Borstimplantaten

Weleens een cosmetische ingreep laten doen? Bespreek hier jouw ervaringen.
chesed
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jun 2007 14:29

Borstimplantaten

Ongelezen bericht door chesed »

Na de uitzending van 19-08-2019 weet ik eigenlijk niet goed meer wat te doen..
Ik heb 2 implantaten van Allergan Natrelle 410FF (na 2x BK) en veel klachten.
Daarom doorgestuurd naar het VU, daar werd gezegd we kunnen geen onderzoek naar siliconen doen, alleen er uit halen en als de klachten over zijn dan was dat het. ???
Dus ik heb het niet gedaan.
Mijn dochter heeft preventief haar bosten verwijderd en nu een borst met vocht volgens de echo (geen punctie).. volgens de plastisch chirurg wil dat niet zeggen dat haar prothese gescheurd is.. haar borst zwelt op is warm en pijnlijk, ze staat gepland 5 sept voor een operatie waar de oude wordt verwijderd en een nieuwe geplaatst.. Alles wat je op de tv ziet en hoort is grote onzin volgens hem.. Zij heeft dezelfde klachten als ik.
Nu zijn wij er best onzeker door geworden, de operatie word afgezegd maar wat nu !?! Waar krijgen wij een duidelijk advies waar we op kunnen vertrouwen.
En de met water gevulde prothese is die wel veilig? Is de buitenkant niet van siliconen en stilstaand water wat warm word geeft dat geen ontstekingen, bacterien.
MVG Chesed

alfatrion
Berichten: 19475
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door alfatrion »

Het veiligste is om geen vreemde voorwerpen in de lichaam te plaatsen. Soms kan het niet anders. Soms wil je het om esthetische redenen. Met vragen over de veiligheid kun je het beste naar een medisch specialist.

juliomariner
Berichten: 2393
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door juliomariner »

Wat een botte chirurg. Alles op tv onzin. Kan hij niet ff uitleggen waarom het volgens hem onzin is. Misschien toch een andere chirurg zoeken?

Theotrucker
Berichten: 5010
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door Theotrucker »

Natuurlijk is er veel onzin op TV. Maar op internet nog veel meer.

BL2
Berichten: 3303
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door BL2 »

Ik denk niet dat Topicstarter hier aan het juiste adres is, met een vaste "Kliek" reageerders welke bij elk consumenten probleem wel een oplossing denken te weten.
Medische problemen zijn zo specifiek dat alleen medisch geschoold personen daar een goed antwoord kunnen geven, evt. via een second opinion.

Blijf met serieuse medische vragen weg van dit soort algemene forums, het kan heel verwarrend en gevaarlijk zijn

Mentalist
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 aug 2019 10:06

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door Mentalist »

Bij mijn vrouw is in 2016 borstkanker geconstateerd, haar is gevraagd of de chirurg een borst implantaat zal inbrengen. Mijn vrouw echter vertrouwde de chirurg een heeft een foute borstimplantaat gekregen. Deze implantaat is niet geregistreerd bij Rijnstate Arnhem. Na drie jaar is de borstimplantaat gaan vervormen. Ze is weer de hele molen door geweest met als resultaat "niets aan het handje" de verzekeraar Menzis kwam met een commentaar "had je maar niet moeten kiezen voor borstvergroting". De internist stelde echter dat bij mijn vrouw verschijnselen voor komen om deze prothese te verwijderen en heeft hierop Menzis en Rijnstate schriftelijk bericht. Maar Menzis houdt de poot stijf met de mededeling dat éérst de prothese moet lekken eer hij eruit gehaald wordt en wordt vergoed. We weten allemaal dat dit te laat is en de silecone al in het lichaam zit, ik kan het weten daar mijn enige zus is gestorven binnen twee maanden nadat haar implantaten eruit gehaald zijn (alleen nog maar de zakjes) en dat waren nog PIP implantaten waar toenmalige minister Edith Schippers verantwoordelijk voor was en zij heeft ook de dood van mijn enige zus op haar geweten. Mijn vrouw wil de implantaat eruit hebben daar zij de implantaten van wat voor merk dan ook uit haar lichaam hebben. Zij is vertwijfeld over de gang van zaken behalve minister Bruins die zegt ijskoud niets aan het handje hoor het is maar een paar procent. Nu heeft mijn vrouw een offerte bij Rijnstate Arnhem aangevraagd die vandaag per post wordt verstuurd met een rekening van €2.200 voor het verwijderen, schande dat zij dit moet ophoesten en hopelijk is de implantaat niet lek.
Dat willen wij ook op papier hebben, zou zij dan toch bevangen zijn van de sileconen die vrijkomen bij het verwijderen wacht Rijnstate Arnhem een miljoenen claim.

Met vriendelijke groet,

Jan de bezorgde man van bovenstaande.

Lady1234
Berichten: 18831
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door Lady1234 »


AVSGedupeerde
Berichten: 82
Lid geworden op: 27 aug 2019 00:12

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door AVSGedupeerde »

In plaats van nu derden te gaan betalen en te denken dat u recht heeft op een miljoenenclaim, schakel NU een advocaat in die u helpt om het met de oorspronkelijke partij op te lossen.

Miljoenenclaims in NL; niets is onmogelijk, maar het is ontzettend onwaarschijnlijk. We leven hier niet in de USA.

Moneyman
Berichten: 22129
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door Moneyman »

Ik ben sowieso wel benieuwd waar die miljoenenclaim op gebaseerd zou zijn. In Nederland kennen we gelukkig inderdaad niet het Amerikaanse systeem van claimen, waarbij geen enkel causaal verband met de onderliggende schade meer is. In Nederland zijn we daar veel nuchterder in.

Ik ga mee met de vorige spreker: richt je op het oplossen van het probleem, niet op de eventuele claim die je toch niet gaat krijgen.

Margaret Susanna
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 sep 2019 11:19

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door Margaret Susanna »

In 1981 heb ik borstvergroting laten doen, inmiddels 38 jaar geleden.
In aug. 2019 heb ik ze laten onderzoeken (de arts zag geen lekkage of andere bijzonderheden) in het AMC, ook doordat ik angstig ben geworden door de negatieve publiciteit.
Volgens de arts kan ik ze preventief laten verwijderen.

Mijn vraag is, zijn er vrouwen die ook rond deze periode borstvergroting hebben laten doen in het AMC en vage of ernstige klachten hebben?

Petra100
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 dec 2019 21:09

Re: Borstimplantaten

Ongelezen bericht door Petra100 »

Ik heb ze 39 jaar maar van ander ziekenhuis. Ik heb nu problemen. Het verbaasde mij dat jij ze ook al zo lang hebt, nog nooit eerder gehad. Die van mij moeten vervangen worden.

Plaats reactie