LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] meldpunt klachten siliconen borstimplantaten

Weleens een cosmetische ingreep laten doen? Bespreek hier jouw ervaringen.
Meno
Berichten: 301
Lid geworden op: 26 nov 2007 14:35

meldpunt klachten siliconen borstimplantaten

Ongelezen bericht door Meno »

Er is een nieuw meldpunt voor vrouwen met klachten ten gevolge van hun siliconen borstimplantaten.

http://meldpuntklachtensiliconen.nl/

Dirkie
Berichten: 2931
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: meldpunt klachten siliconen borstimplantaten

Ongelezen bericht door Dirkie »

Goed initiatief, maar of het werkelijk goed is? De tekst begint met
Dit is het officiele meldpunt
Als is dan klik op

Code: Selecteer alles

Wie zijn wij
dan lees ik het volgende
ik ben Viertje, mijn internetnaam wel te verstaan. Om bepaalde redenen wil ik deze naam blijven gebruiken. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van klachten door siliconen borstimplantaten
En dat geeft toch meer het idee, dat dit niet het officiele meldpunt is, maar een (volgend) goed bedoeld initiatief van een particulier.

Viertje
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jul 2011 15:51

Re: meldpunt klachten siliconen borstimplantaten

Ongelezen bericht door Viertje »

Jullie hebben gelijk, het lijkt een particulier initiatief. Toch zijn zaken soms net iets anders dan je in eerste instantie vermoedt. In 2005 kwam ik in contact met Marlou Boots, de oprichtster van SVS, Steunpunt voor Vrouwen met Siliconen borstimplantaten.
Deze stichting bestond 15 jaar en zij heeft in haar uppie (met wat hulptroepen) al die jaren gestreden voor erkenning van klachten door siliconen. Bij de politiek, bij de inspectie, bij de media. Maar liefst 5000 vrouwen met klachten stonden bij haar geregistreerd. En ook dat was een (zoals u noemt goedbedoeld) particulier initiatief.
Omdat Marlou op in 2005 te ziek was om verder te gaan met dagelijks uren aan de telefoon zitten met vrouwen die nergens anders gehoor vonden, heeft ze haar werk noodgedwongen moeten neerleggen. Gelukkig liet ze een schat aan informatie na. Toen ik met haar in contact kwam, was ik zelf te ziek om haar manier van werken over te nemen en besloot de website te maken. Gelukkig kreeg ik hulp van een jurist en nog iemand die de hele administratie van SVS van 15 jaar op de site heeft gezet. Onlangs is er een boek verschenen over het leven van Marlou Boots, wat gratis te downloaden is van de site: http://www.meldpuntklachtensiliconen.nl Hierin worden veel informatie gegeven over alles wat er mis is met siliconen. Ook deze schrijver helpt nu mee met het meldpunt. Dus wij gaan verder waar een sterke stichting noodgedwongen mee moest stoppen. Wij vinden dat vrouwen recht hebben op goede voorlichting, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken en niet alleen afhankelijk zijn van onvolledige informatie van plastisch chirurgen en overheid. Omdat de overheid en inspectie niets doen, terwijl zij volledig op de hoogte zijn van de gevaren van siliconen, vinden wij dat wij die voorlichting moeten geven. We hebben ontzettend veel onderzoeken gevonden die allemaal aantonen dat je ziek kunt worden van siliconen. Ook de implantaten die uit de handel zijn genomen, hadden een CE certificaat, dus ook dat stelt niets voor. Zelfs de aller nieuwste implantaten lekken en zweten. Er is aan de samenstelling van siliconen niets veranderd gedurende jaren en jaren. Ook de zoutwater implantaten geven dezelfde klachten als siliconen, omdat ze een zelfde siliconen omhulsel hebben. Er staan filmpjes op die laten zien dat implantaten eruit zien als klodders lijm, als ze kapot uit de borstholte gehaald worden. Er staan interviews op met vooraanstaande onderzoekers/artsen, die ontslagen zijn omdat ze teveel naar buiten brachten over het gevaar van implantaten. Er is dus een heleboel mis. Neus maar eens wat rond op de site en stuur de link door naar mensen van wie je weet dat ze implantaten dragen.
vriendelijke groet:
Meldpunt Klachten Siliconen

hercu1965
Berichten: 107
Lid geworden op: 19 feb 2010 21:43
Locatie: rotterdam

Re: meldpunt klachten siliconen borstimplantaten

Ongelezen bericht door hercu1965 »

een goede vriendin van me overweegt de inplant van siliconen vullingen om haar ingezakte borsten na de geboorte van haar kinderen weer nieuw leven in te blazen, nu zeggen zo'n beetje alle klinieken dat siliconen veilig zijn echter na wat speurwerk op internet blijkt dit toch wel heel anders te zijn:

Siliconen borstimplantaten.

Er zijn vrouwen die om wat voor reden dan ook gekozen hebben om borstimplantaten te nemen. Dit waren zo'n jaar of tien geleden al zo'n veertigduizend vrouwen in Nederland, maar per jáár worden - grof geschat- tussen drieduizend en vijftienduizend borstimplantaten geplaatst. Dit getal is niet met zekerheid vast te stellen, omdat niet alle privé-klinieken goed registreren of vrouwen juist kiezen om het niet te laten registreren i.v.m. privacygevoeligheid. Een voorzichtige schatting ligt dus nu tussen de 70.000 en 190.000 mensen.

Siliconen is rond de tweede wereldoorlog ontdekt en werd in Japan zo onder de huid gespoten van meisjes van lichte zeden. Al deze meisjes werden ziek en overleden. Pas daarna heeft men de zakjes om de siliconen ontwikkeld. Siliconen werden langzaam maar zeker populairder en het taboe werd doorbroken. In Amerika begon de grote siliconenindustrie er brood in te zien. Hoewel siliconen nooit ontwikkeld zijn om in het menselijk lichaam te worden geplaatst en nooit op mensen getest zijn, werd dit materiaal toch gebruikt. Tot jaren later bleek dat vrouwen er ziek van werden. Allerlei onverklaarbare lichamelijke verschijnselen deden zich voor, die overal ter wereld overeenkomstig waren met elkaar. De klachten waren: vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten, concentratiestoornissen, schildklieraandoeningen, bindweefselziekten, droge ogen, chronische ontstekingen, enz. Siliconen werden o.a. gevonden in hersenen, baarmoeder, longen, nieren, lever en eierstokken.
Er werden allerlei onderzoeken gedaan. Er werden muizen ingespoten met siliconen, deze overleden binnen korte tijd. Honden werden getest en kregen een auto-immuunziekte. Ook werd geconstateerd dat het kankerverwekkend zou zijn. Andere onderzoekers echter beweerden het tegendeel. Het grote getouwtrek was begonnen, veilig of gevaarlijk? Omdat men nooit heeft kunnen aantonen dat siliconen véilig waren, werden siliconen implantaten in 1992 verboden in Amerika. Alleen vrouwen met een borstamputatie kregen nog borstimplantaten. Ook in enkele Europese landen werd het verboden. In Nederland werd ook onderzoek gedaan en ze werden veilig bevonden, omdat siliconen een inert materiaal is, dat geen verbinding kan maken met lichaamscellen en dus geen ziekte kan veroorzaken. Onbegrijpelijk omdat ook bekend was dat siliconen uit maar liefst 39 chemicaliën en zware metalen bestaan.
Wereldwijd werden steeds meer vrouwen ziek. In Amerika werd het bedrijf: Dow Corning massaal aangeklaagd, ruim 4,7 miljard dollar werd uitgekeerd aan de slachtoffers. In Nederland ging de Consumentenbond vrouwen helpen met schadeclaims in te dienen bij Dow Corning. Eén van de slachtoffers, Marlou Boots, begon het Steunpunt voor Vrouwen met Siliconen implantaten. Gedurende 15 jaar zette zij zich volledig in om slachtoffers te steunen. Zij vocht door tot het Europees Parlement, waar uiteindelijk besloten werd dat er kwaliteitscontrole zou komen, registratieplicht en een verbod op vóór- en náfoto’s van borstvergrotingen. Van deze adviezen is uiteindelijk niets terecht gekomen en siliconen werden gedoogd, tot de onveiligheid bewezen zou worden.

Eind 2004 werd plastisch chirurg dr. Kappel uitgenodigd in het TV programma van Andries Knevel.

http://www.eo.nl/portals/programs/episo ... de=5473655

Zij vertelde dat het uiterst gevaarlijke stofje platina gevonden werd in de lichamen van vrouwen met borstimplantaten en dat dit stofje kan zorgen voor beschadiging van het zenuwstelsel. Ook vertelde zij dat ze er allerlei auto-immuunziekten kunnen ontstaan bij vrouwen met siliconen implantaten en dat In principe álle lichaamsfuncties verstoord kunnen raken door lekkende siliconen. Ze ontdekte duidelijke vermindering van allerlei klachten, wanneer de implantaten verwijderd werden. Ze kon er niet precies de vinger op leggen en begon met een onderzoek. Ze verzamelde o.a. spier- en leverbioptieën van implantaatdraagsters met a-typische ziektebeelden en was lange tijd bezig.

Dr. Kappel begon met deze stelling: “Siliconen implantaten zweten/lekken na verloop van tijd, als het omhulsel van het implantaat ouder wordt. Ook kunnen implantaten gaan scheuren. Siliconen komen dan eerst in het kapsel terecht, wat zich om het implantaat heeft gevormd. Via het lymfevatenstelsel kan het in de bloedbaan terecht komen, waar het ervoor zorgt dat het auto-immuunsysteem wordt aangetast en allerlei verschillende ziekten kan veroorzaken, afhankelijk wat in aanleg aanwezig is in de persoon. Heeft iemand bijvoorbeeld reuma in de familie, kan deze vrouw in ernstige vorm reuma ontwikkelen”.
Met een speciale fase-contrast-microscoop kon worden vastgesteld dat siliconen inderdaad in de bloedbaan terecht komen. Bij specialistisch bloedonderzoek zag men allerlei gifstoffen en ontdekte men vele voedingstekorten, welke niet goed werden opgenomen in de cellen. Auto-immuunreacties werden aangetoond.

In de uitzending van Knevel, kwam ook dr. Blais aan het woord. Op deze site staat veel info een erg goed interview met hem:

http://www.implanttruth.jshood.com/index.html

Deze info van Blais vond ik nog in een maandblad van SVS.
1988: Dr. Pier Blais, werkzaam voor de Canadese 'Health Protection Branch' stelt vast dat de polyurethaan foam, gebruikt in Meme-implantaten, NIET geschikt is voor implantatie en dat vrouwen met zulke implantaten "dubbele" kanker kunnen verwachten. Eén door de siliconen gel en de ander door deze foam. Hij krijgt de opdracht zijn originele aantekeningen te vernietigen en de stukken te schrappen waarin hij vermeldt dat polyurethaan foam niet geschikt is voor implantaten
- 1989 - Dr. Blais wordt ontslagen omdat hij blijft aandringen dat de foam-gecoate polyurethaan implantaten van de markt gehaald moeten worden:
http://www.pahealthsystems.com/printthr ... did=122698
(Note SVS - Dit gebeurd pas in 1995 ! Niemand wordt terug geroepen)

Ook ik ben siliconenslachtoffer. Ik lig al jaren in bed met erg veel pijn en MS-achtige klachten
Maar ik ben niet de enige! Marlou Boots van SVS heeft zo’n 14.000 vrouwen bijgestaan met zeer ernstige klachten. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Hoeveel vrouwen lopen er nu nog rond die niet zijn voorgelicht over de mogelijke gevaren. Het overkomt gelukkig niet iedereen, maar je weet van te voren niet of je tot de risicogroep hoort. Om de kans te verkleinen, laat dr.Kappel vrouwen die implantaten willen, nu eerst een zeer uitgebreid vragenformulier invullen, waarop o.a. kan worden gecheckt of bepaalde ziekten in de familie voorkomen.

Bij vrouwen die een borstreconstructie hebben gehad, is het risico extra groot dat een beginnende tumor gemist wordt als ze een borstimplantaat dragen.

groetjes Viertje
Laatst bijgewerkt door Viertje op do 22 apr 2010 12:36, in het totaal 3 keer bewerkt
Viertje

Berichten: 112
Geregistreerd op: do 09 nov 2006 12:36

hercu1965
Berichten: 107
Lid geworden op: 19 feb 2010 21:43
Locatie: rotterdam

Re: meldpunt klachten siliconen borstimplantaten

Ongelezen bericht door hercu1965 »

zomaar een greep uit de vele verhalen over siliconen borsten die je op internet vind , wie wil er nog siliconen borsten ? lees maar:

Persoonlijke verhalen van vrouwen
Dankbaar dat ik nog leef
Ik wil mijn verhaal even kwijt , ik ben een vrouw van 42 jaar en heb toen ik 21jaar was siliconen laten plaatsen alles ging goed tot over enkele jaren terug , ik heb altijd gezond geleefd ,niet gerookt , geen alcohol ,veel sport en haast alles biologisch eten.
Plots werd ik duizelig in mijn hoofd , kon met de dag slechter en slechter slapen, kreeg overal uitslag , voelde me abnormaal net vergiftigd , ik werd steeds zwakker en zieker , ging van ziekenhuis naar ziekenhuis tot zelfs in de slaapkliniek , het enigste wat ze vonden was dat ik abnormaal veel antistoffen maakte , ik werd mager ,kon niet meer eten en slapen en was nog te zwak om te sporten, opeens dacht zou het iets met mijn implantaten te maken hebben ,ik naar mijn chirurg die beweerde dat het niet kon ,maar wou me gerust stellen door een mamografie en echografie te doen, ik moest hem dan enkele dagen erna opbellen , dat heb ik gedaan , hij beweerde dat er niets aan de hand was en dat ik met die implantaten oud kon worden ,maar mijn gevoel zei dat er iets niet klopte en ik zocht op internet informatie over siliconen,
ik ben toen bij Marlou terrecht gekomen en zo bij dokter X ,had mijn geval uitgelegd en dr X dacht dat het , het beste zou zijn zo snel mogelijk de implantaten te verwijderen , ik woonde in die tijd in spanje dus dat was een heel gedoe om dat allemaal te regelen,maar ik ging ziender ogen achterruit en dat was mijn laatste hoop , dus een afspraak gemaakt en ik werd geopereerd na 4 uur opereren riep dr X mijn man op de operatiekamer omdat ze dat nog nooit had meegemaakt , de implantaten waren gewoon volledig vergaan het was een smurrie,ze zei dat het beste was dat ik er niets meer indeed en kon het niet in 1 maal allemaal wegkrijgen ,ze zou me over 6 maanden opnieuw opereren om dan de rest van de siliconenspul en het kapsel weg te halen , in die 6 maanden herstelde ik al enorm en na de 2 de operatie ben ik terug op 90 procent van mijn krachten ,
het is een wonder zei ze dat gij zo goed kunt met wat ik gevonden heb bij jou , ik denk dat mijn geluk is dat ik altijd gezond heb geleefd en een paar goede engelbewaarders , ik ben blij dat ik dit nog kan navertellen , nadat ik beter was is mijn man terug naar de plastische chirurg geweest die beweerde dat ik met die implantaten oud kon worden ( zijn naam Dr Vangenechten in Hasselt )mijn man zei hoe kunt ge zoiets in vrouwen hun lijf duwen en beweren dat het geen kwaad kan, als mijn vrouw het niet eruit laten halen was ze nu dood ,
hij beweerde dat het nog niet bewezen is dat siliconen kwaad kan, ja zegt mijn man dan zal ik die overschot die ze bij mijn vrouw eruit hebben gehaald er bij uw vrouw eens induwen , toen zijn we naar de radioloog gegaan die de mammografie en echo had gedaan zij beweerde dat ze een extra mri had aanbevolen dat had hij ons gewoon verzwegen ,met andere woorden , hij wist goed genoeg hoe laat het was en dacht laat die maar terug naar spanje gaan en daar kapot gaan de moordenaar ,jammer dat dit nog kan in deze tijd , ik heb mijn verhaal gedaan tegen zoveel mogelijk vrouwen die nog steeds siliconen hebben en willen ,
ze lachen het weg en geloven de chirurgen die nog steeds beweren dat het geen kwaad kan en zeggen er zijn zoveel vrouwen die ze hebben en niets hebben , ja dan sta je daar en denk je ,hoop niet dat je moet meemaken wat ik heb meegemaakt ,van mij mogen jullie dit publiceren en als jullie nog vragen hebben sta ik jullie graag te woord.........................

Gesloten