LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] IMKO/Capabel

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
praktijk25
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 apr 2012 17:39

IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door praktijk25 »

Imko biedt cursussen en scholing aan, Capabel neemt de examens af.

Juni 2011 inschrijving voor versneld EVC traject Medisch Pedicure. €900-
Aangegeven dat het portfolio al geschreven is. Verzoek portfolio snel te laten beoordelen/ door portfolio begeleider, vervolgens te verzenden.
Toezegging dat 20 september 2011, gestart kan worden met begeleiding van portfolio.
20-9 geen uitnodiging ontvangen voor kennismaking met portfolio begeleider.
Ik wacht een week, ga maar eens bellen.
Mevrouw ja inderdaad er is een foutje gemaakt, we gaan dit voor u regelen.
Kunt u hier volgende week even over terug bellen?
8-10 uitnodiging 1e gesprek IMKO vestiging. Portfolio begeleider geeft aan dat ze haar USB stick met gegevens kwijt is.
Ik krijg een summiere uitleg over de site van capabel waarin mijn gegevens kan invoeren. Moet de docent nog assisteren omdat ze niet weet hoe ze het lettertype kan vergroten om de aangeboden informatie leesbaar te maken.
De docent zegt dat ik in de loop van de week een toegangscode zal ontvangen om in te loggen op de site van capabel.
Ik wacht een week, geen inlog code, ga maar weer eens bellen, mailen
Mevrouw ja inderdaad een foutje, we gaan dit voor u regelen.
20-10 toegangscode gekregen, aan de slag.

Invoeren compleet portfolio lukt niet. Mijn vraag aan portfolio begeleider kan ik mijn portfolio in zijn geheel verzenden? Hoe werkt deze site? Wordt niet beantwoord.
Antwoord is: ICT vaardigheden is een competentie van Medisch Pedicure.

Na analyse van een bevriende ICT deskundige blijkt dat ik mijn portfolio in stukken van 2 MB moet knippen om ze ingevoerd te krijgen.
Mijn portfolio is 2600 KB. Ik moet het portfolio in stukken knippen om het in te voeren.
Van 20-10 tot 21-12 voer ik alle gegevens in.(21competenties)

Ik stel regelmatig vragen aan mijn portfolio begeleider, mijn vragen worden niet beantwoord.
Ik neem contact op met de vestigingsmanager van IMKO, stel haar op de hoogte van de slechte communicatie.
De communicatie blijft slecht verlopen, de portfolio begeleider deelt mij mede dat er 3,5 uur is ingekocht voor mijn begeleiding. Ze voortaan 1 keer per week zal reageren op mijn mails.
IN herfstvakantie/kerstvakantie, kunnen mijn mails evenmin beantwoord worden

23-12 zijn alle competenties voorzien van correcties ingevoerd.
Ik maak mijn planning kenbaar aan de portfolio begeleider, verzoek het portfolio begin januari 2012 aan te bieden aan de assessoren.
Er volgt weer wat gesteggel.
In de 2e week van Januari wordt het portfolio verzonden.

Toezegging binnen 6 weken ontvangt u een uitnodiging voor het mondeling examen. (criterium gericht interview) 30 minuten.
Na 6 weken geen uitnodiging ontvangen, ga maar weer eens bellen,
Na 8 weken uitnodiging examen

Conclusie bij het IMKO betaal je €900 voor 3,5 uur portfolio begeleiding, van een beklagenswaardig niveau, en examen van 30 minuten


Het examen bij capabel mondeling 30 minuten.

Examenstof 21 competenties beroeps competentie model medisch pedicure (HBA)

Vragen zijn suggestief, korte afgemeten toon. Als ik een vraag beantwoord, wordt ik halverwege geïnterrumpeerd, en wordt de volgende vraag gesteld Over 4 competenties worden vragen gesteld, er wordt doorgezaagd over het meten van de buikomvang??? Het wattenpotje???Gebruik van desinfectie met alcohol???Basisbehandeling???Grootboek rekening??? Kruisposten???

Ik heb geen gelegenheid gekregen om mijn vaardigheden te verwoorden.

Het is kennelijk de bedoeling dat ik nog een aantal modules bij het IMKO moet gaan volgen. €€€€€€€?


Nou nee BEDANKT

zakkenvullen
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 apr 2012 15:47

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door zakkenvullen »

Via de KVK vernomen dat beide partijen een en hetzelfde KVK nummer delen.

Dezen vruchbare samenwerking brengt vast veel geld in het laatje.

word vervolgd :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Leon58
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 apr 2012 01:04

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door Leon58 »

Met veel zin ben ik aan het EVC traject begonnen, omdat ik mijn pedicureopleiding al bij IMKO had gevolgd leek het mij dan ook logisch om hier de EVC Medisch Pedicure te gaan doen.

Ik heb al een jarenlange ervaring als pedicure + en heb mijn specialistische technieken behaald bij de academie voor podologie.

Na het maken van een portfolio, waarbij de begeleiding overigens bijzonder slecht was, heb ik mijn portfolio via de digitale weg opgestuurd. Er wordt op gehamerd dat je goed met een computer om moet gaan, maar je documenten als PDF op te sturen is blijkbaar al te moeilijk, dus moest ik alles een andere digitale manier opsturen.

Het mondelinge gedeelte dat door Capabel werd afgenomen werd op een intimiderende manier uitgevoerd en na ongeveer 15 minuten stond ik weer buiten. Na 1 maand kreeg ik te horen dat ik mijn specialistische technieken nogmaals moest doen terwijl ik deze al bij de AvP had behaald en ook werd aan mijn ondernemerskwaliteiten getwijfeld, terwijl ik een grote praktijk heb met 260 vaste klanten waarvan er 120 tot de risicogroep behoren.
Om dit alles zou mij 550 euro gaan kosten bovenop de kosten van 900 euro die ik al bij IMKO had gemaakt.

Ik heb hier bezwaar tegengemaakt en na veel heen en weer geschrijf hoef ik mijn ondernemerschap niet te doen, maar nog wel mijn specialistische technieken, ik was het hier niet mee eens mijn behaalde diploma’s bij de AvP zijn erkend en ook voor deze opleiding (voetkundig adviseur, nagelbeugeltechniek en het maken van ortheses) heb ik accreditatie punten gekregen.

Omdat dit hele gebeuren mij te lang duurde ben ik met mijn klacht naar de Onderwijsinspectie gegaan en die hebben mijn klacht doorgestuurd naar de coördinator van het Kenniscentrum EVC. Hierop kreeg ik het onderstaande antwoord.


Via de Onderwijsinspectie heb ik uw dossier ontvangen betreffende de EVC procedure medisch pedicure. Mijn naam is T. P. en ben coördinator van het Kenniscentrum EVC. Erg vervelend om te lezen in welke situatie u bent terecht gekomen door het volgen van de EVC procedure. Ik heb uw dossier bestudeerd en kom tot de volgende bevindingen:

• IMKO opleidingen biedt idd EVC procedures aan, maar het zijn geen erkende EVC procedures die vallen onder de verantwoordelijkheid van de overheid. Erkende aanbieders kunt u terugvinden in het EVC register, IMKO staat daar niet bij. http://www.kenniscentrumevc.nl/index.ph ... ter-uitleg. In het register staan EVC aanbieders die voldoen aan de kwaliteitscode EVC en hierop zijn gecontroleerd;







• IMKO opleidingen is niet de enige aanbieder die ‘EVC procedures’ aanbiedt. Op de site van ProVoet http://www.provoet.nl/pages/215/(Starte ... icure.html staat een hele lijst. Zij bieden allemaal EVC aan, maar niet zoals bedoeld door de overheid EVC is helaas geen beschermd begrip, waardoor het voor kan komen dat EVC wordt gebruikt en wordt uitgevoerd zoals in u geval.

Het is spijtig om te constateren dat u in deze situatie terecht bent gekomen. Dit is geen reclame voor EVC en de opleiding tot medisch pedicure. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met me opnemen.

Met een vriendelijke groet,


drs. T. P.
Coördinator Kenniscentrum EVC

Een antwoord wat mij verbaasde, zijn wij als pedicures die het EVC traject volgen in de maling genomen? Is dit de volgende melkkoe aan het worden? Wat is de waarde van een diploma als het eigenlijk niet erkend is?

zakkenvullen
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 apr 2012 15:47

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door zakkenvullen »

CGI Capabel

Verslag mondeling examen EVC medisch pedicure 30-3-2012

Samenvatting Examen: 30-3-2012
Portfolio digitaal ingestuurd. Examinator maakt gebruik van zwart wit kopieën, voor haar vraagstelling. Deze kopieën een onduidelijk beeld van het portfolio, waardoor er verkeerde conclusies getrokken worden.
Examen reglement/inhoud van het examen zijn niet overlegd aan kandidaat

Portfolio digitaal ingestuurd. Examinator maakt gebruik van zwart wit kopieën, voor haar vraagstelling. Deze kopieën een onduidelijk beeld van het portfolio, waardoor er verkeerde conclusies getrokken worden.
Examen reglement/inhoud van het examen zijn niet overlegd aan kandidaat.

Ik geef in het portfolio aan dat de buikomvang meten, (metabool syndroom)geen geschikt onderzoek is voor de pedicure praktijk. Dit onderzoek wordt evenmin uitgevoerd door PO/DC Bij het examen is de 1e vraag die ik krijg: “hoe meten we de buikomvang?”
“Waarom doe we dat”? Meten we in/uitademing?

Uit het portfolio blijkt dat ik dit niet toepas. Ik krijg geen gelegenheid mijn antwoord te motiveren. Op het examen wordt gevraagd: doet u het wel,doet u het niet. Dialoog wordt niet toegestaan.

De examinator stelt vragen, waarop ik antwoord probeer te geven. Zodra ik begin te verduidelijken wáárom ik ergens voor kies, dan wordt ik geïnterrumpeerd. Er wordt een nieuwe vraag gesteld over een ander onderwerp. Soms worden mij woorden in de mond voorgelegd, die ik helemaal niet wil zeggen/gezegd heb.
Dus een basisbehandeling past u ook toe bij een risico voet?


Ik ben van mening, dat het niveau waarop de vragen gesteld worden, niet aan tonen op welk niveau ik mijn werkzaamheden tot uitvoering breng.
Ik betreur deze wijze van examineren ,inzicht, kwaliteit,resultaat, van een behandeling worden op deze wijze niet aangetoond.
Vragen over het gebruik van de watten pot.Het gebruik van de watjes volgens de code. Beschrijf een basisbehandeling, horen naar mijn mening thuis op het examen basis pedicure.
De HBO opleiding Podologie heb ik succesvol afgerond, de uitvoering van een behandeling, heeft door toegevoegde kennis meerwaarde.

Bij interpretatie van de casus verwaarloosde voet, unguis incarnatus. Verondersteld de examinator dat de casus gaat over 3 cliënten,door elkaar heen. In deze casus wordt een proces beschreven van 1 cliënt. De examinator wantrouwt mij als ik zeg dat een klant mondeling werd verwezen door de huisarts, “dat zie ik dus nergens” mondelinge verwijzingen zijn niet terug te zien.
De examinator vraagt of ik deze cliënt met al dat pus en bloed mag behandelen, ik geef voor de 2e maal aan dat deze cliënt is verwezen door de huisarts.

Wat is het verschil tussen een risico voet en een diabetische voet, kan u daar antwoord op geven?
Een diabetisch voet is een risico voet.
En dat is gelijk? Volgens de richtlijnen is een diabetische voet altijd een risico voet?
Een risico voet heeft te maken met verschillende soorten ziektes. Ik wordt geïnterrumpeerd. A Dus de risico voet is een diabetische voet. Waarop ik ja antwoord.

Het onderdeel anti-druk technieken: U heeft een diabeet, ik weet niet of u dat kan herinneren en u heeft een viltring onder de bal van de voet geplakt?
Dit is een foute interpretatie, ik heb gebruik gemaakt van fleecy web.
Ik geef aan dat het gegeven advies is voortaan een groter stuk fleecy web te gebruiken.
Waarom?
Een betere drukverdeling.
En van wie komt dat advies?
Dat advies komt van mijn portfolio begeleider.
Oké maar dat advies heb ik nergens in het verslag terug kunnen vinden.
Staat erbij.
Ik heb nergens foto,s terug kunnen vinden, wat mij ook opvalt is dat er geen opening in zit, wat is daar de reden van?
Meneer had op blote voeten in zijn schoenen gelopen, waardoor een huid laesie is ontstaan. Deze laesie wilde ik beschermen met fleecy web.
Waarvoor heeft u ervoor gekozen om het dicht te laten?
Ik heb gebruik gemaakt van een techniek uit de podologie, onder aangedane locatie een ruimte met lucht, waardoor bij afwikkeling de locatie vrij blijft van wrijving en druk.
Zou die vacuüm zuigen als u der geen gat in maakt?
Ik ben uitgegaan van een oplossing.
Fleecy web is dat een beschermingsmiddel of wat is dat?
Fleecy web is een zachter middel wat ik bij diabeten gebruik.
Is het anti druk, of bescherming.
Ik heb het gebruikt voor bescherming.

Volgens de drukvrij techniek in de podologie/pedicure, kan fleecy web gebruikt worden op de manier zoals toegepast in het Portfolio.
Het eindresultaat van de behandeling staat met foto,s in het portfolio, locatie is voorspoedig genezen.

Gebruikt u in uw praktijk ook dental towels? Of wat legt u onder de benen van de cliënt?
Dental towels in een opvangbak. Ik heb in het verleden handdoeken gebruikt, nu gebruik ik hydrofiele doeken. Terug te zien door middel van foto,s in het portfoilo.
Ik ben blauwe,groene en heel veel witte doeken tegengekomen.
Later in het portfolio maak ik gebruik van hydrofiele doeken.
Dat schrijft u dat u ze gebruikt.
Dan weet ik nog dat u alcohol spuit.
Wanneer ik de functie spuit gebruik, maak ik soms gebruik van een mengsel demi water en alcohol.
Ik weet dat het advies anders is, alcohol is slecht voor de gezondheid. Ik kan goed ventileren in mijn praktijk, door open zetten van ramen, en het gebruik van airco.





De examinator heeft het over het podogram, (genoemd in mijn portfolio, een andere naam voor blauwdruk) vervolgens verwijst zij naar de podobaroscoop. Ik zie geen foto van de podobaroscoop, in uw portfolio,zo kan ik niet zien wat er tussen de tenen zit. Er worden hier twee totaal verschillende begrippen verward . Kennelijk is de examinator niet gewend deze termen te gebruiken.



Na 19 minuten word verder gegaan met het ondernemers plan.
Bij het onderdeel “ondernemingsvaardigheden”, zijn de verwachtingen mbo-4. Er wordt van uitgegaan dat bedrijfseconomie en boekhouden op dat niveau beheers.

Ik geef aan dat ik handmatig mijn eigen administratie doe. Daarop krijg ik als vraag wat de rekening “kruisposten” inhoudt. Ik geef aan dat ik het nog op de ouderwetse manier doe, aangezien ik nog niet goed bekend ben met de digitale manier. Het lijkt mij dat je hier zelf over mag beslissen.
Ik ben van mening dat een ondernemer/pedicure die al 15 jaar een bedrijf runt met stijgende winst cijfers, en innovatieve investeringen doorvoert hiermede al bewezen heeft dat ze een prima ondernemer is.

Kruisposten wordt gebruikt bij (grote) handelsbedrijven. Dat ben ik niet, ik ben een zelfstandig Pedicure/Podoloog, en daarom komt de rekening kruisposten niet voor in mijn grootboekrekenings-schema en weet ik ook niet wat die rekening inhoudt.
Kruisposten worden gebruikt als er een geldopname plaats vind vanuit naar de kas, naar de bank en anders om. Aangezien mijn kas aan mijn privé gekoppeld is, is hier geen sprake van.


Ik maak bezwaar tegen de manier waarop dit examen is afgenomen.
Ik maak bezwaar tegen de uitslag van het examen.

Mijn voorstel opnieuw examen doen in de vorm van een presentatie waarbij kandidaat, inzicht geeft over haar praktijk en onderneming.
Richtlijnen over de inhoud van de presentatie, worden verstrekt door het examen bureau.
Assessoren hebben een gelijkwaardig/ hoger opleidingsniveau dan kandidaat. Waardoor communicatie niet stagneert.

zakkenvullen
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 apr 2012 15:47

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door zakkenvullen »

Moeizame communicatie EVC traject medisch pedicure IMKO
Vraag stelling hoe werkt deze site ? Ik wil mijn portfolio 1 een keer verzenden hoe doe ik dat?
16-7-2011 @ikmo amsterdam
Ik heb mijn portfolio bijna klaar. Geslaagd in 2006 voor het diploma register podoloog A. Waarin alle specialisaties zoals nagelregulatie,reparatie, silliconen ortheses.
Ik wil nu mijn portfolio ter beoordeling aanbieden.
Kunt u mij verder helpen.
S.

2-10-2011 @imko
Hallo m,
Er is €900- afgeschreven van mijn rekening, tot op heden nog geen contact gehad met mijn porfolio begeleider.
Waar stagneert het? Ik wil graag beginnen. Start datum zou volgens contract 21-9-2011 zijn.
met vriendelijke groet
S

5-10-2011 @imko
Hallo M,
In juli hebben wij samen een gesprek gehad. Ik heb me ingeschreven bij jou, voor de begeleiding van mijn porfolio.
- Tot mijn verbazing, kreeg ik geen uitnodiging.
-Deze uitnodiging een gesprek met mijn porfolio begeleider zou plaatsvinden rond 21 september.
-Het bedrag € 900 werd wel afgeschreven.
-Na een paar telefoontjes, werd me duidelijk dat er nog niets geregeld was.
-Afspraak s,avonds mijn gesprekken met een porfolio begleider te laten plaatsvinden, worden voorgesteld naar 17.00.
- Ik vind deze gang van zaken niet correct.
Graag contact over deze kwestie.
S

16-10-2011 @imko
Hallo M,
afgelopen woensdag hebben wij elkaar gesproken.
Ik wacht nog op de inlog gegevens. Wanneer zou ik deze opgestuurd krijgen?
S.


Beste M,
Gerustellend om te horen dat J. al diverse mensen door deze procedure heeft geloosd
De communicatie verloopt niet naar wens. Wij lijken langs elkaar heen te communiceren. Op vragen die ik stel krijg ik geen antwoord. Desgewenst laat ik zien hoe de communicatie tot dusver is verlopen.
M.v.g S
From: Amsterdam
Sent: Thursday, November 10, 2011 11:28 AM
To: S
Subject: RE: porfolio
Beste S,

Wat vervelend dat het maken van het portfolio vooralsnog niet helemaal lekker loopt.
Je geeft aan dat het je niet lukt om het portfolio in zijn geheel on line te zetten. Ik heb dit nog niet eerder gehoord van cursisten die de EVC procedure doorlopen (of reeds al klaar zijn). Ik vermoed dus dat het wel degelijk mogelijk moet zijn, maar dat er een ‘trucje’ voor is. Ik raad je aan om J. te vragen hoe jij dit het beste kunt doen. Zij heeft reeds diverse mensen door de EVC procedure geloodst en zij kan je hier ongetwijfeld mee helpen.
Ook wat betreft het corrigeren van opdrachten, kun je het beste bij haar te rade gaan.

Mocht ik je nog ergens bij kunnen helpen, dan hoor ik dat uiteraard graag. In de tussentijd wens ik je succes met het vullen van je portfolio!

Met vriendelijke groet,
IMKO Opleidingen Amsterdam

M
Vestigingsmanager
(020)
________________________________________
Van: S Verzonden: donderdag 10 november 2011 8:45
Aan: Amsterdam
Onderwerp: porfolio

Beste M,

Ik heb mijn portfolio in publisher gemaakt. Overzichtelijk ingedeeld, elke compentie beschreven.

Mijn probleem:
Ik kan mijn portfolio niet in zijn geheel on line zetten. Bij capabel kan ik per keer tot 1 mb downloaden.
1 voetscan in pdf is 500 kb, 4 pagina,s met gecomprimeerde foto,s en wat tekst is 1 mb.
Ik kan opgestuurde compenties niet corrigeren. Moet ze weer uit de opgeslagen bestanden halen en dan corrigeren.
Mijn porfolio begeleider, vindt het een en ander onoverzichtelijk. De communicatie verloopt moeizaam.

Kun jij mij raden ? M.v.g S



Beste M,
Ik zou dus graag alles in 1x willen uploaden.
Dat bespaart mij een hoop tijd, en anderen een hoop nakijk werk.
Kunt u mij daarmee helpen? Hier zijn de onduidelijkheden dus over.
Ik hoop dat u begrijpt dat ik het hier moeilijk mee heb, aangezien ik wel alles klaar heb liggen.
M.v.g. S
From: Amsterdam
Sent: Thursday, November 10, 2011 2:46 PM
To:S
Subject: RE: mail wisseling portfolio begl
Beste S,

Ik heb zojuist met J hierover gesproken. Zij wil jou aan alle kanten helpen. Ik vermoed dat er sprake is van miscommunicatie en dat jij de mails van J wellicht op een andere manier interpreteert, dan dat zij bedoelt.

Begrijp ik het goed dat jij vooral problemen ervaart in het invoeren van de documenten en dat jij hier hulp in wilt hebben?

Ik hoor weer graag van je.

Met vriendelijke groet,
IMKO Opleidingen Amsterdam

M
Vestigingsmanager
(020)
________________________________________
Van: S
Verzonden: donderdag 10 november 2011 14:13
Aan: Amsterdam
Onderwerp: mail wisseling portfolio begl

Beste Maaike,
Ik zie geen ander weg, ik heb stress door deze gang van zaken. De communicatie tot nu toe. Hoe verander ik deze in een funtionele?

m.vg S


14-11-2012 @imko
Hoi M, ik kan mijn uploads niet corrigeren.
Ik weet dat het niet jou afdeling is, maar bij wie moet ik het anders kwijt. Na potloodje ( correctie) gebeurd er dus niks.
M.v.g. S


14-11-2011 Hallo M, @imko
Is er een omschrijving van de site en hoe deze werkt. Ik heb alleen een inlog code gekregen.
Het is uitermate frustrerend als ik ongeveer een uur bezig ben met corrigeren, door middel van het potloodje, advies van Johannette. Dat vervolgens na opslaan daar niets meer van terug te vinden is.
- Is mijn verwachtings patroon irreële als ik gewoon mijn bestanden wil corrigeren in de uploads die ik gemaakt heb?
Beste J

Inmiddels een ict er gevonden die deze site analyseert. Vraag aan jou wat mag ik verwachten, want dat is me niet duidelijk.
Er kunnen alleen bestanden binnen de grote van 1 mb worden geupload
De term "wijzig het bestand" is niet juist. Je moet het opnieuw gaat uploaden.
Wijzig het bestand" is altijd een nieuwe upload waarbij de vorige online-versie overschreven wordt
Wanneer je vervolgens weer een ander document upload, verdwijnt het oudere document!
Ik had totaal andere verwachtingen van mijn portfolio on line zetten.
Dus ik zou graag op schrift willen zien hoe deze site werkt, wat de mogelijkheden en
onmogelijkheden zijn.
Stuur deze zelfde mail ook naar Maaike.

Kunnen wij een bel moment plannen, om elkaar even persoonlijk te spreken.


@imko 18-11-2011

Hallo Maaike.
Ons gesprek kan als volgt worden samengevat.
Johannette kijkt 1 x per week op vrijdag naar mijn verzonden mail.
Op de vestiginging in Amsterdam is het niet mogelijk om mijn verzonden bestanden te openen, daar ik in windows 2007 werk.
Het was niet mogelijk mijn ingezonden bestanden aan collega,s te kunnen laten zien.
Er is in totaal 3 uur voor mijn begeleiding gereserveerd.
Waar kan ik de inhoud van mijn contract terug lezen, als het gaat om mijn specifieke begeleiding? Tijdsduur van de begeleiding, tijdstip verzenden portfolio aan accensoren. In welke versie van windows moet porfolio worden aangeboden aan de accensoren?
M.v.g Sonja de Wilde

From: Amsterdam
Sent: Tuesday, November 15, 2011 9:34 AM
To:S
Subject: RE: analyse site, ook verzonden aan J
Beste S,

Vanmorgen heb ik J gesproken. Zij belt jou deze week even om e.e.a. telefonisch door te nemen.
Mijn voorstel is dat jij binnenkort even een uurtje naar school komt om samen met J te zitten voor uitleg over het digitale systeem. Zij zal dit telefonisch deze week met jou bespreken en voorstellen. Indien ik nog iets voor je kan doen, dan hoor ik graag van je.

Met vriendelijke groet,
IMKO Opleidingen Amsterdam

M
Vestigingsmanager
(020)


@imko

Hoorn 10-1-2012
Hallo S
Ik zie dat mijn klacht ontvangen is.
Ik wil weten waar ik in het contract kan terug vinden wat een porfolio begeleider begeleid. Hoeveel uur, waarvoor,wat behoort tot het takenpakket?
Hoort de deelnemer van het traject, hier vooraf kennis van te nemen?
Welke diploma,s nodig zijn om adequaat te begeleiden.
Mijn traject heeft onnodige vertraging heeft ondervonden. Dit traject is toch bedoeld voor pedicures met praktijk ervaring, voldoende scholing, een goedlopende praktijk. Dan mag ik toch van een portfolio begeleider een gelijkwaardig niveau verwachten?
Ik vertrouw op de goede afhandeling.
S.


Behorend bij klacht verzonden op 6-1-2012.
Voorafgaand moeilijkheden ondervonden om gesprek in avond, zoals afgesproken bij inschrijving, doorgang te laten vinden. Mevr. van der Geest bleef, ondanks mijn herinnering aan de ze afspraak, voorstellen gesprekken overdag te laten plaatsvinden.( vertraging proces van 2 weken)
Het afsluitende gesprek, vond plaats 12-1-2012.
Bij het gesprek heeft de portfolio begeleider, een collega aanwezig laten zijn. Hier ben ik vooraf niet van op de hoogte gebracht. Ik heb mijn verbazing over deze gang van zaken uitgesproken. Me aan collega voorgesteld gevraagd naar haar naam en functie.
Mevr. Stelde zich voor als mevr. C. Op mijn vraag wat haar functie was, vertelde mevr. dat ze docent was. Mijn volgende vraag waar geeft u les in werd beantwoord met alles. Wat bedoeld U met alles, deze vraag werd weer beantwoord met nou alles.
Het was correcter geweest mij vooraf in kennis te stellen dat er een tweede persoon bij het gesprek aanwezig zou zijn. Dit heb ik ook doorgegeven aan beide docenten.
Inhoudelijk lichtte de portfoilo begeleider toe dat de gebruiksaanwijzing van de site http://www.philyraevc.nl/ een puzzel is die ik op moet lossen om mijn ict vaardigheden aan te tonen. Ik heb mijn verbazing uitgesproken.
Het gebruik van Word,Excel,Publisher in het porfolio zijn ict vaardigeden. Ik heb een compleet portfolio op 21-10-2011 klaar om verzonden te worden, niet kunnen verzenden omdat er per keer maar 2 mb verzonden kan worden. Het portfolio heb ik in stukken moet delen van 2 mb om in te voeren. Daar heb ik 2 maanden extra tijd aan moeten besteden.
Ik begrijp dat de versnelde EVC voor opleiding instituten financieel weinig oplevert. Als een instituut deze dienst aanbied mag ik er toch wel van uitgaan dat dit instituut kwaliteit waarborgt.
De portfolio begeleider heeft na het gesprek op de knop verzenden portfolio gedrukt, in de mailwisseling heb ik diverse malen aangegeven dat dit wat mij betreft al eerder begin januari plaats had mogen vinden. Heb in mijn mailwisseling begin december een soort plan van aanpak geschreven.
Nu wachten op de uitnodiging voor het criterium gericht interview, uit welke bron komen de assessoren? Zijn deze onafhankelijk, of komen ze van de vestiging IMKO in Amsterdam?
Met vriendelijk groet S. de Wilde

Graag bevestiging van ingestuurd Portfolio.
Ik heb het portfolio op 6-1-2012 verstuurd. Vanwege vakantie planning graag een bevestiging.
De datum waarop ik een uitnodiging kan verwachten voor het criterium gericht intervieuw.
Ik heb begrepen dat provoet een kwalitiets label aan het ontwikkelen is.
Uit welke bron komen de assessoren wat is hun achtergrond, wat is hun niveau van educatie, welke diploma zijn vereist voor het afnemen het criterium gericht intervieuw.
met vriendelijk groet S. de Wilde
www.pedi-sana-hoorn.nl
antwoord 16-1-2012
Geachte mevrouw De Wilde,
Een EVC portfolio kan alleen via een begeleider van dit EVC worden ingediend. Dit zijn de scholen.
Zij zorgen voor begeleiding (verplichting van het Kenniscentrum EVC) en verzorgen de voorlichting en voorbereidingen op de afronding van een EVC.
Via de betreffende school zullen EVC beoordelingen en criterium gerichte interviews worden ingepland en uitgevoerd.
Wij wachten uw portfolio even af en vernemen graag van u via welke school wij hierover kunnen communiceren.
Met vriendelijke groet
P. H.
Relatiebeheer Capabel Examens
Aanwezig: di, do, vr.
Bezoekadres:
Australiëlaan 14-16
3526 AB Utrecht
Tel: 030-
[email protected]
www.capabel-examens.nl
Inmiddels 6-3-2012, nog steeds niets van Capabel of Imko Amsterdam mogen vernemen.
Ik wil zo snel mogelijk examen doen. Graag uw reactie.
S. de Wilde

P. H.
Heeft 30-3-2012 het examen (criterium gericht interview afgenomen)
?

MAXIEM

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door MAXIEM »

zakkenvullen

Het is naar mijn mening hier wel duidelijk, dat het het innen van het cursusgeld op de eerste plaats komt en dat pas daarna het professioneel professionaliseren van een cursist aan de orde komt. Het opleidingsinstituut staat immers niet los van de exameninstantie en dat kan dus nooit in het belang van de (betalende) cursist zijn. Integendeel!!!

Maxiem.

MAXIEM

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door MAXIEM »

zakkenvullen

drs. T. P.
Coördinator Kenniscentrum EVC

schrijft:
• IMKO opleidingen biedt idd EVC procedures aan, maar het zijn geen erkende EVC procedures die vallen onder de verantwoordelijkheid van de overheid. Erkende aanbieders kunt u terugvinden in het EVC register, IMKO staat daar niet bij. http://www.kenniscentrumevc.nl/index.ph ... ter-uitleg. In het register staan EVC aanbieders die voldoen aan de kwaliteitscode EVC en hierop zijn gecontroleerd;

Advies: voortaan eerst maar van tevoren uitzoeken of een bepaalde EVC-procedure erkend is!

Maxiem.

praktijk25
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 apr 2012 17:39

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door praktijk25 »

P. H.
Relatiebeheer Capabel Examens,= ook examinator. Curieus
:idea: :idea:

VoetVooruit
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 apr 2012 01:52

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door VoetVooruit »

OK beste collega's...Mijn naam is Anja du Mortier van pedicurepraktijk VoetVooruit leiden.
Zullen we ons groeperen en er een echt werk van gaan maken???
Alles wat jullie hierboven hebben geschreven ken ik uit eigen ervaring.
De term "zakkenvullers" komt dus in meerdere mensen hun vocabulaire voor en niet alleen in de mijne ;)
Ik ben nu al 4 keer afgewezen voor het onderdeel ondermersvaardigheden terwijl ik al jaren een succesvolle onderneming run en hier volledig van kan leven .
Lees hieronder mijn mening ...en als we willen groeperen doe ik mee!!!!

EVC-ers behoren gerespecteerd te worden om hun bloeiende bedrijven die zij op hun eigen manier en door de jaren heen op een verantwoorde wijze groot hebben gemaakt en dienen beoordeeld te worden op hun techniek en vakkennis; daar moet je geen vragen aan stellen uit een boekje van school...daar moet je bijvoorbeeld een dag in hun bedrijf mee gaan lopen om te zien hoe er gewerkt wordt en dáárna vragen gaan stellen bijv. met betrekking op de richtlijnen en code van het voetverzorgingsbedrijf.
Dan kun je zien wat een goed werk ze vaak verrichten; dat zij vaak al jaren een geweldige bijdrage hebben geleverd ten behoeve van het behoud van risicovoeten!!!!
En dat zij vaak al jaren een gewaardeerd worden bij andere disciplines zoals huisartsen, praktijkondersteuners..voetenpoli's...dát is verdorie waar het om gaat.
Die moet je niet intervieuwen als je slechts een tunnelvisie hebt; die lui van Capabel stellen alleen maar vragen die ze uit het codeboekje uit hun kop hebben geleerd en als je over iets anders begint snappen ze er geen lor van ..en dáárom zijn ze kort , onaardig en afgemeten, bang dat je het over zaken gaat hebben die er wérkelijk toe doen en waar zij niets van afweten.....want dan zijn ze uit het veld geslagen...vallen zij door de mand... en zijn bang dat hun draaiboek uit het zicht raakt; goh wat allround zijn zij zeg!!!
En dan valt er tijdens je criteriumgericht intervieuw ook gerust nog een of ander collega van de capabel-dames binnen om eens te gaan babbelen over smsjes en mailtjes betreft een of ander iets wat die week daar zou gaan plaatsvinden...gewoon...tijdens je crietriumgericht intervieuw..alsof je niet bestaat!!
Superieur doen ze; ...jaja..op bekend terrein.....en dáárom krijg je geen kans om eens lekker over je werk en alles wat in je portfolio staat te vertellen...te onderbouwen..te verklaren....want 'stel' dat zij daardoor grip verliezen....het niet meer snappen....daarom fietsen zij er zo snel doorheen....
Grote kans nl dat de "geintervieuwde' véél meer weet dan de 'intervieuwer"...en dát moet voorkomen worden!!!!..ik stond dus al binnen 25 minuten buiten en tevoren werd er al aangegeven dat we 'er snel doorheen moesten"...
Die EVC-ers moet je KOESTEREN;...en vrijstellingen geven..en daar waar er op medisch gebied nog iets ontbreekt moet een ERVAREN EN COMPETENTE traject-begeleider DUIDELIJK en TIJDIG aangeven waaar nog aan gewerkt moet worden/ waar nog een cursus voor gevolgd moet worden.
KOESTER deze mensen ipv ze zo af te branden en door te mangelen;..dit is gewoon een soort van "succesvolle ervaren mensen die hun sporenverdiend hebben pesten met futiliteiten"....wellicht frustratie en jaloezie bij de accessoren?
KOESTER ZE ....DIE ERVAREN HARDE WERKERS......HET ZIJN VERDORIE POTENTIELE TOEKOMSTIGE LEERBEDRIJVEN VOOR ÁL DIE
STUDENTEN DIE EEN GOED LEERBEDRIJF ZOEKEN!!!
IMKO en Capabel zijn zó dom bezig:...MOTIVEER liever ál die ervaren pedicures ipv ze zo afbranden,..doe niet zo moeilijk over een onderdeel ondernemersvaardigheden;....bied het aan als aanvulling......bied een cursus aan..maar laat een medisch diploma hier niet van afhangen...dat is toch ook niet zo bij een tandarts of artsenopleiding?????
Alle EVC-ers hebben door de jaren alláng een eigen wijze gehanteerd om hun onderneming professioneel en succesvol te runnen...en hebben vaak een accountant...de pedicure doet de praktijk..en de accountant regelt de belangrijke geldzaken....daar zijn ze voor.!!!
Zorgen dat je die accountant kan betalen en nog winst behalen ook is ONDERNEMEN..!!!
Laat ze blij zijn met hun diploma....en laat ze warm lopen voor een cursus stagebegeleider; het mes snijdt dan van 2 kanten; de ervaren bedrijven zijn gemotiveerd en voelen zich gesteund en gewaardeerd en voor studenten zijn er volop leerbedrijven.....en dáárdoor veel studenten wat IMKO en Capabel weer geld opleverd...op een positieve wijze;..zó veel beter dan mensen pesten , demotiveren en een poot uit draaien.
"Over ondernemen gesproken zeg "!!!!!

MAXIEM

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door MAXIEM »

VoetVooruit

Er zijn nu eenmaal "ondernemers" die uitsluitend met $ tekens in hun mooie blauwe ogen rondlopen. Advies: blijf er verre van, het zijn @#$%$#^&*%@#.

Veel sukses met je bedrijf toegewenst.

Prettige dag, Maxiem.

praktijk25
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 apr 2012 17:39

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door praktijk25 »

@voetvooruit:
IMKO
Inhalig Minimaal Kwantitatief Onderwijs €900 voor 3,5 uur slechte begeleiding/30 minuten mondeling examen, waarin van te voren vast staat dat je gaat zakken.


De portfolio begeleider heeft haar taak als begeleider slecht uitgevoerd. Op gestelde vragen geen antwoord.

De examinator,P.H. nog nooit een examinator tegen gekomen die in de "we vorm" vragen stelt.

Bij de antidruktechnieken zegt mevr.P.H. dat een huidleasie afgedekt met fleecy web met grote uitsparing in het midden, ik citeer "denkt u niet,dat et vacuum zuigt
:shock: :shock: :shock:

Ik ben podoloog, 15 jaar werkzaam geweest in de gezondheidszorg 15 jaar een pedicure praktijk, in samenwerking met arts,diabetscentrum

Het is toch van de zotte dat mensen die functioneren op een Jip en Janneke niveau ons mogen beoordelen?

Aktie,aktie,aktie

VoetVooruit
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 apr 2012 01:52

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door VoetVooruit »

beste praktijk 25 en maxiem,

Dank voor jullie reactie op mijn lange verslag:...dat "lange verslag"...dat is waar ik nog even mee zit voordat ik daarwerkelijk overga tot actie!!!!!..."beknopter "is beter en zla langer de aandacht krijgen....de ellenlange verhalen zullen op den duur gaan vervelen.....maar ....de boosheid , emotie en frustratie moet er eerst nog even uit!!!!...
dan...daarna.....helder verstand op scherp...en alles netjes ordenen......( ben ik nu mee bezig)...en Maxiem..zoals je al zei:....die "wij"vorm.....die is belangrijk...want om vooruitgang in dit proces te krijgen is de "wij"vorm heel hard nodig!!!!!
Voetzorg is een prachtig vak;..."een bijdrage leveren aan "gaan en staan"wat van essentieel belang is voor ieder levend wezen"!!
Daar mág geld aan verdiend worden; de pijp moet immers roken"..maar dan wél met de intentie het welbevinden van ALLE partijen voorop te stellen en niet enkel dat van de geldwolf ZELF die wil "voortvaren ' op de kennis en spirit van de vakmensen op de werkvloer !!
VOETZORG...dat zijn wij...op de werkvloer...+ de werkelijk GOEDE zeer ervaren docenten en begeleiders....
Dus AKTIE:....GRAAG....ik denk dat een eerste stap zou zijn als een groep betrokkenen op een centrale plek in Nederland eens bij elkaar zou willen komen....elkaar zien...en horen.....daar zou een concreet plan uit voort kunnen komen....
of wellicht zijn er nog meer suggesties???
Ik zou hier graag reacties op willen krijgen,.....

Groeten van Anja du Mortier

VoetVooruit
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 apr 2012 01:52

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door VoetVooruit »

en...Maxiem,....dit: http://www.kenniscentrumevc.nl/index.ph ...hoe naief;...ik ( en ik denk velen) had daar nog nooit eerder van gehoord...en heb dit volgens mij in bijv. podopost nog nooit zien staan ( ik kán daar natuurlijk over heen gekeken hebben?)

dank je!! :))

praktijk25
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 apr 2012 17:39

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door praktijk25 »

De begeleiding van het portfolio door J. docente ............?
Bij het IMKO Amsterdam.

De site waar documenten moeten worden ingevoerd is er gedateerd, pas op, je kunt maar 2mb per keer verzenden.

Deze docente begeleid niet " ze kijkt of het erin staat "
De naam begeleiding = misleiding.
Dit doet ze 1x per week. In de schoolvakantie heeft vakantie. Wat betetekend, dat de cursist op een gestelde vraag, 3 weken later antwoord krijgt.

Heb inmiddels een docente gevonden, bij andere aanbieder die wel begeleid.
Het portfolio kon in 1 keer (2600mb) worden verzonden.
De begeleider schrijftde verbeterpunten rechtstreeks in het portfolio, ik kan in hetzelfde document verbeteren.
Het kan dus allemaal veel professioneler.

Ik wacht nu al meer dan 4 weken op antwoord van mijn bezwaarschrift over het evc traject, en de manier waarop het examen werd afgenomen.

1van2
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 jun 2010 22:14

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door 1van2 »

Ben je slimmer (en dat ben je al heel snel!) en/of succesvoller dan docent of examinator in 'pedicure-opleidingsland' dan ben je niet alleen veel geld kwijt, maar ook heel vaak je goede humeur :wink: !

Heel vervelend, maar tegelijkertijd ook een opluchting, om hier de ervaring en kritiek van jullie te lezen, want als je alle informatie die je over pedicure-opleidingen leest, als je zo eens rondsurft op internet, hebben ze allemaal zó 'Kwaliteit van onderwijs' en 'Klantvriendelijkheid' hoog in het vaandel, dat het lijkt alsof iedere cursist tevreden is en niets voor verbetering vatbaar.

Maar menig cursist weet beter....., maar is m.i. tijdens de opleiding zo afhankelijk van medewerking van diezelfde opleiding of het examenbureau, dat kritiek beter verzwegen kan worden (of, hij/zij mist het podium, en/of, tja, laten we eerlijk zijn, mist het vermogen om zijn kritiek te verwoorden....(met respect voor een ieder die wél goed pedicuurt, maar minder goed communiceert en zijn moerstaal beheerst :) ). Na afronding van de opleiding volgt de opluchting dáár in ...naam niets meer mee te maken te hebben en wordt gefocust op de eigen onderneming. Uiteraard.

Maar,....zo blijft de voedingsbodem voor al diegenen die hun (vele) geld maken over de rug van de toch zelden veelverdienende, maar hardwerkende pedicure bestaan, derden (bijvoorbeeld overheid en verzekeringsmaatschappijen) krijgen de indruk dat er 'niets mis is' en de professionalisering van het vak blijft rusten, zoals alle 'belangengroepen' als Provoet en HBA ook voornamelijk blijken te doen in deze.

Tijd voor actie...? Mee eens, al lang, maar hoe en waar te beginnen, als zelfs de kritische pedicures onder ons elkaar al zo moeilijk treffen....

Hartversterkende groet!

xx-daffie-xx88
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 okt 2013 20:59

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door xx-daffie-xx88 »

Sinds september 2010 volg ik de opleiding deeltijd MBO schoonheidsspecialiste. Hierbij ga je 1 dag in de week naar school en moet je 20u stage lopen. Dit was een nieuwe variant van de opleiding, de school wist niet eens hoe de opleiding in elkaar zat. Ik zat in een klas met mensen voor de vakopleiding schoonheidsspecialiste, zij beoefenen modules, terwijl ik het gehele vak leer.
In het eerste jaar heb ik niet 1 theorie-examen gedaan, de docent wist niet welke examens ik moest doen. Ook heb ik geen praktijkexamen gedaan, omdat de docent niet wist hoe mijn examen eruit zou gaan zien. Met andere woorden, ik rommelde maar wat aan. Gelukkig had ik een goede stageplek waar ik alles, maar ook echt alles leerde. 1 keer een praktijkexamen gedaan, maar dit was niet het goede praktijkexamen wat bij mijn opleiding hoorde, dus telde niet mee.
In mijn eerste jaar maar wat aangerommeld en gedaan wat ik dacht dat ik moest doen.
In het tweede jaar eindelijk een theorie-examen gedaan, maar er staan vragen in die niet eens in het boek staan.
Een halfjaar voordat ik zou gaan afstuderen, kreeg ik te horen dat ik een beoordelingsportfolio moest maken als examenstuk, met als gevolg, ik tot 1-2 uur 's nachts achter de pc zat om de opdrachten te maken, want ik wil mijn diploma halen. Ook kreeg ik op laatste moment te horen dat ik nederlands en rekenen moest volgen.
Tot nu moet ik nog steeds 2 theorie-examens doen, school zou mijn 2 keer opgegeven hebben, maar nog nooit gebeurd, waardoor ik nu zo onderhand een jaar niks aan school heb gedaan.
Nu zelf aanmeldingsformulier opgestuurd voor examen, nog steeds geen bevestiging.

Tijdens mijn stage nooit stagegesprek gehad, geen stagebegeleiding, wist niet wat voor opdrachten ik moest doen..
Er staan docenten voor de klas die niet capabel genoeg zijn, zelf niks weten van het vak..

Je betaald verdorie zo'n 7000 euro voor de opleiding en wat krijg je er voor weer: NIKS!!

Stuur je mail, nooit reactie terug. Bel je, je wordt later wel terug gebeld.

femke1995
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mar 2014 13:33

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door femke1995 »

Goedemiddag, ik ben in 2012 begonnen met de opleiding schoonheidsverzorging niveau 3 te Amersfoort. Deze heb ik nog steeds niet afgerond omdat ik steeds nog toetsen moest herkansing. Voor elke herkansing moet ik €75,- euro betalen. Dit ligt niet alleen maar aan IMKO, natuurlijk ook aan mijzelf. Maar als ik mij dan wil opgeven, betijds, dan krijg ik geen reactie terug. En dan moet ik wachten op de volgende herkansing ronde.. Daarom duurt dat allemaal zolang.

Een medestudent van mij, heeft zich aangemeld voor de herkansingen, via de mail en via de herkansinglink op de IMKOsite. Dan zou je denken dat dat gewoon goed zal gaan, maar helaas. Ze is alleen opgegeven voor één toets. Toen zij de brief binnen kreeg met de informatie erin dat zij maar voor één toets is opgegeven. Deze brief heeft zij op 25 februari kregen, rond 6 uur. Toen kon zij niet meteen bellen omdat dan het examenbureau gesloten is. 26 februari heeft zij nog een keer gebeld en heeft ze de mededeling gekregen dat de medewerkers van het hoofdkantoor te Den Bosch carnaval aan het vieren zijn, dus niet bereikbaar zijn t/m vandaag, 5 maart. Als zij morgen gaat bellen, krijgt zij hoogst waarschijnlijk de mededeling dat ze te laat is met het doorgeven daarvan. Omdat het rooster voor alle herkansingen al zijn gemaakt. Belachelijk..

Verder hebben wij op school in totaal 4 theorielokalen. Één theorielokaal in het gebouw waar ook de praktijklokalen zich bevinden en 3 theorielokalen op een bovenverdieping van een bedrijfspand. Ik/Wij vinden het heel normaal om daar Wi-Fi toegang te hebben, al is het niet van het bedrijfspand, dan een extra Wi-Fi toegang van IMKO in dat gebouw. Als wij dus in één van deze 3 lokalen zitten, is er geen gelegenheid om dingen op te zoeken, wat niet in je boek of aantekeningen staat. Of om weer eens een mail te sturen naar het hoofdkantoor.

Als er een praktijkexamen is, is er te weinig apparatuur en raken de leerlingen in paniek. Ik/Wij vinden het bizar dat je minimaal €7000,- euro per jaar betaald en dan niet eens 'rustig' een examen kunt maken. Alles hoort gewoon geregeld te zijn, niet dat de leerlingen zich daar druk om hoeven te maken.

Een andere medeleerling van mij, heeft vorig jaar 18 juli een herkansing gemaakt. Die week daarna is de uitstroomweek dus zou zij nog die herkansing eventueel nog een keer mogen herkansen. De uitslag van die herkansing zou nog voor het weekend bekend gemaakt worden. Dit is toen helaas niet gebeurd. In afwachting tijdens het weekend of ze wel of niet nog keihard moest zou gaan leren was vervelend. Het hoofdkantoor zou haar terugbellen met de melding of ze het gehaald had of niet. Maandag nog niks, dinsdag nog niks. En donderdag zou haar andere herkansing dan zijn geweest. Woensdag eind van de middag heeft deze medeleerling het hoofdkantoor gebeld, toen kreeg zij de mededeling dat zij de toets had gehaald en die volgende dag op CGI mocht, waar zij ook niks van af wist.

femke1995
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mar 2014 13:33

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door femke1995 »

Een leerling die dit jaar heb leren kennen, die zou na de vakantie op praktijkexamen gaan. Maar zij had nog geen CGI gedaan. Dus zij ging de eerste dag van dat de scholen weer zouden beginnen naar haar IMKO vestiging in Arnhem, die dag heeft zij gemeld dat ze nog een CGI moest doen. Op haar vestiging is toen gekeken waar toen de CGI's werden afgenomen, zij heeft toen nog die ochtend vanaf Arnhem naar Amersfoort moeten reizen om nog het CGI te kunnen doen..

Op een dag dat wij een toets moeten maken, of een herkansing moeten maken gebeurd het ook nog weleens dat er verkeerde of helemaal geen toets voor sommige personen zijn. Terwijl deze wel zijn opgegeven en daar het bewijs van hebben. Ook gebeurd het dat je een toetsmatrijs krijgt, die leert samen met je docent en dat er in die toetsen die je moet maken vragen instaan die daar helemaal niet horen. Verder mochten wij in het begin van het jaar nooit toetsen inzien, waar wij wel recht op hebben! Dat staat in het toetsreglement.

Ook een leerling die ik dit jaar heb leren kennen heeft 26 juli te horen gekregen dat de niveau 4 opleiding in Amsterdam niet door zou gaan. Dit is de vestiging waar zij zat. Als zij dit eerder had geweten, was zij naar het roc van amsterdam gegaan. Maar vanwege het laat doorgeven kon zij zich niet meer inschrijven bij het roc, omdat die school al dicht was.
Dit zelfde meisje heeft vorig jaar 9 verschillende docenten gehad, die zelf ook helemaal niks van de structuur van de hele opleiding wisten.


Dit was mijn IMKO verhaal

roompiii
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jul 2014 11:42

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door roompiii »

BOM EROP !!

Ik heb drie jaar geleden bij IMKO mijn opleiding schoonheidsspecialiste en junior kapster gedaan. Mijn schoonheidsopleiding heb ik inmiddels, na een hoop gezeik, af kunnen ronden en mijn diploma kunnen ontvangen.

Maar mijn kappersopleiding is een heel ander verhaal.

ik ben hiermee september 2011 begonnen met 21 leerlingen. Binnen een jaar zou ik deze opleiding kunnen volgen en heb dit ook gedaan. Maar aangezien mijn halve klas was afgevallen en ik de enige was die uberhaubt examen mocht doen moest ik voor mijn portfolio-assesment naar Amersfoort. Niks aan de hand. Alles geregeld.
Augustus 2012 heb ik mijn eerste examen, helaas negatief, afgerond. Tegen mij was gezegd dat ik eerst ervaring moest opdoen omdat ik mijn examens daarmee beter kon afsluiten. Nou dit heb ik gedaan, een jaar lang heb ik in de kapsalon ervaring opgedaan en toen mijn trainster daar mij zei dat ik er klaar voor was heb ik mijn examen heer aangevraagd. En hier begon het gezeur.

Na tig belletjes en mailtjes over en weer heb ik uiteindelijk examen in november 2013 kunnen doen. Maar dat ging niet chique. Twee! weken voor mijn examen werd afgenomen kreeg ik pas te horen waar ik moest zijn en hoe laat. IMKO biedt op het internet altijd een examen aan in de buurt, dit was bij mij kennelijk niet van toepassing. Ik heb mijn opleiding gevolgd in Amsterdam, woon in omgeving Hilversum en ik moest voor mijn examen naar BREDA ! Niet echt in de buurt of wel?

Afijn. Examen gehaald, op naar mijn dame knippen examen. Ik heb afgesproken dat IMKO mij op de hoogte houd van opkomende examens. Voor begin 2014 zou ik een lijst krijgen waar dit op zou staan. Nooit gehad. Ik weer bellen, hadden ze drie dagen later een examen in Amsterdam nota bene!

Ik was woest, had hier gewoon aan mee kunnen doen als die kuttenkoppen mij het op tijd hadden laten weten.

Uiteindelijk kon ik mij na weer tig belletjes en mailtjes te versturen, wat de irritatie niet bepaald minder maakte, kunnen aanvragen. En deze keer was het in ARNHEM !! Weer niet bepaald in de buurt. Uiteindelijk mijn examen daar gedaan en gehaald en mijn diploma aangevraagd. Dit was begin maart.

Het is nu begin juli en ik heb nog steeds niks vernomen. Ik krijg allemaal slappe excuses als ik bel dat ze nog niks hebben ontvangen van het filiaal, of dat het "Vergeten is".

IK WORD ER NIET GOED VAN !

Heb echt spijt als haren op mijn hoofd dat ik ooit voor deze opleiding gekozen heb, bijna 11 ruggen betaald voor een opleiding van lik me vestje! Denk je een opleiding te hebben gekozen van particulier niveau, nou, ben bedrogen er uit gekomen. Een opleiding met een mindere kwaliteit dan het ROC maar wel voor de dubbele prijs. Zal het nog eens zeggen 11 RUGGEN !!

Bespaar jezelf, je ouders en iedereen om je heen een op gezeik en frustratie en kies voor een andere opleiding.

En van mij mag Tros Radar een leuk programma maken over IMKO Opleidingen en over wat voor een oplichters het zijn. Twee jaar op water en brood geleefd omdat ik een goede opleiding wilde volgen. Ha! Wat een grap.

Voor iedereen in de zelfde situatie, houd vol en ga er zelf achteraan! Doe ik nu ook en ik zal mijn behaalde diploma krijgen!!

Succes
Groetjes Romy

Vileine
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mar 2016 07:32

Re: IMKO/Capabel

Ongelezen bericht door Vileine »

SCHANDALIG , na al die jaren gaat het dus nog steeds door!

Slechte ervaring!!
Het examenbureau "Capabel" welke een onderdeel is van IMKO werkt ver onder de maat.
Het is mij nu 2x gebeurt dat er geen examenopdrachten klaar lagen op de dag van het examen!
Dit zorgt voor onnodig extra spanning waardoor er meer studenten minder presteren.

examenuitslagen die kwijt zijn??!!!

Met de praktijkexamens kan de kassa nog extra aangevuld worden en dat gebeurt dan ook.
Erg triest dat ze hiermee ook financieel de groep pakken die het al lastig heeft omdat zij door reorganisatie op straat zijn komen te staan.

De huisvesting is minimaal en misschien wel onder de maat.

Wie voert hier de controle uit PRO Voet? zij vallen wel onder hun naam, voor mij is "Pro Voet" nu geen kwaliteitsgarantie meer na dit alles!

Kortom het is een schadalige, op inkomsten belust circus.

Gesloten