LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Belastingdienst terugvordering KGB na grove nalatigheid SVB

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
Lady1234
Berichten: 27113
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Belastingdienst terugvordering KGB na grove nalatigheid SVB

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Costnix schreef:
10 jan 2019 23:55
Ik zou hier een boek van maken, om iets bij te verdienen.
Schiet de Ts niets mee op want hij heeft bijstand. Inkomsten worden gekort.

Lady1234
Berichten: 27113
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Belastingdienst terugvordering KGB na grove nalatigheid SVB

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Kees2850 schreef:
11 jan 2019 07:17
@lady1234 Soms geeft belastingdienst ook info aan SVB. Bv. Om vast te stellen of iemand recht heeft op volledig pensioen of gekort moet worden door bv. verblijf in buitenland.

Waarom ik TS wees op inschakelen belastingdienst is dat hij dan 1 aanspreekpunt heeft. Bovendien werden bijj onze vriendin lopende het onderzoek alle maatregelen stil gelegd. En gaf haar rust.

Wat TS ook wel kan gebruiken zo te lezen.
Het gaat hier over kinderbijslag en KGB. KGB volgt de kinderbijslag niet andersom.

En juist de SVB heeft alle gegevens voor de AOW.

EerlijkeMan
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 dec 2018 15:57

Re: Belastingdienst terugvordering KGB na grove nalatigheid SVB

Ongelezen bericht door EerlijkeMan »

@Sjohie Raad en kwijtwillen in de hoop hier wat mee gedaan kan worden. Misschien TV uitzending over grove nalatige fouten bij de overheid. Maar zal vast niet meer gedurft worden, of het gaat weer om de kosten om dit te realiseren waarschijnlijk. Zulke fouten mogen toch niet zomaar ongestraft voorkomen? En dan alsnog bij de belastingbetaler/gedupeerde gaan terugvorderen en worden de komende jaren mogelijk door de overheid bij de gedupeerde helemaal om zeep geholpen. Ik vind dit echt verschrikkelijk!

@Kees2850 Ik ben hiermee al sinds 21 April 2018 mee bezig. Belastingdienst en SVB vertellen veel maar wat er verteld wordt en aan adviesen gegeven worden, kan ik niks mee als blijkt dat ik achteraf toch weer een brief ontvangen moet met hierin vermeld "uw heeft nog steeds niet betaald en moet u daarom het hele bedrag ineens betalen". MAg ik hierna hoog of laag springen, ik trek aan het korste eind, dit weet iedereen. Ik ben blij dat bij jullie vriendin de zaken zijn opgelost. Maar bij mij en ik ben ook bang nog vele anderen is dit zeer waarschijnlijk niet het geval.

Adviezen gehad, bij Belastingtelefoon, SVB, Juridisch Advies, advocaat van onvermogen, huisarts en specialisten op de hoogte waarbij ik onder behandeling ben wegens mijn hart en longen. Het wordt er niet makkelijker op in ieder geval. Heb bijna geen geld meer over om zelfs even een kaarsje in de kerk te branden voor een goede hoop te wensen.

EerlijkeMan
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 dec 2018 15:57

Re: Belastingdienst terugvordering KGB na grove nalatigheid SVB

Ongelezen bericht door EerlijkeMan »

Bericht door Kees2850 » 15 jan 2019 08:13

@eerlijke man zoals u het allemaal beschrijft is het inderdaad hele lastige situatie. Ik begrijp niet zo goed waarom u niet 1 vast aanspreekpunt hebt. Omdat u toch al op bijstandsniveau zit kunt u zich misschien aanmelden bij schuldhulpverlening? Dan krijgt u wel 1 aanspreekpunt?

Bedankt voor je reactie, maarJa en daar gaan we weer. Waarom moet de belastingbetaler met zelfs een beneden modaal inkomen voor de grove nalatigeid gaan opdraaien? Het bijstandsinkomen is al strak afgesteld, ik kan dan al niet zoveel meer ondernemen om eens zorgeloos buitenshuis een pizzaatje met mijn zoontje genieten, en nu medisch afgekeurd tot ik weer terug het arbeidsproces in kan, en dan nu ook eens een BKR registratie aangaan en nog langer in deze rommel blijven leven en telkens na elke uitgave een verantwoording blijven geven? Voor misschien minmaal 36 termijnen? Want tja, als de termijnen aangepast worden bij de belastingdienst, dan mogen zij dit gewoon gaan aanpassen en hebben wij toch weer niks hierop in te brengen...

Ik heb mijn admin-zaken altijd netjes op orde gehad, tegenslagen gehad met het vinden van werk op dit eiland Zeeuws Vlaanderen, dan mijn gezondheid, ons kind nu officieel bij mij inwonend en gelukkig geen co-ouderschap meer wat voor ons kind al zwaar genoeg geweest is. Nu een auto te leen omdat ik hier op dit eiland echt vervoer nodig heb wegens de grote afstanden dit ik maken moet...

Kortom, ik heb al niet zoveel meer en dan moet ik ook nog een schuldhhulpverlening aangaan en dus bij het bkr geregistreerd worden? Waarom zou "ik dit nu" moeten doen? Ik heb toch geen fout gemaakt? Je kunt zo'n grove nalatigheid toch niet gaan verhalen op de belastingbetaler die zelfs ook nog eens in de bijstand met een kind leeft?

Dit is gewoon niet eerlijk en ik ben van mening dat de SVB of welke instantie dan ook dit zelf moet gaan oplossen en niet "mij" voor "hun grove fouten" moet op laten draaien. Dit is gewoon "een probleem doorschuiven want het geld moet toch ergens vandaan komen", niet dan? Wie deze fout bij het SVB gemaakt heeft, trek van deze persoon maar de 18072, - van zijn bankrekening af en niet van iemand die al niet veel meer heeft. De rijken worden rijker, en de armen worden inderdaad nog meer uitgezogen... Belastingdienst geeft recht op toeslagen, betaald deze elke maand uit, maar deze man betaald het maandelijks weer terug a.d.h.v. de persoonlijke betalingsregelingen omdat bij de belasstingdienst een schuld openstaat? Beetje vreemd allemaal. Je zou kunnne vermelden: "hou a.u.b. je toeslagen maar". Tja...

Kunnen jullie je voorstellen? Heb ik net na bijna maarliefst 15 jaar een grote nodige schuld bij de bank(na relatiebreuk), met in dezelfde tijd ook nog eens de openstaande schuld bij de belastingdienst en eindelijk deze met een totaal bedrag van bijna 16000,- afgelost te hebben met dank aan familie en vrienden die mij wat toegestoken hebben? Nu heb ik eindelijk iedereen veelal terugbetaald en was het net eind 2017 echt helemaal afgesloten.

Maar nee, dan komt de SVB ineens met deze rommel aan en legt het gewoon even bij mij op mijn schoot en vermeld "kan ik even vangen aub"? En ook nog "maar liefst "18072,- ook nog! Ben ik weer helemaal terug bij af, sterker nog, zelfs nog meer dan dat wat ik net in 2017 volledig afgelost heb?

Ach kom, dit is toch te gek voor woorden en niemand durft dit volgens mij aan te vechten om hier een kwijtschelding in te dienen.

Hier gaat het om.

Lady1234
Berichten: 27113
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Belastingdienst terugvordering KGB na grove nalatigheid SVB

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Voor “ten onrechte” ontvangen toeslagen wordt nooit kwijtschelding verleend. Hooguit wordt de invordering aangehouden als de belastingplichtige zich aan de afgesproken betalingsregeling houdt, waarbij uiteindelijk een deel buiten invordering gesteld kan worden.

EerlijkeMan
Berichten: 11
Lid geworden op: 23 dec 2018 15:57

Re: Belastingdienst terugvordering KGB na grove nalatigheid SVB

Ongelezen bericht door EerlijkeMan »

Zo dan, het is weer een lange tijd geleden. En nu eindelijk is de uitspraak gekomen en nog wel na 2x met 6 weken uitstel van de uitspraak sinds augustus 2019. Maar nu is het officiëel. De belastingdienst en de SVB zijn in hun recht gesteld en mijn beide aangevochten zaken zijn ongegrond verklaart! Nu kan ik als alleenstaande ouder vanuit mijn participatieinkomen bijna €21000,- aan de belastingdienst en een kleine gedeelte hiervan aan de SVB terugbetalen. Mijn ex en haar man hebben vanuit België met terugwerkende kracht een aanvulling uitbetaald gekregen waarvan ik ook nog eens geen enkele rode cent van gezien heb. En nu over deze periode dat de aanvulling aan "mijn ex is uitgekeerd", wordt ik nu aangekeken dat ik onterecht kinderbijslag vanuit nederland heb ontvangen. Natuurlijk is het logisch dat het teruggevorderd wordt en dat het met de KGB die hiermee samenhangt. Maar dit neemt niet weg dat de SVB dit veel eerder aan mij had moeten laten weten en "mij" de aanvrager van de KBS die alle correspondentie behoort te ontvangen hiervan op de hoogte heeft moeten stellen. Ik heb geen enkele cent van deze aanvulling vanuit België ontvangen, maar ik mag wel alles terugbetalen! Nu rest mij nog enkel De Raad van State voor mijn hoger beroep. Deze is ingediend maar ik zie het somber in. De belastingbetaler zal toch weer moeten betalen, zelfs als hij/zij niet eens meer in staat is om het kind naar eerlijkheid op te voeden en afhankelijk is van de voedselbank, kledingbank, Stichting Leergeld voor de studie van ons kind en noem het maar op. DIt is Nederland tegenwoordig want het internet staat er vol mee met dit soort zaken! Nu wacht ik de reactie van de Raad van State nog af, en wordt dit niks dan zal ik de schuldsanering om raad moeten vragen. Want ik weet me god niet waar ik €21000,- vandaan moet halen. Verschikkelijk gewoon! En dan te bedenken dat de SVB dit heeft kunnen voorkomen door dit vanaf het begin mij hiervan op de hoogte te stellen ipv 7 jaar lang zonder mijn weten om aanpassingen aan te brengen waaronder een bankrekeningnummer veranderen bij "mijn persoonlijke gegevens". Bankrekeningnummer was niet eens van mij! En alles wat er meer zonder mijn weten gedaan is. Absurd gewoon! Grove nalatigheid is het gewoon en dan nog hiermee weg kunnen komen ook!

Masia
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jan 2021 15:44

Re: Belastingdienst terugvordering KGB na grove nalatigheid SVB

Ongelezen bericht door Masia »

En dan ineens realiseren wij ons dat we in 2016 een brief kregen dat we geen recht meer hebben op kinderbijslag.
En dat omdat mijn kinderen een “ander” achternaam hebben......
Schandalig zoals het bij @jinek naar voren kwam. Nu wil ik het natuurlijk aanvechten en als nog het geld ontvangen want we hebben er recht op. Maar waar moeten ik me melden ?

Gesloten