LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Onbegrijpelijk

Alle onderwerpen rondom de cholesterol verlagende medicijnen
het zal wel
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 sep 2009 15:03

Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door het zal wel »

Onbegrijpelijk is het om mensen te adviseren om medicijnen te laten staan.
De cardioloog is een arts die elke dag mensen redt.
De cardioloog maakt in zijn praktijk de nadelen mee van het niet slikken van medicijnen die van levensbelang zijn.

U dacht toch zeker niet dat hij eerst mensen redt en ze daarna ziekmakende pillen voorschrijft? . Ja, de meeste pillen hebben bijwerkingen, vervelend maar ja.

Aderverkalking is een sluipmoordernaar en je voelt het pas als het (bijna) te laat is. (tenminste, dat is mijn ervaring)

Roken, hoge cholesterol enz zorgen dat dit proces in werking gaat.

En als je bijna de pijp uit gaat en gered wordt door de cardioloog dan ben je maar wat blij dat je de pillen KUNT krijgen.

Dus als je pijn in je spieren hebt, dan moet je jezelf afvragen of je de pillen wilt laten staan of dat je op een zeker moment een hartinfarct of herseninfarct wilt.

Ik kan je verzekeren dat, zeker als je jong bent, dat je dat niet wilt. (tenzij je graag dood wilt)

Uiteindelijk gaan we allemaal dood, maar je kunt dit proces vertragen door de medicijnen gewoon te slikken en je levenstijl aan te passen.

L.Rozenwater
Berichten: 599
Lid geworden op: 08 jun 2005 03:46

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door L.Rozenwater »

De meningen zijn jammer genoeg nog steeds verdeeld: (Statines zijn gewoon ziek makend)

http://voeding.web-log.nl/voeding/2006/ ... en_ni.html
http://www.telegraph.co.uk/health/49748 ... emory.html
http://www.ravnskov.nu/ducholesterol.htm

Als iedereen nu met die rotzooi zou stoppen zou dit een voorzichtig geschatte kostenvermindering kunnen zijn van ongeveer 1 miljard euro op jaarbasis.
Even rekenen: 1.6 miljoen x 223 euro (aantal gebruikers x jaarkosten). Daar komen bij: de kosten veroorzaakt door ziekteverzuim veroorzaakt door de bijwerkingsklachten en ook nog de onnodige medische kosten wegens het niet herkennen van bijwerkingen. Hierbij te denken aan specialistische onderzoeken en overbodige medicatie.

Mijn mening: Specialisten zoals b.v. een cardioloog zijn gewoon mensen en veelal gevoelig voor uh...... geld. (Extraatjes van de pharma industrie)

Wat de bijwerkingen van statines betreft: hier heb ik helaas de nodige ellende van ondervonden: ernstige spier- en gewrichtspijn en een algeheel malaise gevoel alsmede problemen met het korte termijn geheugen. Toen ik bijna niet meer kon lopen ben ik gestopt met die troep en voel me lichamelijk en geestelijk honderd keer beter. (Ja, ook het geheugenprobleem is weg)

Lees nou ook eens de conclusies van onafhankelijke wetenschappers over cholestorol en niet alleen van wetenschappers in dienst van of gerelateerd aan de pharma industrie; dezen zullen de "produkten" echt niet afvallen. Men zal dan zelf tot de conclusie komen dat het aantal infarcten door dichtgeslibde aderen (welke te wijten zouden zijn aan een verhoogd cholestorol) bijna nihil is.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door trijntjewinkel »

Ik moet statines gebruiken omdat ik een aangeboren fout heb in mijn cholesterolstofwisseling. Zonder statines was ik waarschijnlijk al dood geweest.
Ik heb ook last gehad van spierpijn. Heel erg zelfs. Na 3 keer wisselen van merk vond ik er een die me geen last bezorgde. Soms moet je even door zoeken.

En wat is dat toch altijd een ongelofelijk slap en waardeloos argument, om de specialisten maar weer te verwijten dat ze ziekmakende medicijnen geven aan mensen om hun zakken te vullen.

Bewijs dat eerst maar eens.

L.Rozenwater
Berichten: 599
Lid geworden op: 08 jun 2005 03:46

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door L.Rozenwater »

Ook serieus de moeite genomen de teksten te lezen waar de links naar verwijzen ?

En ja, er zullen altijd enkele uitzonderingen zijn waarbij een bepaalde statine wel een min of meer gunstig effect heeft. Dat zijn echter, zoals gezegd uitzonderingen.

Hoeveel van de 1.6 miljoen gebruikers hebben het zelfde type (aangeboren) afwijking ? Even natte vinger werk: laten dat een paar duizend mensen zijn.

Over het algemeen geldt gewoon wat ik gesteld heb in mijn eerste posting binnen dit topic. Aangaande de door de pharma industrie verstrekte "steekpenningen" in de vorm van geldbedragen en andere cadeau's en presentjes: dat zijn echt geen sprookjes hoor, maar gewoon een methode welke ook door andere industrieen en bedrijven wordt toegepast.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door trijntjewinkel »

Aangaande de door de pharma industrie verstrekte "steekpenningen" in de vorm van geldbedragen en andere cadeau's en presentjes: dat zijn echt geen sprookjes hoor, maar gewoon een methode welke ook door andere industrieen en bedrijven wordt toegepast.
Mijn moeder is door de cardioloog van de statines afgehaald. Volgens hem was het niet meer nodig, ze hield zich zo goed aan haar dieet en zomaar medicijnen voorschrijven, daar begon hij niet aan. 3 jaar later moest ze geopereerd worden aan 3 bypasses. Het heeft haar bijna het leven gekost.

Kun je bewijzen dat ALLE medisch specialisten zinloze en gevaarlijke medicijnen voorschrijven zolang ze maar betaald worden? Nee? Hou er dan je mond over. Want met dat dit soort beweringen maak je meteen elke discussie volkomen zinloos.

L.Rozenwater
Berichten: 599
Lid geworden op: 08 jun 2005 03:46

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door L.Rozenwater »

Toch niet de links gelezen ! (Dat kan ik opmaken uit de reactie(s))
Cholesterol en verzadigd vet in de voeding hebben niets te maken met de ontwikkeling van atherosclerose of het risico op een hartinfarct. Meer dan 30 wetenschappelijke studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat infarctpatiënten in de periode voorafgaand aan hun infarct niet meer vet hebben gegeten dan gezonde mensen.
Dat wil niet zeggen dat ik uw frustratie niet voor kan stellen. Helaas is de hoofdoorzaak van die frustratie gelegen in het feit dat er onjuist is voorgelicht !
Kun je bewijzen dat ALLE medisch specialisten zinloze en gevaarlijke medicijnen voorschrijven zolang ze maar betaald worden? Nee? Hou er dan je mond over. Want met dat dit soort beweringen maak je meteen elke discussie volkomen zinloos.
Bovenstaande quote geeft aan dat u niet goed leest ! Ik beweer nergens dat ALLE specialisten/artsen zich laten omkopen en/of beinvloeden door de pharma industrie.
Een hoog cholesterol veroorzaakt atherosclerose (‘aderverkalking’) en hartinfarcten, zo wordt algemeen beweerd. Talrijke studies hebben echter laten zien dat mensen met een laag cholesterol net zo veel aderverkalking ontwikkelen als mensen met een hoog cholesterol.
Voordat u nu verder gaat met "protesten" tegen mijn betoog tegen statines:
LEES de artikelen gelinkt in mijn eerste bericht in dit topic. Als u DAT gedaan hebt, kom dan nog eens uw mening geven over de inhoud van de artikelen.

L.Rozenwater
Berichten: 599
Lid geworden op: 08 jun 2005 03:46

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door L.Rozenwater »

http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid- ... reageerTag

Kijk, dat is nog eens een prima oplossing tegen hart en vaatziekten ! Vergeet de statines nu toch echt.......

Cardiolabel
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 okt 2009 21:26

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door Cardiolabel »

Petitie tegen het gebruik van transvet in onze dagelijkse voeding.
Wij herinneren u eraan dat bijna 20% van de bevolking een hoge bloeddruk heeft, 29 % zwaarlijvig is, 32% dagelijks roken, 41% te weinig bewegen en 63% een te hoge cholesterol heeft. .

Iedereen kent wel het spreekwoord: “roet in het eten gooien”. Dit spreekwoord past perfect bij het gebruik van transvetten in onze dagelijkse voeding..


Als ruwe richtlijn kan men stellen dat verzadigde vetten ( transvetten ) bij kamertemperatuur gestold (vast) zijn en hoofdzakelijk van dierlijke oorsprong zijn.

Transvetten doen de bloedvaten dichtslibben. Door het dichtslibben van de bloedvaten, heb je een hogere kans op hart- en vaatziekten op jongere leeftijd..

Met deze willen wij aan de Overheid vragen om:.


1.Beperk het transvetgehalte van plantaardige oliën en zachte, smeerbare margarines tot maximum 2% van het totale vetgehalte en

2.Beperk het transvetgehalte voor alle andere levensmiddelen tot maximum 5% van het totale vetgehalte, met inbegrip van ingrediënten die worden verkocht aan restaurants..

* VZW Hartziekte respecteert uw privacy. Uw gegevens zullen in het kader van deze petitie aan de bevoegde autoriteiten worden bezorgd en zullen in geen geval voor commerciële doeleinden worden gebruikt. .

http://www.hartziekte.be/petitie.php

De bedrijven en supermarkten die reeds aan deze voorwaarden voldoen kunnen gebruik maken van het Europees geregistreerd Cardiolabel. Op deze manier kan de consument een bewuste en gezonde keuze maken bij zijn volgende aankoop..

Na onderzoek kunnen wij zeggen dat verschillende producten aan deze normen voldoen, toch is een daadkrachtig optreden een noodzaak..

Deze petitie is gestart op 01/10/2009 en zal overhandig worden aan de Minister van Volksgezondheid op 01/02/2010, we hopen een totaal van 80.000 stemmen bij elkaar te krijgen. De stand momenteel 3874 .

Alvast bedankt voor uw STEM !!

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door jor »

Waarom 4 keer hetzelfde bericht? dit is tegen de gedragsregels hier en maakt het forum slecht leesbaar.Hoe nobel het doel ook is.
Gemeld bij de moderator.
Bijdragen mogen maar een (1) keer worden geplaatst door bezoekers.
http://www.trosradar.nl/index.php?id=gedragsregels

evdbeek99
Berichten: 420
Lid geworden op: 06 jul 2007 20:36

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door evdbeek99 »

Mijn tante kwam de trap niet meer op zo beroerd was ze van deze medicijnen. Een vriendin van mijn zus was met moet spoed in het ziekehuis opgenomen vanwegen leverfalen.

Gelukkig heb ik geen last van een te hoog Cholesterol, maar weet niet of ik ze zou slikken als het volgens de arts nodig zou zijn.

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door tiptoo »

L.Rozenwater schreef:http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid- ... reageerTag

Kijk, dat is nog eens een prima oplossing tegen hart en vaatziekten ! Vergeet de statines nu toch echt.......
:lol: jij wilt iedereen aan de drank helpen? statestines is rotzooi.

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door tennis »

tiptoo schreef: jij wilt iedereen aan de drank helpen? statestines is rotzooi.
Tiptoo
Berichtje is al meer als 1 jaar oud!

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: Onbegrijpelijk

Ongelezen bericht door tiptoo »

tennis schreef:
tiptoo schreef: jij wilt iedereen aan de drank helpen? statestines is rotzooi.
Tiptoo
Berichtje is al meer als 1 jaar oud!
:oops: oh dank je tennis :mrgreen:

Gesloten