LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
christel verhoef
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 okt 2011 09:56

IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door christel verhoef » 04 okt 2011 10:16

Hoi,

Ik ben onlangs begonnen aan de 1-jarige deeltijdopleiding schoonheidsspecialiste in Arnhem. Particuliere dure opleiding. Wij zijn nu 4 weken bezig maar het is een drama. Er is niks goed geregeld of voorbereid, de docent is niet capabel, wij hebben 's-ochtends van 9.00 tot 12.30 theorieles, dit betekent dat wij zelf 3,5 uur het boek moeten lezen, er wordt niets verteld of uitgelegd, docent voegt niks toe. Praktijkles is ook slecht. Curcisten bij mij in de les die al eerder gestart zijn vertellen ons meer dan de docent zelf.
Zijn er mensen die ook slechte ervaring hebben met IMKO College?

jl114656
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 nov 2011 22:30

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door jl114656 » 29 nov 2011 22:42

Hoi Christel,

Ik zit zelf ook bij imko maar dan te rotterdam. ik doe ook mbo niv 3 voltijd. maar er zij heel wat problemen bij ons in de klas!!!
wij waren ingestroomd in november dus dit jaar november zouden we klaar zijn, maar we hadden onze toetsen niet gehaald ( we hadden 4 examens op een dag!!) dus we hadden nog een herkansing maar die was wel 1.5 maand later! en die heb ik weer niet gehaald. en nu heb ik nog een laatste herkansing :( wat waarschijnlijk ergens in januari zal zijn!!! waardoor me assessment en proeve van bekwaamheid ook zullen verplaatsen waardoor ik ergens april klaar zijn met mbo niv3!

Oja ik vergat te zeggen dat toen ik op deze school kwam we net nieuwe boeken en alles kregen. wij zijn de cgo groep. (competentie gericht onderwijs) we hadden 90 verslagen/werkstukken moeten maken. terwijl alle klassen voor ons en na ons dat niet hebben!!! dat vinden we niet eerlijk!!!
we hebben veel klachten ingediend bij hoofdkantoor en bij capabel. Maar hoofdkantoor doet niks en Capabel zegt steeds dat ze niks doen met imko
we voelen ons egt gebruikt door deze school! Het is een particulier school met echt heel veel leerlingen dat kan niet.

graag zou ik meer met je in contact willen komen misschien kunne we samen iets er tegen doen.

mvg,

Koemie
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jan 2012 17:11

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Koemie » 16 jan 2012 17:23

Hoi,

Ik ben september vorig 2010 gestart met de opleiding junior kapper op het Imko Arnhem. De problemen die je beschrijft is ook precies wat er bij ons gaande was. Het is een ongeregelde en structuurloze opleiding waarvan (sommige) leraressen inderdaad niet capabel genoeg zijn. Wij hadden uiteindelijk zelfs een lerares die zelf net 1 jaar van deze opleiding af was en geen eens een leraren opleiding ernaast had. Wat wel verplicht is. Wij moesten ook vaak zelf maar uitzoeken wat te doen en uitleg werdt er 1x gegeven en daarna moest je het maar kunnen (zelfs direct op echte klanten terwijl je niet eens goed wist wat je nou eigenlijk aan het doen was) We zaten in totaal ook met 21 leerlingen in de klas wat echt veel te veel is voor een particuliere kappersopleiding. Moesten vaak wel een half uur wachten omdat er dan nog 10 wachtende voor je waren. We hebben als hele klas 2x beklag gedaan. dmv een brief waar niet op werdt gereageerd en daarna doort een soort staking zodat de directrice (die vaak chagerijnig en bot is) wel naar ons moest luisteren. Daarna is er weer niet veel veranderd. Ook is de school verouderd en de spullen zoals wasbakken vaak kapot (koud water) terwijl je deze dagelijks nodig hebt. Erg triest voor een opleiding van7000 euro per jaar! Ik heb me vaak boos gemaakt en me afgevraagd wat je hier nou aan kan doen. Voel me in de maling genomen door deze op geld beluste school en ik weet dat ik absoluut niet de enige ben. Misschien kunnen we samen contact houden en er iets aan proberen te doen. De school profileert zich als super school maar eenmaal binnen kom je van een koude kermis thuis en zul je naar mijn idee vanuit de school niet veel toegevoegde waarde krijgen. En mag je blij zijn als je dan in ieder geval nog een goede stage plek hebt waar je vakbekwaam kan leren.

Ow ja, wij waren ook proefkonijnen met de nieuwe lesmethode! Het werkte van geen kant maar wel over onze rug!

Heb totaal niets gehad aan dit jaar durf ik wel te zeggen.

Groetjes
Laatst gewijzigd door Koemie op 16 jan 2012 17:30, 2 keer totaal gewijzigd.

Cherry23
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jan 2012 15:24

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Cherry23 » 20 jan 2012 15:44

Geachte meiden,

Wat jammer om te lezen dat jullie ook zo'n nare ervaring hebben met het Imko. Ik zelf heb ook daar een opleiding gevolgd in 2009-2010.

En wat een slechte opleiding is het zeg. Onze klas was zeg maar het proefkonijntje want wij waren de eerste BOL Kappersklas van deze vestiging. we hadden in het begin nog geen vaste juf die ons kwam les geven. Die kwam pas na minimaal 2 maanden. deze dame is op een gegeven moment ook weg gegaan omdat zij in de klinch zat met de vestigingsmanager. Na haar hebben wij geen vaste juf meer gehad en werden wij gefuseerd met een andere klas. Ook hier is het fout gegaan we kregen een jonge dame als juf en die ook nog niet eens heel goed lesgaf en ons het gevoel gaf dat we niet belangrijk waren. We moesten heel veel dingen zelf doen. Pas de laatste paar maanden kreeg zij hulp.

We zijn begonnen met 15 leerlingen en we zijn geeindigd met 2 die neit eens op examen mochten!

De andere klas waar we mee gefuseerd waren mochten ook niet eens op volledig examen dus niemand van beide klassen is naar mij weten geslaagd.

En daar betaal je dan uit eindelijk maximaal 10.000 euro voor?

Ze hebben ook tegen andere meiden gezegd tijdens de intake dat zij voor modellen zouden zorgen voor ons. Helaas was hier dus niks van waar en moesten wij dat zelf doen en moeilijk was het zeker want modellen zoeken was voor ons heel moeilijk en school hielp hier ook niet echt bij.

Bij ons in de klas was het echt een choas, veel verzuim door leerlingen, leerlingen die niet meer verder mochten deel nemen aan de opleiding omdat ze geen geld hadden betaald aan de school, mensen die te laat kwamen. Echt een zooitje was het.

Op ons laatste tentamen waar maar drie meisjes van mijn klas aan hebben deel genomen zijn we alleen maar geslaag voor 2 a 3 coupes van de 4 die we moesten knippen. We mochten geen van alle dus op volledig examen wel kregen we de aanbieiding om 3 maanden langer op school te blijven les te volgen in de coupes waar we voor zijn geslaagd en alleen daar examen in te doen maar we moesten dan wel bij elkaar nog eens een keer extra 1500 euro betalen! Ik heb toen bedankt en gezegd voor dat bedrag wil ik op volledig examen. Enige wat hun van jou willen is gewoon je geld!


De leraren zijn ook niet zo heel vaak naar het stagebedrijf gegaan waar wij dus stage liepen dus dat verliep ook niet heel goed.

ik zelf wil echt mijn geld terug ik weet dat het een klas van een andere vestiging is gelukt en dat kunnen wij dus ook! ik hoop dat jullie bereid zijn om hier werk van te maken! Want ik ben het wel!

Koemie
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 jan 2012 17:11

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Koemie » 21 jan 2012 21:03

Misschien is het handig om om je heen te vragen wie er ook niet tevreden was/is over de opleiding zodat ze hier in ieder geval ook hun beklag kunnen doen. Ik weet dat er op onze school ook veel leerlingen niet tevreden zijn.

Cherry23
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jan 2012 15:24

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Cherry23 » 24 jan 2012 12:19

Me hele klas was ontevreden hier over.

Dus ik probeer zoveel mogelijk iedereen op te trommelen. Met de andere leelringen heb ik geen contact meer zit zelf namelijk niet meer op school.

Wat ook raar is is dat je de algemene voorwaarden niet op de website kan vinden!

tekkie
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 feb 2012 12:13

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door tekkie » 29 feb 2012 12:21

hoi,

ik zit op het imko college in hengelo.
ik doe de 1 jarige mbo schoonheidsspecialist.
ook hier gaat alles niet zoals het moet.
ik ben een leerling die in november 2010 ben ingestroomd.
ik moest alles in mijn eentje doen en kreeg weinig uitleg en aandacht.
natuurlijk heb ik mijn enxamen niet kunnen halen.
een tijdje daarnan ben ik met zwangerschapsverlof gegaan. tijdens mijn verlof ben ik gebeld en is me verteld dat ik geen portfolio opdrachten meer hoef te maken.
nu ben ik in februari weer terug gegaan naar school.
en nu is het opeens zo dat ik die opdrachten toch weer wel moet maken. ik mag ook niet met de rest van de leerlingen mee doen omdat zij weer een ander lesstof krijgen.
ik heb het helemaal gehad met deze school en vind het jammer voor het geld dat ik betaald heb.
het is een heel slechte school. heb er erg spijt van dat ik begonnen ben

jl114656
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 nov 2011 22:30

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door jl114656 » 29 feb 2012 13:25

Jaa ik heb precies het zelfde! ik was ook ingestroomd in nov 2010. wij waren met 5 mensen ingestroomd voor de mbo schoonheid voltijd opleiding 1 jaar. Maar we werden bij de september leerlingen in de klas gezet! dus wij kregen ook alle stof enzo door elkaar. 2 van ons zijn helemaal gestopt met de opleiding. we waren toen met een klas van ongv 22/23 leerlingen.
( ik las ergens dat je met min 16 in een klas mag maar okee) wij hadden alle 4 examens steeds op een dag, dat werd echt te veel voor ons. daardoor heeft geen enkele leerling het in een keer kunne halen. ze moesten allemaal periodes bijkoopen. (van de september leerling) nu hebben wij de november leerlingen onze examens achter de rug en helaas niet gehaald :(
Zeggen ze tegen ons van je opleiding is beiindigd! ik dacht van he? hoe kan dat? En nu heb ik een brief gestuurd om een extra herkansing te vragen voor me toetsen want anders heb ik 8000 euro voor spek en bonen betaald! Ik vroeg ook of wij een periode mochten bijkopen, dat mag ook niet! terwijl de september leerlingen dat wel mochten :( ik ben het echt zat met deze school!! Dit is geen particulier onderwijs! ik heb niet zomaar voor deze school gekozen om dan na een jaar weer thuis te zitten!Graag meer reacties :)

jl114656
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 nov 2011 22:30

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door jl114656 » 29 feb 2012 13:30

oja en nog iets we waren met ongv 22/23 leerlingen en daarvan was er maar eentje geslaagd en kreeg ze drie maande later pas haar diploma!!! op dit moemnt zijn er nog maar 6 op school van onze klas nog bezig met hun praktijk examens derest is van school getrapt! ( en dat terwijl er op de webite staat 99% slaagt) bij ons was dat dus 1% die slaagde :P en trouwens aan die website hebben we ook niks!

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2012 11:07

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door [email protected] » 26 mar 2012 11:26

.
Laatst gewijzigd door [email protected] op 05 apr 2012 10:12, 2 keer totaal gewijzigd.

Mahalia92
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2012 10:54

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Mahalia92 » 26 mar 2012 11:29

Ik vind dit echt schokkend om te lezen! Ik doe nu de opleiding junior kapper op het IMKO college. En ik dacht dat wij de enige vestiging waren met problemen!
Maar dat blijkt nu dus absoluut niet zo te zijn.
Het is hier ook echt een chaos.
Ten eerste wordt ons van alles beloofd en niks ervan blijkt waar te zijn.
Zo mochten we stage lopen bij de salon bij ons op school omdat het heel lastig is om een stageplek te vinden. We waren allemaal heel erg opgelucht maar niet voor lang. Ineens werd ontkent dat dat ooit gezegd was! We werden uitgemaakt voor leugenaars, en dat vind ik echt heel erg.
Ook hebben we een paar verschillende leraressen, die allemaal wat anders zeggen. Ze weten eigenlijk zelf ook niet wat nou waar is. Hierdoor zakken we ook voor veel examens, met de hele klas! We weten gewoon niet wat nou echt klopt!
Het is nu al een paar keer voorgekomen dat we met de hele klas zakken voor examens. Dan ga je toch bij jezelf denken of het misschien toch echt aan de school ligt..
Ook is het nooit duidelijk wanneer de examens zijn en wordt alles heel kort van te voren aangegeven. Daardoor komen we erg in tijdnood en lukt het ons niet altijd om genoeg modellen te vinden. En de school zegt altijd dat het aan ons ligt, maar dat is pure onzin.

Ook weten we nooit precies wat we de hele dag moeten doen. 's ochtends wordt gezegd dat we iets voor onszelf moeten doen of dat we maar een slip-on moeten gaan inwikkelen de hele dag.

Ook mijn klas heeft het gevoel dat we proefkonijnen zijn, want wij zijn ook de eerste kappersklas van de school. Er worden opdrachten opgegeven die later ineens niet meer gemaakt moeten worden en een week later toch maar weer wel omdat ze het niet zeker weten bijvoorbeeld.

Daarbij zijn er een aantal leraren die helemaal geen lerarenopleiding gevolgd hebben en echt geen verstand hebben van wat ze uberhaupt moeten doen.
Ik dacht dat dit verplicht was?

Ook is ons beloofd dat ze ons zouden helpen met het zoeken van modellen en een stageplek maar daar weten ze nu zogenaamd niks meer van.

Verder zijn er te weinig of geen goede spullen beschikbaar. Zo kunnen we niet tegelijk haren wassen omdat het water dan koud word en er geen druk meer op staat. Ook moesten we op elkaar wachten bij het examen zodat we er uiteindelijk allemaal 20 minuten te lang over deden en allemaal zakten.

Omdat we allemaal van ver moeten komen (met de trein) zijn we ongeveer 50 minuten te vroeg op school. Als we een trein later zouden nemen zijn we 5 minuten te laat. Eerst vond de school dit geen probleem maar sinds een aantal weken mogen we ineens niet meer die trein nemen en moeten we wachten voor een dichte deur omdat de leraren zelf ook pas om 10 voor 9 komen aanzetten.. De reden dat we ineens geen trein later mochten nemen was; Het is geen wintertijd meer! Ehhh....

Ook worden we behandeld als kleine kinderen. Terwijl we allemaal meerderjarig zijn. Zo mogen we niet naar de wc als we moeten en niet iets uit ons kluisje pakken onder de les. Ook worden deuren op slot gedaan zodat we niet weg kunnen. Echt, wat is dit voor onzin????

We betalen meer dan € 7.000,- per jaar! Dan mogen we toch wel een beetje kwaliteit en respect verwachten?

We hebben deze onderwerpen al heel vaak proberen te bespreken met de leraren en de manager maar het wordt altijd van de tafel geveegd. Soms horen we ze stiekem over ons praten, over dat we alleen maar zeuren en dat we ons niet zo aan moeten stellen.

Als we iemand van buitenaf erbij proberen te halen wordt tegen ons gezegd dat we dat niet mogen doen en dat we met problemen gewoon bij school moeten zijn. Maar hoe moet dat als er nooit naar ons geluisterd wordt?!

Zo kan ik nog heel lang doorgaan. Maar ik zou zo graag willen dat er eindelijk eens iets aan gedaan wordt, want zo is het echt niet leuk meer.

xmarionx
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2012 10:59

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door xmarionx » 26 mar 2012 11:39

Beste mensen,

Dit klint mij absoluut bekend in de oren!!!
Alle klachten die genoemd worden geld ook bij ons.
Alle leerlingen uit mijn klas zijn tot dus toe gezakt voor de toets theorie en examen permanenten omdat we er te laat mee zijn begonnen. ( niet onze schuld)
Voor het examen moet alles het doen zou je zeggen( voldoende materiaal voor iedereen, water is koud en ini mini straaltje. Dus hebben we dit aangegeven en er word gezegd dat dit voor de volgende keer goed geregeld zal zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De volgende keer! De tweede kans dus. Je betaald voor de eerste kans al 200 euro. Op klachten wordt dus niet serieus ingegaan...geen enkele.

Leraren die niet bevoegd zijn kan al helemaal niet voor dit geld wat je betaald. (7000 euro in de maand).

In het begin van deze opleiding werd nog wel wat gedaan met de klas, lessen enz. Maar daar komt weinig meer van terecht. Gewoon dingen voor jezelf doen.

We hebben 3,5 maand geleden een theorietoets gemaakt waarvan de uitslag nog steeds niet bekend is. Over 4 weken hebben we de tweede kans.

We zijn in Oktober begonnen met de opleiding. Gewoon de eerste dag dat iedereen moest beginnen begonnen we ook. En nu lopen we ineens twee weken achter omdat we te laat zijn begonnen met de opleiding!! Dus dit willen ze compenseren met een week minder zomervakantie. De weken zijn pas net bekend gemaakt en dit horen we ook nu pas. Hier ging niemand vanuit dus er zijn ook al vakanties geboekt niet wetende dat we later of eerder vakantie hebben.

Aldus...zeer slecht en we willen hiet heel graag iets aan doen met z`n allen.

Ilona91
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2012 12:28

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Ilona91 » 26 mar 2012 13:05

Hallo allemaal!

Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik niet de enige ben die boos is op IMKO, en die vind dat alles zo slecht geregeld is. Alles wat hierboven vernoemd staat door andere IMKO studenten, komt mij en mijn klas heel bekend voor! Ik heb niet veel woorden meer om toe te voegen aan dit forum.

Ik hoop dat we met z'n allen een uitzending kunnen regelen bij de tros, zodat er dan hopelijk ook werkelijk iets aan gedaan werd.

Zo als verplicht was, had ik een stageplek. Helaas had deze plek niet veel tijd voor mij. Als het druk was, hadden ze geen tijd. Wat aan de ene kant logisch is. Maar was het rustig, dan mocht ik naar huis, dus hadden ze ook geen tijd! Helaas mocht ik niet veel doen, wat ik volkomen begrijp, ik ben tenslotte nog maar een student. Dus mijn taak was voornamelijk schoonmaken, schoonmaken en schoonmaken. Prima, dacht ik. Ik had tenslotte een stage plek, meerdere van mijn klas, hadden toen nog geen plek. Uiteindelijk werd ik een beetje gek van stage, ik vond het erg leuk, maar voor mijn gevoelde leerde ik er niet veel. Dit allemaal (en meer) besprak ik met de manager van school. Deze overlegde met de man die over de stage plekken gaat (en als goed is op meerdere vestigingen komt), samen kwamen ze tot de conclusie dat ik beter mijn stageadres kon opgeven. Als nood mocht ik stage lopen op mijn school, in de salon. En die uren noteren als stageuren. Helemaal opgelucht was ik, net als een medestudent. Deze had ook geen stage meer. Maar, wat moest ik tegen mijn toenmalige stageadres vertellen? Ik moest van de manager liegen, ik mocht absoluut niet zeggen dat het zo beter was, ik mocht stage lopen op school. Ik moest zeggen dat ik een andere stageplek gevonden had dichterbij huis. Dus ik naar mijn toenmalige stageadres toegegaan, en verteld dat ik een adres had gevonden dichterbij huis. De bazin, toen mijn begeleidster, vroeg natuurlijk door. Dus ik een heel verhaal verzonnen, op advies van de manager. Mijn begeleidster vond het erg jammer dat ik ging, en ik mocht haar altijd bellen en op de hoogte houden. Toen ik later een poos weer naar school ging, op de eigenlijke stagedagen, kregen mijn klasgenoot en ik te horen, dat er nooit is gezegd dat wij voor nood mochten stagelopen. Met andere woorden, ik had geen stageadres meer, en had gelogen tegen mijn oude stageadres. Dus daar kan ik nu moeilijk naar terug gaan. Of moet ik zeggen dat ik namens de manager moest liegen? Achteraf gezien had ik dat natuurlijk nooit moeten doen! Maar de manager van school vertrouw je toch? en als zij zegt dat alles goed komt, en ik het zo moet doen, dan geloof je er toch in dat het goed komt?

Ook zijn we nu al meerdere keren gezakt, met de HELE klas. Laatst hadden we een examen permanenten, dit moest binnen 2uur.
dit houd in:
DAB-plan invullen.
Wassen.
Voorbehandeling.
Wikkelen.
Vloeistof aanbrengen.
Vloeistof in laten trekken.
Krul controleren, eventueel langer laten intrekken.
Uitspoelen.
Droog deppen eerst met handdoek daarna met tissue.
Fixatie aanbrengen.
Fixatie laten intrekken.
Wikkels eruit.
2e keer fixatie aanbrengen + intrekken.
Spoelen + conditioner + weer uitspoelen.

Alles ging goed. Tot dat bleek dat we er een kwartier te lang over deden.
Voor het examen hebben we al meerdere keren vragen gesteld over waar we aan moeten denken etc. Pas na het examen hadden ze overal antwoorden op. Zo bleek dat de tijden die ze ons hadden aangeleerd zoals 7 min lang spoelen, alleen geld voor mensen met lang haar, heeft je model kort haar, was 5 min lang spoelen voldoende geweest. Zo had je alweer 2 minuten kunnen laten liggen, zo waren er meerdere dingen die anders hadden gekund waardoor we tijd hadden kunnen liggen. Als de tijd niet meetelde, waren we allemaal geslaagd! De modellen waren allemaal tevreden over het eindresultaat, alleen wat minder over de dag zelf, zo zijn er sowieso twee modellen waarvan ik weet dat ze het heel onprettig vonden om model te zitten bij ons op school, en dat alleen maar door de lerares en de manager..

De klassen worden ook steeds groter, we hebben MBO en deeltijd. De deeltijd komt maandags naar school, de MBO dus elke dag. Maandags zijn we nu met z'n 15en als ik mij niet vergist. In april komen er weer 5 mensen bij. Dus zijn we met z'n 20en. Onze school is super klein, ik ging er heen omdat het een particuliere school is, Er werd mij verteld dat er maximaal maar 15 leerlingen in de klas mogen. En 15 leerlingen klinkt heel weinig voor een school, maar voor onze school is dit niet te doen. Die vraagt aandacht, en dan die, dan die etc. Er zijn soms leerlingen die gewoon niet naar school gaan, of eerder weg gaan vanwege het gedoe en de trammelant op school. De leraren hebben niet voldoende tijd voor alle leerlingen.

Zo kan ik nog veeeeeeel meer dingen noteren, maar dan blijf ik bezig. Ook zijn er zo veel dingen dat ik zo gewoon even niet meer weet.

LATEN WE IN ACTIE KOMEN en een uitzending regelen bij de TROS!!!

en toch heb ik nog veel woorden toegevoegd..

Ilona91
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2012 12:28

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Ilona91 » 26 mar 2012 13:52

Nu heeft mijn schoonmoeder net gebeld met de manager van school. De manager liet haar niet uitspreken, en vertelde dingen wat ze weer anders tegen ons heeft verteld.

zo blijkt dat wij voor een herexamen niet hoeven te betalen, aangezien het geen officieel examen was????
Eerst werd ons verteld dat we 75 euro moesten betalen voor het herexamen, nu is het gratis? De ene lerares zegt dat de her over 3 weken is, de manager zegt dat het over 4 weken is. Vervolgens zegt weer een andere lerares, die de 'officiele' datums heeft dat het pas 16 mei is!

Nu moeten we dus als nog een permanent model vinden voor over 4 weken.
NIET TE DOEN!

marijke7676
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mar 2012 11:27

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door marijke7676 » 26 mar 2012 20:10

hallo mensen!!

Ik schrok echt van deze berichten en besefte dat wij het zelfde hebben in onze klas!!
Hoe het op school gaat is niet normaal veel mensen zeggen ook tegen mij 7000 euro is veel te veel voor een opleiding!!
En ik vond het ook vreemd dat een lerares zomaar was ontslagen zonder dat ze afscheid heeft genomen en zo.
En we hebben ook een examen gehad van het permanenten en die hebben we allemaal niet gehaald omdat we niet binnen de tijd waren!!
En vandaag gingen we het weer oefenen alles en toen waren we wel binnen de 2 uren!! klopt echt helemaal niks van en we krijgen nu ook weer 5 nieuwe mensen bij terwel er maar 1 lerares is en ze heeft nu al bijna geen tijd voor ons we moeten het zelf allemaal regelen!!
We moeten hier echt wat aan doen voordat het helemaal uit de hand gaat lopen!!!!

Dus als we het met zen allen doen kunnen we dit stoppen!!!
Want ik zie het niet meer dat wij ons examen hier halen en een mooie baan krijgen!!!

jl114656
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 nov 2011 22:30

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door jl114656 » 27 mar 2012 14:53

Eindelijk meer reacties! Hier heb ik op gewacht :) Op alle imko scholen is er wat mis. en al de klachten die jullie hier schrijven zijn bij ons allemaal bekend.

Als jullie het goed vinden stuur ik een kopie van deze reacties naar het hoofdkantoor. Zodat ook zij kunnen lezen wat wij van deze school vinden. en dat het helemaal geen Particulier is het is zelfs erger dan een roc!!!

Wij als studenten die meer dan duizenden euro's betalen per jaar verwachten toch echt wat meer voor een particuliere school! (meer respect, meer kwaliteit en meer hulp)

btw waar gaat al ons geld naar toe? ik bedoel er zitten op elke vestiging ongv 100 leerlingen, als al die honderd minimaal 7000 euro betalen per jaar. dan heeft elke vestiging zoiezo meer dan 700,000 euro per jaar!!!!

Misschien zien de mensen van imko deze problemen niet en doen ze er niks tegen. maar als ze zien dat we hier echt serieus mee bezig zijn, kunnen we dat veranderen. Zodat we allemaal tevreden van deze school gaan met een DIPLOMA!!

Mvg,

marijke7676
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 mar 2012 11:27

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door marijke7676 » 28 mar 2012 12:08

hallo mensen!

ik ben er achter gekomen dat in ons contract staat dat wij geen examen van permanenten hoeven te doen. alleen we hebben nu al wel examen gedaan en allemaal er voor gezakt ja.
En ik wou dat vragen aan de manerger alleen die wou niet met mij er over praten dus is onze lerares er heen geweest. die vertelde dat de manerger zij dat het nu opeens de schuld was van de leraaresen en dat ze beter hadden moeten lezen.
maar ik vind dat geen taak voor de lerares maar voor de manerger.
daarna zij ze weer dat we wel weer dat examen moesten doen van permanenten. want er is een nieuw contract daarover alleen die hebben wij nooit gehad/gezien/getekend. en al die dingen die ons hier dwars zitten wou ik gaan vragen aan de manerger alleen die wou niet met mij praten dus dat zegt al genoeg!!
dus heb maar naar het kantoor gebeld en daar de vragen gesteld die zijden ook niet veel erover alleen dat de manerger van het hele imko naar mij gaat bellen en die het dan gaat oplossen!!!
veder over die examens is ook nog niks duidelijk we moeten maar afwachten alleen ik ben er zo wel klaar mee!!!!
want dit is niet normaal je betaal heel veel geld maar je krijgt er gewoon niks van terug!!!
en ik maak hier zeker werk van want het is gewoon weg gegooit geld en ook nog eens je tijd!!!!

we moeten hier wat aaan doen!!!!!!

loisV
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 mar 2012 15:36

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door loisV » 30 mar 2012 15:50

Hallo Allemaal,

Wat klinken deze verhalen mij allemaal erg bekend in de oren zeg.

Zo heb ik ook nog een lang verhaal wat ik zou kunnen vertellen maar een voorbeeld is daarvan:

Ik heb een portfolio gemaakt van maar liefst 170 pagina's en het is nog niet goed????? Conclusie's en foto's konden nog beter en mooier uitgewerkt worden...

Dit is toch te zot voor worden, wie denken ze nu wel dat ze zijn.

Daarnaast heb ik nog maar 1 examen gehaald van de 3.
Ik zit in Meppel op school maar ik moet voor mijn examens naar Amsterdam, Arnhem of Hengelo.

Ik heb totaal geen vertrouwen in het beoordelen van de examens, dus over het slagings percentage daar klopt helemaal niets van.
Ik heb weinig vertrouwen in de komende maanden om mijn diploma te behalen.

Ik vind dat we best Radar hiervoor kunnen inschakelen.
Gezien alle financiele en administratieve problemen.

Mlien89
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 apr 2012 20:05

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Mlien89 » 24 apr 2012 20:46

Hallo allemaal,

Ook van mijn kant even mijn beklag over IMKO. Ik wist niet dat er zoveel groepen zijn die problemen met IMKO hebben, hier moet dus echt iets aan gedaan worden.
Ik heb bewust voor IMKO gekozen, omdat het een particuliere school is en ik dus een hogere kwaliteit en kleine klassen verwachtte.
Ik praat veel over 'wij', ik spreek namelijk ook namens mijn klas.

Wij zijn in september 2011 gestart met de deeltijdopleiding 'Schoonheid', 3 van ons doen de 2jarige opleiding en 5 van ons doen de 1jarige opleiding. We ondervinden veel problemen op het gebied van leraren. Bij ons is het niet zo dat de leraressen niet capabel zijn, in tegendeel, ze zijn erg goed. Maar door, bij ons, onduidelijke reden verdwijnt de een na de ander.

Hieronder puntsgewijs de problemen waar ik en mijn klas tegen aanlopen.
- Geen vaste docenten, dit maakt erg rommelig en onrustig.
- Hierdoor lopen we achter met de lesstof en is het dus niet reëel dat we in juni op examen gaan.
- We zijn dus niet goed voorbereid op het examen.
- Ons is extra lessen aangeboden, maar deze zijn in de avonduren en brengen extra reiskosten en inlevering van vrije tijd met zich mee.
- Ook kan niet iedereen in de avonduren vanwege werk.
- De apparatuur die wij moeten gebruiken is te weinig aanwezig en sterk verouderd.
- Teveel leerlingen in 1 klas, ons is maximaal 10 beloofd, het waren er op een gegeven moment 18.
- De lestijden komen niet overeen met wat er in de intake gezegd is. Dit is dus heel vervelend als je na school nog moet werken en het blijkt dat je ineens een half uur langer op school moet zitten..

IMKO weet het allemaal precies zo te draaien dat ze nergens verantwoordelijk voor zijn.
Wij zijn het allemaal al meer dan zat en hebben ook al een klachtenbrief gestuurd.

Kom maar op met meer reacties!!!

Ilona91
Berichten: 6
Lid geworden op: 26 mar 2012 12:28

Re: IMKO College, deeltijd schoonheidsspecialiste, 1-jarig

Ongelezen bericht door Ilona91 » 02 feb 2013 15:58

Hallo,

Na een poosje ging het bij ons allemaal weer goed.
Radar had zelfs nog contact met mij opgenomen, een klasgenoot en ik hebben gezegd dat het bij ons weer (redelijk) goed ging op school. wij hebben radar verteld beter contact op te kunnen nemen met een andere locatie.

Nu gaat het weer helemaal mis, nog steeds ben ik boos over het feit dat wij les hebben gehad van 1 of andere flut manager, leuke vrouw maar als manager totaal ongeschikt! Dit omdat onze lerares van de 1 op de andere dag 'verdwenen' was. ontslag of geen verlenging gekregen. Wij hadden destijds een andere lerares gekregen, maar wegens ziekte/privé redenen, krijgen wij de manager voor de klas, wat er met onze lerares aan de hand was, wisten wij niet. niks werd ons verteld en alles was vaag. Wij moesten de manager vertellen waar we waren en wat we moesten leren. Het enige wat de manager deed was zich zelf mooi maken, achter de laptop onze huiswerk doorsturen naar onze lerares, die dus wegens ziekte/privé redenen niet aanwezig was. verder bestelde ze wat kleren of iets dergelijk via internet. Hoe weten wij dit? Wij hebben SPIEGELS in het lokaal hangen! Zij kon dan wel zien of wij op facebook of iets dergelijks zaten, maar wij konden dus ook zien wat zij deed. Elke dag dat wij les van haar hadden, mochten wij 'stiekem' eerder weg. met andere woorden zei had geen zin meer, dus waren we eerder vrij.

Al met al hebben wij een redelijk lange periode geen les gehad. Waar hebben wij voor betaald??
max. 15 leerlingen mochten er in de klassen zitten heb ik begrepen/gelezen, maar dit zijn er veel meer.

Ook het instromen van nieuwe leerlingen werkt niet, de nieuwe studenten krijgen alle aandacht, wij moeten alles maar uitzoeken.

Laatst hebben wij eind examen gedaan voor junior kapper. De meeste mensen zijn gezakt voor 1 of allebei de onderdelen, van te voren was bekend hoe wij knipten, neem tenminste aan dat de lerares weet hoe wij knippen en of wij wel degelijk goed genoeg zijn. Ze wist (lijkt mij) wie waar nog aan moest werken, het is tenminste een particuliere school met genoeg aandacht voor elke student, (toch????) Maar goed, wij hebben elke dag op school een soort van 'rooster' junior doet dit per dag, all round dit per dag en topstylist dit.. maar krijgen we ook daadwerkelijk aandacht voor de punten wat wij, per persoon verschillend, moeilijk vinden? nee. Vraag je wat aan de lerares, kijkt ze even en loopt ze weer weg naar een andere student. een aantal keren is de lerares er achter gekomen dat wij het on eens zijn met de zaken op school, zodra ze dit weet gaat ze per persoon lopen vissen wie wat vind en of het ook over haar gaat. Het enige waar zij bang voor is, is dat zij een slechte naam krijgt of haar baan verliest, maar of ze zich nou echt zorgen maakt over hoe het met ons gaat dat betwijfel ik. zij krijgt immers haar loon wel.

Nog iets, onze school is vrijdags gesloten, waarom? onze lerares had gezegd 'geen zin' te hebben, vrijdags ook te moeten werken. Nu is de vrijdag onze stagedag geworden. Ze weten op school hoe moeilijk het is een stageplek te vinden, we worden niet geholpen bij het vinden van een (geschikte) stage, ook niet als je zelf al van alles geprobeerd hebt en het op school aangegeven hebt, hulp te willen hebben. maar goed, het is dus erg moeilijk een plek te vinden, zeker nu wij alleen de vrijdagen stage kunnen lopen. Vorig jaar (2011-2012) mochten we zelf een dag verzinnen wanneer we stage gingen lopen, wanneer het, het stage bedrijf maar uitkwam. Ik vind dit waardeloos en belachelijk! Ik heb nu inmiddels weer een stage plek, maar zij hebben liever dat ik een andere dag kom. Nu wil ik dit vragen op school. ik heb contact gehad, donderdag avond met mijn lerares, zij had geen tijd om te bellen, wel had ze de volgende dag tijd, wanneer ik stage had. goed, ik mijn mobiel bij mij houden op stage, in de hoop wat te horen van de lerares, ik had mijn lerares nog gevraagd aan te geven wanneer ik haar kon bellen. nooit wat gehoord van haar. nu nog steeds niet. nu moet ik dus wachten tot maandag, terwijl mijn begeleidster van stage vrijdag al een antwoord verwachtte, nu hopen dat de lerares even tijd heeft maandag op school om mijn vraag aan te horen en te beantwoorden. Nu is mijn vraag aan school of ik in plaats van vrijdags, donderdags mag stage lopen, anders zou ik mijn stageplek misschien wel kwijt zijn. mocht dit niet kunnen ben ik eigenlijk in feite dankzij school maar stageplek kwijt. terwijl het vorig jaar dus niks uitmaakte welke dag ik stage liep.

Nog even over dat eind examen, de modellen werden geruild, je wist dus niet wie je zou krijgen om te knippen. nu is er een meisje geslaagd uit mijn klas voor het knippen van man en vrouw. nou hartstikke mooi voor haar en ben ook echt blij voor haar. maar heel toevallig was de meneer die zij knipte, de vriend van mijn andere klasgenoot, die tevens gezakt is voor haar examen, man knippen. Thuis heeft ze foto's gemaakt van het geknipte kapsel van haar vriend. Nou als iemand (wie dan ook) die foto's zou zien, zou iedereen begrijpen dat het niet eerlijk is dat het andere klasgenootje voor dit onderdeel geslaagd is. de contouren zijn namelijk heel slordig en verder zitten er 'happen' in dit kapsel. Wat is dit voor examencommissie geweest??

Verder kosten alle her examens geld, mijn klasgenoot heeft een klachtenbrief gestuurd met van alles er in, allemaal pure feiten waar ook ik helemaal achter sta! nu heel toevallig nadat ze de brief opgestuurd had, kost het her examen wat zij (en andere studenten moeten maken) helemaal niks! Heel mooi voor hun, maar waarom hebben wij al die andere keren wel iets van €50,00 euro moeten betalen? nota bene alleen voor een dom papiertje, er was verder niemand voor dat examen ingehuurd of iets dergelijks!

Zoals het nu lijkt ben ik ook van plan een klachten brief te schrijven. Ik ben vast nog van alles vergeten in deze 'brief' te schrijven, maar mijn doel is de opleiding af te maken, ik hoef zo als het nu lijkt immers nog maar een paar maanden, maar graag zou ik het geld terug willen hebben voor de tijd dat wij totaal geen les, of erg slecht les hebben gehad. dit zou iets van €5.000,- euro bevatten. mijn opleiding koste iets van €12.000,- euro. hierbij verwacht je een goede opleiding met goede begeleiding en docenten die van het vak en lesgeven verstand hebben! er word ons van alles belooft, verteld maar de meeste dingen zijn grote onzin! ik ben zeer slecht te spreken over imko en heb medelijden met alle mensen die op de opendagen komen van imko en zich aanmelden, ik zelf ben vaak op de opendagen te zien, omdat ik uren moet inhalen vanwege mijn ziekte. maar soms heb ik echt de neiging tegen alle mensen te zeggen, 'schrijf je niet in!!!' Ik hoop dat er zeer binnenkort goed nieuws komt, maar het geld (iets van €5.000,- euro) zie ik graag terug komen! ik heb betaald voor goede lessen en begeleiding, niet voor leraressen die verdwijnen, managers die niet les kunnen geven en niet weten waar we zijn, onvoldoende begeleiding, en laat ik maar niet beginnen over de zogenaamde stagebegeleider, van school, die de stages begeleid! Ik walg van deze man, hij liegt en bedriegt en ik geloof niks meer van hem! zo zocht ik laatst contact met hem op, over iets wat hij gezegd had tegen mijn stage bedrijf, een assistente zou doorgeven aan deze man dat ik gebeld had, hij zal mij dan terug bellen. naar een paar uur kreeg ik sterk het gevoel dat hij nooit zal bellen. Ik belde weer naar het hoofdkantoor (die overigens niks weet van alle zaken die zich op de scholen afspelen, aangezien je steeds overal heen gestuurd word) de assistente antwoorde mij, dat meneer de stagebegeleider had gezegd mij al gesproken te hebben. dikke onzin dus aangezien hij mij niet had gebeld of iets dergelijks! ik vertelde de assistente dat ik dit erg raar vond, aangezien ik hem niet gesproken had, ze zou het weer doorgeven, eindelijk werd ik iets van een uurtje later WEL gebeld.

Ik kan nog wel doorgaan zo, maar dat zal ik de andere maar niet aan doen! wat ik alleen nog wil zeggen is:

SCHRIJF JE NIET IN VOOR EEN OPLEIDING BIJ IMKO!!!!!!

Gesloten