Prothese Mentor lek, Velthuiskliniek geeft niet thuis

Weleens een cosmetische ingreep laten doen? Bespreek hier jouw ervaringen.
marloes.busger-op-vollenbroek
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 feb 2019 15:08

Prothese Mentor lek, Velthuiskliniek geeft niet thuis

Ongelezen bericht door marloes.busger-op-vollenbroek »

Hallo :)
Wie heeft er nog meer Mentor protheses, borst implantaten?
Ik heb ze 9 jaar geleden laten zetten met de informatie dat deze niet konden lekken. Ze waren Cohesive, dus als je ze door midden zou snijden bleven ze aan een stuk. Ik had na twee zwangerschappen een borstlift en daarin een Mentor Cohesive 3-332 270cc dualplane laten plaatsen. Daarna meerdere herstel operaties omdat het niet helemaal goed was gegaan.

Na de uitzending van the implant files had ik gelijk de Velthuiskliniek gebeld en een afspraak gemaakt met mijn zorgen, over of zei überhaupt wel weten wat ze in mijn lijf hadden geplaatst. Een alleraardigste arts heeft mij onderzocht en het was verwaarloosbaar dat ik er ziek van zou kunnen worden. Hij voelde niks vreemds aan mijn borsten en het zag er goed uit. nou... Nu heb ik het laatste jaar al vermoeidheidsklachten en vreselijke jeuk over mijn lijf. Meerdere malen naar de huisarts, bloedprikken maar niks.

Nu ontdekte ik een knobbel in mijn oksel en borst afgelopen december en toen kwam de bal aan het rollen... Echo's, mammografie en vervolgens MRI. En daar kwam dus uit dat mijn prothese wel degelijk is gaan lekken en er een ophoping in mijn lymfeklier zit! Vreselijk! Ze gaan er dus uit, moge dat duidelijk zijn!

Ik heb de Velthuiskliniek gemaild, geen gehoor, gebeld, heel vervelend mevrouw en ik zorg dat ze u terugbellen hierover, weer gebeld dat ik niks heb gehoord en ze zouden een spoed mail naar Enschede sturen om mij te bellen. Dat is nu twee weken geleden. Tot op heden niks. Dit had ik niet verwacht van een vooraanstaand kliniek en vind het een zeer onprofessionele en kwalijke zaak. Inmiddels heb ik mijn operatie staan bij een ander ziekenhuis.

Hebben meer dames problemen ondervonden met Mentor protheses of Velthuiskliniek?

Vriendelijke groeten Marloes
Laatst gewijzigd door Radar op 29 okt 2019 14:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast ten behoeve van duidelijkheid / leesbaarheid.


annet64
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 apr 2019 14:44

Re: Prothese Mentor lek, Velthuiskliniek geeft niet thuis

Ongelezen bericht door annet64 »

Ha Marloes.
Jja ik heb ervaring met Mentor!
Er is mij destijds bij de voorganger vd Velthuiskliniek ook gezegd dat deze levenslang mee gaan vanwege het niet kapot kunnen gaan.
Het is een enorm verhaal.
Iig zijn ze afgelopen januari verwijderd omdat mijn beide oksel lymfe gevuld zijn met siliconen....
Dus ja, na veel boos worden en drammen bleek het echt zo te zijn..... Ik hoop dat 't hierbij blijft in mijn lichaam.
Voor jou ook👍

Tis1992
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 aug 2019 10:38

Re: Prothese Mentor lek, Velthuiskliniek geeft niet thuis

Ongelezen bericht door Tis1992 »

Hai Marloes en Annet,

Ik heb 8 jaar borst implantaten van Mentor (siltex round moderate plus profiel gel breast implant cohesive 1), echter niet bij velthuiskliniek maar bij boerhaaven. Ik heb na mijn bevalling steeds meer klachten gekregen (misselijk de hele dag, meerdere keren per week spugen, tintelingen in mijn linker been en tenen en heel erg moe). De huisarts kon niets vinden in mijn bloed en urine en wimpelde het af als virus. Ondertussen ben ik bijna een jaar verder en de klachten worden erger. Afgelopen april voelde ik ineens een duidelijke knobbel zitten aan de binnen kant van mijn borst) Naar de huisarts gegaan en die heeft mij doorverwezen om een echo te laten maken in het ziekenhuis. De arts vond bij het voelen meteen nog een knobbel bij mijn oksel (die had ik zelf nog niet ontdekt). Bij de echo kreeg ik een andere arts. Die kijk en zei “O je implantaten worden slapper en daardoor krijg je een soort van rimpels, niets ernstigs” Oke prima echter houden mijn klachten aan. Nu ik de afleveringen van Radar heb gezien en jullie berichten heb gelezen vraag ik mij toch af of er niet beter gekeken moet worden? Zijn jullie klachten weg nu jullie implantaten verwijdert zijn?

AnneW
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 okt 2019 10:30

Re: Prothese Mentor lek, Velthuiskliniek geeft niet thuis

Ongelezen bericht door AnneW »

Hoi Marloes,

Ik heb denk ik hetzelfde en bij hetzelfde kliniek. Kun je aangeven wat er verder is gebeurd?

hendrisa
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 okt 2019 06:32

Re: Prothese Mentor lek, Velthuiskliniek geeft niet thuis

Ongelezen bericht door hendrisa »

Beste allemal,

Ik heb ook een Mentor prothese laten inzetten bij de Velthuis kliniek in Eindhoven. Dat is nu circa 8,5 jaar geleden.
Kort na de operatie voelde ik mij al anders dan normaal. Ik kreeg last van duizeligheid, raar gevoel in mijn hoofd, en erg moe. Maar omdat ik net van mijn dochter bevallen was, zeiden ze dat ik last had van een PND. Maar de jaren erna bleven mijn klachten en kreeg ik er steeds meer last van. Mijn symptomen zijn vooral: duizeligheid, ontzettend moe (hoewel ik heel erg fit ben en heel gezond en clean eet en voldoende nachtrust heb > tussen 7 en 8 uur), gewoon rare duizeligheids- golven in mijn hoofd voel en niet weet wat er met me aan de hand is😪. Sinds een paar jaar begint mijn borst pijn te doen, ik kan zelfs niet op mijn buik slapen. Zelfs knuffelen met mijn dochters en man of het dragen van mijn beha (dit begon pas een paar maanden geleden) doet pijn. Ik ben nu zo bezorgd.
Ik heb de Velthuis kliniek een email gestuurd vorige week (want ik woon nu in Australie) maar tot op heden nog geen gehoor. Ik ben vandaag naar mijn huisarts geweest en heb een verwijsbrief gekregen om naar een chirurg te gaan en de implantaten er voorgoedt te laten uithalen. Het gaat circa $10.000,00 kosten en krijg maar $400.00 per borst vergoedt. Stel er komt uit dat de protheses zijn gaan lekken, weet dan iemand of we een vergoeding kunnen verhalen? Ook al worden we gewaarschuwd voor de risico’s, ik weet dat er een garantie op de implantaten is. Ook is mij hier verteld dat iedere prothese op de hele wereld maar circa 10 jaar meegaat en dan vervangen moet worden. Daar zijn geen uitzonderingen voor. Wisten jullie dat?
En wie heeft er gehoord van BIA-ALCL (BREAST IMPLANT ASSOCIATED ANAPLASTIC LARGE CELL LYMPHOMA)? Je wordt er niet vrolijk van :-(.
Fijne dag.
Groetjes van Sandy (36 jaar)

berndv
Berichten: 9053
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Prothese Mentor lek, Velthuiskliniek geeft niet thuis

Ongelezen bericht door berndv »

hendrisa schreef:
29 okt 2019 06:58
Het gaat circa $10.000,00 kosten en krijg maar $400.00 per borst vergoedt. Stel er komt uit dat de protheses zijn gaan lekken, weet dan iemand of we een vergoeding kunnen verhalen?
Proberen kan altijd. Het is altijd maar de vraag of een rechter dit gaat toekennen. Belangrijkste lijkt mij in eerste instantie om te zorgen dat die dingen er uit gaan, zodat u in ieder geval uw leven weer gewoon kunt oppakken zonder pijn en ongemak.

Djen
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 nov 2019 12:43

Re: Prothese Mentor lek, Velthuiskliniek geeft niet thuis

Ongelezen bericht door Djen »

Dag lieve vrouwen,

Ik heb dik 10 jaar geleden bij Velthuiskliniek Mentor Borstprotheses laten plaatsen. Zelfde verhaal. Kunnen niet lekken en hoeven nooit gewisseld te worden.
Ik heb echter al sinds 2 jaar na het plaatsen van de protheses vage klachten. Vermoeidheid is er 1 van. Jeuk en uitslag, plotseling opkomende pukkeltjes in hals en op gelaat, pijn in gewrichten en nog een aantal klachten.
Ik eet en drink clean (veel groente, geen suiker, geen vlees etc) en slaap 7 tot 8u per nacht.
Vanalles geprobeerd om de klachten te verminderen.
Afgelopen zomer las ik een blog met daarin een verhaal over borst explantatie en auto imuunziekte..
Daarin stond vermeld dat er daadwerkelijk een ziekte van siliconen borstprotheses bestaat. Breast Implant Ilness/disease.
Er is een enorme groep vrouwen die er ziek van geworden is en er bestaat een besloten FB groep met 80000 vrouwen die hier hun verhaal delen en elkaar helpen met het helen.
Wat ik begrepen heb is dat alle siliconen borsten "zweten" en dus zware metalen in je lichaam achterlaat. En dus je lever belast.

Ik ben met [Tekst verwijderd] in contact gekomen (Dr. Kappel instituut in Zwolle) zij heeft mij enorm goed geholpen. Ik heb afgelopen weekend een explantatie gehad en voel me (nu al) supergoed.

Je hebt maar 1 lichaam, hou van jezelf en je gezondheid!

Succes allemaal!
Laatst gewijzigd door Radar op 12 nov 2019 13:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Persoonsnaam verwijderd

Plaats reactie