LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Medische misser van cosmetisch chirurg, gaarne advies...

Weleens een cosmetische ingreep laten doen? Bespreek hier jouw ervaringen.
Grimmie
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 jun 2006 15:52

Medische misser van cosmetisch chirurg, gaarne advies...

Ongelezen bericht door Grimmie » 24 sep 2008 19:20

Mijn moeder heeft op aanraden van haar oogarts twee weken geleden een cosmetische ingreep laten doen omdat een van haar ogen bij vermoeidheid begon te hangen. De oogarts heeft foto's gemaakt en de operatie zelf uitgevoerd. Tijdens de operatie vroeg hij aan mijn moeder aan welk oog de ingreep gedaan moest worden. Dat stemt op zich al niet tot vertrouwen. Ook vroeg hij aan mijn moeder of haar verzekering wel in orde was; hij had net een nieuw huis gekocht en wilde dus wel geld zien. Dat een arts dit tijdens een operatie vraagt vind ik best schoftig en zegt mijns inziens wel wat over de prioriteiten die deze man zich stelt. Kennelijk was deze vragenronde voor hem dermate afleidend dat hij uitschoot en een kras op haar hoornvlies maakte. Hij verzekerde haar dat het geen kwaad kon en dat hij er nog op terug zou komen, maar dat is tot op heden niet gebeurd.
Toen de operatie voorbij was bleek dat er meer was mislukt - het geopereerde oog van mijn moeder stond wijd open, iets wat na het verstrijken van enige tijd nog steeds het geval is. De arts heeft erkend dat de ingreep is mislukt en wil nu de operatie nogmaals uitvoeren om de door hem toegebrachte schade te herstellen. Mijn moeder heeft er geen fiducie in dat het goed komt met deze man, en ik ben van mening dat zij zich niet moet lenen als proefpersoon zodat haar oogarts kan oefenen met plastische chirurgie.
Is er iemand die een soortgelijke ervaring heeft, of kan iemand ons een plastisch chirurg aanbevelen (liefst Noord Holland) die zijn vak wel verstaat?
Alvast bedankt.

Big-V
Berichten: 980
Lid geworden op: 04 sep 2005 21:02

Re: Medische misser van cosmetisch chirurg, gaarne advies...

Ongelezen bericht door Big-V » 12 okt 2008 22:34

Ik neem aan dat de chirurg voor de operatie vroeg om welk oog het ging?
Tijdens de operatie zou namelijk onzin zijn. Als het het verkeerde oog was geweest, zou je moeder dat tegen die tijd namelijk al gezegd hebben.

marie1902
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 jan 2012 23:41

Re: Medische misser van cosmetisch chirurg, gaarne advies...

Ongelezen bericht door marie1902 » 05 sep 2012 10:12

Niet alleen bij cosmetische ingrepen maar bij alle ingrepen moet beter geïnformeerd gaan worden door de doctoren, vooraf, liefst schriftelijk!!!

In 2008 werd ik slachtoffer van een ter discussie staande ingreep die mij werd aanbevolen door mijn specialist. De “oplossing” van de kwaal bleek vele malen ernstiger dan de kwaal zelf: ik kwam gehandicapt thuis te zitten. Ook 5 hersteloperaties mochten mij niet beter maken. Als de arts mij meer had verteld over de ingreep, hoe hij deze ging uitvoeren, de complicaties en de risico's dan had ik deze ingreep zeker geweigerd. Maar hij vertelde haast niets en ik dacht dat er niets méér te vertellen wás..
Ik kwam veel lotgenoten tegen in een soortgelijke situatie. Door gebrekkige informatieverstrekking omtrent een ingreep zitten zij nu thuis met pijn en ongemakken.
Een van hen is vorige week een petitie gestart om toekomstige slachtoffers te voorkomen.
http://petities.nl/petitie/schriftelijk ... e-ingrepen
Wie wil deze petitie ondertekenen?

Mathilde D.
Berichten: 2038
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Medische misser van cosmetisch chirurg, gaarne advies...

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 10 nov 2012 15:24

Grimmie, ik verbaas me er al een tijd over dat een operatie ivm overhangde bovenoogleden ook door een oogarts gedaan mag worden. Ik weet dat het hier in het ziekenhuis ook veel gebeurt. De operatie wordt eigenlijk nooit door de basisverzekering vergoed en de meeste aanvullende verzekeringen eisen een aanvraag, vergezeld van foto's. De kwaliteit van deze operatie, uitgevoerd door een plastisch chirurg, zal ongetwijfeld beter zijn. Bedenk dat " cosmetisch" chirurg geen beschermde titel is: iedere arts mag zich zo noemen.
Zorgverzekeraars geven geen informatie over de eisen die gesteld worden aan degene die deze operatie uitvoert. Dat vind ik raar, want ze zijn tegenwoordig toch zo bezig met het beoordelen van kwaliteit e.d.?

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Medische misser van cosmetisch chirurg, gaarne advies...

Ongelezen bericht door Isabel1 » 10 nov 2012 16:14

hai,

ik zou de klacht bij het ziekenhuis neerleggen, als de oogarts in dienst van het ziekenhuis is kan het meestal geregeld worden dat een andere arts de herstel operatie doet

isabel

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Medische misser van cosmetisch chirurg, gaarne advies...

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 10 nov 2012 21:40

Ik sluit me bij isabel aan.

Gesloten