LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Minder bijstand bij weigering taal te leren

Geef jouw mening over het laatste (consumenten)nieuws.
Teunbosseman
Berichten: 4211
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Minder bijstand bij weigering taal te leren

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Hermijnekind schreef:En binnen 1 jaar is het veel te kort om de Ned.taal machtig te worden.

Onzin !!

Ken diverse welke binnen het jaar NL spraken en lezen. Grammatica is lastiger. Deze mensen waren wel hoger opgeleid en kregen 1 keer per week les in Utrecht James Boswell college ipv een of ander ROC waar lager opgeleiden bij elkaar zitten.

Willen en kunnen zijn verwschillende zaken. In de OP staat - weigeren - wel als dat een verreiste is van het land waar je je vestigd heb je daaraan te voldoen.

sjohie
Berichten: 9595
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Minder bijstand bij weigering taal te leren

Ongelezen bericht door sjohie »

SO CUTE schreef:Iemand in de bijstand heeft de verplichting om zichzelf een inkomen te verwerven ,Ik heb 2 weken een bijstandsuitkering gehad en bij aanmelden werd ik direct verplicht om eventuele bemiddeling voor werk aan te nemen
Aan de andere kant ,als allerlei volk uit andere delen van Europa hier komen werken en allerlei banen van onze eigen bevolking inpikken zonder dat ze de taal spreken ,kun je het mensen die de taal niet spreken wel lastig wijsmaken dat dit een vereiste is :?:
Als ik naar bijvoorbeeld de recent geflopte werkprojecten in het Westland kijk, is het niet echt inpikken hoor. Daar komen de Nederlanders niet opdagen, draaien hun kont er uit, of voelen zich te goed voor het werk.

tenormin
Berichten: 6826
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: Minder bijstand bij weigering taal te leren

Ongelezen bericht door tenormin »

sjohie schreef:Als ik naar bijvoorbeeld de recent geflopte werkprojecten in het Westland kijk, is het niet echt inpikken hoor. Daar komen de Nederlanders niet opdagen, draaien hun kont er uit, of voelen zich te goed voor het werk.
Die draaien hun kont er niet uit, die draaien zich nog eens lekker om! In hun nest. :mrgreen:

Gesloten