LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ziek van medicijn gebruik

Alle onderwerpen rondom de cholesterol verlagende medicijnen
magdalaine
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 jan 2008 20:23

ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door magdalaine »

Als er ergens een forum is dat zo helder zijn stem laat klinken over cholesterol en medicijn problemen dan is het hier wel en terecht want over cholestrol en de cholesterol verlagers is het laatste woord nog niet gesproken .

Ik zelf heb een erfelijk cholestrol, dat door een onderzoek van de schildklier naar buiten kwam door het bloedonder zoek .
Al snel werd de klacht de schildklier waar ik voor bij de internist terecht was gekomen in de kast gezet want mijn cholestrol was zo hoog dat die eerst behandeld moest worden.
Ik was wel op de hoogte van het erfelijk cholestrol immers mijn hele fam heeft er mee van doen en sommige zijn dan ook op jonge leeftijd overleden aan het dichtslippen van de bloedvaten . Toch was ik totaal niet voor bereid dat ik er ook weleens mee van doen zou kunnen krijgen , en het vreemde was wel dat er ineens zo veel paniek rondom te hoog cholestrol was ontstaan dat ik zelfs even de in druk had dat mijn laastste uur geslagen was.
Mijn bloeddruk werd 15 min lang gemeten een hartfilm gemaakt fietstest gedaan exc exc en mocht tenslotte onder voor behoud naar huis met dat als ik iets zou voelen op het gebied van het hart ik meteen alarm zou slaan. Ik kreeg bloedverdunners en simvastatine voor geschreven die ik trouw iedere dag in nam.
In het begin dacht ik nog dat is mooi op gelost dat probleem cholestrol maar na 3 maanden gebruik van simvastatine werd ik van de een op de andere dag vreselijk beroert en ziek en dacht eerst nog dat ik een zware griep onder de leden had, alleen dat griep gevoel werd alleen maar erger en erger mijn hele lichaam deed pijn kon nauwelijks nog lopen en alle spieren waren verzuurd. Toen de pijn mijn haarkruin uit kwam ging er een lichtje branden , na mijn klachten gemeld te hebben moest ik per direkt stoppen met de medicijnen en ja hoor 3 dagen later was de pijn gehalveert tot 80%. Uit bloedonderzoek bleek wel degelijk dat ik me zelf vergiftigd had met de medicijnen, en kreeg een andere voor geschreven en wel Quastran, deze werkt niet via de lever maar via de gal. Ik voelde me top de enrgie kwam weer terug en ik voelde me weer een mens die weer iets kon doen maar uit onderzoek bleek dat dit medicijn mijn cholesterol had verdubbeld dus het had geen nut deze verder in te nemen . Wederom kreeg ik weer een ander middel voor geschreven en wel Gemfibrozil ja en deze overtroffen werkelijk alles, na 4dagen al kreeg ik nare bijwerkingen die zich langzaam opbouwden, eesrt dacht ik nog dat is vast de gewenning maar al snel liepen de bijwerkingen het spuigat uit. Wederom kreeg ik last van mijn botten en spieren in benen armen schouders nek , regelmatig werd ik in de nacht wakker met een beklemmend gevoel op de borst en dat mijn ademhaling niet maakte dus mag dankbaar zijn voor de prikkel vanuit mijn hersenen die de noodklok luide. Tot 2 keer toe overkwam ik dat mijn lichaam geheel gevoelloos aanvoelde en ik naar mezelf kon kijken . Totaal in de war van alles besefte ik dat dit dus goed fout was, ik was gewoon even uiit mijn lichaam gegaan wat een enorme indruk op me gemaakt heeft. Uit eindelijk kwam ik tot het besef dat ik eerder dood zou gaan aan de medicijnen met al zijn nare niet menselijke bijwerkingen dan aan de hoge cholesterol , en heb toen onder alles een streep gezet. Na 9maanden diverse medicijn gebruik was mijn lichaam zo toe getakkeld van alles dat ik de greep op het leven verloor en de zin er van niet meer in zag ik verloor totaal alle kwaliteiten van het leven er was niets meer van me over dan alleen dat ene pilletje dat ik slikken moest om te kunnen overleven . Ik heb heel goed na gedacht alles eens goed op een rijtje gezet en me daarbij af gevraagt wat voor gif ik geslikt heb voor het verlagen van mijn cholestrol, want zo voel ik het ook.
Het mag dan wel de cholestrol verlagen maar dat is dan ook al en voor het leven is er toch echt veel meer nodig dat enkel dit . De medicijnen maken de cholestrol niet gezonder maar nemen het tijdelijk weg en als je om welke redenen dan ook moet stoppen schiet het cholestrol weer drastische omhoog. Omdat zo vind ik er nog te weinig bekend is over het gebruik van cholestrol medicijnen heb ik ook zo mijn bedenkingen omtrend deze want ze maken je alleen maar zieker en zorgen er boven dien ook nog eens voor dat alle mineralen vitaminen Q10 voor het hart die zo brood nodig is voor het funcioneren van het lichaam ook niet op genomen word en dus door de medicijnen verslonden word. Wat voor gevolgen zal dat op den duur hebben dan mag je cholestrol wel verlaagt zijn maar de cellen worden niet gevoed met dien gevolg dat die heel gevoelig worden voor kanker cellen .
Kort gezegd na wat ik heb ervaren heb op het gebied van cholestrol verlagers kan ik voor mijzelf niet anders zeggen dan dat het je hele lichaam langzaam vernietigd dus....... kan ik niet achter deze medicijnen staan .

Inmiddels ben ik nu aan gekomen op een alternatief en wel cholestcontrol waar de werkzame stoffen in zitten als policosanol dat via de lever werkt en fytosterol . Ik ga de proef aan en zal zien over 3 maanden wat deze alternatief voor mij gedaan heeft. Ik ben nu op zoek naar andere mensen die ook cholestconrol gebruiken en dus naar hun bevindingen.

Allen groet Magdalaine

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door fjhoek »

Hallo Magdalaine,

Heb jou verhaal gelezen, het is voor mij een bekend verhaal.
This al een beetje laat dus ik hou het kort, wat is het geval.
Door omstandigheden leer ik cellulaire geneeskunde van dr.Rath.
Van een Duitser genaamd Heidie, heb ik les gehad. Heidie heeft bij BASF farmacie gewerkt, medicijnen ontwikkeld. Haar man Dieter werkte ook bij BASF als electriciën. Hij heeft net als jij een genetische afwijking teveel cholesterol aanmaak soms tot 20m/mol en moeilijk laag te krijgen. Om het verhaal kort te houden hij heeft 4 hartinfarcten gehad. Zijn vrouw zocht en zocht en vondt het boek van dr.Rath "Waarom krijgen dieren geen hartinfarct, ...maar mensen. Zij is gestopt bij Basf en geeft nu dagelijks les in Duitsland samen met Dieter.
Om kort te antwoorden, dieren maken zelf per dag 15 gram vitamine C aan, soms nog meer, dieren kennen daardoor geen hartinfacten en aderverkankingen, bij ons mensen is het precies andersom en kunnen niet een molecuul vitamine C aanmaken.
Wat is nu het belangrijkste dat beren geen hartinfarct krijgen ondanks 20 m/mol cholesterol. Dieren houden houden goede bloedvaten door het vele vitamine C 15 gram. Het beren lichaam maakt dan niet het gevaarlijke Lipoprotine (a) aan, dit plakt vergelijkbaar als seconden lijm, dit eiwitrijke goede niet in de aderen omdat het niet wordt aangemaakt bij goede bloedaderen.
Dit hoge cholesterol circuleert dus jaren in hun bloed zonder schade aan te richten. Vandaar dat beren niet uitgestorven zijn.
Een aap en een cavia kan ook geen vitamine C aanmaken en krijgen ook hartinfarcten.
Bij mensen is het niet anders, wanneer de mensen teweinig vitamine C binnen krijgt beschadigd de binnenkant van de slagaderen (kransslagader) en het lichaam wil dit reparen door aanmaak van dit gevaarlijk goedje lipropoprotine (a).

Deze Duitser Dieter slikt al een aantal jaren op advies van Dr.Rath 15 gram vitamine C dagelijks vergelijkbaar met een beer , tegen het diree hebben aan en heeft al jaren geen hartinfarct meer.

Wil je meer informatie dan hoor ik het van jou.

[email protected]

M.v.g. Frans.

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Vitamine C tegen kanker,tegen hartfalen,een wondermedicijn??????

U doet beweringen die u op geen enkele wijze kunt onderbouwen.
Sterker nog!!
U bent heel gevaarlijk bezig met iets waar u heel duidelijk de ballen verstand van heeft.

Dat zou ik nog niet zo erg vinden ware het niet dat u met uw sluikreklame voor voedingssuplementen bezig bent aan het creëren van nieuwe Silvia Millecampaffaires.

Er is geen enkel dier dat zijn eigen vitamine C aanmaakt!
Bewijs dat tegendeel door gefundeerde wetenschappelijke bewijzen die gevonden zouden zijn.

Dat u mensen met kanker ook nog eens hoop geeft maakt uw praatjes nog gevaarlijker en vreselijk oneerlijk voor diegene die eigenlijk niet meer te genezen zijn!

Ik zal de Tros vragen om naar uw beweringen te kijken en na overleg met deskundigen een weerwoordt geeft op Tros Radar.

Grootvader.

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door fjhoek »

Hallo Kanovaader,

Het eertse gedeelte van uw antwoord is mij duidelijk dat je niet veel van natuur- en diergeneeskunde weet, van iemand die geen kennis heeft van zaken krijg je deze antwoorden.
Weet je bijvoorbeeld dat alle chemokuren die bij kanker gebruikt worden op de lijsten staan van verboden kankerverwekkende middelen. Deze chemo uit mosterdgas is het eerst gebruikt in de eerstse wereldoorlog om de soldaten bij massa's te doden.
Is het geen verdachte overeenkomst dat de kankerpatiënten maar ook deze soldaten uren overgaven voordat zij alsnog stierven.

De werking berust op, wij proberen de kanker te vergiftigen en hopen dat de patiënt blijft leven, waarvan de meesten als nog sterven aan de bijwerkingen van dit moserdgas. Een waarnzin in de geneeskunde die jaarlijks 10.000 t/m 60.000 per patiënt kosten met een bonus van 8.000 voor de oncoloog volgens Duitse begrippen dat in Nederland niet anders zal zijn.
Hedendage sterven 4 van de 5 mensen onnodig aan reguliere behandelingen en 1 van deze 5 mensen sterven aan medicijn vergiftigingen dit terwijl niet een persoon bewijsbaar overleden is aan voedingssupplementen.
Waarom wint de huisarts Hans van der Linden alle zijn rechtspraken tegen de farmacie met de uitspraken dat bijna alle cardiologen zijn omgekocht door de farmacie.

Het tweede gedeelte ben ik blij mee, dan kunnen wij na 100 jaar tervergeefs verzonnen onderzoeken naar kanker en hart- en vaatziekten eindelijk eens de waarheid van dit bedrog van de medische farmacie die de boeken en studie van de artsen in de reguliere geneeskunde domineren aan het daglicht brengen.

M.v.g. Frans.

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door eeliane »

Het enige dat je er uit zou kunne halen is dat een gezond k lichaam met het goede niveau van vitamines en mineralen! minder kans heeft om kankercellen zich te laten ontwikkelen, dat klopt wel. Iedereen heeft vaker verkeerde cellen in zijn lichaam die door ons afweersysteem worden vernietigd, Hoe beter je lichamelijk gestel hoe beter je afweer maar dat geldt dan niet voor vitamine C maar voor werkelijk alles, teveel aan vit C plas je weer uit, je lichaam gebruikt wat het gebruiiken moet, maak het niet gekker dan het is...

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door fjhoek »

Hallo eeliane,

Wat je schrijft over vitamine C is niet de waarheid, maar de theorie van de reguliere geneeskunde 70 mg per dag.
Zal twee wetenschappers noemen die het ook niet met jou theorie eens zijn. Volgens de "king" over vitamine C, dubbel Nobelprijs winnaar Linus Pauling is de mens 3 a 4 gram nodig, hij heeft dit berekend omdat de oermens dit ooit zelf kon aanmaken.

Volgens hart- en vatenspecialist, wetenschapper en ook pionier van de cellulaire geneeskunde dr. Matthias Rath, ontstaat hart- en vaatziekten bij de apen, cavia's, een vleermuissoort maar ook de mens omdat deze geen vitamine C kunnen aanmaken. Doordat te weinig vitamine C in onze voeding voorkomt ontstaat hart- en vaatziekten, dr. Rath heeft dat meermalen bewezen.
Ons totale oppervlakte aan bloedvaten is zo groot als de oppervlakte van een voetbalveld.
Weet u dat de bloedvaten (bindweefsel en collageen) o.a. gemaakt zijn vitamine C. Heeft u wel eens nagedacht dat bijna alle vaste stoffen van ons lichaam bindweefsel en collageen is, zelfs onze botten zijn gemaakt van o.a. vitamine C.

Weet u dat de beren niet uitgestorven zijn juist door hun hoge aanmaak van minimaal 15 gram vitamine C per dag bij 20 m/mol/dl. cholesterol in hun bloed.
Kent u het boek van dr. Rath, "Waarom krijgen dieren" geen hartinfarct, maar mensen.
Ik verwijs u voor bewijs naar het leerboek der diergeneeskunde geschreven door prof. H.A.Smit en prof. T.C.Jones.
Feit is, dat geen van de inheemse diersoorten, op een uitzondering na, ziekelijke aderverkalking ontwikkelt.
Het schijnt dat atherosclerose bij dieren niet onmogelijk is, maar komt niet voor.
Ik heb dus duidelijk een andere mening over vitamine C.

M.v.g. Frans.

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door eeliane »

Luister ik schrijf helemaal niets over vitamine C. Vitamine is geen bouwstof en kan dan ook niet een stof zijn die in weefsel voorkomt, vitamine betekent dat deze stof in het chemisch proces van het lichaam zijn steentje bijdraagt maar als stofje gebruikt worden en niet als bouwstof maar als hulpstof bij een chemisch proces. Laat je niks meer op de mouw spelden....

rondok
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 feb 2008 21:05

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door rondok »

De verhalen in de uitzending over statines brachten bij mij veel (verdrongen) verdriet en woede naar boven.
Een paar jaar geleden kreeg mijn moeder, een dynamische, actieve vrouw van in de tachtig die graag en veel wandelde, statines voorgeschreven door de huisarts.
Een tijd later begon zij veel last te hebben van vermoeide benen en knieën, kon na verloop van tijd veel minder goed lopen, vermagerde en werd op korte tijd 'oud'. Het leek wel of haar spieren 'wegsmolten' !
Eerst legden we geen verband met de medicatie en gingen een reeks artsen af die 'niets' vonden als oorzaak.
Toen we na verloop van tijd toch de vraag stelden of er geen verband kon zijn met de statines werd dit glashard ontkend en soms zelfs weggelachen...
De toestand van mijn moeder werd steeds beroerder, zij kwam tenslotte in een rolstoel terecht, werd bedlegerig en overleed tenslotte. Officiële doodsoorzak : harststilstand.

magdalaine
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 jan 2008 20:23

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door magdalaine »

Kan me heel goed voorstellen je verdriet en woede, die terecht zijn omdat naar mijn inzicht je moeder gewoon vergiftigd is met een vet pil.
Hoe kan men in Gods naam iemand een vet pil voorschrijven die al in 80 is, gewoon schandalig maar je ziet het het gebeurd gewoon alsof je een pakje boter in de winkel gaat halen.

Ik herken helemaal wat je moeder heeft moeten doorstaan met die vet pil want geloof dat spul is vergif. en de gevolgen die het met zich mee brengt daar hebben ze gewoon lak aan.

Bovendien mag men niet eens iemand na zijn 70 een vetpil geven maar ze doen het toch met alle gevolgen van dien.

Inderdaad smelten de spieren weg ik ken dat gevoel ik weet waar je het over heb , eigenlijk zeg maar zo je lost langzaam op de vetpil wreet je helemaal op . Tenslotte heb je geen fut meer om nog op testaan en of leuke dingen te gaan doen , er is totaal geen kwaliteit van leven meer over in 3maanden tijd was ik totaal op en had het gevoel dat ik de wereld zou gaan verlaten .

De gemfibrozil heeft voor mij er voor gezorgd dat ik totaal geen vertrouwen meer heb in enig iets van een vetpil . Nu nog ben ik niet over de ellende heen van wat het mij emotioneel heeft aan gedaan.
Het is niet niks als je uit je lichaam valt dus een bde heb . Ik heb hier wel over gesproken met de internist en die verwees me door naar een hulp verlener alsof dat wat oplost. Mijn bde heeft mijn hele leven op zijn kop gezet want ik ben hierdoor een totaal ander iemand geworden het zesde zintuig lijkt hoogtij te vieren en ik moet leren leven met alle nieuwe dingen die ik daar door gekregen heb .

Ondanks de meldingen van het negatieve van de vetpil kreeg ik toch weer een andere voor geschreven en wel nicotinezuur. ik snap het gewoon weg niet er word niet naar me geluisterd er word geen acht geslagen op mijn gevoelens , als ik zeg ik neem die rommel niet meer in dan nog word het voor geschreven, hoe kan dat!!!!!! waar zijn we toch mee bezig. Wat is er toch aan de hand dat men niet naar de patient luisterd . want ook dat zijn jullie met je moeder overkomen er word gewoon niet geluisterd hoewel een ieder weet dat wanneer er spierklachten zijn de vetpil gestopt moet worden .

Nee mensen met vetpillen worden niet genezen het is immers geen geneesmiddel zo dra je er mee stopt is je cholestrol weer gestegen en je moet van beton zijn om die rommel de rest van je leven te kunnen slikken.

Voor mij is dus de vetpil een zelfmoordenaar, en ook ik ben daar nog lang niet over uit gesproken bij mijn internist.
Om nog niet dieper in de ellende te komen heb ik een dna test aan gevraagt die tevens ook laat zien welke behandeling en welke niet alleen zo kan ik de internist overtuigen niet te geloven toch.

Wat ik jou wel aan raad is ga een gesprek aan met die arts die aan je moeder die vet verslinder heeft voor geschreven , zorg dat je genoeg weet van de bijwerkingen van die pil, eis dat men naar je luisterd . Je moeder komt er niet mee terug maar voor jezelf zal het wel opruimen want je zit vol met verdriet en onverwerkte emotie en dat is het gevolg van een vetpil die je moeder totaal heeft vergiftigt .

Het word dus hoogtijd dat men gaat inzien wat men voorschrijft en aan wie men dat voorschrijft dat is dus verantwoordelijk stellen voor wat men doet en aanricht.

Mijn visi is dat ik eerder dood ga aan een vetpil dan aan de cholestrol zelf , en vele met mij hebben zo,n zelfde ervaring .

wens je sterkte toe in de strijd en hoop van harte dat je er vrede en rust in mag ontvangen .

Met vrg Magdalaine

ci simon ni
Berichten: 382
Lid geworden op: 19 feb 2008 17:59

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door ci simon ni »

Hallo Magdalaine,

Heb jou verhaal gelezen, het is voor mij een bekend verhaal.
This al een beetje laat dus ik hou het kort, wat is het geval.
Door omstandigheden leer ik cellulaire geneeskunde van dr.Rath.
Van een Duitser genaamd Heidie, heb ik les gehad. Heidie heeft bij BASF farmacie gewerkt, medicijnen ontwikkeld. Haar man Dieter werkte ook bij BASF als electriciën. Hij heeft net als jij een genetische afwijking teveel cholesterol aanmaak soms tot 20m/mol en moeilijk laag te krijgen. Om het verhaal kort te houden hij heeft 4 hartinfarcten gehad. Zijn vrouw zocht en zocht en vondt het boek van dr.Rath "Waarom krijgen dieren geen hartinfarct, ...maar mensen. Zij is gestopt bij Basf en geeft nu dagelijks les in Duitsland samen met Dieter.
Om kort te antwoorden, dieren maken zelf per dag 15 gram vitamine C aan, soms nog meer, dieren kennen daardoor geen hartinfacten en aderverkankingen, bij ons mensen is het precies andersom en kunnen niet een molecuul vitamine C aanmaken.
Wat is nu het belangrijkste dat beren geen hartinfarct krijgen ondanks 20 m/mol cholesterol. Dieren houden houden goede bloedvaten door het vele vitamine C 15 gram. Het beren lichaam maakt dan niet het gevaarlijke Lipoprotine (a) aan, dit plakt vergelijkbaar als seconden lijm, dit eiwitrijke goede niet in de aderen omdat het niet wordt aangemaakt bij goede bloedaderen.
Dit hoge cholesterol circuleert dus jaren in hun bloed zonder schade aan te richten. Vandaar dat beren niet uitgestorven zijn.
Een aap en een cavia kan ook geen vitamine C aanmaken en krijgen ook hartinfarcten.
Bij mensen is het niet anders, wanneer de mensen teweinig vitamine C binnen krijgt beschadigd de binnenkant van de slagaderen (kransslagader) en het lichaam wil dit reparen door aanmaak van dit gevaarlijk goedje lipropoprotine (a).

Deze Duitser Dieter slikt al een aantal jaren op advies van Dr.Rath 15 gram vitamine C dagelijks vergelijkbaar met een beer , tegen het diree hebben aan en heeft al jaren geen hartinfarct meer.

Wil je meer informatie dan hoor ik het van jou.

[email protected]

M.v.g. Frans.



KIJK EDWARD ZO VERDIENT FRANSJE ZE!

"ZWETSEN GELIJCK DE QUACKZALVERS OM HUN ZALFPOTTEN VENTEN"

Peter

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door eeliane »

Duidelijk verhaal over het klokje en de klepel...tjongejonge zeg...

fjhoek
Berichten: 162
Lid geworden op: 23 jan 2008 22:20

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door fjhoek »

Hier eeliane,

Het ware verhaal van cholesterol.

PS, ik verkoop geen vitamines maar adviseer mensen om hun ziekte zelf te verbeteren.

De cholesterol fraude wordt blootgesteld
Geschreven door Aleksandra Niedzwiecki
Honderden miljoenen mensen wereldwijd (100 miljoen in de VS) hebben opnieuw hun gezondheid en levens in gevaar gebracht om de winsten voor de geneesmiddelenbedrijven te vergroten!
Onlangs vrijgekomen informatie over de studie in verband met Vitorin, een wijdverbreid voorgeschreven cholesterolverlagend medicijn, wijst uit dat het geneesmiddel niets doet aan de vermindering van de opbouw van plaques in de slagaderen. Omgekeerd juist – het gebruik van Vitorin verdubbelde de groei van plaques en leidde tot een toename in het aantal hartaanvallen en beroertes. De studie die bij 720 patiënten (de meeste in Nederland) met hoge bloedcholesterolspiegels werd uitgevoerd, testte de effecten van Vitorin (een "multimedicijn", een combinatie van Zocor, een statine die de cholesterolproductie in de lever remt; en Zetia, een medicijn dat de cholesterolabsorptie in de darm remt). Hoewel Vitorin de cholesterolniveaus in het bloed met ongeveer 20% meer verlaagde dan Zocor alleen, toonde het geen enkel gunstig effect op de vertraging van de vooruitgang van hartziekten – het verergerde deze! Ofschoon sommige mensen verrast kunnen zijn over dit resultaat, zijn wij in het Dr. Rath Onderzoeksinstituut dit niet.
Meer dan een decennium geleden presenteerde Dr. Rath wetenschappelijk bewijseen ongedifferentieerde verlaging van cholesterol hartaanvallen en beroertes niet voorkomt. Dit omdat een hoge cholesterolspiegel een verschijnsel is maar niet de oorzaak van hartziekten. De productie van cholesterol neemt toe in reactie op de verzwakking van de structuur van de slagaderen van het hart en de noodzaak van hun biologische "reparatie". De meest voorkomende reden voor een dergelijke verzwakking is de verslechterde productie van collageen – het bouwmateriaal van de bloedvaatwand – die veroorzaakt wordt door onvoldoende opname van microvoedingsstoffen in ons dieet, zoals vitamine C, lysine, vitamine B6, koper en andere. Als niet wordt voorzien in deze bouwstoffen, begint cholesterol zich af te zetten in de slagaderen wat met de tijd leidt tot verstopping van de bloedstroom, hartaanvallen en beroertes. De op cholesterol gebaseerde theorie over hartziekten verklaart niet waarom we hartaanvallen krijgen en niet de neus of andere organen worden aangetast, waarom er blokkades optreden in de slagaderen en niet in de aderen, of veel andere aspecten van hartziekten. Deze theorie dient alleen als marketinggereedschap voor de cholesterolverlagende geneesmiddelen.
Omdat cholesterol geen primaire oorzaak van hartziekte kan zijn, kan de verlaging ervan zonder optimalisatie van de collageenproductie en gezonde functionering van de slagaderwanden hartziekten niet voorkomen. Maar voedingsstoffen kunnen dat! Onze studie in het Cellulaire gezondheidsprogramma van Dr. Rath, op basis van voedingsstofsynergie heeft aangetoond dat de groei van verkalkte plaques in de hartslagaderen binnen een jaar gebruik gestopt kan worden. Verder documenteerden we dat voedingsstoffen een natuurlijke omkering van vroegtijdige cardiovasculaire aanzetsels teweeg kunnen brengen. (J Appl Nutr, 1996). Bovendien documenteerden we dat de synergie van voedingsstoffen die de functie van de bloedvaten ondersteunt, de bloedcholesterolspiegels effectief kan verlagen. Dit omvat niet alleen LDL-cholesterol maar ook het meer atherogene type – het Lp-a. Waardoor? Omdat we ons richten op de oorzaak en niet op een verschijnsel van hartziekte.
U kunt zich afvragen wat de reden was om deze Vitorin-studie uit te voeren en waarom de publicatie van de resultaten twee jaar door de fabrikanten, Merck en Shering Plough werd vertraagd. Natuurlijk is het antwoord geld. Een van de componenten van Vitorin, een statine die onder de naam Zocor verkocht wordt, stond op het punt zijn octrooi in juni 2006 te verliezen. Daarom hoopten de fabrikanten dat een studie die positieve resultaten toonde voor een combinatie van Zocor en Zetia (die samen Vitorin vormen), gebruikt kon worden om het octrooi voor Zocor te verlengen. Ongelukkig genoeg voor de geneesmiddelenmakers, waren de studieresultaten, afgerond in 2006, teleurstellend en Merck en Shering gebruikten verschillende excuses om de gegevens ongeveer twee jaar niet aan het publiek bekend te maken. Gedurende deze tijd gingen de advertenties voor Vitorin echter gewoon door en natuurlijk ook de verkoop. Gedurende deze twee jaar bracht Vitorin meer dan $4 miljard (!) inkomsten binnen voor Merck en Shering. Meer nog, Merck vond een manier om nog meer inkomsten bij elkaar te sprokkelen via Zocor, waarvoor het octrooi niet kon worden vernieuwd. De formule voor Zocor werd aan een in India gevestigd bedrijf, Dr. Reddy's Laboratories Ltd, gegeven en gelicentieerd om een zogenaamd "geautoriseerd generiek geneesmiddel" te maken, als tegenprestatie voor een aandeel in de inkomsten. Met andere woorden, alweer een andere bedrieglijke marketingpraktijk.
In het licht hiervan kunt u zich afvragen waarom al deze marketingtrucs ten koste gaan van onze gezondheid? Wie hield rekening met de rechten van de patiënten?
Deze berekende misleiding, en de gezondheidsrisico's die honderden miljoenen patiënten liepen, gebeurden in de naam van de winsten. Het geval van Vitorin is geen uitzondering – dit is de regel! Hierom heeft Dr. Rath en iedereen van ons al jaren gevochten om een eind te maken aan deze handel met ziekte en om de octrooiering van onze gezondheid en levens stop te zetten. Hoeveel mensen moeten er nog meer ziek worden of sterven voordat dit onscrupuleuze bedrijf wordt gestopt? We kunnen niet wachten totdat iemand anders het voor ons doet, we moeten het zelf doen!

eeliane
Berichten: 1444
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door eeliane »

Het ware verhaal?????
Is weer een verhaal van weer iemand....

laat ik het zo zeggen iedereen mag zo mt de statines stoppen in onze praktijk ook gebeurd, eigen keuze, blijf wel onder controle is het advies.

dus waaar is toch al die drukte nog steeds om patient kan nu zelf beslissen...

gard
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 nov 2008 13:30

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door gard »

Hallo Magdalaine
Inmiddels ben ik nu aan gekomen op een alternatief en wel cholestcontrol waar de werkzame stoffen in zitten als policosanol dat via de lever werkt en fytosterol . Ik ga de proef aan en zal zien over 3 maanden wat deze alternatief voor mij gedaan heeft. Ik ben nu op zoek naar andere mensen die ook cholestconrol gebruiken en dus naar hun bevindingen.
Aangezien ik ook af te reken heb met veel te hoog cholesterol gehalte ben ik wel heel benieuwd wat ondertussen uw ervaring is met "cholestcontrol"

met vriendelijke groetjes,
ann

magdalaine
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 jan 2008 20:23

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door magdalaine »

Hallo Ann, het volgende dat ik je mag mededelen is dat mijn cholesterol aanzienlijk is verminderd met cholescontrol. De tryglisoriden zijn met 2.5 gedaald mijn choletrol vetten met 1,8 en volgens de internist zou er een verdere daling plaats vinden.

De triglisoriden waren bij mij de hardnekkigste die kregen we niet naar beneden maar zijn wel gedaald met de cholescontrol, al met al goed resultaat om ontslag te krijgen bij internist die verder toch niets meer voor me kan betekenen

Eind van het jaar ga ik weer bloedprikken en ben dan dus heel benieuwd naar de waarden er van na een jaar cholescontrol geslikt te hebben
Het enige min van cholescontrol is dat het borstkanker kan geven dus controle is wel op de plaats.

In ieder geval voel ik me weer lekker in mijn vel zitten met een bevredigend resultaat.

groetjes Magdalaine

gard
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 nov 2008 13:30

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door gard »

Magdalaine , bedankt voor je vlugge reactie.
Het enige min van cholescontrol is dat het borstkanker kan geven dus controle is wel op de plaats.
zijn er hier dan echt harde bewijzen van die je weet ?

Als het enigzins mogelijk is wil ik graag het resultaat van je komende bloedprik ivm met je cholesterol gehalte.

mvg, ann

gard
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 nov 2008 13:30

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door gard »

Magdalaine,

Ondertussen navraag gedaan i.v.m. gevaar op borstkanker en het antwoord was :
"Cholest Control is goedgekeurd door de Federale Overheidsdienst en is
volkomen veilig bevonden, het vertoont geen bijwerkingen.
Het is geen geneesmiddel maar een natuurlijk supplement"

Het probleem zal altijd hetzelfde bliiven natuurlijk, want geneeskunde is tenslotte geen exacte wetenschap dus ....!!!!

Dit ter info,

ann

jean-jacques
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 dec 2008 10:48

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door jean-jacques »

Misschien dat het stijgend aantal hart- en vaatziekten wel verschillende oorzaken kent waaronder volgende:
http://www.thijsklompmaker.nl/cholesterol.htm

glennjong
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 feb 2013 16:52

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door glennjong »

Heeft u weleens een orthomoleculair arts bezocht? Zou ik wel doen want die hebben vaak natuurlijke middelen om u beter te maken.
Lees onderstaand artikel (uit ortho bibliotheek, ortho.nl) met een mogelijke behandeling:

Patiënten met medicatie van de cholesterolverlagende statines zijn mogelijk gebaat bij suppletie met coënzym Q10.

Dit bleek uit een studie met 49 patiënten waarvan het te hoge cholesterol behandeld werd met de statine atorvastatine. De patiënten ontvingen gedurende 16 weken 10 mg atorvastatine per dag. De helft werd bovendien gesuppleerd met 100 mg coënzym Q10 per dag, de andere helft kreeg een placebo.

Aan het einde van de onderzoeksperiode waren de concentraties LDL-cholesterol in het bloed van de patiënten in de suppletie- en placebogroep met respectievelijk 43% en 49% gedaald. De concentratie coënzym Q10 in het bloed daalde met 42% in de placebogroep maar steeg met 127% in de met coënzym Q10-gesuppleerde groep. Daarnaast lieten de patiënten in de suppletiegroep een opvallender stijging zien in de concentratie HDL-cholesterol vergeleken met patiënten in de placebogroep.

De onderzoekers concluderen dat atorvastatine de concentratie coënzym Q10 in het bloed met zekerheid laat dalen en dat suppletie met dit supplement deze waarde weer laat stijgen. Nader onderzoek wordt aanbevolen om het gebruik van coënzym Q10-suppletie bij statinetherapie te evalueren. Lipitor is een bekende merknaam van atorvastatine.
Meer weten?
[email protected]
Laatst gewijzigd door glennjong op 07 feb 2013 17:14, 1 keer totaal gewijzigd.

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: ziek van medicijn gebruik

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

Ik hoop toch dat diegene in die VIJF JAAR,! Zo oud is het topic al wat gevonden heeft wat helpt..

Lees even 2008!!!!!!
Wat is nu je bedoeling reklame maken of???

Gesloten