LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ducktypen

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
Miss ladybird
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 jul 2014 10:27

Ducktypen

Ongelezen bericht door Miss ladybird » 08 jul 2014 10:44

Mijn zoon van 8 is nu enkele maanden bezig met de cursus Ducktypen. De proefles was leuk, de eerste lessen ook nog wel maar daarna is de cursus niet meer te volgen. Het tempo ligt voor kinderen te hoog, de teksten die getypt moeten worden vliegen door het scherm (vaak slecht leesbaar) en als je niet snel genoeg bent heb je het level niet gehaald en moet je weer opnieuw beginnen. Bovendien volgen de nieuwe letters elkaar veel te snel op. Rustig oefenen op eigen tempo is niet mogelijk. Hierdoor is spieken naar de letters op het toetsenbord erg verleidelijk (er worden geen afplakstickers of zo meegeleverd). Daarnaast hebben we nu ook al een keer meegemaakt dat de site geheel vast liep wat alleen via de klantenservice verholpen kon worden. De klantenservice zegt wel bezig te zijn om het tempo van de oefeningen instelbaar te maken maar in dat is nu al 2 maanden geleden en er is nog niets zichtbaar op de site. Geld terug geven doen ze ook niet. Het enige aanbod dat ik heb gekregen is dat de abonnementstijd verlengd kan worden als mijn zoon zijn typediploma niet binnen het jaar haalt. Daar heb ik echter niet zoveel aan als mijn zoon niet meer wil typen.
Zijn er meer mensen met negatieve ervaringen met Ducktypen?

GJvdZ
Berichten: 7407
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door GJvdZ » 08 jul 2014 11:10

MOet een jongen van 8 niet gewoon buiten spelen of desnoods lekker gamen achter de computer i.p.v. een typecursus volgen?

Unbeaten
Berichten: 5
Lid geworden op: 07 jul 2014 10:37

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Unbeaten » 08 jul 2014 11:50

GJvdZ schreef:MOet een jongen van 8 niet gewoon buiten spelen of desnoods lekker gamen achter de computer i.p.v. een typecursus volgen?
^ :roll: Ik ben het hiermee eens typen komt van zelf wel

witte angora
Berichten: 22299
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door witte angora » 08 jul 2014 12:35

Ik was 16 of 17 toen ik een (indertijd hoog aangeslagen) typecursus ging volgen. Gewoon via school. Kennelijk worden er steeds hogere eisen aan kinderen gesteld; niet alleen door ouders, maar door de maatschappij als geheel.

En ja, zo'n eendenclub springt er dan handig op in. Maar verstandig? Ik zou zelf een andere keuze hebben gemaakt.

dhc
Berichten: 4591
Lid geworden op: 24 aug 2008 20:38

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door dhc » 08 jul 2014 12:51

Kids van die leeftijd leren het spelenderwijs, zitten nogal vaak achter hun computer, tablet, smartfoon.Heb mijn kids niets geleerd en zij typen sneller dan het licht.
Laatst gewijzigd door dhc op 21 nov 2014 23:09, 2 keer totaal gewijzigd.

Mamsie
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 aug 2014 14:21

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Mamsie » 27 aug 2014 14:35

Mijn dochter heeft exact dezelfde ervaring. Enthousiast begonnen maar na enkele lessen al gefrustreerd en verdrietig. De letters vliegen van links naar rechts over het scherm, van boven naar beneden. Je weet nooit uit welke hoek ze nu weer komen waaien. Als je de letters niet snel genoeg zonder fouten typt dan moet de oefening opnieuw gedaan worden. Soms word je halverwege de oefening al eruit gegooid omdat je teveel fouten hebt getypt. Erg frustrerend voor een kind. Langzamer typen kan inderdaad niet, want dan ben je al snel af. 20-30 keer een oefening opnieuw doen is geen uitzondering. Helaas moet je de oefening halen om door te kunnen gaan. Klantenservice gemaild, echter die bieden ook geen oplossing. Mijn zoon van destijds 10 heeft enkele jaren geleden een andere typecursus gedaan, zonder problemen, met meer dan 200 aanslagen per minuut geslaagd.

prem
Berichten: 1990
Lid geworden op: 12 feb 2007 14:49

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door prem » 27 aug 2014 16:34

Miss ladybird schreef:Mijn zoon van 8 is nu enkele maanden bezig met de cursus Ducktypen. De proefles was leuk, de eerste lessen ook nog wel maar daarna is de cursus niet meer te volgen. Het tempo ligt voor kinderen te hoog, de teksten die getypt moeten worden vliegen door het scherm (vaak slecht leesbaar) en als je niet snel genoeg bent heb je het level niet gehaald en moet je weer opnieuw beginnen. Bovendien volgen de nieuwe letters elkaar veel te snel op. Rustig oefenen op eigen tempo is niet mogelijk. Hierdoor is spieken naar de letters op het toetsenbord erg verleidelijk (er worden geen afplakstickers of zo meegeleverd). Daarnaast hebben we nu ook al een keer meegemaakt dat de site geheel vast liep wat alleen via de klantenservice verholpen kon worden. De klantenservice zegt wel bezig te zijn om het tempo van de oefeningen instelbaar te maken maar in dat is nu al 2 maanden geleden en er is nog niets zichtbaar op de site. Geld terug geven doen ze ook niet. Het enige aanbod dat ik heb gekregen is dat de abonnementstijd verlengd kan worden als mijn zoon zijn typediploma niet binnen het jaar haalt. Daar heb ik echter niet zoveel aan als mijn zoon niet meer wil typen.
Zijn er meer mensen met negatieve ervaringen met Ducktypen?
Zet hem op calligrafie-les, dat vindt ie vast leuker.

GJvdZ
Berichten: 7407
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door GJvdZ » 28 aug 2014 19:55

witte angora schreef:Kennelijk worden er steeds hogere eisen aan kinderen gesteld; niet alleen door ouders, maar door de maatschappij als geheel.
De maatschappij (wij met z'n allen) stellen echt geen eisen aan de typevaardigheid van kinderen.... Dat zijn vooral idiote ouders die hun kinderen vol in de stress gooien omdat die alles maar moeten doen. Kinderen moeten gewoon spelen.

Sanniev
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jan 2014 02:16
Locatie: Leiden

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Sanniev » 12 sep 2014 09:21

Mijn zoon is 13 jaar en heeft ook al type topia geprobeerd. Dit lukte niet, nu had hij dit gezien en dit leek hem veel leuker. Helaas komt hij niet verder dan level 3. Is nu 3 weken bezig.
Kan eigenlijk niet vinden hoe ik contact moet maken met iemand die hem hier in kan begeleiden ...
Wie weet wat?

berndv
Berichten: 8282
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door berndv » 12 sep 2014 09:51

Heb zelf 20 jaar gelden typeles gehad. Gewoon klassikaal, op de typemachine weliswaar, maar vond dat de beste methode. Tempo lag inderdaad wel hoog. Hoe je het ook wilt leren, er zal een zekere vorm van snelheid getraind moeten worden. Marathonlopers beginnen ook niet te oefenen met de Nijmeegse vierdaagse.

Voorschenk
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 sep 2014 18:50

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Voorschenk » 12 sep 2014 18:57

Allereerst moet mij van het hart dat wanneer iemand op dit forum vraagt naar ervaringen van een typecursus men ongevraagd de ouder in kwestie veroordeelt. Waarom een ouder een kind een typecursus laat doen, is persoonlijk en heeft niemand iets mee te maken. Ik kan zeggen dat mijn kind enorm veel tijdwinst heeft in vergelijking met kinderen in zijn klas die ook kunnen typen maar niet kunnen blindtypen. Dat is echt een groot verschil.
Maar ik wil graag reageren. Onze zoon heeft TypeTopia gedaan met ontzettend veel plezier. Binnen zeer korte tijd was hij klaar en had hij zijn diploma op zak. Wel wat duurder dan de rest maar zeker het aanraden waard. Je kunt zelf instellen hoe vaak je oefent dus je tempo bepaal je zelf. Mijn zoontje was toen bijna 10.
Voor mijn dochter heb ik nu Ducktypen genomen en dat is echt waardeloos. Inderdaad te snel, onleesbaar en temp os niet aan te passen. Zij komt ook op een bepaald nivo niet meer verder. De zin wordt haar ontnomen. Didactisch niet sterk in elkaar gezet. Ook kunnen de ouders de vorderingen niet goed volgen. Bij TypeTopia kan dit op een zeer goede manier. Uiteengezet in tempo, welke letters nog herhaling behoeven etc.
Ducktypen niet doen dus.

Harry1949
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 nov 2014 22:21

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Harry1949 » 21 nov 2014 22:29

Hallo,

Ik ben een gepensioneerd staatsbevoegd leraar machineschrijven en tekstverwerking.
Over dat Ducktypen heb ik één simpele opmerking.
Wie let er tijdens de lessen op de juiste houding achter de PC en de juiste handstand?
Ik kan me niet voorstellen, dat je zonder docent op de juiste manier leert typen.

tibistibi
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 nov 2014 13:21

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door tibistibi » 24 nov 2014 13:25

ik vind de opmerkingen ook erg raar en op zijn minst onvriendelijk.

waarom moet mijn kind buiten spelen terwijl het zelf aangeeft een type cursus te willen doen?
ze heeft het zelfs bovenaan haar sint verlanglijstje gezet.

is voetballen beter dan typen? je benen zijn belangrijker dan je vingers ofzo? of schrijven met een pen, zodat je alleen maar 1 hand hoeft te trainen??

goed mijn dochter wilt graag een type cursus doen en had idd zin in de ducktype cursus. maar ik begrijp uit bovenstaande dat deze dus niet fijn is, dank voor de info.

is typetopia volgens jullie ervaring de beste??

dank,

tibi

moederslink
Berichten: 7760
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door moederslink » 24 nov 2014 14:50

Kinderen van nu zijn superhandig met hun " apparaatjes " , hun vingers gaan snel en ze leren het spelenderwijs, tegenwoordig al op de kleuterschool.
Ook ik denk dat- buiten spelen- belangrijker is dan binnen zitten met de nodige apparaatjes.
Dat een kind van 8-10 het bovenaan haar/ zijn " verlanglijstje " heeft staan komt mi doordat ze elkaar beinvloeden , een kind wil zich conformeren .
Waarom nu weer een les ergens in , die kinderen van nu hebben al een overvolle agenda , ze worden er gestresst van , evenals hun ouders .
Lekker ravotten , niks mis mee! Typen komt wel......later.

Een kind hoort lekker aan te klooien , zelf dingen te ontdekken en uit te vogelen , geen entertainment maar blijven aanbieden, ze kunnen amper nog zelf iets bedenken , of ze raken verveeld. Of krijgen het label ADHD omdat ze hun energie niet voldoende kwijt kunnen..... Maar goed di mijn mening , als ouder beslis je zelf wat voor het kind " goed " is.

Lubbers1970
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 nov 2014 19:45

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Lubbers1970 » 26 nov 2014 20:04

Mijn zoon is 10 jaar oud en volgt nu al een half jaar de cursus van Ducktypen, ook ik heb gemaild dat ik het erg slecht vind en krijg als antwoord dat ze er mee bezig zijn. Maar vervolgens gebeurt er helemaal niets.
Hier loopt het ook geregeld vast en komt inderdaad niet verder door dat het van alle kanten komt.
IK baal er goed van en mijn zoon ook want hij komt geen meter verder.
Mij oudste zoon heeft via LOI kidzz een type cursus gevolgd en daar kreeg ik wekelijks een overzicht hoe hij het deed enz. Ook nog een speciale variant voor kinderen met dyslexie voor het zelfde geld.
Want juist omdat ze dyslexie hebben zij ze zo gebaat bij een type diploma.
Dus wil je starten met een typecursus dan NIET die van DUCKTYPEN.

moederslink
Berichten: 7760
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door moederslink » 26 nov 2014 20:13

Lubbers1970 schreef: Want juist omdat ze dyslexie hebben zij ze zo gebaat bij een type diploma.
Want ?

Deze zin begrijp ik niet... :!:

Irenemaria
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 dec 2014 14:16

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Irenemaria » 15 dec 2014 14:24

Omdat mijn zoon van acht niet goed kan schrijven en daar dagelijks enorm gefrustreerd van raakt, mag hij leren typen. Ik dacht gelijk aan Ducktypen, omdat hij de Donald Duck erg leuk vindt. Fijn om hier tips te lezen van typeprogramma's die beter bevallen. Bedankt!

Irenevandijck
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 dec 2014 07:47

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Irenevandijck » 24 dec 2014 09:07

Wij zijn juist zeer tevreden over het Ducktypen. Mijn zoon is 10 en maakt met veel plezier elke dag een lesje. Hij gaat goed vooruit en vindt de oefeningen juist erg leuk. Elk level weer spannend wat er nu gaat gebeuren. Het winnen van de dukaten is de grootste uitdaging. Daarmee kan steeds weer iets leuks 'gekocht' worden voor het huis van Donald Duck. En als hij dan net niet genoeg dukaten heeft, dan gaat hij meteen nog een extra lesje doen om toch die ene stoel bank of schilderij te kunnen kopen. Het enige nadeel was inderdaad dat er geen stickers voor de toetsen bijzaten. Maar ik heb gebeld en ik kreeg meteen een setje opgestuurd, dus dat is ook opgelost. Een super typecursus met alle ingrediënten die belangrijk zijn om een jochie van 10 te stimuleren om zijn typediploma te halen. En zeker voor kinderen met dyslexie een zeer welkome aanvulling!

jerwarm
Berichten: 620
Lid geworden op: 03 jun 2014 19:26

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door jerwarm » 24 dec 2014 12:05

ik heb ook typen gehad op school, toen was ik rond de 16 jaar op en ging het op van die grote electrische typemachines op de LTS.
Het ging voor geen meter en het interesseerde mij ook helemaal niet.

jaren later tegen mijn 30e kreeg ik pas internet en leerde het typen op MSN vanzelf! Ik heb in een paar jaar gewoon vanzelf typen geleerd.
Laatst gewijzigd door Radar op 23 feb 2015 11:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Beledigende opmerkingen verwijderd

Carobella
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2015 15:25

Re: Ducktypen

Ongelezen bericht door Carobella » 22 feb 2015 15:41

Hallo,

Ik ben blij met de vraag en heb veel gehad aan de antwoorden van mensen die ervaring hebben met Ducktypen. Mijn zoon van 9 vroeg ernaar maar wij hebben er vanaf gezien. In groep 6 op hun school krijgen ze Typetopia. Maar ik had gehoord dat dit misschien te moeilijk was en het vergt vrij tijd om te oefenen. Ik dacht dan beginnen we met Ducktypen maar daar zien we nu vanaf. Dan maar kijken hoe Typetopia gaat volgend jaar.

En nee wij pushen onze kinderen niet. Was al blij dat mijn zoon zich hiervoor interesseerde. Maar onze school gaat mee met de tijd en ze krijgen bijvoorbeeld vanaf groep 1 al een spreekbeurt. Die moet hij gaandeweg steeds meer zelf gaan samenstellen en typen. Welkom in 2015.

Carobella

Gesloten