Afgewezen betalingsvoorstel dmv valse berekening door belasting

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
Pineut1987
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jun 2017 18:17

Afgewezen betalingsvoorstel dmv valse berekening door belasting

Ongelezen bericht door Pineut1987 » 10 aug 2019 17:31

Na meerdere aanslagen te hebben ontvangen van afgelopen jaren is het nodig om een betalingsregeling te treffen om de kosten te verspreiden. Een telefoon gesprek leidt tot het versturen van een schriftelijk verzoek om het termijn van 12 maanden mogelijk te kunnen verlengen. Dit wordt afgewezen door de Belastingdienst met valse berekening in woonkosten en een ziektekosten vergoeding welke wij stop hebben gezet omdat het toch altijd moet worden terugbetaald wordt ook erbij gerekend door de Belastingdienst. Een hoop fictieve bedragen die ik per maand zou over houden aan het einde van de streep maar realistisch gezien moet het gezin gewoon eten. Werken loont maar enkel voor de Belastingdienst..

snuffel1
Berichten: 3449
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Afgewezen betalingsvoorstel dmv valse berekening door belasting

Ongelezen bericht door snuffel1 » 11 aug 2019 10:30

De belastingdienst maakt geen valse berekeningen maar gaat uit van het jaar inkomen en als daar uit blijkt dat er recht op toeslagen bestaat die ook in de betaalcapaciteit mee neemt. U heeft volgens de inkomstenberekening recht op toeslagen dus is het aan u om die ook aan te vragen. U heeft op eigen initiatief de toeslagen stopgezet en dat is uw keuze geweest om terugbetaling in de toekomst te voorkomen maar er bestaat dus recht op toeslagen wellicht iets minder en als u op de site van de belastingdienst https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/ ... /toeslagen een proefberekening maakt weet u ook hoeveel er aan toeslagen uitbetaald kan worden.

Lady1234
Berichten: 11129
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Afgewezen betalingsvoorstel dmv valse berekening door belasting

Ongelezen bericht door Lady1234 » 11 aug 2019 10:36

@pineut

Als u een goed onderbouwd voorstel doet aan de belastingdienst met de juiste cijfers van inkomsten en uitgaven, is de belastingdienst altijd bereid een betalingsregeling te treffen.

Dus nogmaals de bewijzen overleggen en opnieuw vragen. En een reëel voorstel doen.

NeoDutchio
Berichten: 6177
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Afgewezen betalingsvoorstel dmv valse berekening door belasting

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 11 aug 2019 13:24

De belastingdienst maakt geen valse berekening. Zij maken een overzicht van de toeslagen die u krijgt en daarmee wordt een schuld vereffend. U hebt nu die toeslagen stopgezet, maar dat zal nog niet verwerkt zijn in die berekening.
Als u volgens de belastingdienst recht zou hebben op allerlei toeslagen, maar u meent van niet, dan moet u uw inkomen aanpassen bij de belastingdienst. Die omhoog zetten scheelt een hoop terug betalingen.

Plaats reactie