Hp Laptop Coolblue

Heb je ervaring met computers of met aanbieders van computers? Geef hier jouw mening.
DeeDoubleYou
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 jul 2018 17:04

Hp Laptop Coolblue

Ongelezen bericht door DeeDoubleYou » 06 jul 2018 17:35

Geachte Lezer,
Onze zoon heeft een klein jaar geleden een Hp laptop bij Coolblue gekocht...na enige tijd van probleemloos gebruik begonnen de problemen: eerst reageerde het linkerdeel van de toetsen niet meer op intikken en dan weer wel en dan weer niet... we hebben besloten het voor reparatie retour te sturen en toen kregen wij te horen dat het apparaat vochtschade had opgelopen en zodoende niet meer binnen garantievoorwaarden gerepareerd kon worden...met daarbij de kostenberekening van mogelijke reparatie...
Hier waren wij het niet mee eens, want wij wisten pertinent zeker dat de vochtschade in ieder geval niet bij ons was ontstaan en geloofde het verhaal niet. We hebben Coolblue verzocht product retour te zenden zonder reparatie en zijn toen met laptop naar dichtsbij zijnde Mediamarkt winkel gegaan. Daar hebben ze de laptop ingenomen en konden ze het zonder problemen repareren binnen de garantievoorwaarden. Daarna bleek de laptop niet zonder netkabel te functioneren (viel uit wanneer de netspanning werd losgekoppeld-> geen opgeslagen accuvermogen) en in een keer wilde de laptop niet meer opstart (zwart scherm met melding om toetsen te drukken om beginscherm op te starten - moet niet hoeven - maar dan gebeurde er niets...
Nou, toen nogmaals terug naar Mediamarkt om te reparatie in te leveren. En ook toen kwam laptop 'gerepareerd' retour onder garantievoorwaarden...
Alleen toen waren we nog niet zonder trammelant, want de netsnoer moet nog steeds continue in het stopcontact...anders valt de laptop uit..
Onderhand ben ik (en onze zoon nog meer - hij moet het op school gebruiken, maar dat is tot nu toe, bijna een jaar later, nog niet echt gelukt) het beu: Coolblue wil het in reparatie nemen en kijken of het op garantievoorwaarden kan worden repareert (heel vervellend voor ons als klant, maar Coolblue doet geen stapje extra) en eigenlijk wil ik zekerheid dat wanneer de reparatieronde niet het resultaat heeft wat het hoort te hebben dat ze ons het geld terug geven....maar die garantie geven ze niet zomaar. Hoe kan ik daar toch op aan dringen...?? En ook is er inmiddels al een jaar verloren gegaan, waarvan de laptop bij elkaar al 2 en halve maand in reparatie is geweest ... Graag verneem ik jullie reacties,
groet,
DeeDoubleYou

Spacestar
Berichten: 125
Lid geworden op: 26 okt 2017 17:30

Re: Hp Laptop Coolblue

Ongelezen bericht door Spacestar » 07 jul 2018 11:22

DeeDoubleYou schreef: Alleen toen waren we nog niet zonder trammelant, want de netsnoer moet nog steeds continue in het stopcontact...anders valt de laptop uit..
Uit dit regeltje moet ik toch echt lezen dat de accu kapot is (en daar zit geen garantie meer op, meestal een half jaar voor laptop accu's).
Ziet de accu er nog wel een beetje netjes uit?? Geen witte poeder ergens??

BreejKC
Berichten: 1330
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Hp Laptop Coolblue

Ongelezen bericht door BreejKC » 07 jul 2018 11:40

Problemen met vocht in elektronische apparatuur zijn van buitenaf niet altijd zichtbaar. Inwerking van vocht, bijvoorbeeld door condensatie binnenin, kan ook vochtproblemen veroorzaken. Misschien de laptop een keer vervoerd in een schooltas, achterop de fiets, in een regenbui? Heel vervelend, maar dat kan in die fijngevoelige apparatuur al vochtschade veroorzaken. Niet voor niets worden er speciale laptopcases verkocht die beter tegen vocht beschermen. Maar, een goede laptopcase is niet goedkoop.

Intern zitten strippen in elektronische apparatuur die verkleuren als het apparaat met vocht in aanraking is geweest. De ene leverancier/reparateur gaat hier soepeler mee om als de andere. Maar, vocht is één van de grootste vijanden van elektronica. En zeker jeugdigen springen hier niet altijd even zorgvuldig mee om.

Die accu is, zoals gesuggereerd, zeer waarschijnlijk definitief overleden. Die is ook niet zomaar kapot gegaan, want laptopaccu's gaan doorgaans jaren mee. Maar ook hier kan vocht een interne kortsluiting hebben veroorzaakt, en dan is zo'n accubatterij aan het eind van zijn tijd gekomen.

U zou in een goede computerzaak, dus geen Mediamarkt of Coolblue, met een eigen reparatiecentrum, kunnen vragen of zij voor uw laptop misschien een spare-accu hebben liggen. Steek die eens in het apparaat en kijk hoe het reageert. Daar komt dan wel uit of uw accu definitief overleden is. Zij kunnen vast een nieuwe accu voor u bestellen, maar vraag eerst even wat het kost. Diverse accu-winkels zijn er op internet te vinden die tegen scherpe prijzen nieuwe laptop-accu's kunnen leveren. Maar reken wel met de bijkomende verzendkosten.

Lady1234
Berichten: 10712
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Hp Laptop Coolblue

Ongelezen bericht door Lady1234 » 07 jul 2018 17:30

Maar u hebt dat ding al doir Mediamarkt laten repareren. Nou gaat Coolblue er natuurlijk niets meer aan doen.

tttlocke
Berichten: 2082
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Hp Laptop Coolblue

Ongelezen bericht door tttlocke » 07 jul 2018 17:42

Er wordt hier altijd veel geklaagd over Mediamarkt, maar als ik het goed begrijp hebben ze hier problemen met eenelders gekochte laptop opgelost 'onder garantievoorwaarden'. Opmerkelijk. Ik vraag me wel af welke 'garantievoorwaarden' dat dan zijn.

NeoDutchio
Berichten: 6042
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Hp Laptop Coolblue

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 07 jul 2018 18:03

U koopt bij Coolblue een laptop en krijgt garantie van MediaMarkt?
Inderdaad alle klachten te lezen kan er roestvorming in de aansluiting van het toetsenbord zitten. Vocht kan altijd ontstaan. Laptop in de badkamer zetten voor muziek tijdens het douchen, op het aanrecht als de aardappelen staan te pruttelen of, zoals al genoemd, regen. Ook als er onbewust vocht bij gekomen is, is dat geen garantie. Garantie is voor productfouten die bij aankoop al aanwezig waren. Dus niet wat later ontstaan is door externe factoren.

Plaats reactie