LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Jouw ervaringen met de Belastingdienst of met het betalen van belastingen bespreek je hier.
lisje31
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 okt 2007 09:52

Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door lisje31 » 13 okt 2007 10:01

Het is mij de laatste tijd opgevallen dat het 1 grote puinhoop is bij de Belastingdienst. Mensen die je er aan de telefoon krijgt hebben geen verstand van zaken, en er zijn er bij die dat zelfs gewoon toegeven.
2 Voorbeelden:

Ik bel de Belastingtelefoon omdat ik een brief heb gekregen waarin staat dat mijn zorgtoeslag gestopt is,maar er staat verder geen reden bij.
Ik wil die reden weten, dus bel naar de Belastingdienst....
Krijg een meneer aan de telefoon, hij gaat het even uitzoeken...in de wacht....meneer komt terug aan de lijn en zegt dat hij het op het eerste oog niet kan zien, hij gaat met een collega overleggen. Weer in de wacht (gelukkig is het een gratis nummer!).
Meneer komt terug en zegt dat hij en zijn collega het ook niet konden vinden, maaaaar hij heeft wel de brief voor zich liggen waar het antwoord in staat, die zal hij meteen opsturen...
Uhm...meneer, als die brief voor u ligt, kunt u hem misschien voorlezen? Dan weet ik het antwoord ok??
Nee, hij wist het echt niet, maar ging de brief opsturen....Ik heb de brief nog steeds niet.

Voorbeeld 2:
Een vriendin bemerkt dat ze geen zorgtoeslag meer krijgt.
Dus, de Belasting bellen.
Weer een meneer die het even gaat nakijken.
Komt terug, en meneer verteld dat vriendin een paar maanden dubbele zorgtoeslag heeft ontvangen en dat ze daarom niks meer krijgt.
Ja, meld vriendin, dat klopt, maar ze heeft ook elke keer de dubbele bedragen terug betaald aan de Belastingdienst.
Dat klopt, zegt die Meneer, die dubbele bedragen heeft de Belastingdienst inderdaad terug gekregen....maar daarom krijgt ze geen zorgtoeslag meer.
Maar....Belastingdienst heeft het teveel betaalde geld terug, dus kunnen ze toch gewoon weer per maand uitbetalen? Want door terug te betalen is er dus niets teveel meer ontvangen.
Ja, zegt meneer, dat klopt, maar omdat het toen dubbel werd betaald krijgt u niks meer....
Vriendin heeft maar opgehangen.....

Ik heb zelf overigens nog nooit, sinds de zorgtoeslag er is, een specificatie er van gehad. Nog nooit. Wel vaker om gevraagd, en er werd ook steeds beloofd een kopie op te sturen,maar het is nooit aangekomen.

Nog meer mensen die een poging doen om antwoord op een vraag te krijgen via de Belastingtelefoon en die merken dat het er 1 grote puinhoop is?

henduk
Berichten: 110
Lid geworden op: 20 feb 2007 13:38

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door henduk » 14 okt 2007 10:45

keb onlangs weer met de ombudsman contact gehad ik heb wederom geklaagt over de blaaaaasting, en een week later kreeg ik weer een hele aardige van indiesche afkomst dame aan de tel:dat is egt een hele aardige dame,,spreekt met 2 woorden en zo,,, die dame had ik voorig jaar ook aan de tel: en naar mijn gevoel hebben ze die aardige dame aangenomen om het vuile werk op te knappen van die sukkels van de blaaaasting, en op deze dame kun je egt niet kwaad worden hahaha, met een indiesch accent vertelde ze me dat het nu voormekaar is,welliswaar dezelfde uitspraak als voorig jaar maar dat mag de pret niet drukken,, het kan natuurlijk ook een bandje zijn die ze om de haverklap afspeeld, dat weet ik dus niet, maar de zaak is in iedergeval voormekaar zegt ze, na anderhalf jaar mag dat ook wel een keer,,, ik ben benieuwt hoe dit weer afloopt. groet,n
henduk.

anoniempje40
Berichten: 7
Lid geworden op: 10 okt 2007 19:37

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door anoniempje40 » 19 okt 2007 13:15

Ja deze ervaring heb ik ook.
Ik kreeg eerst huurtoeslag,toen werd het zo maar zonder reden stopgezet,tijdje later kreeg ik een brief dat ik de gekregen huurtoeslag moest terugbetalen,kreeg iedere maand een acceptgiro want ik kon het maandelijks terugbetalen,na een paar maanden kreeg ik geen acceptgiro meer dus ik bellen,niemand kon mij een reden geven,dus ik heb niets meer betaald dat is nu al bijna 1 jaar geleden,onlangs kreeg ik een brief dat ik weer huurtoeslag krijg.Ik snap er niks meer van.
Wat voor figuren werken daar bij die belasting,mensen die er helemaal geen verstand van hebben.

:roll: :?:

NONO
Berichten: 392
Lid geworden op: 28 jul 2005 19:47

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door NONO » 31 dec 2007 15:54

Heb van een kennis eens gehoord dat ze bij de Belastingdienst een electronisch bestand hadden waarvan niemand wist wat ze er mee moesten.

Tot ze er na geruime tijd eindelijk achter kwamen dat ze er bij het UWV op zoek naar waren.

Verwonderd u zich dus over niets meer als het over de Belastingdienst - of andere overheidsonderdelen - gaat.

krieties
Berichten: 75
Lid geworden op: 26 okt 2007 18:02

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door krieties » 31 dec 2007 16:51

Ik heb 5 maanden geleden een bezwaarschrift ingediend. Het was een zeer eenvoudig bezwaarschrift, toch kreeg ik maar geen antwoord. Een klacht ingediend via de VVD-site. Gisteren bericht gekregen. Ik heb helemaal gelijk, maar het computersysteem abs "kon het niet aan". De belastingtelefoon is een hele grote ellende en naar de kantoren kun je niet meer bellen!! Klant is koning!!

ruitenheer
Berichten: 353
Lid geworden op: 19 jun 2005 13:37

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door ruitenheer » 02 jan 2008 22:32

Met ingang van 1 januari 2008 is de belastingdienst awb-conform gaan werken, oftewel: alle nieuwe bezwaarschriften zullen binnen 6 weken worden afgehandeld. Na die termijn kun je direct naar de rechtbank toe. Als ik alle verhalen mag geloven, gaat die het heel erg druk krijgen.

Brabander
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 jul 2004 23:17

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door Brabander » 03 jan 2008 07:48

Henduk,

Als je net zo praat met de Belastingtelefoon als je schrijft dan snap ik dat ze je niet begrijpen. Of eerst je mond leeg eten kan ook.

De mensen die bij de Belastingtelefoon werken zijn allemaal van de straat geplukte uitzendkrachten die niet of nauwelijks enige opleiding hebben op Belastingtechnisch gebied. Dus je kunt verwachten dat ze het antwoord niet weten of een verkeerd antwoord geven.

sprokkel
Berichten: 887
Lid geworden op: 26 mar 2004 09:28

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door sprokkel » 03 jan 2008 16:19

Kom op Brabander, een beetje dialect moet toch kunnen.

gekke jetje
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jan 2008 20:08

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door gekke jetje » 03 jan 2008 20:48

Geweldig die belastingdienst, leuker kunnen ze het echt niet maken!
Van mei 2007 tot november 2007 geen huurtoeslag meer gekregen, gewoon even op het verkeerde rekeningnummer gestort. Ik krijg het zo snel mogelijk!
Het is nu twee maanden verder, ongeveer 10 telefoontjes verder, 4x de belofte gekregen dat ze ernaar gingen kijken en ik binnen 5 werkdagen zou worden teruggebeld, een klachtenbrief verder, en een maagzweer rijker ben ik nog geen steek verder en heb nog geen cent gezien van onze blauwe vrienden...
Kan je niets anders doen als met je handen in het haar afwachten??!?!?

FriWo
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 feb 2007 14:11

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door FriWo » 04 jan 2008 14:04

Zorgtoeslag gaat naar inkomen! Kijk ook even aan de andere kant van het formulier daar staat het inkomen wat bij de aanvrager hoort. Of dat goed is is een tweede. Controleren, altijd alles controleren. :?:

majakabin
Berichten: 43
Lid geworden op: 23 feb 2007 07:18

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door majakabin » 04 jan 2008 19:13

Je wordt er inderdaad knetter gek van.
Ik heb ook al maanden geleden een tweetal bezwaarschriften ingediend en tot op heden is er nog steeds niet bekend hoe of wat.
Als je belt dan snappen ze totaal niet waar je het over hebt of je krijgt een vaag antwoord en ben je net zover als voor je belde.

En dan de zorgtoeslag, ik krijg in 2005 bericht dat ik een bepaald bedrag krijg voor 2006. Eind 2006 krijg ik bericht dat ik ook in 2007 weer recht heb op zorgtoeslag.
Kort erna krijg ik bericht dat ik het geld wat ik heb ontvangen in 2006 terug mag betalen want ik zou er geen recht op hebben.
Nee nu krijg ik in december bericht dat ik voor dit jaar het driedubbele krijg als wat ik net terug heb moeten betalen.
Als jij het nog snapt...nou ik dus niet.

Laten ze eens wat meer geld besteden aan hun personeel of geef kortingen aan de nederlanders ipv het geld te besteden aan al die reclamespotjes.

krieties
Berichten: 75
Lid geworden op: 26 okt 2007 18:02

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door krieties » 04 jan 2008 20:21

majakabin:
Als je de zorgtoeslag voor 2006 moet terugbetalen, dan reken je toch uit of dat klopt? Inkomen moet dan boven E 25.339 (alleen) of boven
E 40.720 (samen) zijn.
Voor 2007 werd meegedeeld dat weer hetzelfde bedrag wordt verleend, omdat het inkomen 2006 nog niet bekend is. Het is wel de bedoeling dat je dan de inkomens controleert en een wijziging instuurt als het niet klopt.
Ja, de belastingdienst gaat ervan uit dat iedereen dat zomaar kan regelen. In feite komt het erop neer dat heel veel mensen hulp moeten hebben. De ene helft van Nederland moet de zaken regelen voor de andere helft van Nederland. Ze kunnen maar niet begrijpen dat heel veel mensen het zelf niet kunnen.

Overheidsarrogantie
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jan 2008 20:25

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door Overheidsarrogantie » 04 jan 2008 20:39

Laat ik ook eens een duit in het zakje doen. Mijn dochter vroeg juni 2006 huurtoeslag aan. December 2006 waar het bleef. Via spoedopdracht inderdaad ca 500 euro gekregen. Januari 2006 brief van belastingdienst dat zij recht had op ca 500 euro huurtoeslag. Belastingdienst gebeld, dat inmiddels dat bedrag was ontvangen. Volgens belastingdienst moest alleen de brief ondertekend worden voor administratieve afhandeling. U raadt het al; er werd weer 500 euro gestort. Weer contact opgenomen met belastingdienst. Het bedrag moest beslist niet uit jezelf teruggestort worden. We zouden wel bericht krijgen. Het is nu januari 2008. Dan krijg je wel huur- en/of zorgtoeslag, dan weer niet. Wanneer je om een specificatie vraagt is niemand thuis. De ombudsman komt alleen in het geweer, als je eerst een bezwaarschrift heb ingediend. Zou die ombudsman er ook wat aan doen, als je geen reactie krijgt op je bezwaarschrift?
In december zouden ook de teveel betaalde inkomensafhankelijke premie over 2006 terugbetaald worden. De mensen die ik spreek hebben nog steeds niets ontvangen. Het verhaal kan nog veel langer.

titusvh
Berichten: 71
Lid geworden op: 17 sep 2007 12:01

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door titusvh » 04 jan 2008 21:38

Nu moet ik zeggen dat ik nog nooit gedoe met de belasting heb gehad. Behalve een misverstand door ambtelijk taalgebruik in het programma voor voorlopige teruggaaf.

Dus niet alles gaat fout!

krieties
Berichten: 75
Lid geworden op: 26 okt 2007 18:02

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door krieties » 04 jan 2008 21:54

titusvh:
Belastingambtenaren zeggen ook direct dat niet alles fout gaat, of: er gaat ook veel goed. Dat neemt niet weg dat het nog nooit zo'n puinhoop is geweest. Dat geven ze toch ook zelf toe? Stel je voor dat alles fout gaat! Het percentage wat fout gaat is vorig jaar in ieder geval veel en veel hoger.

wlvbaten
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jan 2008 23:53

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door wlvbaten » 05 jan 2008 00:02

IK weet vanuit mijn werkzaamheden met jammer genoeg de belastingdienst dat het heel moeilijk is om gewoon antwoord te krijgen mijn collega zal u verder helpen is een regelmatig antwoord. Alleen zijn de college die mij of mijn klanten verder kunnen helpen altijd net niet aanwezig of net even in bespreking terug bellen lukt soms zelfs in de afgesproken tijd maar uitzonderingen moeten er zijn. Vaak wordt je er wel heel moe van omday klanten altijd denken dat ik mijn werk niet goed doe, ik ben niet foutloos maar zo slordig werk ik echt niet dan was ik allang mijn baan kwijt geweest

roamer
Berichten: 36
Lid geworden op: 26 okt 2004 14:36

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door roamer » 05 jan 2008 09:57

Wat ik nu ga zeggen is echt goud waard, want het werkt echt.
Ga zelf naar het dichtsbijzijnde belastingkantoor en regel je zaken daar. Ik heb sindsdien geen enkel probleem meer. Niet ondertussen gaan bellen voor "de stand van zaken", want dat werkt niet. Dan krijg je weer een wazig antwoord.

sil59
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 jan 2008 09:29

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door sil59 » 06 jan 2008 09:40

Hallo,
Ik heb ook de nodige (slechte) ervaring met de belastingdienst gehad, pfff.
In april 2005 ging ik samenwonen en stuurde (zoals het hoort) een aangetekende brief naar de belastingdienst waarin ik hun verzocht mijn zorg/huurtoeslag stop te zetten. De zorgtoeslag werd stopgezet, echter de huurtoeslag niet.
Ondanks tientallen telefoontjes storten ze de huurtoeslag steeds weer.
Ik heb de huurtoeslag tig keren via de elektronische weg stopgezet, niets hielp. Telkens kreeg ik een heer of dame v.h. call center aan de lijn die telkens beloofden het te zullen regelen maar dit gebeurde dus niet.
In juni 2007 stuurde ik aan aangetekende klacht naar hun, eindelijk in augustus kreeg ik een reactie. In het najaar van 2007 was het dus eindelijk geregeld, dus ruim 2 1/2 kaar later!!
Het is een grote puinhoop als ik dat zo mag zeggen.
groetjes Sil

zalmmetwijn
Berichten: 264
Lid geworden op: 26 mei 2006 14:48

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door zalmmetwijn » 06 jan 2008 13:06

Vreemd want in 2005 bestond de huur- en zorgtoeslag nog niet.

sil59
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 jan 2008 09:29

Re: Snapt de Belastingdienst het zelf nog wel??

Ongelezen bericht door sil59 » 06 jan 2008 20:20

geachte zaqlmetwijn,

ik heb mijn zorg/huurtoeslag sinds juli 2004 ontvangen, dus heel vreemd dat u beweerd dat deze pas in 2005 inging.
vergissing van uw kant?

gr sil

Gesloten