolvakken. Tijdje terug moest mijn zoon een soort Cito toets maken. Uitslag: Alles niveau lager dan groep 3 regulier onderwijs. Lig ik er wakker van?? Nee, geen moment!! Want meneer kan wel zelf zijn bed opmaken. :D

Als je niet tevreden bent over de school, ga eens rondkijken naar een andere cluster 3 school. Hooguit dat je zelf het vervoer van en naar school moet regelen, maar verder sta je vrij in een schoolkeuze binnen de cluster 3. Dat er op die school overwegend kinderen met een lichamelijke beperking zouden zitten, gaat er bij mij maar moeilijk in. Die krijgen juist een indicatie voor een mythyl/tyltyl school. Maar uit jouw verhaal krijg ik meer het vermoeden dat juist jijzelf moeite heb met de cluster 3 school. Misschien omdat hij weinig reguliere schoolvakken krijgt?? Ga eens kijken op zijn school, zorg dat je betrokken raakt bij het onderwijs van je zoon, geef op school ook aan waar jouw "problemen" liggen en leer de kindjes kennen. Toen ik de eerste keer op een cluster 3 ging kijken, nog in een speciale autisme klas ook, was mijn eerste gedachte "Ow nee, hier niet!! Hier tussen deze kindjes hoort mijn kind niet!!" Toch is hij naar die school gegaan en gaandeweg leerde ik de school en de kindjes kennen. Wat bleek?? Veel kindjes konden veel en veel meer dan ik in eerste instantie dacht. En verplaats je ook eens in je zoon. Zou hij wel gelukkig worden op een SBO?? Dat is druk, onoverzichtelijk en de hele dag schoolvakken op een veel te hoog niveau voor hem. Je zoontje loopt waarschijnlijk de hele dag op z'n tenen en geloof me: Daar worden pubers ook heel opstandig van!! ;)


Heel veel sterkte en succes voor jou en je zoontje!!

Auti-Mama
Berichten: 674
Lid geworden op: 26 jan 2011 07:45

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door Auti-Mama »

Ow ja, nog even een aanvulling: Mijn zoon (allebei trouwens) heeft ook nooit op het regulier onderwijs gezeten. Van peuterspeelzaal is hij naar Medisch Kinder Dagverblijf gegaan en van daaruit gelijk door naar Cluster 3 school. En geloof me, dat is een zegen!! Hij heeft niet de stress gehad van niet mee kunnen komen, frustratie omdat leren niet lukt, klasgenootjes die hem pesten omdat hij "stom en achterlijk" is, de drukte en chaos die hij niet aankan, enz, enz. Ik heb van ouders om me heen hele andere verhalen gehoord. Kinderen die elke dag boos en opstandig zijn, een fikse psychische beschadiging hebben gekregen voor het leven. Als jij een jaar lang, elke dag weer, van een hele klas hoort dat je "stom" bent, ga je zelf geloven dat je stom bent. En zie die overtuiging er maar weer eens uit te krijgen. Doordat mijn zoons vanaf MKD gelijk doorgingen naar speciaal onderwijs en Cluster 3, hebben ze gelijk onderwijs op hun niveau gekregen en hebben ze nu een goed gevoel over zichzelf. Ook wat waard, vind ik.

boskat54
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 apr 2013 22:31

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door boskat54 »

vogels schreef:
boskat54 schreef:Mijn zoontje van 8 jaar heeft een indicatie cluster 3 voor het zmlk onderwijs. Hij heeft alleen een laag iq namelijk 55. Hij kan zich goed zelf aankleden enz voor zichzelf zorgen. Deze rec 3 is niet door school aangevraagd maar door mijzelf in het verleden rond 4 jaar omdat ik al vroeg in de gaten had dat hij een leer beperking heeft. Vorige maand moest de indicatie verlengt worden dit heb ik nog niet laten doen heb mijn zoontje eerst opnieuw laten testen en weer is zijn iq 55. Omdat ik van mening ben dat het zml voor mijn zoontje te weinig stimulans geeft en omdat ik vind dat er merendeels kinderen zitten met een lichamelijke handicap, en kinderen die zich zelf niet kunnen redden waardoor met zoontje een beetje een vreemde eend is hihihi. (wel ik heb niets tegen kinderen met een lichamelijke handicap) wil ik hem naar een BSO school overplaatsen maar dit schijnt niet mogelijk te zijn omdat het zorgplatform degene die de aanvragen doet er een cluster 3 van wil maken met advies zmlk. Mijn vraag is of het cvi een rec 3 mag afgeven als een kind geen problemen heeft met zelfredzaamheid en hij nog niet op het regulier onderwijs heeft gezeten. Ook heb ik vernomen dat kinderen met een verstandelijke beperking op het reguliere onderwijs geplaatst zouden mogen worden maar kan dit ook met een iq van 55? Het is zo vreemd dat ik als ouder niet zelf mag aangeven waar ik mijn zoon wil plaatsen en wat ik denk dat het beste voor hem is. Het afgeven van een rec 3 is dit echt gewoon meteen wanneer een kind een laag iq heeft? Is er geen andere mogelijkheid dan een zmlk school voor mijn zoontje. Ik denk dat hij heel erg ongelukkig gaat worden als hij straks gaat puberen maar ook dat hij zo op deze manier geen stap verder komt!
Indicatiecriteria

Voor cluster 3 gelden onderstaande criteria:

Zeer moeilijk lerende kinderen (ZML)
- Stoornis: Het kind heeft een IQ lager dan 55 of een IQ in de bandbreedte 55-70 plus een stoornis die het leren bemoeilijkt.
- Onderwijsbeperking: Het kind kan zichzelf niet goed redden en heeft grote leerachterstanden in vergelijking met leeftijdgenoten.
- Ontoereikende zorgstructuur: De beschikbare zorgstructuur van het reguliere onderwijs en de zorgsector zijn niet voldoende.

Gezien bovenstaande lijkt mij ZMLK onderwijs terecht.
Op aandringen van mij heeft mijn zoontje zijn kleutertijd meegemaakt op het BSO. Hij heeft drie tijdelijke beschikkingen gehad van de pcl maar had daarvoor dus al een cluster 3 gekregen. Helaas aan het einde van de kleutertijd heeft de ambulant begeleider hem verwezen naar het zmlk. Mijn zoontje vind het leuk op school maar je merkt gewoon dat hij anders is. Mijn zoontje voldoet alleen aan de iq criteria. Hij kon het goed vinden op het BSO en kon goed mee komen. De criteria dat een kind zich niet goed kan redden daar voldoet hij niet aan.
Ik heb vandaag via het 5010 advies gekregen. Ik heb vandaag meteen contact gehad met het zorgplatform hier omdat de indicatie afloopt na de zomer. Het zorgplatform was deze keer zeer positief aanvraag voor de BSO. Heb nog even het cvi gebeld en deze verteld dat alleen met een laag iq mijn zoontje geen rec 3 zou kunnen krijgen maar dit is nu niet meer van toepassing omdat we nu een indicatie gaan aanvragen voor plaatsing BSO.

En inderdaad vind ik het als ouder moeilijk dat mijn zoontje op het zml zit en dit weet de school zelf ook. De rec 3 is ooit verkregen na een zeer kort onderzoek van nog geen 30 minuten wat normaal een drie uur kan duren maar nu 30 minuten waren ze er al uit! Dit is de reden waarom ik het zo moeilijk vind omdat het onderzoek zo kort is geweest. In 30 minuten op 4 jarige leeftijd kon met al weten dat het om een rec 3 zou gaan! Ik kan niet anders dan mijn gevoel volgen. Mijn dochter heeft een iq van 85 en doet HAVO het IQ zegt dus niet alles!

boskat54
Berichten: 4
Lid geworden op: 15 apr 2013 22:31

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door boskat54 »

Auti-Mama schreef:Op een SBO school kom je simpelweg niet, omdat daar de IQ grens van minimaal 70 geldt. Of je kind zelfredzaam is of niet, is geen criterium. Er wordt maar het IQ gekeken, tesamen met evt. andere beperkingen. Maar misschien al eens aan gedacht dat je zoon ook zo zelfredzaam is juist door die Cluster 3 school?? Mijn zoon van 13 heeft een IQ van 50 en is ook "zelfredzaam". Dat staat los van de schoolkeuze. Nee, hij leert op school niet de tafels, geografie of opstellen schrijven. Maar hij leert wel zichzelf verzorgen, huishouden doen en boodschappen. Iets wat voor mij vele malen meer telt dan een goed rapport in schoolvakken. Tijdje terug moest mijn zoon een soort Cito toets maken. Uitslag: Alles niveau lager dan groep 3 regulier onderwijs. Lig ik er wakker van?? Nee, geen moment!! Want meneer kan wel zelf zijn bed opmaken. :D

Als je niet tevreden bent over de school, ga eens rondkijken naar een andere cluster 3 school. Hooguit dat je zelf het vervoer van en naar school moet regelen, maar verder sta je vrij in een schoolkeuze binnen de cluster 3. Dat er op die school overwegend kinderen met een lichamelijke beperking zouden zitten, gaat er bij mij maar moeilijk in. Die krijgen juist een indicatie voor een mythyl/tyltyl school. Maar uit jouw verhaal krijg ik meer het vermoeden dat juist jijzelf moeite heb met de cluster 3 school. Misschien omdat hij weinig reguliere schoolvakken krijgt?? Ga eens kijken op zijn school, zorg dat je betrokken raakt bij het onderwijs van je zoon, geef op school ook aan waar jouw "problemen" liggen en leer de kindjes kennen. Toen ik de eerste keer op een cluster 3 ging kijken, nog in een speciale autisme klas ook, was mijn eerste gedachte "Ow nee, hier niet!! Hier tussen deze kindjes hoort mijn kind niet!!" Toch is hij naar die school gegaan en gaandeweg leerde ik de school en de kindjes kennen. Wat bleek?? Veel kindjes konden veel en veel meer dan ik in eerste instantie dacht. En verplaats je ook eens in je zoon. Zou hij wel gelukkig worden op een SBO?? Dat is druk, onoverzichtelijk en de hele dag schoolvakken op een veel te hoog niveau voor hem. Je zoontje loopt waarschijnlijk de hele dag op z'n tenen en geloof me: Daar worden pubers ook heel opstandig van!! ;)


Heel veel sterkte en succes voor jou en je zoontje!!
U heeft gelijk de benaming is niet lichamelijk gehadicapt. Ik bedoel dat ze met hun lichaam vreemde bewegingen maken beetje scheef staan of krampachtig zijn daar is niets mis mee behalve als mijn zoontje gewoon lekker wil rennen en voetballen kan het wel eens mis gaan maar ook dit is natuurlijk ook geen probleem als vriendjes anders zijn! Ik kreeg de tip dat ik eens op een andere zmlk school zou moeten kijken om het te vergelijken. Het kan zijn dat er op andere scholen meer kinderen zitten op het niveau als mijn zoontje maar ook sociaal en lichamelijk.Mischien doe ik dit ook wel de indicatie SBO is er nog niet en kan altijd nog anders worden als de SBO mijn zoontje afwijst maar buiten de lichamelijke beperkingen die aanwezig kunnen zijn gaat het inderdaad om zijn leerlijn ik ben van mening dat hij meer aankan en dat zijn IQ nu blijft steken omdat hij al twee jaar zmlk volgt.

brioo
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 apr 2013 20:10

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door brioo »

Hallo ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt.
Mijn dochter heeft klassiek autisme en is altijd qua IQ zeer laag gediagnosticeerd (45 tot 49). Zij kon tijdens de testen nooit laten zien wat zij thuis wel kon. Wij werden hierin door de psychologen en psychiaters nooit echt serieus genomen. Gedurende 3 maanden plaatsten wij haar voor 2 dagdelen per week op een gespecialiseerd kinderdagverblijf. Hoewel zij daar veel huilde zagen de leidsters dat zij wat ontwikkeling betreft niet op haar plaats was en ging zij gedurende 2 1/2 jaar naar een school voor in ontwikkeling bedreigde kinderen waarvan nog niet duidelijk was hoe zij verder wat onderwijs betreft begeleid moeten worden. Onze dochter had het er erg naar haar zin en leerde (hoewel zij apart bleef door haar autisme) veel schoolse vaardigheden. Omdat de kinderen er maar maximaal 2 jaar mochten blijven moest zij opnieuw getest worden. Tot onze schrik was de uitkomst weer 45. Ik kon niet anders dan haar op een ZML-school plaatsen en koos er één die kennis van autisme zou hebben (zij was toen 7 jaar oud). Van af die tijd is het bergafwaarts met haar gegaan. Het verslag van haar vorige school werd genegeerd. Gezien de afstand en het niet voldoende betrekken van de de ouders had ik weinig zicht op haar gedrag op school. Thuis ging het wel goed met haar en we keken altijd uit naar de vakanties. Zij ging steeds vaker met tegenzin naar school en toen zij 13 jaar oud was escaleerde dat. Een rustig meisje dat moeilijk emoties toonde huilde vol wanhoop en smeekte om niet meer naar die school te hoeven gaan. Na een gesprek met haar bleek dat er al die jaren zonder haar te begrijpen over haar heen gelopen. Ik belde de school en de schoolinspectie wat mijn standpunt was en plaatste haar voor een aantal dagdelen op een dagverblijf voor autisten met verschillende niveaus. Vanaf die tijd kwam er voor haar wat rust en kon zij zich weer wat schoolse vaardigheden betreft ontwikkelen en zelfvertrouwen opbouwen. Helaas had ik veel problemen met de schoolinspectie, maar kwam er ook achter dat de school regelmatig een verslag over een kind moest maken met de plannen om het kind hierin te begeleiden. Deze vroeg ik aan en wij waren zeer geschokt zoals zij daarin beschreven werd (zij kon volgens hen niets, zelfs geen cirkel of lijn tekenen). Ondertussen zijn wij verhuist naar een andere stad en hebben wij definitief besloten dat onderwijs niets voor haar is en hebben wij er geen vertrouwen meer in. Thuis heeft zij met wat hulp bijv. leren lezen en schrijven, koken, kan alleen boodschappen doen, met een computer omgaan enz. Zij geeft zelf aan wat belangrijk voor haar is en heeft veel wilskracht en doorzettingsvermogen. Overigens was zij met 2 1/2 jaar zinnelijk en leerde zij toen zij 7 jaar oud was gewoon fietsen enz. Hoewel zij wat ontwikkeling thuis wat typisch, maar ook heel leuk was ontwikkelde zij zich grotendeels normaal als andere kinderen. Ik kan je helaas weinig advies geven, maar help je zoon zelf ook zo goed mogelijk met zijn ontwikkeling en sta op een open en eerlijke communicatie met de pedagogische medewerker en leerkrachten. Maak hem veerkrachtig en woordelijk sterk en houd hem met liefde goed in de gaten. Mijn dochter is nu 18 en hoewel zij nog achter loopt in ontwikkeling leest zij nu bijv. met veel plezier boeken en beseft dat zij in de maatschappij ook veel te zeggen heeft. Haar doel is nu in de toekomst zelfstandig te gaan wonen, wand terug naar het oude wil zij pertinent niet meer en er zijn zo nog meer jongeren zoals zij. Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt en wens jou en jou gezin heel veel kracht toe.
Laatst gewijzigd door brioo op 22 apr 2013 22:47, 1 keer totaal gewijzigd.

jeani
Berichten: 136
Lid geworden op: 31 dec 2009 01:04

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door jeani »

moeilijk is het wel........... heb een dochter die al bijna 9 jaar en nu dan dit jaar van de zmlk af kan heeft een iq van 68........... leren over al achter stand mee indd ook zij weet alles van in huis doen..................... mijn zoontje van 8 net getest........... iq van 70??? scoorde 3 a niveaus een b niveau. 4 c en een d.......... op rekenen is toch possitief gekeurd voor een bso? de leerkrachten waren zeer verbaasd dat hij met deze score toch op een bso komt??, ( de aanvraag was eerder weg dan de sito toetsen).....beide kids hier hier kun je echt niet vergelijken terwijl ze toch bijna de zelfde score hebben na echt niet he!!!........moeilijk hoor!!!

Cleers
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 nov 2013 17:22

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door Cleers »

Heel moeilijk. Mijn kind had een iq v 70 volgens school. Zijn alg ontwikkeling lag wel hoger maar dat is voor een gewone basisschool niet belangrijk. Met mijn zoon is prima een gesprek te voeren, hij kan zich zeer goed inleven, is erg lief voor anderen en dromerig.
Het enig waar ik terecht kon was speciaal onderwijs maar dat zagen wij en hijzelf niet zitten.
Kinderen worden strak in de klassen gehouden en omdat ze zoveel tijd nodig hebben om qua lezen en rekenen toch op niveau te komen is er geen tijd voor creatieve vakken. Verder zijn er veel toiletten in de school zodat de kinderen beperkt in de gangen lopen. Kortom: nog minder vrijheid. waar mijn kind zo naar verlangde. ""school is een gevangenis" zegt hij zelf. Daar kon ik hem dus ook niet plaatsen. De enige oplossing voor mij was een democratische school.
Op een democratische school wordt het onderwijs ingericht door de studenten zelf, in samenwerking met de begeleiders en docenten. Aan de hand van activiteiten die je onderneemt ontwikkel je inzicht, kennis en vaardigheden en leer je alles wat je nodig hebt en belangrijk vindt.

Het hele probleem is weg, hij kan zich gewoon ontwikkelen en zijn talent ontdekken.
Wat ik ervoor over moet hebben?: Een vrij lange rit van 20 min. De school is nog niet erkend,
dus verantwoording afleggen bij de rechter en een bedrag van 270 p maand. Omdat dit een particuliere school is. Eigenlijk niet te doen maar ik laat er maar een hoop om zodat hij gelukkig is. Het feit dat ik geen enkele waarden echt aan die iq test, ik in mijn kind geloof (ik had zelf nl vroeger ook leerproblemen en later helemaal niet meer maar wat dan nog?) is mij door zijn oude school niet in dank afgenomen. Ik was een lastige eigenwijze ouder die niet wilde accepteren dat mijn zoon zwakbegaafd zou zijn. Nu beginnen ze ook over mijn jongste zoon, die nu nog gelukkig vrolijk zeer humorvol en sociaal is. Maar helaas. Ik ben zelf ook onderwijzer geweest maar werd daar toen al zeer ongelukkig van. Ik hoop dat het gauw veranderd en ze iq testen afschaffen en er ruimte is voor ieder kind in een klas.Hoger iq of lager als iedereen maar leert rekening met elkaar te houden en respect te hebben voor elkaar!!

virgin1967
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 apr 2014 12:55

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door virgin1967 »

ik heb en zoon die en iq van 67 tot72 gemiddelt heeft ,maar zijn schoolpresentaties zijn gemiddelt einde groep3 tot midden groep 4 getoest .hij is verder normal doed alles zelfs ,ze koenen niet eens en diagnose stellen ,dus alleen door zijn leerachterstand word hij voor cluster 3 hebindicatie advisiert .ik wil hem op praktijk onderwijs hebben .hij haalt fietsen uit mekaar en zet ze weer in mekaar.hij is en eigewijs mannetje en nu zou hij op de zonnehoek in apeldoorn komen of de danjel brouwer school tussen autistische kinderen gehandi.....en verstandlijke beperking kinderen .ik was kijken bij de zonnenhoek ,ik kreeg zo wat en panik anval .en jonge van 13 of 14 kreeg en aanval en haalde met alle kracht uit met zijn handen en armen ,als ik niet was weggesprongen ,had ik en stoot voor mijn hooft gekregen.het werd mij gezegt dat deze voorval en uitzondering is.ik heb overal gebelt en ik kreeg steeds het zelfte te horen .dat het advies van de basisschool voor het voortgezet onderwijs uitslaggevend is ,heb je als moeder of vader of ouders niks meer te zeggen over het eigen kind? ik weet mij geen raad meer ,hoe is u verhaal afgelopen?of heeft imand en goed advies of en idee wat ik nog voor en weg kan gaan .ik ben gewoon van mening dat zo lang er geen diagnose is en hij en normal gedrag toont ,hij ook normal behandelt moet worden ,later word hij ook niet spezial behandelt door mensen ,dan moet hij het leven ook aan koenen .ik ben niet nederlands dus mijn grammatik is niet correkt,
Laatst gewijzigd door virgin1967 op 07 apr 2014 21:42, 1 keer totaal gewijzigd.

brioo
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 apr 2013 20:10

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door brioo »

Wanneer een kind op ZML komt is het vanaf het begin afgestoten van de maatschappij is mijn mening.
ZML is geen onderwijs, een kind wordt daar alleen maar klaargestoomd voor het werken en beziggehouden te worden in instellingen.

liesbeth54
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 sep 2014 16:46

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door liesbeth54 »

Ik ben de forum starter mijn account was niet meer toegankelijk vandaar deze nieuwe registratie!

Voor degene die nog even willen weten hoe en wat? Mijn zoontje zit nog steeds op het ZML. De school is van mening dat hij bij hun toch echt het beste af is. Ikzelf heb mij er bij neer gelegd. Ik heb niets aan de situatie kunnen veranderen heb moeten inzien dat ik wellicht als moeder te hoge verwachtingen had die mijn zoontje niet kan waarmaken. Tijdens de vele inspanningen die ik had voor mijn zoontje hem op een andere school te plaatsen ben ik meerdere keren ingestort. Inmiddels gaat het super goed met hem hij gaat graag naar school en doet goed mee. In de buurt waar we wonen heeft hij veel vriendjes waar hij veel mee buiten speelt, hij gaat overal met ze naartoe en ik zie een grote voorruitsprong aan ontwikkeling. Ik ben nu van mening dat ik het gewoon moet nemen zoals het is en dat we wel zien wat de toekomst brengt. Verder blijf ik hem wel stimuleren natuurlijk.

Aan Virgin dat je grammatica niet zo goed is daar heb ik geen probleem mee, wij zijn een cultureel gemend gezin dus ook hier wel regelmatig wat fouten!

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door bprosman »

De school is van mening dat hij bij hun toch echt het beste af is.
Daar je als ouder niet onbevooroordeeld bent moeten we misschien sommige adviezen / beslissingen overlaten aan mensen die er voor doorgeleerd hebben.

Auti-Mama
Berichten: 674
Lid geworden op: 26 jan 2011 07:45

Re: Cluster 3 zmlk ( Ik ben het er niet mee eens)

Ongelezen bericht door Auti-Mama »

liesbeth54 schreef:Ik heb niets aan de situatie kunnen veranderen heb moeten inzien dat ik wellicht als moeder te hoge verwachtingen had die mijn zoontje niet kan waarmaken.
Acceptatie is een hele grote stap. Goed van je!!
liesbeth54 schreef:Inmiddels gaat het super goed met hem hij gaat graag naar school en doet goed mee. In de buurt waar we wonen heeft hij veel vriendjes waar hij veel mee buiten speelt, hij gaat overal met ze naartoe en ik zie een grote voorruitsprong aan ontwikkeling.
Fijn om te horen!! Teken dat het toch de goede school is blijkbaar. ;) Voor jou en je zoontje heel veel geluk voor de toekomst!!

Gesloten