LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Haartransplantatie

Weleens een cosmetische ingreep laten doen? Bespreek hier jouw ervaringen.
wdgraaf
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 jul 2011 19:25

Haartransplantatie

Ongelezen bericht door wdgraaf » 02 jun 2012 08:59

Mijn goede neef, voorzien van de bekende inhammen, wilde iets gaan doen om zijn haarbos voller te maken. Na vergelijking van de diverse sites van de haartransplanteurs is hij bij HSC Amsterdam terechtgekomen. Twee behandelingen ondergaan van elk 500 haren en 10.000 euro en een anderhalf jaar verder is er sprake van resultaat.
Opvallend hierbij waren de enorme pijnen tijdens de behandeling (verdoving via een elektrisch kastje met snoeren aan je arm en hoofd, wat 10 minuten moest blijven zitten). Blijkbaar werkt de verdoving niet zo goed bij een ieder, zo heb ik begrepen. De behandeling werd niet uitgevoerd door artsen maar door afwisselend 1 en dan weer 2 mbo-verpleegkundigen. Het ponsen van de gaatjes in het hoofd werd wel uitgevoerd door een arts (of iemand die zich daar voor uitgaf): een klusje van hooguit 10 a 15 minuten.
Opvallend is wel, zo zei hij, dat tegen het einde van beide behandelingen, de mbo-verpleegkundigen, pas hardop gaan tellen hoeveel haartjes ze inmiddels hebben gepland in de kale schedelhuid: 495, 496, 497, 498, 499, en ziezo nr. 500 zit er ook in. De 'behandelaars' weten immers dat de argeloze klant, eenmaal zittend in de behandelstoel, absoluut niet meer weet tijdens de behandeling hoeveel haren er zijn getransplanteerd.
Zo wordt de illusie gewekt dat er daadwerkelijk 500 haren zijn getransplanteerd.
daar wordt ook immers dik en duur voor betaald. Dit wetende heb ik met mijn neef afgesproken om gelijk na de 2e behandeling, in de auto nota bene, de getransplanteerde haren direct te gaan tellen. Maar wat bleek? Er waren geen 500 maar slechts 387 haren getransplanteerd. Als horlogemaker ben ik vrij precies en gewend om dagelijks met zeer kleine onderdelen en dito gereedschappen te werken. Toch een secuur klusje om die verplaatste haren nauwkeurig te tellen. Voor alle zekerheid heb ik de telling voor een tweede keer uitgevoerd. Deze keer kwam ik tot 386 haren.
Conclusie: er werden absoluut niet de afgesproken 500 haren verplaatst. Uiterst oneerlijk! terwijl hij wel de volle prijs moest betalen voor 500 haren!
Na enige onderzoek heb ik begrepen dat de overige haarklinieken een vergelijkbare methode hanteren. Zittende in de auto wilde ik naar boven gaan terug het gebouw van de kliniek in, om verhaal te gaan halen. Helaas had mijn teleurgestelde neef geen zin in een poppenkast en liet het erbij zitten.
Tja, wie gaat er nu getransplanteerde haren zitten tellen. Die kans is uiterst minimaal maar nog steeds zeer wel mogelijk. Dat is wel gebleken, zo leest u hier.
Ik ga niet zeggen dat er sprake is van diefstal of oneerlijk handelen. Mogelijk was er sprake van een blackout van de behandelend verpleegkundige.
500 - 386 = 114 haren tekort. Dat komt overeen met een flink bedrag.
Dus mocht u of een familielid behandeld gaan worden voor een haartransplantatie wees dan op uw hoede en laat de verplaatste haren nadien direct tellen. En niet onbelangrijk: bespreek het vooraf met de behandelaar. Dat voorkomt of beter: kan mogelijk oneerlijk handelen voorkomen. Iedere euro is er een!

stofzuigertje

Re: Haartransplantatie

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 02 jun 2012 15:51

U betaalde voor geplaatste haren, en er is geen garantie dat ze ook nog lang blijven zitten helaas.

VioletPrue
Berichten: 3576
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Haartransplantatie

Ongelezen bericht door VioletPrue » 02 jun 2012 16:43

wdgraaf schreef:Ik ga niet zeggen dat er sprake is van diefstal of oneerlijk handelen.
wdgraaf schreef:Conclusie: er werden absoluut niet de afgesproken 500 haren verplaatst. Uiterst oneerlijk! terwijl hij wel de volle prijs moest betalen voor 500 haren!
wdgraaf schreef: Dat voorkomt of beter: kan mogelijk oneerlijk handelen voorkomen.

Gesloten