LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Geef jouw mening over het laatste (consumenten)nieuws.
MichielFRL
Berichten: 2422
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door MichielFRL »

Geip Suusje schreef:Ik kan die mensen (de niet-betalers) geen ongelijk geven. Het is vééls te duur, zeker voor een minimum lijder.
Hoezo is voor iemand met een minimum inkomen de zorgpremie te hoog?
Het voorbeeld gezin betaald netto €53,- per maand voor 2 volwassenen (kinderen zijn gratis meeverzekerd).
vogels schreef:Zorgtoeslag moet je gebruiken voor je zorgverzekering, niet voor andere zaken!
Precies!

EdwinvdBeek
Berichten: 17
Lid geworden op: 30 apr 2014 15:54

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door EdwinvdBeek »

Een zorgverzekeringspremie van € 53,= per maand was dat maar waar. Mijn partner en ik hebben allebei een WIA-uitkering en zitten qua inkomen nipt boven de bijstandsnorm. Samen betalen we ca € 300,= per maand aan zorgverzekeringspremie, dat is inclusief een betalingsregeling. Aan zorgtoeslag krijgen we 144 euro per maand, per saldo betalen we dus € 156,= aan de zorgverzekering. Aan verplichte eigen bijdrage betalen we ook nog eens € 60,= per maand.
De ziektekostenverzekeringen zijn gewoon te hoog, zeker voor hen, die nipt buiten de WWB vallen. De, in mijn ogen, belachelijke verplichte eigen bijdrage dient per direct te worden afgeschaft. Alsof mensen voor de lol aangewezen op medicijnen en aanvullende zorg.
Al die, zoals ik er naar kijk, betweters die hier denken voor anderen, die het financieel niet breed hebben, zouden eens een maand met een dergelijk inkomen moeten zien rond te komen.
Appels en peren met elkaar vergelijken vind ik het, allebei fruit maar de smaak is heel anders.

Jos Kaandorp
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 okt 2014 19:23

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door Jos Kaandorp »

Heel graag wil ik me mening geven. Helaas ben ik er ook één die niet betaald. Het wrange van dit verhaal is een internist vijf jaar geleden een fout heeft gemaakt. Vervolgens adviseerde ze me om, als diabeet, over te gaan op een andere "oude" insuline. Nog gewoon te verkrijgen, maar moest wel uit Duitsland of België komen.

Met een verzoek tot deze insuline naar Univé in Alkmaar gegaan en nog eens en nog eens.. ze gingen toendertijd samen met VGZ, IZA en TRIAS. Nog TWEEmaal ben ik met het verzoek van mijn internist naar Univé gegaan (ze waren de voorgaande kwijtgeraakt...) ! Als ik daar weer binnenkwam konden ze me al en werd ik al doorgestuurd naar een kamertje.

De laatste keer (na NEGEN maanden) ben ik om half vijf heengegaan, wederom zal het geregeld worden en de dame in kwestie was verbaasd toen ik zei dat ze de deur van het kamertje op slot mocht doen en ik dan de volgende morgen het antwoord verwachte omdat het me lang genoeg geduurd had.

Ze vroeg me een aantal keer om te gaan en er kwam een beveiligingsman bij. Die wees ik erop wat hij mocht en niet en die liet het vervolgens voor gezien. Ik weigerde en vroeg naar een directeur. Die kwam en zei zich te zullen inspannen. Ik gaf hem het voordeel van de twijfel en ging. De volgende morgen belde hij om acht over negen en kwart over negen belde ze uit Eindhoven dat het geregeld was... Het kon dus wel...

Helaas was ik na zes maanden gestopt met betalen van me premie, enerzijds uit frustratie en anderzijds omdat ik werkeloos en zonder geld thuis zat. De premie ging met een toelage van 30% via het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Dan heb je geen geld en dan wordt je nog meer uit de zak geklopt... terwijl het door het handelen en wandelen van Univé kwam. De extra dekkingen waren inmiddels verwijderd (fijn als diabetici). Ik heb geschreven naar Univé, CVZ, CJIB en het incassobureau. En die wezen naar elkaar en deden niets. Ik zit thans 36 maanden zonder stroom, en een afgebrokkeld gebit waar ik niets aan kan doen (me tandarts heeft me een aantal keer gematst, maar daar wil ik geen misbruik van maken). Heb ook gereageerd op een uitzending van Eva Yinek, maar kreeg geen reactie, na een vijftal mails kreeg ik de reactie dat ze ernaar hadden gekeken...

Dus... niet iedere wanbetaler heeft daarvoor gekozen en waarom 30% meer betalen als je al krap bij kas zit... ik snap er NIETS van en dat wil ik bij deze toch even kwijt.

Met dank en sterkte aan alle die er hetzelfde voorstaan als mij.

Jos Kaandorp

Har06
Berichten: 3743
Lid geworden op: 07 nov 2011 12:12

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door Har06 »

Tha wat moet je met bovenstaande?, het niet betalen wordt afgewenteld op de mede betalers :cry:

labradorfan
Berichten: 14
Lid geworden op: 29 sep 2014 15:37

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door labradorfan »

bij mij ook automatisch afgeschreven
ze maken wel ondertussen flinke winst dus de premie mag wel omlaag
vroeger (20 jr terug) betaalde je 25 gulden en nu 250 gulden (omgerekend), wat is er gebeurt?

bprosman
Berichten: 9939
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door bprosman »

Samen betalen we ca € 300,= per maand aan zorgverzekeringspremie, dat is inclusief een betalingsregeling.
Inclusief betalingsregeling , dus je premie is geen 150 Euro/maand/pp

16again
Berichten: 11147
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door 16again »

labradorfan schreef:vroeger (20 jr terug) betaalde je 25 gulden en nu 250 gulden (omgerekend), wat is er gebeurt?
De medische industrie heeft vooruitgang geboekt,en weet dat goed te verkopen.

Voordeel hiervan is dat iedereen gemiddeld een paar jaar ouder wordt.

Nadeel is dat je voor die extra jaren de rest van je leven fors moet betalen,

witte angora
Berichten: 23542
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door witte angora »

Punt is ook dat er steeds meer 'aandoeningen' ontdekt worden die allemaal behandeld 'moeten' worden. 'Aandoeningen' die er vroeger ook waren, maar waar mensen gewoon mee om gingen.

cor1947
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 feb 2005 21:10

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door cor1947 »

Ik sta steeds weer verbaasd dat de ‘beste stuurlui’ ook in deze discussie weer op de kade staan. Oordelen over zaken die men niet kent. Doen onze goed betaalde politici ook. De heer MichielFRL valt daar ook onder. Er ZIJN nu eenmaal mensen die op 80% (!) van de bijstandsnorm zitten qua inkomen. Of deze Michiel dat nu leuk vindt of niet. En nee Michiel, allerlei mogelijke en mooie regelingen of toeslagen of hulp… daar val je nét buiten, je valt nét in de uitzonderingen. Daar heeft onze Roverheid wel voor gezorgd. Als alleenstaande rondkomen van € 850, in de maand (incl. toelslagen). Daar mag Michiel zijn budgettering op los laten. En me dan komen vertellen hoe ‘beter budgetteren’ dit wel even oplost.
Of kan hij me dan vertellen hoe ik wél in bepaalde hulp-regelingen kan vallen ? Het is meer dan ergerlijk dat mensen met een goed inkomen zóó gemakkelijk oordelen., zonder kennis van zaken.
Als alle grote bedrijven en multi-nationals correct hun belasting zouden betalen, dan zou de hele staatsschuld in één keer zijn weg gewerkt, en er zouden nog miljarden overblijven.

MichielFRL
Berichten: 2422
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door MichielFRL »

cor1947 schreef:Ik sta steeds weer verbaasd dat de ‘beste stuurlui’ ook in deze discussie weer op de kade staan. Oordelen over zaken die men niet kent. Doen onze goed betaalde politici ook. De heer MichielFRL valt daar ook onder. Er ZIJN nu eenmaal mensen die op 80% (!) van de bijstandsnorm zitten qua inkomen. Of deze Michiel dat nu leuk vindt of niet. En nee Michiel, allerlei mogelijke en mooie regelingen of toeslagen of hulp… daar val je nét buiten, je valt nét in de uitzonderingen. Daar heeft onze Roverheid wel voor gezorgd. Als alleenstaande rondkomen van € 850, in de maand (incl. toelslagen). Daar mag Michiel zijn budgettering op los laten. En me dan komen vertellen hoe ‘beter budgetteren’ dit wel even oplost.
Of kan hij me dan vertellen hoe ik wél in bepaalde hulp-regelingen kan vallen ? Het is meer dan ergerlijk dat mensen met een goed inkomen zóó gemakkelijk oordelen., zonder kennis van zaken.
Als alle grote bedrijven en multi-nationals correct hun belasting zouden betalen, dan zou de hele staatsschuld in één keer zijn weg gewerkt, en er zouden nog miljarden overblijven.
Heel vervelend dat u op 80% van de bijstandsnorm zit. Hier moet een verklaring voor zijn, want er zijn regelingen genoeg waardoor het inkomen op bijstandsniveau komt (behalve werkloos en in de WSNP, dan is het 90% van de bijstandsnorm).
Ook voor zelfstandigen zijn er regelingen om bij onvoldoende inkomen uit onderneming een aanvulling tot bijstandsnorm te krijgen.

czarczar
Berichten: 697
Lid geworden op: 25 sep 2011 19:05

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door czarczar »

Gezien het onderwerp: "Meer mensen betalen zorgverzekering niet"
Sommige zorgverzekeringen betalen vergoedingen niet, of stellen onterecht hoge eisen alvorens tot uitbetaling over gaan. Het is wel weer typisch dat verzekeringen gaan klagen, ik heb in mijn leven nog nooit meegemaakt dat een verzekering een terechte claim heeft uitgekeerd. Ze zeuren over aanschafbonnetjes en weigeren zelf de schade te onderzoeken, bij zorgverzekeringen is het al niet anders.
De eis de originele facturen te ontvangen is terecht, de eis op volledige medische dossiers en aanvullende medische verklaringen van artsen is onterecht. De weigering zelf enige vorm van onderzoek te doen, bijvoorbeeld als je aanbiedt lichamelijk onderzoek te laten verrichten door de artsen van de zorgverzekering zelf, is absurd. Het inkopen van zorg bij bepaalde instellingen waar zorgverzekeringen een contract mee hebben en de verplichting daar dan ook de zorg te laten plaatsvinden is ook absurd.
Verzekeringen zijn wat dat aangaat per definitie, en ik zeg dit alleen maar uit eigen ervaring, en ik zeg dit op basis van alle verzekeringen, niet alleen zorgverzekeringen, oplichters eerste klas.
Ik pleit ervoor het ziekenfonds te herinvoeren, zodat er geen winstoogmerk meer is. De zorg kan ook kostendekkend worden uitgevoerd zonder marketingbudgetten en zonder de drijfveer tot winst maken. Niet de aandeelhouders of het management aan het roer. Wie had alweer voor het vierde achtereenvolgende jaar de prijs van beste werkgever ontvangen?

witte angora
Berichten: 23542
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door witte angora »

MichielFRL schreef:
cor1947 schreef:Ik sta steeds weer verbaasd dat de ‘beste stuurlui’ ook in deze discussie weer op de kade staan. Oordelen over zaken die men niet kent. Doen onze goed betaalde politici ook. De heer MichielFRL valt daar ook onder. Er ZIJN nu eenmaal mensen die op 80% (!) van de bijstandsnorm zitten qua inkomen. Of deze Michiel dat nu leuk vindt of niet. En nee Michiel, allerlei mogelijke en mooie regelingen of toeslagen of hulp… daar val je nét buiten, je valt nét in de uitzonderingen. Daar heeft onze Roverheid wel voor gezorgd. Als alleenstaande rondkomen van € 850, in de maand (incl. toelslagen). Daar mag Michiel zijn budgettering op los laten. En me dan komen vertellen hoe ‘beter budgetteren’ dit wel even oplost.
Of kan hij me dan vertellen hoe ik wél in bepaalde hulp-regelingen kan vallen ? Het is meer dan ergerlijk dat mensen met een goed inkomen zóó gemakkelijk oordelen., zonder kennis van zaken.
Als alle grote bedrijven en multi-nationals correct hun belasting zouden betalen, dan zou de hele staatsschuld in één keer zijn weg gewerkt, en er zouden nog miljarden overblijven.
Heel vervelend dat u op 80% van de bijstandsnorm zit. Hier moet een verklaring voor zijn, want er zijn regelingen genoeg waardoor het inkomen op bijstandsniveau komt (behalve werkloos en in de WSNP, dan is het 90% van de bijstandsnorm).
Ook voor zelfstandigen zijn er regelingen om bij onvoldoende inkomen uit onderneming een aanvulling tot bijstandsnorm te krijgen.
Ik schat zo in: 80% van de bijstandsnorm voor een echtpaar, terwijl het in het geval van cor om een alleenstaande gaat. En dan val je inderdaad overal buiten, want de bijstandsnorm voor een alleenstaande is 70% van het sociaal minimum. De meeste voorzieningen gaan tot maximaal 110% van de bijstandsnorm voor de persoon in kwestie. Aangezien de norm voor een alleenstaande dus 70% is, is die 110% omgerekend 77% van een volledige bijstandsuitkering. Zit je er onder, krijg je alles, zit je erboven, dan krijg je niks, en met die 80% zit cor er dus net boven.

Jos Kaandorp
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 okt 2014 19:23

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door Jos Kaandorp »

Har06 schreef:Tha wat moet je met bovenstaande?, het niet betalen wordt afgewenteld op de mede betalers :cry:
Maar als je goed leest Har06, dan lees je dat het overmacht is en was. Even voor de goede gang van zaken, ik heb een auto gehad, motor, huis en voor alle drie geen lening nodig gehad. Ja, weinig uitgegaan en geen vakanties, vrijwillige keuze. Dus "als" het wordt afgewenteld, dat is dat niet mijn schuld, ik heb er echt alles aan gedaan om het fatsoenlijk te regelen.

czarczar
Berichten: 697
Lid geworden op: 25 sep 2011 19:05

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door czarczar »

labradorfan schreef:bij mij ook automatisch afgeschreven
ze maken wel ondertussen flinke winst dus de premie mag wel omlaag
vroeger (20 jr terug) betaalde je 25 gulden en nu 250 gulden (omgerekend), wat is er gebeurt?
U vergeet de werkgeversbijdrage van 7,5% die daar nog bovenop komt?
http://tinyurl.com/werkgeversbijdrage
Laatst gewijzigd door czarczar op 09 okt 2014 18:07, 1 keer totaal gewijzigd.

czarczar
Berichten: 697
Lid geworden op: 25 sep 2011 19:05

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door czarczar »

witte angora schreef:Punt is ook dat er steeds meer 'aandoeningen' ontdekt worden die allemaal behandeld 'moeten' worden. 'Aandoeningen' die er vroeger ook waren, maar waar mensen gewoon mee om gingen.
Ja, dat is een hele verstandige opmerking.
Gingen mensen maar eens gewoon dood, dat zou een stuk goedkoper zijn dan alle kwalen steeds te genezen.

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door Isabel1 »

Werkgelegenheid onder dokters en verpleegsters neemt dan af en ze werken vervolgens graag voor half geld. Als ik dan ook nog genoegen mag nemen met redelijk goede medische apparatuur ipv het allerbeste kan het voor minder dan de helft.
Deze heb ik echt nog nooit gehoord, ik heb nog nooit in het ziekenhuis iemand gehad die zei "ach iets minder goede gezondheidszorg is ook prima". Meestal willen mensen dat als het om hun eigen gezondheid of die van hun familie gaat echt het beste. Maar wellicht ben je een uitzondering.
Ik vraag me dan ook af wat 'redelijk goede apparatuur'' is. Betekent dat dat bijvoorbeeld sterilisatie apparatuur niet meer state of the art hoort te zijn (met andere woorden, we steriliseren andere apparatuur wel nog maar kunnen niet garanderen dat u bij een onderzoek niet met hepatitis of hiv besmet wordt?) of de afmetings apparatuur van chemo niet meer zo precies hoeft (kan best zijn dat we u een beetje te veel geven mevrouw, gaat u niet dood van, kunt u zich alleen heel ziek van voelen)

Verder, als ik voor half geld de hele nacht uitgescholden, bedreigd en ondergekotst moet worden ben ik inderdaad beter af in de bijstand, dan krijg ik simpelweg meer. (als verpleegkundige verdien je namelijk echt niet meer dan 2x bijstand)

czarczar
Berichten: 697
Lid geworden op: 25 sep 2011 19:05

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door czarczar »

Isabel1 schreef:Deze heb ik echt nog nooit gehoord, ik heb nog nooit in het ziekenhuis iemand gehad die zei "ach iets minder goede gezondheidszorg is ook prima". Meestal willen mensen dat als het om hun eigen gezondheid of die van hun familie gaat echt het beste.
Er zijn vele ouderen die zeggen dat het wel genoeg is geweest.
Dokter, geef me maar een spuitje, ik hoor het mijn oma vele malen zeggen.
Ik heb zelf operaties geweigerd, mijn vader ook.
Moet je toch wel wat sterker voor in je schoenen staan, want ze dringen het gewoon op.
Ook ooit eens 2 weken voor noppes een ziekenhuisbed liggen vullen, want een gevuld bed en 3 keer daags een maaltijd levert enorm veel meer op dan een leeg bed.
Uiteindelijk maar eens goed doorgedrukt. Ik heb het niet zo heel hoog op met de gezondheidszorg en al die goede bedoelingen, het is vooral een winst-gedreven industrie.
Werknemers als verpleegkundigen zullen daar weinig winst uit halen, die worden als ze niet uitkijken, gewoon vervangen door personeel vanuit het oostblok.
Directie en managers zijn het slijk der aarde in deze.

czarczar
Berichten: 697
Lid geworden op: 25 sep 2011 19:05

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door czarczar »

vogels schreef:Een inkomen van 850,- euro incl. huur- en zorgtoeslag kan helemaal niet! Ook met die 80% komen er nog honderden euro's aan huur- en zorgtoeslag bij!
Ik hoop dat je er zelf nooit mee te maken krijgt, maar als je ergens net boven een grens zit, dan val je gewoonlijk overal buiten.
Beter geen pensioen dan een klein pensioentje. Dat geldt al jaren.

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door Isabel1 »

oh dat mensen op een bepaald punt behandeling willen staken weet ik als geen ander (ik sta of op de ehbo, ofwel op oncologie) maar op het moment dat mensen willen behandelen dan willen ze meestal ook de beste behandeling. (dat was het punt dat ik wilde maken)

Tegenwoordig, zeker op oncologie, zie ik in elk geval wel meer dan vroeger dat met patienten wel het gesprek aangegaan wordt of verder behandelen nog wel zin heeft, meestal wordt er ook niet meer aangedrongen door een arts en wordt vaak toch de wens van de patient centraal gezet. Ik zie regelmatig mensen die gewoon vinden dat ze eigenlijk niet behandeld willen worden en dat is prima, mits ze alle informatie hebben. Op de ehbo wel, volslagen dronken mensen met bloed dat eruit spuit die niet gehecht willen duwen we inderdaad een beetje. (ik praat hier dus echt alleen eigen ervaring, geen idee of het overal zo gaat)

Die winst cultuur die herken ik wel, als verpleegkundige heb ik daar minder mee te maken want hoewel ik wel dingen mag beslissen is dat echt zorg inhoudelijk, ik heb over het algemeen ook niet echt heel veel kennis over wat welke procedure kost. Het vullen van een bed zijn we tegenwoordig minder gelukkig mee hoor ik op elke vergadering, iemand die alleen ligt kost alleen geld, ofwel liggen EN behandelen (behandelen is niet hetzelfde als verzorgen) of thuis liggen is nu het motto.

isabel

cor1947
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 feb 2005 21:10

Re: Meer mensen betalen zorgverzekering niet

Ongelezen bericht door cor1947 »

vogels schreef:
Zit je er onder, krijg je alles, zit je erboven, dan krijg je niks, en met die 80% zit cor er dus net boven.
Een inkomen van 850,- euro incl. huur- en zorgtoeslag kan helemaal niet! Ook met die 80% komen er nog honderden euro's aan huur- en zorgtoeslag bij!
Daar is er weer een die het beter weet. Het kan dus écht wel !!!! Ik zal niet alle regels gaan herhalen die dit dus wel degelijk mogelijk maken in dit land. Er zijn dus wel (buiten schuld) redenen voor. En die toeslagen heer Vogels, zoals er al bij stond, zijn INCLUSIEF. Trouwens, "honderden euro's aan toeslagen'..?????? als alleenstaande ? Rara... Ik zou zeggen, maak eens een studie ervan, heer Vogels. Misschien kent u nog een regeling die ik van zowat elke instantie nog nooit gehoord heb, of wel gehoord maar steeds nét buiten viel.

Gesloten