LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
Berniejanssen
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 dec 2009 19:32

alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door Berniejanssen » 22 dec 2009 20:05

Begin november bracht ik een externe hardeschijf vol met vakantie foto's, foto's van het verleden en nog veel meer herrinneringen naar Mediamarkt Roermond.

Het probleem met de hardeschijf was een los contact, als je met de stekker bewoog ging hij aan en uit.

Ik ging er van uit dat het los contact werd gerepareerd en dat ik de hardeschijf weer terug kreeg. Blijkt achteraf niet zo. de hardeschijf wordt nagekeken of hij voldoet aan de garantie voorwaarden, daarna wordt hij vernietigd. thuis aangekomen met de reperatie bon lees ik op de achterkant bij artikel 5 dat alle gegevens moeten zijn opgeslagen omdat deze verloren kunnen gaan. Dit wist ik van te voren niet. Dit ging ook niet omdat de hardeschijf kapot was. Dus heb ik naar de Mediamarkt gebeld en gezegd dat ze de hardeschijf niet moeten repareren maar terug sturen. Dit was net op tijd werd mij verteld omdat ze die dag alles op hadden gestuurd richting de technische dienst. Dus de medewerkster vertelde mij dat ze een berichtje had gestuurd naar de technische dienst mijn hardeschijf niet repareren maar terug sturen.

De mederwerkster zou mij bellen zodra de hardeschijf terug was.
Nu een maand later had ik nog niks gehoord dus ben ik maar zelf even naar de mediamarkt gereden op 21 december 2009 door de sneeuw. Daar aangekomen blijkt dat de mediamarkt geen terugkoppeling heeft gekregen van de technische dienst en dat ze niks meer voor mij konden betekenen want de hardeschijf was waarschijnlijk toch al vernietigd. repareren is de duur word verteld omdat de inkoopsprijs zo laag is is repareren te duur.

Daar in de winkel sta je machteloos,
na een lange discussie maar besloten een nieuwe mee te nemen. Deze zijn natuurlijk allemaal duurder, maar na lang praten hebben ze de prijs lager kunnen maken.

Nu ben ik alles kwijt kan er helemaal niks tegen doen. het enigste wat de mederwerkster kon doen is weer een berichtje sturen naar technische dienst. maar waarschijnlijk was de hardeschijf toch al vernietigd zei ze.

En kleine kans dat je daar iets van hoort want zij moet dat weer uit handen geven aan iemand anders.

Hopeloze firma zeg ik altijd. heeel onpersoonlijk en veel rommel uit china etc.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door seagoing racer2 » 22 dec 2009 20:15

Beste
Hopeloze firma zeg ik altijd. heeel onpersoonlijk en veel rommel uit china etc.
Het kan zijn dat mediamarkt een hopeloze firma is , maar alle computeronderdelen komen bijna uit china, en het is zeker geen rommel.

Verder had je zelf ook best beter kunnen nadenken voordat je de harde schijf met foto's op die manier uit handen gaf. Beetje dom

Pindakaaspotje
Berichten: 1673
Lid geworden op: 02 jan 2009 19:01

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door Pindakaaspotje » 22 dec 2009 20:21

Tja... vervelende zaak, al had je denk ik wel kunnen bedenken dat je data mogelijk verloren kon gaan. Mocht je zoiets overkomen kan je beter eerst de data eraf proberen te plukken (desnoods met een bedrijf dat gespecialiseerd is hierin).

De kans dat het nu nog terugkomt is denk ik ver uitgesloten...

Berniejanssen
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 dec 2009 19:32

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door Berniejanssen » 22 dec 2009 20:51

daarom heb ik ook meteen gebeld. als de communicatie daar allemaal goed was verlopen had ik mijn defecte hardeschijf terug gehad en had ik heb naar een computer zaak gebracht en hadden ze mijn gegevens eraf gehaald en had ik een nieuwe gekocht dan maar geen garantie meer. maarja als je weken niks hoort van de mediamarkt. en dan zelf erachter aan moet gaan. en dan blijkt dat ze nog niks hebben gehoord van de technische dienst. normale bedrijven houden zoiets zelf ook in de gaten en als het lang duurt gaan ze zelf even bellen van hoe zit dat nou. maar daar niet. want elke dag werkt er iemand anders en een dag na dat ik gebeld heb is iedereen daar al weer alles vergeten. totdat er weer een pakketje terug komt. dan gaan ze in de computer kijken waar het van was.

Consiglieri
Berichten: 6
Lid geworden op: 20 nov 2008 14:33

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door Consiglieri » 23 dec 2009 16:12

Zoiets behoor je vantevoren te bedenken, alvorens je een apparaat in stuurt.

Minimaal vraag je na wat ze doen met het apparaat en eventuele data.

Dat is, zo ver ik hier kan lezen, niet gedaan. Uiteraard hoort een medewerker,
of zekerheid te geven dat het kan en vervolgens zorg te dragen dat het ook
lukt, of te melden dat het mogelijk niet lukt.

Verontwaardigd zijn en hulpeloos slachtoffer spelen is makkelijker dan schuld
delen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben geboorte foto's van mijn zoontje kwijt geraakt,
door mijn eigen nalatigheid, dus ik weet hoe het voelt, maar ik ga Western Digital en Symantec niet zwart maken op een forum, omdat ik een lege partitie over een volle partie heen geghost heb.

stofzuigertje

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 23 dec 2009 17:08

Als je voor zekerheid eerst de foto op een DVD-RW zette dan kun je die later op de nieuwe schijf zetten... met enige gerammel van die kabel...

Zelf vind ik een DVD op spindel (100x) zo goedkoop dat die 23 cent per stuk en het aantal foto's en films wat hier op kan betrouwbaarder en beter.
Deze doe je dan niet thuis (brand kan overal, of diefstal) maar bij familie, vrienden of op werk, dan is er altijd ergens een copy aanwezig.

Dus sla het niet alleen maar op op de harde schijf maar bewaar ze ook elders!

TheLD
Berichten: 544
Lid geworden op: 23 dec 2006 13:12

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door TheLD » 23 dec 2009 19:57

Nu een maand later had ik nog niks gehoord
Waarom heb je niet nog een maand gewacht, vaak helpt dat in dit soort situaties.

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door JtC » 26 dec 2009 13:36

Beetje naief hoor. Je maakt toch even een backup van de inhoud, als je hem afstaat voor reparatie, whatever de uitkomst ervan?

shushu
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 dec 2009 12:03

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door shushu » 26 dec 2009 23:17

Inderdaad, je maakt een backup voordat je zoiets wegbrengt. Net zoals je eerst het benodigde backupped voordat je windows opnieuw installeert. Je kunt dus media markt niet kwalijk nemen voor iets wat je niet van te voren hebt gedaan.

Wel hadden ze je de mogelijkheid/keuze moeten bieden dat zij tegen een bedrag, je data backuppen of tenminste op de hoogte had moeten stellen dat de data verloren gaat. Ik heb een tijdje in een computerwinkel gewerkt en daar moest ik het standaard vragen wanneer een harde schijf in werd genomen.

Trouwens, de computer support is niet media markt maar een extern bedrijf dat werkt onde vlag media markt. En om nou gelijk China de schuld te geven van dit geval vind ik triest. Heel veel dingen komen uit china, we kopen het allemaal en ja ook omdat het vaak goedkoop is. Dus niet gaan zeuren daarover, menig nederlands bedrijf laat alles in China maken om nog meer winst te maken op hun producten die in nederland verkocht wordt. En met z'n allen naar China wijzen met de wijsvinger..... Maar goed....kortom een goede les geleerd lijkt mij zo. Altijd je dierbare documenten, foto's, films ergens opslaan, je weet maar nooit...

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door renegade66 » 26 dec 2009 23:54

ik lees een aantal reactie's van, je had een backup moeten maken bla,bla,bla.

dat vind ik nogal naief en teken van niet goed lezen, TS geeft toch duidelijk aan dat de HD niet meer was te gebruiken waardoor hij dus geen backup kon maken.

daarbij het blijkt een los contact te wezen wat het probleem veroorzaakte, een beetje bedrijf laat dat repareren, is gewoon een kwestie van soldeertje opnieuw leggen en klaar. ik doe regelmatig reparaties aan computers en hardware en als het om een HD gaat maak ik altijd een backup als dit enigszins mogelijk is. dat was in dit geval dus mogelijk geweest.
ik persoonlijk vind dit behoorlijk nalatig van Mediamarkt of het onderliggende bedrijf. dit had relatief gezien makkelijk voorkomen kunnen worden.

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door JtC » 27 dec 2009 02:41

"als je met de stekker bewoog ging hij aan en uit"

Hij deed het dus wel en anders kon hij die bepaalde bestanden er ook niet op krijgen en was er geen probleem. Daarbij, als hij met de stekker heen en weer bewoog ging hij aan en uit. Ik maak daaruit op dat indien er niet mee bewogen werd, er mogelijk niks aan de hand was. Ik kan best wel lezen hoor, heeft eerder te maken met de interpretatie van het probleem aan de hand van de door de TS beschreven situatie .. :wink:

stofzuigertje

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 27 dec 2009 11:13

Naast het antwoord van JtC,
een backup van goede harde schijven is ook noodzakelijk,
ooit door brand of inbraak dingen kwijt geraakt en ik was blij dat ik thuis de bedrijfsgegevens bewaarde en op bedrijf de privé dingen.
Dus er is op bedrijf of thuis altijd nog een copy, wat er ook gebeuren gaat!

TheLD
Berichten: 544
Lid geworden op: 23 dec 2006 13:12

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door TheLD » 27 dec 2009 13:17

dat vind ik nogal naief en teken van niet goed lezen, TS geeft toch duidelijk aan dat de HD niet meer was te gebruiken waardoor hij dus geen backup kon maken.
Je maakt toch periodiek een backup? Indien je voor garantie een HDD retour gaat brengen bij de leverancier gaat ie echt niet z'n best doen om je collectie films te backuppen.

shushu
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 dec 2009 12:03

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door shushu » 28 dec 2009 09:22

Plus het feit dat Mediamarkt in de lijst met prijzen, ook backups is opgenomen....misschien dat er lampje kan gaan branden en vragen of gebackupped kan worden indien er nog wat te redden valt.

SeekerNL
Berichten: 31
Lid geworden op: 07 jan 2010 14:39

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door SeekerNL » 07 jan 2010 14:56

Nou stel je koopt een harde schijf en binnen 2 weken begeeft die het, je hebt belangrijke data op schijf staan en een bedrijf levert jou een harde schijf met een garantie van 2 jaar dan vindt ik eigenlijk ook dat ze die schade door verloren gegevens moeten vergoeden.

Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om van een harde schijf die kapot is daar foto's, video's,mp3, ect van te recoveren en deze in een map opslaan recovery, ik heb dit namelijk met een programma op Windows gedaan en zo alle foto's van kapotte harde schijf van me moeder gehaald.

En ook vindt ik dat MediaMarkt had moeten zeggen dat hardeschijf vernietigd wordt, want dan had deze meneer kunnen zeggen, nou dan zal ik toch maar eens verder kijken.

Backups van grote harde schijven maken? Succes je hebt er toch niks aan, die andere kan net zo goed kapot gaan, en honderde dvd schijfjes hebben rond liggen is ook nietr ideaal, een goeie harde schijf gaat heel lang mee.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door jor » 07 jan 2010 15:05

SeekerNL schreef: Backups van grote harde schijven maken? Succes je hebt er toch niks aan, die andere kan net zo goed kapot gaan, en honderde dvd schijfjes hebben rond liggen is ook nietr ideaal, een goeie harde schijf gaat heel lang mee.
Dit is natuurlijk dom gepraat, waarom denk je dat elk groot bedrijf dagelijks en soms nog korter back-ups maken van hun gegevens? Fijn dat het jou gelukt is met een progje in Windows je gegevens te redden. Er zijn tientallen gespecialiseerde bedrijven over de hele wereld die hun brood verdienen met het terughalen van gegevens van kapotte Harddisks en daar heel veel geld voor vragen ( en ook krijgen ).Maar die kunnen allemaal sluiten want jij hebt de oplossing en dus zijn bedrijven out of business :idea: .

TheLD
Berichten: 544
Lid geworden op: 23 dec 2006 13:12

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door TheLD » 07 jan 2010 15:35

Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk om van een harde schijf die kapot is daar foto's, video's,mp3, ect van te recoveren en deze in een map opslaan recovery, ik heb dit namelijk met een programma op Windows gedaan en zo alle foto's van kapotte harde schijf van me moeder gehaald.
Dan was die schijf van je nog ok, mss een paar bad sectors oid. Je piept wel anders wanneer ie een ècht mechanisch defect heeft. Recovery software is vnl succesvol bij problemen mbt tot een beschadigde partitietabel, corrupt filesystem, verwijderde bestanden terughalen etc. Klok/klepel verhaal.

Lijkt mij dat de Mediamarkt schijven die hardwarematig niet defect zijn niet retour neemt onder garantie.

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door renegade66 » 08 jan 2010 00:26

@ jor,

wat jij zegt is pas dom gelul. en eigenlijk ook van de anderen die er tegenin gaan,
het blijkt toch heel duidelijk dat er met het datagedeelte niets mis was. er zat ergens gewoon een contactje los. dit was doodgewoon makkelijk op te lossen. iemand met een beetje technisch inzicht had het in een kwartiertje klaar gehad. TS was waarschijnlijk niet zo technisch. media markt had het gewoon moeten laten repareren klaar. en anders zet je er een andere case omheen. er zit garantie op dus moet er het mogelijke aan gedaan worden om dit ook te realiseren zonder verlies van data. dit is gewoon pure gemakzucht, gooi maar weg en geef een andere hdd en klaar is klara, en wij hebben geen gezeur.

EuroBirdV8
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 jan 2010 21:37

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door EuroBirdV8 » 08 jan 2010 07:44

renegade66 schreef:@ jor,

wat jij zegt is pas dom gelul. en eigenlijk ook van de anderen die er tegenin gaan,
het blijkt toch heel duidelijk dat er met het datagedeelte niets mis was. er zat ergens gewoon een contactje los. dit was doodgewoon makkelijk op te lossen. iemand met een beetje technisch inzicht had het in een kwartiertje klaar gehad. TS was waarschijnlijk niet zo technisch. media markt had het gewoon moeten laten repareren klaar. en anders zet je er een andere case omheen. er zit garantie op dus moet er het mogelijke aan gedaan worden om dit ook te realiseren zonder verlies van data. dit is gewoon pure gemakzucht, gooi maar weg en geef een andere hdd en klaar is klara, en wij hebben geen gezeur.
verlies van data is altijd nog de schuld van de consument.
gebruik desnoods 2 HDD's om belangrijke ( zoals nu foto's) data's op te slaan.
blijkbaar ben ik niet de enigste die er zo over denkt.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: alle persoonlijke foto's kwijt door mediamarkt

Ongelezen bericht door jor » 08 jan 2010 09:28

renegade66 schreef:
wat jij zegt is pas dom gepraat. en eigenlijk ook van de anderen die er tegenin gaan,
het blijkt toch heel duidelijk dat er met het datagedeelte niets mis was. er zat ergens gewoon een contactje los. dit was doodgewoon makkelijk op te lossen. iemand met een beetje technisch inzicht had het in een kwartiertje klaar gehad. TS was waarschijnlijk niet zo technisch. media markt had het gewoon moeten laten repareren klaar. en anders zet je er een andere case omheen. er zit garantie op dus moet er het mogelijke aan gedaan worden om dit ook te realiseren zonder verlies van data. dit is gewoon pure gemakzucht, gooi maar weg en geef een andere hdd en klaar is klara, en wij hebben geen gezeur.

Natuurlijk zou het in het geval van topicstarter ideaal zijn geweest als de disk gerepareerd was ivb met zijn Data. Iemand met technisch inzicht kost een veelvoud per uur en als die een kwartier aan een harddisk gaat werken ( nu toevallig een los contact ) kost dat zoveel meer dat een nieuwe HD een stuk goedkoper is,staat trouwens ook in hun algemene voorwaarden ( bij alle bedrijven die HD's verkopen) Data en alle andere vervolgschade zijn uitgesloten en worden nooit vergoed! Als je op een HD echt belangrijke zaken hebt staan ( voor ieder verschillend ) ben je onvoorzichtig bezig als je het ook niet ergens anders opslaat als back-up. Achteraf de Mediamarkt de schuld geven heeft geen zin want de fout ligt bij de gebruiker.

Gesloten