LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
piturinha
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 nov 2013 19:50

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door piturinha »

Ik moest toch even hier wat melden ook.

Schrijf je NOOIT in bij IMKO!
Ik heb mij ingeschreven in september 2013 ( zonder de voorwaarden te lezen!! dom!! ) voor een 1 jarige opleiding schoonheidsspecialiste bij de locatie Rotterdam BLAAK.
Na alle slechte reviews gelezen te hebben , heb ik de opleiding meteen geannuleerd in oktober.
Ik heb sindsdien gezeik met IMKO, en heb nu zelf een advocaat in moeten schakelen.
IMKO wilt lekker makkelijk geld verdienen over de rug van anderen.

Ik heb de voorwaarden dus niet gelezen en zit nu dus met een bedrag van 575,- aan mijn broek wat ik hun verschuldigd ben. LEES AUB DE VOORWAARDEN!! MAAR MELD JE VOORAL NIET EN NOOIT AAN VOOR DEZE OPLEIDING!

Hieronder zie je een stukje uit een mail dat IMKO na mijn annulering verstuurd had. Zij hebben er ook bij vermeld of het toch niet verstandig zou zijn om toch aan de opleiding te beginnen aangezien ik zoveeel moet gaan betalen voor een opleiding die ik niet ga doen! belachelijk! Ben blij dat ik de opleiding geannuleerd heb!!



Wanneer u zich inschrijft bij IMKO gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. In deze algemene voorwaarden wordt de annuleringsregeling beschreven welke aangeeft dat u bij annulering tot 28 dagen voor start van de opleiding inschrijfgeld en 10% lesgeld dient te betalen.
In uw geval betekent dit:
Inschrijfgeld: €575,
Lesgeld (10%): €690,-
( <-- dit stukje klopt niet aangezien ik ruim op tijd geannuleerd heb)



Ik ben zeker niet van plan om zoveeel geld te betalen aan inschrijfkosten... kom op... dat ik wat moet betalen begrijp ik wel... maar zoveel???? welke kosten zijn er gemaakt? wat zijn de gelede schade van IMKO? daar hadden ze geen antwoord op.

Radar ik vind dat IMKO even wat aandacht verdiend in jullie programma om aan het licht te brengen waarom er nou zoveel klachten zijn?!! zodat dit kan ophouden!

Damens wees gewaarschuwd !

120257
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 feb 2014 15:10

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door 120257 »

Ik heb en vraag, ik zit erg te twijfelen over deze school nu ik jullie commentaar heb gezien/ gelezen heb.
Ik wil namelijk pedicure opleiding beginnen ( In Rotterdam) staat die beter bekend of zijn alle vesting verschrikkelijk slecht?


En weet iemand wat de gemiddelde leeftijd is Waarneer iemand aan pedicure opleiding begint? (ben daar even nieuwsgierig naar)

En als je deze school af raad, heb iemand anders ook en andere alternatief ?

femke1995
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mar 2014 13:33

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door femke1995 »

Goedemiddag, ik ben in 2012 begonnen met de opleiding schoonheidsverzorging niveau 3 te Amersfoort. Deze heb ik nog steeds niet afgerond omdat ik steeds nog toetsen moest herkansing. Voor elke herkansing moet ik €75,- euro betalen. Dit ligt niet alleen maar aan IMKO, natuurlijk ook aan mijzelf. Maar als ik mij dan wil opgeven, betijds, dan krijg ik geen reactie terug. En dan moet ik wachten op de volgende herkansing ronde.. Daarom duurt dat allemaal zolang.

Een medestudent van mij, heeft zich aangemeld voor de herkansingen, via de mail en via de herkansinglink op de IMKOsite. Dan zou je denken dat dat gewoon goed zal gaan, maar helaas. Ze is alleen opgegeven voor één toets. Toen zij de brief binnen kreeg met de informatie erin dat zij maar voor één toets is opgegeven. Deze brief heeft zij op 25 februari kregen, rond 6 uur. Toen kon zij niet meteen bellen omdat dan het examenbureau gesloten is. 26 februari heeft zij nog een keer gebeld en heeft ze de mededeling gekregen dat de medewerkers van het hoofdkantoor te Den Bosch carnaval aan het vieren zijn, dus niet bereikbaar zijn t/m vandaag, 5 maart. Als zij morgen gaat bellen, krijgt zij hoogst waarschijnlijk de mededeling dat ze te laat is met het doorgeven daarvan. Omdat het rooster voor alle herkansingen al zijn gemaakt. Belachelijk..

Verder hebben wij op school in totaal 4 theorielokalen. Één theorielokaal in het gebouw waar ook de praktijklokalen zich bevinden en 3 theorielokalen op een bovenverdieping van een bedrijfspand. Ik/Wij vinden het heel normaal om daar Wi-Fi toegang te hebben, al is het niet van het bedrijfspand, dan een extra Wi-Fi toegang van IMKO in dat gebouw. Als wij dus in één van deze 3 lokalen zitten, is er geen gelegenheid om dingen op te zoeken, wat niet in je boek of aantekeningen staat. Of om weer eens een mail te sturen naar het hoofdkantoor.

Als er een praktijkexamen is, is er te weinig apparatuur en raken de leerlingen in paniek. Ik/Wij vinden het bizar dat je minimaal €7000,- euro per jaar betaald en dan niet eens 'rustig' een examen kunt maken. Alles hoort gewoon geregeld te zijn, niet dat de leerlingen zich daar druk om hoeven te maken.

Een andere medeleerling van mij, heeft vorig jaar 18 juli een herkansing gemaakt. Die week daarna is de uitstroomweek dus zou zij nog die herkansing eventueel nog een keer mogen herkansen. De uitslag van die herkansing zou nog voor het weekend bekend gemaakt worden. Dit is toen helaas niet gebeurd. In afwachting tijdens het weekend of ze wel of niet nog keihard moest zou gaan leren was vervelend. Het hoofdkantoor zou haar terugbellen met de melding of ze het gehaald had of niet. Maandag nog niks, dinsdag nog niks. En donderdag zou haar andere herkansing dan zijn geweest. Woensdag eind van de middag heeft deze medeleerling het hoofdkantoor gebeld, toen kreeg zij de mededeling dat zij de toets had gehaald en die volgende dag op CGI mocht, waar zij ook niks van af wist.

femke1995
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 mar 2014 13:33

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door femke1995 »

Een leerling die dit jaar heb leren kennen, die zou na de vakantie op praktijkexamen gaan. Maar zij had nog geen CGI gedaan. Dus zij ging de eerste dag van dat de scholen weer zouden beginnen naar haar IMKO vestiging in Arnhem, die dag heeft zij gemeld dat ze nog een CGI moest doen. Op haar vestiging is toen gekeken waar toen de CGI's werden afgenomen, zij heeft toen nog die ochtend vanaf Arnhem naar Amersfoort moeten reizen om nog het CGI te kunnen doen..

Op een dag dat wij een toets moeten maken, of een herkansing moeten maken gebeurd het ook nog weleens dat er verkeerde of helemaal geen toets voor sommige personen zijn. Terwijl deze wel zijn opgegeven en daar het bewijs van hebben. Ook gebeurd het dat je een toetsmatrijs krijgt, die leert samen met je docent en dat er in die toetsen die je moet maken vragen instaan die daar helemaal niet horen. Verder mochten wij in het begin van het jaar nooit toetsen inzien, waar wij wel recht op hebben! Dat staat in het toetsreglement.

Ook een leerling die ik dit jaar heb leren kennen heeft 26 juli te horen gekregen dat de niveau 4 opleiding in Amsterdam niet door zou gaan. Dit is de vestiging waar zij zat. Als zij dit eerder had geweten, was zij naar het roc van amsterdam gegaan. Maar vanwege het laat doorgeven kon zij zich niet meer inschrijven bij het roc, omdat die school al dicht was.
Dit zelfde meisje heeft vorig jaar 9 verschillende docenten gehad, die zelf ook helemaal niks van de structuur van de hele opleiding wisten.

Dit was mijn IMKO verhaal..

panda8
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jun 2014 10:29

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door panda8 »

in 2012 ingeschreven schoonheidsspecialiste deeltijd 2 jaar.
Bij het inschrijven was er een actie materialen incl.
Ik heb hiervoor getekend!

totale koste voor de opleiding incl. materialen: 5.381,- EURO

Aug 2012 begon de opleiding, ik heb 4 andere leerlingen in mijn klas zij deden het in 1 jaar.
Ik was dus de enige die het in 1 jaar zou doen.
Docent adviseerde me om het in 1 jaar te doen omdat het voor haar beter les geven was en voor mij omdat ik dan niet achter zou lopen met de lessen, ik had hier een bedenk tijd voor.
Heb het uiteindelijk gedaan.

Na maanden kon ik me niet goed functioneren omdat ik ziek was, heb de opleiding naar 2 jaar moeten omzetten.
Er zat wel eenmalig bedrag aan van 210 euro,- voor de rest was alles akkoord.
Juni jl. heb ik een brief ontvangen van de debiteur afd. of je even 1330 euro wil betalen.
1330,- euro klonk voor mij als voor de materialen??
Ik heb de debiteur afd. gebeld, waarvoor dit bedrag voor stond?
'' lesgeld en materialen'' .
Materialen waren incl had ik verteld.

* op de facture die ik thuis gestuurd kreeg stond niet duidelijk op wat de koste van de materialen waren. Er bestaat geen goed overzicht in hun totale opleiding facturen.
er staat bijv: lesgeld/ materialen : zoveel euro *

( de debiteur heeft in totaal 5.585,- gefactureerd )

Ondertussen zat er weken tussen voordat ik antwoord kreeg.
Ik kreeg een mail; '' Als je NIET kan aantonen dat de materialen incl. waren staat dit bedrag alsnog open.''
Dus zoals vanzelf sprekend bewijsstukken verstuurd.
Owja ze vertelde me ook nog eens dat ik ipv 4.425,- EURO heb betaald 3.775,-.
Ik houd me eigen bank afschriften bij en mijn gegevens kloppen gewoon.
Waar is die 650,- EURO dan gebleven? in jullie eigen zakken?
Ondertussen alle afschriften na ze toe verstuurd de gegevens kloppen.

'' Uw mail met de betalingsoverzichten heb ik ontvangen en gecontroleerd, alle betalingen hebben wij ontvangen, voor alsnog staat het bedrag van 1330 open'' .

Dus ik dacht WHAT THE .....?!
Dus als je alle betalingen hebt ontvangen van die 4.425,- EURO waarom moet ik dan alsnog 1330,-EURO betalen, dit is een verschil van 650,-EURO!
ze heeft het bedrag van 3775,- euro nog in haar hoofd!
Ook verteld ze nu dat ik nu 480,- erbij moet betalen voor de her examen die ze niet hebben afgeschreven.
Oke ik heb 6 her examens gehad, maar mij is nooit verteld dat het nu 80 euro per her is.
Het was altijd 75,- euro.
ze hadden al een foutje eerder gemaakt, dat er geen 75 euro van de her examen is afgeschreven.
Dat had ze over het hoofd gezien, niet eens sorry ervoor??

Tevens ik heb al mijn Praktijk examens gehaald.
Theorie examen moet ik nog herkansen nog 2, deze kan ik pas maken pas als er meeren deels van het bedrag is overgemaakt.
September is de eindterm en de her examen is in die maand, dus dat wil zeggen dat is mijn laatste her examen.
Ik hang nu aan dit bedrag en anders heb ik geen diploma van mijn theories waarvan ik wel 3 heb gehaald.
Als ik na sept her examen zijn er nieuwe regels voor de examens die ik nog moet maken????
Dus dat wil zeggen al mijn examen die ik gehaald hebt geld niet meer???!!

Mensen van de Debiteur afdeling en tevens van de school zelf maken je helemaal kapot van binnen!!
Ze spelen met je, en ze nemen jou niet serieus als het om geld gaat, als je bewijsstukken hebt!

Ik ben zo boos! IMKO maakt mensen gek!
ze zijn niet 100% bij hun werk ofzooo??!


Als advies: bewaar alles wat je van school! want ik had bijna alles weggegooid omdat ik bijna klaar was met deze opleiding!

GA JE NEVEN NOOIT INSCHRIJVEN VOOR EEN OPLEIDING BIJ DE IMKO COLLEGE!!
HIER KRIJG JE SPIJT VAN!!!!

Janine020
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 aug 2014 09:28

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Janine020 »

Ook ik kan een boek schrijven over mijn slechte ervaringen bij Imko (Breda).
In de afgelopen maanden is het keer op keer mis gegaan met de administratie:

- Cijfers van examens zijn zoekgeraakt
- Facturen werden dubbel ingehouden
- Verkeerde bedragen werden gefactureerd
- De opleiding moest plots in 6 maanden minder tijd worden behaald. Anders moesten we het ondernemersvak er ook bij halen (extra kosten: € 900,00). Dit is zonder overleg plots medegedeeld! lesgeld moet uiteraard wel tot 2015 worden betaald!
- Cijfers werden niet opgestuurd, certificaten zijn kwijt etc.

Ik ben nog steeds bezig met de afwikkeling. Ik heb in ieder geval besloten mijn vervolgopleiding zeker niet hier te gaan volgen. Ik wacht nog liever een half jaar tot ik elders kan starten.

tgrave
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 okt 2014 10:48

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door tgrave »

Hoi,

Mijn dochter heeft het afgelopen jaar bij IMKO Hengelo de opleiding Doorstroom Mbo Kapper Topstylist gevolgd. De opleiding op zich is goed, alleen de facturen die men stuurt, waardoor je met de rug tegen de muur wordt gedrukt, omdat als u niet betaald, u geen diploma krijgt. Mijn dochter heeft in juli alle examens gehaald. Nadat ik in september contact zocht met het IMKO over het nog niet hebben ontvangen van de Diploma's kreeg ik te horen dat ik nog een factuur moest voldoen, die overigens niet was verstuurd.
Die heb ik direct betaald, en ze zouden dan de diploma's opsturen. Een week later kreeg ik weer een factuur, dit keer eentje van 175 euro. Ik heb gebeld en gevraagd waar deze factuur voor is, ik kreeg, nadat ze het eerst uit moesten uitzoeken te horen dat ( op website Praktijkexamen 1 en 2: € 175,= ) eigenlijk moest zijn praktijkexamen1 kost 175,= en praktijk examen 2 kost 175,=. Deze kosten waren vooraf niet bekend, en vergeleken met het eerst jaar zijn de examenkosten meer dan verdubbeld, een makkelijke manier om extra inkomsten te genereren, over de rug van een ander.

Ik moest het even kwijt, maar als advies kan ik meegeven: Zorg dat je alle kosten vooraf vastlegt, wat wij helaas niet hebben gedaan. Wij hebben maar weer betaald en nu maar hopen dat de diploma's wel worden verstuurd.

faatje786
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 dec 2014 21:51

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door faatje786 »

Hallo piturinha, ik had een vraagje? Is jouw probleem bij imko opgelost? En heb je nog betaald wat zij van jou vroegen? Ik zou het graag willen weten want ik zit nou ook in zo'n situatie!! Ik hoor graag iets terug

Gesloten