LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] van Dijk Educatie

Bespreek hier ervaringen over basis- en middelbare scholen
nacer
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 nov 2008 22:18

van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door nacer »

eind augustus boek besteld bij van dijk 34.50 boek 342.00 schoolgeld dit had het regio college zaandam afgesproken met van dijk
het geheel stond op een rekening
alles door mijn in een keer over gemaakt
het ging fout boek moest op een factuur en schoolgeld moest op een factuur ,maar ik had al betaald
dus kwam het boek niet gebeld eerste keer meer als 45 minuten in de wacht zou antwoord krijgen dus niet weer gebeld 30 min in de wacht daarna moest ik telefoon nummer geven wordt op vrijdag avond om half tien s avonds gebeld zou in orden komen veel excuus heelaas nog geen boek wel weer een factuur
na weer een paar maal gebeld te hebben wel een boek en ook weer een factuur weer bellen
weer een factuur tot 3keer aan toe
nu eind oktober een aanmaning van iets wat ik in augustus al betaald heb
weer gebeld weer opnieuw een factuur van iets wat ik al betaald heb
ik heb reeds al een boek a 34.50 aan telefoon kostten en ben bang dat dit mijn blijft achter volgen
volgend jaar ga ik eerst naar de slegte want het boek wat mijn kind heb is een boek uit 2001 dus die vind ik daar wel
ik hoop nooit meer met deze firma ook maar iets te maken krijgen en ik hoop dat ze hun klantenservice opdoeken want deze mensen worden betaald om ons zo lang in de wacht te zetten en dan zeggen ze nog dat het gesprek opgenomen wordt om hun sevice te controleren alleen luisteren daar nooit naar

angie70
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 nov 2008 12:44

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door angie70 »

helemaal mee eens, wij moesten ook boeken bestellen bij van dijk .Het begon al met boeken die er niet waren,aangezien ik in drie termijnen wilde betalen ,kreeg ik eerst een rekening over de boeken die er wel waren later nogmaals over de boeken die toen kwamen.En nog later over nog een boek die toen uiteindelijk nog een keer kwam.Had dus drie keer drie termijnen lopen op verschillende data,lekker overzichtelijk dus,alleen omdat hun niet op tijd konden leveren.Toen moest er nog een boek terug want er stond een deel op z'n kop.Dus bellen, terugsturen en kreeg een nieuwe,zou verrekend worden met elkaar maar kreeg een tijd later wel een waarschuwing dat de rekening nog betaald moest worden,weer bellen,nee zou verrekend worden dus geen zorgen later een aanmaning gekregen met 17,50 boete.Ondertussen had school ook verkeerde boeken engels op lijst gezet dus die heeft met van dijk geregeld dat boeken omgewisseld zouden worden,maar ik kreeg wel de rekeningen van die boeken,weer bellen, nee als ik die boeken terugstuur dan worden ze verrekend met die rekening als er kosten overblijven die allen betalen.ok. Boeken teruggestuurd later ook voor deze boeken waarschuwing om te betalen,weer gebeld nee oude boeken waren nu binnen zouden verrekend worden en hoefde alleen het restant berdag(de nieuwe waren iets duurder) te betalen,later toch weer aanmaning gehad terwijl ik ondertussen al alles betaald heb behalve een automatische termijnafschrijving van Euro 6,01 die dus volgende maand automatisch afgeschreven wordt.Dus weer bellen(en je bent inderdaad minimaal een minuut of 10 kwijt,altijd eerst in de wacht)nee ik had gelijk alleen nog die automatische betaling stond open.Ik ben benieuwd want als ik op mijn account bij van dijk kijk staat er ook nog steeds die 17,50 van die aanmaning,die ik dus echt niet ga betalen.maar er moeten allen al van onze school veel mensen met deze klachten zijn want neem dat boek van biologie,ik heb diverse ouders gesproken die ook die fout in dat boek hadden en gebeld hadden en de een kon hem retour sturen(wij dus)en kregen een nieuwe,de ander had gewoon pech en moest maar een nieuwe kopen,weer een ander kon het retour sturen maar moest wel wat betalen allemaal verschillende reacties dus,over die boeken engels heb ik nog niemand gesproken maar zal ook wel trubbels zijn bij iedereen,net als bij ons.Wordt vervolgd,bij meer nieuws of na laatste betaling. Mochten we volgend jaar nog steeds geen boeken via school krijgen(regering) dan weten wij ook nog niet zo net of wij de boeken nog bij van Dijk bestellen.Deze Ellende niet nog een keer heeft veel geld gekost aan bellen,terugsturen en tijd en irritatie.

opgelicht_vandijkeducatie
Berichten: 4
Lid geworden op: 22 nov 2008 15:10

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door opgelicht_vandijkeducatie »

Breda, 23-11-2008

Beste gedupeerden van van Dijk Educatie,

De afdeling "klantenservice" van van Dijk Educatie
reageert op email berichten gericht aan: [email protected]

Medewerkers Marianne te Kiefte , Sjoerd Haaijema , Gerard Kroezen , en Hans Roman reageren keurig op de klachtenmailtjes 'in stijl", ze verschuilen zich allen achter de 'algemene voorwaarden'.

Vrij vertaald komt het er op neer dat je NOOIT boeken naar van Dijk moet opsturen. Je bent dan overgeleverd aan de willekeur van het bedrijf. Ze maken een schatting van de waarde van de boeken, betalen dit uit en alles wat volgens van Dijk Educatie niets meer waard is KRIJG JE NOOIT MEER TERUG EN WORDT VERNIETIGD.

De in augustus 2008 door mij ontvangen boeken van een nieuwe MBO leergang (perspectief verkoopspecialist, art. 021352, nr 863746 en 866392) , nieuwwaarde EUR 337,05 werden in oktober 2008 als WAARDELOOS getaxeerd. Met name artikel 021352 (waarde EUR 283.00) had binnen 2 maanden (!) geen marktwaarde meer. Ik heb vele mails gestuurd en telefoongesprekken gevoerd. Men voelt met mij mee maar is niet bereid om ook maar enige regeling te treffen. Zelfs niet als ik de onkosten van het retourneren voor mijn rekening wil nemen.

Ik voel mij zwaar opgelicht voor EUR 337,05 minus eur 18.72 voor twee "good practice" boekjes.

Voor een overzicht van boekwinkels die wél deugen verwijs ik u naar:
http://www.start12.nl/studieboeken

De afgelopen jaren heeft het programma Kassa van Felix Meurders hier ook aandacht aan besteed. Ik verwijs u hiervoor naar het betreffende artikel én uitzending via deze link: http://tinyurl.com/5w4uyj

Hieruit blijkt dat de praktijken van van Dijk Educatie nog steeds dezelfde zijn.
Van Dijk vindt zich Koning, de klant de schlemiel.

Mijn dringende advies (en dat van Felix Meurders) is dan ook:
KOOP of HUUR GÉÉN BOEKEN BIJ VAN DIJK EDUCATIE.

Ik wens alle gedupeerden sterkte, wijsheid en vééél geduld toe bij het deponeren van uw klachten.

C. Pulchra

anoniem2009
Berichten: 18
Lid geworden op: 27 mar 2009 15:28

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door anoniem2009 »

80% die bij Van Dijk werken zijn allemaal jongeren (uitzendkrachten).
In de vakantieperiode is het erg druk, Dus altijd kan er wat fout gaan.

Zelf werk ik er ook.

kh99
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 aug 2009 09:57

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door kh99 »

is er niets te doen aan de houding van van dijk educatie als je belt elle lange wachttijden en als je ze dan aan de lijn hebt kom je niet verder je klacht wordt niet opgelost en als je tegen de persoon zegt dat hij maar eens op google moet kijken naar de vele klachten over van dijk educatie dan zegt hij doodleuk wij gaan dit gesprek beeindigen en legt vervolgens de hoorn op de haak klantenservice bestaat blijkbaar niet bij dit bedrijf je krijgt geen enkele medewerking van ze treurig maar waar de reactie van anoniem zegt genoeg het blijkt dus dat er geen capabele medewerkers bij dit bedrijf werken ze weten niet hoe ze klachten dienen op te lossen want als het te moeilijk wordt of je confronteerd ze met ware feiten dan kiezen ze de weg van de minste wweerstand gesprek beeindigen en de hoorn op de haak hiermee geven ze aan dat de klacht gegrond is en durven de discussie niet aan een slappe vertoing lijkt mij wie wwet hoe je deze muur kan doorbreken wij zijn ten einde raad

sophia60
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 aug 2009 21:33

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door sophia60 »

Helaas kan je als ouder niet bij een andere boekenhandel de boeken van je kind bestellen. Na een aanvaring (ondanks bewijs van inlevering moest ik toch een boek betalen) en zelfs een incassobureau ( ivm een door v. Dijk gemaakte fout) heb ik de afgelopen twee jaren weken te laat de boeken van mijn kinderen ontvangen (vaak niet eens compleet).
Resultaat was problemen met de school (1 kind mocht op een gegeven moment zelfs de les niet meer in) en achterstand op vakken.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit jaar voor het eerst optijd de boeken binnen heb. Toch is het niet juist dat de leverancier zo'n machtpositie heeft, je kan niet anders dan bestellen bij de gene waar de school van je kind bij aangesloten is of je moet genoeg geld hebben het pakket ergens anders aan te schaffen.
Ergens klopt dit toch niet?

syl46
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 jan 2009 15:58

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door syl46 »

Ook wij hebben het niet makkelijk met van Dijk. Mijn dochter heeft netjes al haar boeken ingeleverd, we hebben kopie, van het inleverformulier . Maar toch krijgen we een rekening van een boek wat hun niet hebben.
Na herhaaldelijk bellen, blijven hun maar zeggen het boek is er niet. Fout ligt bij hun, geven ze ook toe. Maar ik moet kunnen bewijzen, dat ik het boek ingeleverd heb. Dit bewijs wilde ze het liefst via de mail. Formulieren ingescand en gemaild,na een week nog geen reactie, maar wel weer een rekening, en als we nu niet betalen komt er 17.50 euro bij.
Van morgen weer gebeld, nee zegt de dame, dat kan niet via de mail, moet met de post.
Terwijl de vorige dame bleef volhouden via de mail.
Ik word er een beetje moedeloos van, want via de klantenservice en mail, krijg je geen reactie.
En als je hier eens leest, geef ik mezelf weinig hoop. Ik denk dat ik goedkoper uit ben als ik gewoon betaal!!!
http://www.start12.nl/studieboeken/vand ... eview.html

jelisa
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 mar 2010 20:45

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door jelisa »

Aan het begin van dit schooljaar
heb ik een boek besteld die op
onze boekenlijst stond vermeld.
daar is dus de volle huurprijs voor een jaar
voor betaald.
halverwege het schooljaar wil Van DIjk het schoolboek opeens
terug. Dit vond ik niet terecht en ging hier tegen in.
Dit accepteerden zij niet en ik mocht een boete van 76 euro betalen

Terwijl het huurbedrag toch echt voor een vol schooljaar is
en niet voor een deel van het jaar.
dit vind ik gewoon triest

Kellywesselink
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 apr 2010 14:18

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door Kellywesselink »

Ik had voor mijn schooljaar 2010 een boekenpakket besteld in November.
Het heeft vier maanden geduurd voordat ik deze boeken thuis gestuurd kreeg.
Alleen stuurde Van Dijk Educatie mij de verkeerde boeken.
Ik had namelijk boeken voor BBL filiaalmanager besteld en kreeg de boeken voor ondernemer erbij.
Het laatste boek werdt geleverd op 24 maart 2010 maar ook nog het verkeerde boek.
Maarja ik was die week niet thuis dus heb het boek op 6 April 2010 terug gestuurd.
Nu beweert van dijk educatie dus dat ik het boek niet binnen twee weken heb teruggestuurd.
Maar Van dijk stuurde mij een mail op 19-3-10 dat de boeken binnen twee dagen geleverd zouden worden alleen werden deze geleverd op 24-3-10.
Het bizarre is nog dat ze het boek gewoon houden en ik een factuur moet gaan betalen voor een boek dat ik geneens heb.
Gelukkig heb ik mijn verzendbewijs nog van het boek en ga echt wel stappen ondernemen.

h.van Gent
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 aug 2010 13:53

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door h.van Gent »

Van Dijk Educatie
t.a.v. Klantenservice

Van Dijk Spaart zich rijk van de borgstellingen van boeken. Ze betalen maanden na inname pas de borg uit. En zeggen dat dit in de voorwaarde staat. Niet dus. Zeker niet bij de geslaagde leerlingen.
Want die hebben hun boeken ingeleverd. En willen gewoon hun borg terug. Want huren via van Dijk is dan NIET meer aan de orde. Van dijk reageerde dat dit onzin was. O, JA Wat is onzin er is toch een overeenkomst. Algemene voorwaarde. Klopt als een dus . Maar daar staat niet in dat Van Dijk maanden voor nog de borgen van honderden zoniet duizenden ex huurders geld in de zakken mag houden. En pas in september ( eind september) meer als 3 maanden na de inname van de boeken eens tot terugbetaling zou willen overgaan. Dat is stelen van leerlingen van deze ex-huurders. En Van Dijk vindt dit soort van berichten niet leuk kloppen niet en deugen niet. IK denk daar anders over. immers als je je boeken keurig maanden geleden hebt ingeleverd. Dan moet Van Dijk zijn verantwoording keurig nemen en je je Borggeld omgaande terug te boeken. En er is geen legitieme reden te bedenken dat Van Dijk op jou ( onze borggeld) lekker rente zit te trekken. Weet u Van Dijk is VERPLICHT rente vergoeding te betalen. Anders is het versstanding zelf maar een mailtje aan Van Dijk te sturen. Want waar blijft mijn geld. Van Dijk zijn dus voor mij de zakkenvullers van de ex-leeringen die door onjuist Borggeld over de ruggen van deze leerlingen geld verdienen. Geen enkel bedrijf in NL haalt het in zijn hoofd kinderen de dupe te laten zijn van maanden wachten op je eigen geld. En hoop met deze berichtgeving Van Dijk zich eens normaal als een bedrijf naar zijn klanten op gaat stellen. Want dit is gewoon de boel belazeren.

Zomaar van een van de vaders die borg hebben betaald. En dit niet eens verplicht waren...... Oeps wat zeg ik nu..... wat de kosten zouden volgens de regering immers NUL zijn... ziet u het ik niet....

Bent u ook boos mail dan deze brief met uw gegevens door aan Van Dijk Wedde dat u uw borg gewoon terug ontvangt.

[email protected]

Van een van de vaders die Van Dijk niet slapend rijk willen laten worden.

H.van Gent
:evil:

mpr1980
Berichten: 99
Lid geworden op: 30 jul 2010 11:34

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door mpr1980 »

Naast het feit dat deze manier van werken natuurlijk schandalig is...

Voor je bovenstaande brief verstuurd, aub eerst herschrijven en taalfouten enzo eruit halen ;-)

sophia60
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 aug 2009 21:33

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door sophia60 »

Na problemen met van Dijk kan ik er dit jaar weer niet onderuit om bij deze firma de boeken te bestellen. In het verleden zijn er betalingsproblemen geweest die niet bij ons lagen maar bij de firma zelf (verwarring over wel ingeleverde boeken en verkeerd geleverde boeken die omgeruild moesten worden en ondanks dat ze al betaald waren nogmaals betaald moesten worden) Enfin nu staan wij door hun schuld genoteerd als wanbetalers en na een telefoontje met de firma blijkt dat niet veranderd te kunnen worden " tja dat staat nu eenmaal geregistreerd en ik begrijp dat u boos bent maar ik kan er niks aan doen"
Ik heb ze vriendelijk bedankt voor hun klantvriendelijkheid en het feit dat ik buiten mijn eigen schuld pas de boeken krijg als ik het gehele bedrag pas heb betaald en niet, zoals ik had gehoopt, in drie termijnen.
Omdat de firma diensten levert aan school zit ik aan ze vast.
Ik heb trouwens de borg van afgelopen jaar ook nog niet terug ontvangen.
Het bedrag van bijna 500 euro moeten we snel ophoesten anders kan ons kind niet de lessen volgen.
Balen. Is er echt niets te doen aan de machtspositie van zo'n leverancier?

s_janssen
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 apr 2010 12:00

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door s_janssen »

Wat een hopeloos bedrijf. Ons kind zit al bijna een week op school. En nog steeds geen boeken binnen. Maand geleden besteld.
Volgens callcenter is de bestelling in bewerking, en duurt het dan nog twee werkdagen, maar dat horen we al twee weken. Ze weten het gewoon niet. Ze kunnen niet terugbellen, en je krijgt niemand aan de lijn die echt wat te vertellen heeft. Zeer frustrerend. Klantenservice is een woord wat op de site staat, maar geen betekenis heeft bij Van Dijk.
Ik stuur ook nog even een mail naar de school. Wat een wanprestatie.
Oja en ondertussen ook nog gewoon de borg incasseren en die van vorig jaar NIET terugstorten.

MThoomes
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 sep 2010 10:35

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door MThoomes »

bij deze wil ik graag ook even gal spuigen :mrgreen: over Van Dijk Educatie, mijn dochter heeft 1 jaar boeken gehad via Van Dijk.
Dit jaar is ze naar een andere school gegaan waar ze gelukkig geen Van Dijk Educatie gebruiken.
9 juli 2010 zelfde verhaal boeken netjes ingeleverd op de afgesproken dag, kreeg een oke ontvangst briefje.
Ik denk nou dat is top afgehandelt, nu wachten op mijn 75,- euro borg, ivm dat mijn oude rekening is opgeheven denk ik, ik bel ze maar even en mail ze ook ter gelijken tijd mijn nieuwe rekeningnummer door. kreeg een mailtje terug we gaan dit zo snel mogenlijk invoeren en we gaan alleen pas in september betalen als we zeker weten dat u geen nieuwe boeken gaat bestelen.
Ik weer gebeld mijn dochter gaaT naar een andere school zei gaat zeker weten geen boeken meer via u bestelen, toch moet u wachten tot 1 september dan betalen wij uit. Kreeg het zelfde verhaal staat in de voorwaarden...
1 september geloof het of niet storten ze het naar mijn oude rekeningnummer, en bellen en mailen me twee dagen later Mevr er klopt iets niet u rekeningnummer klopt niet. ik nee dat heb ik al eind juli door gegeven.
Zelfde dag een mail met het zelfde verhaal, kijk ik naar de mail hebben ze op mijn oude mail terug gereageerd waar met koeie letters onder mijn gegevens staan met mij nieuwe rekeingnummer.
Ik weer terug mailen KIJK ONDER NAAR MIJN EERDER VERSTUURDE MAIL NAAR U!!!!!! :oops: :twisted: , kreeg een sorry terug ze zouden het zo snel mogenlijk aanpassen en mijn 75,- borg storten met spoed dat was 14 september 2010. inmiddels is het 29 september en heb me borg nog niet terug. :roll: Ik kan die mensen wel wat een flut bedrijf. bha bha bha bha (MENSEN SORRY VOOR EVENTUELE TAAL FOUTEN) BEN ZO BOOS!!!!!!

erg jammer
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 nov 2010 00:17

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door erg jammer »

Mijn vorige schooljaar heb ik op 2 verschillende scholen gevolgd, ik stroomde na een half jaar in op een andere school.
Hierdoor moest ik een boekenpakket kopen die aansloot op nieuwe school.
Uiteindelijk heb ik de boeken van de nieuwe school geretourneerd.
De boeken van mijn eerste school moest ik nog inleveren, maar ik kreeg geen brief binnen van mijn school, maar van Van Dijk.
Ik belde ze op en ik moest de boeken z.s.m. retourneren, doordat ik niet in Nederland aanwezig was duurde het een maand voordat ik de boeken op kon sturen.
En je ruikt het al....

voor mijn boeken kreeg ik 1 euro terug, en moest ik dus 176 euro betalen.
ik ben zo stom geweest om dit nog te doen ook!( ik dacht namelijk dat dit de acceptgiro was voor mijn huidige schoolboeken)
en daarna kreeg ik pas de acceptgiro binnen van mijn huidige boeken.

Erg fijn dus.... Ik heb nu geen recht op studiefinanciering en ben boos op van dijk
die met incassodreigingen mailtjes stuurt en brieven met verhogingen.

De contactpersoon(van mijn school) met Van Dijk stuurt mij alleen de duur klinkende zinnen door, die een of andere medewerker uit een boekje zijn geplukt.


erg jammer, dat er niemand wat kan betekenen voor dit stukje ongein

VanDijkmaffioso
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 nov 2010 10:06

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door VanDijkmaffioso »

Van Dijk Educatie is een soort van Maffia bedrijf dat zijn klanten allerlei leugens verteld om maar niet te hoeven te betalen, ze misbruiken hun machtspositie op schoolboekenmarkt over de rug van hard werkende mensen. De klantenservice is zo geraffineerd misdadig dat ze mensen alleen de dingen vertellen die de mensen willen horen maar daarna steken ze de gewone klant met een mes in de rug (incasso) e.d voorbeeld onze zoon 14 Aaron zou zijn borg terugkrijgen op 15 november samen met 300 andere ouders van het Esdalcollege, 18 November geen borg terug bellen (klantenservice 1 antwoord wij weten van niets maar u zoon krijgt het nu over 2 weken terug. Bel weer (klantenservice 2 antwoord u zoon stond niet op de lijst van school even wachten 10 minuten later oh ja hij stond wel op de lijst maar we hebben hem over het hoofd gezien u heeft het geld maandag,dinsdag of woensdag op u rekening.(klantenservice 3 nee u heeft het fout is notitie van gemaakt en met administratie contact opgenomen volgende week donderdag word het in behandeling genomen dan heeft u het de week van begin november op u rekening). Daar word je als gewoon mens toch heel moe van, heb hun verteld over hun vele positieve reacties op het internet (grapje die staan er niet) het zijn parasieten die niet leren van hun fouten mijn mening de minister van onderwijs moet hun monopolie maar eens beperken en de FIOD moet maar eens kijken wat er met die rente gebeurt van die vele miljoenen die ze voor de boekenborg binnenhalen.
Waarom vernietigen ze goede schoolboeken die gratis verstrekt moeten worden, terwijl andere scholieren ze nog gebruiken kunnen dit kost de regering wel heel veel geld. Van Dijk Educatie jullie zijn een stel parasieten van deze maatschappij en er is maar 1 oplossing parasieten moet je verdelgen!

tewinna
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 nov 2010 21:48

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door tewinna »

zoals jullie heb ik ook een probleem met van DIJK educatie,maar ik heb het door laten lopen naar de rechter, dus ben heel benieuwd,ben hier al mee bezig sinds november verleden jaar, en mag morgen mijn dupliek indienen bij de rechter.
Ik hou jullie op de hoogte,heb jullie verhalen erbij gedaan misschien helpt het.

AHC Maas
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 dec 2010 09:22

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door AHC Maas »

Als ik dit alles verneem, dan hoop ik dat de redactie van Radar hier aandacht aan kan besteden?

Wij zitten nog steeds te wachten op boeken die niet geleverd zijn en ook niet op de pakbon stonden bij de levering.
Wel werd gemeld dat de boeken op een later tijdstip zouden worden geleverd, maar nog steeds niets.

Mijn dochter moet sinds het begin van het schooljaar de boeken van de leraar lenen.

In haar klas zit nog een meisje met hetzelfde probleem, dus de dames hebben telefonisch contact gehad met Van Dijk.

Nu ben ik zelf in de bres gesprongen en wat zegt de dame van 'klantensevice'?:

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw e-mail. Helaas zien wij in onze administratie geen melding dat de boeken voor het vak Biologie niet bij u geleverd zijn. Echter zien wij ook geen melding van eerder telefonisch contact of contact middels e-mail waarin is aangegeven dat de boeken alsnog bij u geleverd zouden worden.

Wanneer de boeken bij u geleverd worden, ontvangt u een pakbon dat bij het pakket behoord. Op deze pakbon staat vermeld welke boeken er geleverd worden en welke boeken eventueel nageleverd zouden worden. Echter heeft u aan de hand van deze pakbon ook geen contact opgenomen om te melden dat de boeken niet geleverd waren.

Wij hanteren een reactietermijn van 30 dagen na het ontvangen van de boeken voor het melden van manco's, beschadigingen en misdrukken. De boeken zijn 11 augustus 2010 bij u geleverd en hierdoor is de reactietermijn verstreken. Wij kunnen u dan ook geen vervangende exemplaren toezenden voor de boeken voor het vak Biologie.

Wij raden u aan contact op te nemen met uw school, wellicht kunnen zij u verder van dienst zijn.

Onze excuses voor het ontstane ongemak.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.


Met vriendelijke groet,
Van Dijk Educatie bv

Nicole Libbers
Afdeling klantenservice


Wat kan ik hier nog aan doen?

Andric
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 dec 2010 13:22

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door Andric »

In juni kochten wij voor mijn dochter boeken voor een ROC opleiding. Wij ontvingen een factuur van Van Dijk, maar die klopte niet. Tenaamstelling was onjuist, rekeningnummer was onjuist en wij wilden in termijnen betalen, maar kregen de volledige factuur. Met betrekking tot de verwerking van de administratieve gegevens, inzake de termijn en tenaamstelling van de rekening: het is op de website van Van Dijk mogelijk rekeningnummer en tenaamstelling te wijzigen, echter niet het aantal betalingstermijnen. Dus hebben wij meerdere malen verzocht om te betalen in termijnen. Die wijziging van de factuur in meerdere termijnen is echter nooit door Van Dijk doorgevoerd. In die tussentijd ontvingen wij steeds betalingsherinneringen.

Op 1 september ging mijn dochter naar het ROC. ’s Middags kwam zij thuis met de mededeling dat zij toch verder wilde met de HAVO. Het ROC bleek voor haar niet de juiste keuze. Wij konden diezelfde middag met beide scholen alles regelen en hebben vervolgens Van Dijk gebeld om de boeken te regelen. Wij hebben deze opleiding aan het ROC op 2 september opgezegd en een bevestiging van het ROC ontvangen op 9 september.

Met Van Dijk werd afgesproken, dat wij alle boeken zouden retourneren, waarmee voor ons alles afgehandeld was. Wij zouden een 0-factuur ontvangen om de afhandeling te bevestigen. Dus: boeken retour en rekening vervallen. Dus ook het gezeur met het omzetten naar termijnen. Op 23 september ontvingen wij inderdaad de 0-factuur.

Tot onze grote verbazing ontvingen wij op 1 december jl. een vordering van een incassobureau dat optreedt voor Van Dijk. Alle kosten voor de boeken werden in rekening gebracht, evenals de schoolkosten, evenals incassokosten…

Van Dijk beweert nu dat de op 23 september toegezonden factuur niet als een 0-factuur moet worden gelezen, maar als de waardebepaling van de boeken. Wij zijn er niet in gekend dat de waarde van de boeken zou worden gaan vastgesteld, omdat ons gezegd is dat alles met het terugsturen van de boeken zou zijn afgehandeld.
Indien wij hadden geweten dat er een waardebepaling zou plaatsvinden, en er dus een kans was dat Van Dijk de waarde van de boeken op nul zou bepalen, zouden wij sowieso de koopboeken hebben behouden. Die hadden wij dan zelf via het internet kunnen verkopen, want de boeken zagen er allemaal prima uit. Wij hebben alles geretourneerd, omdat wij er vanuit gingen dat daarmee alles was afgehandeld.

De vordering die wij nu krijgen, is volgens Van Dijk is opgebouwd uit een deel koop- en huurboeken en een deel “1182 Wordt door Van Dijk Educatie gefactureerd en door de school geleverd”. Dat laatste deel bedraagt € 178,85 voor schoolkosten voor de oude opleiding van mijn dochter. Van Dijk weigert om zelf de administratieve afhandeling op te pakken en vindt dat wij dat maar moeten doen. Dat bevreemdt ons. Betalingsafspraken tussen school en Van Dijk vinden wij een zaak van school en Van Dijk en niet van ons, de ouders. Wij kunnen daar namelijk geen enkele invloed op uitoefenen en zijn afhankelijk van welwillendheid van betrokken organisaties.

Wij zijn door Van Dijk niet in de gelegenheid gesteld zelf de waarde van de boeken te laten vaststellen door een onafhankelijke derde. Uit telefonisch contact met Van Dijk bleek, dat nu niet meer is vast te stellen om welke boeken het gaat en dus ook de koopboeken niet aan ons kunnen worden teruggestuurd. Oftewel: de waarde is bepaald en niemand heeft ooit de kans gekregen om die te controleren. En wat wij, volgens de versie van Van Dijk, aan boeken gekocht zouden hebben, is niet meer te achterhalen. Zelfs als wij het boekengeld zouden betalen, krijgen wij niets geleverd.

Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar de rechtmatigheid van de eenzijdige waardebepaling van de boeken door Van Dijk. Ik stuitte op een uitspraak van de rechter van 8 december 2010 waarin Van Dijk in het ongelijk wordt gesteld.

In de uitspraak staat het volgende:
LJN BO5678, Rechtbank Utrecht, 691132 UC EXPL 10-7056 PK
Datum uitspraak: 08-12-2010
Datum publicatie: 09-12-2010
Rechtsgebied: Handelszaak
Soort procedure: Eerste aanleg - enkelvoudig
Zaaknummers: 691132 UC EXPL 10-7056 PK
Sector toon: Sector kanton
Inhoudsindicatie:
Huurovereenkomst studiemateriaal. Bepaling in de algemene voorwaarden, dat de leverancier de waarde van niet teruggebracht studiemateriaal bindend vaststelt, onredelijk bezwarend.

Vervolgens heb ik Van Dijk gebeld om dit voor te leggen. Van Dijk Educatie zegt echter dat er geen uitspraak is van de rechter en dat ze ook niet geïnteresseerd zijn in de link naar de website waarop de uitspraak staat beschreven. Het komt er dus op neer, dat wij ouders maar moeten zien hoe we dit probleem oplossen. Het komt er dus op neer dat ons weinig anders rest, dan een dure advocaat inschakelen.

Wij hebben deze status alsnog aan het incassobureau voorgelegd met het verzoek om een reactie en zijn zeer benieuwd naar wat er nu gebeurt.

Ik moest erg lachen om het woord maffia in een van de reacties op deze website, omdat dezelfde term door ons is gebruikt in onze wanhoop na het volledige gebrek aan medewerking van de zijde van Van Dijk.

Carola1959
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 okt 2011 18:06

Re: van Dijk Educatie

Ongelezen bericht door Carola1959 »

Beste mensen,

Enige tijd geleden hebben wij bij van Dijk bij het boekenpakket verschillende producten besteld.
Waaronder een spellingswijzer. deze spellingswijzer was erg beschadigd en zodoende hebben wij deze gekopieerd en via de mail om een nieuwe gevraagd. het duurde enige tijd, maar wij kregen een nieuwe.
Vervolgens de oude weggedaan.
krijgen wij een week later een brief dat we de oude spellingswijzer terug moeten sturen en anders 7 euro betalen.
Ik bel op en leg uit dat men dat dan meteen aan moet geven bij het leveren van de nieuwe. niets aan te doen is het antwoord dan heeft u 7 euro te betalen. Ik vind het schandalig en stuur dus de nieuwe spellingswijzer terug. dan maar 7 euro betaald en géén spellingswijzer, want van dit bedrijf hoef ik ook niets meer. Ik vraag een bevestiging van ontvangst.
vervolgens krijg ik een betalingsherinnering met daarop de dwang 'bij niet betalen wordt het verhood naar 17.50..
Ik bel wederom, men zegt had ik maar het pakket via het postkantoor moeten versturen.....
Mijn broek zakt af. moet ik dus nu in totaal 14 euro betalen en heb ik NIETS gekregen.
Bij deze zou ik alle scholen en ouders dus dringend willen verzoeken om deze site te bekijken en voor volgend jaar geen zaken meer te doen met van Dijk.

Gesloten