Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
PascalHemming500
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 okt 2018 14:42

Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Ongelezen bericht door PascalHemming500 »

Via dit forum wil ik mensen waarschuwen die benaderd worden door Stichting De Herstart voor een openstaande vacature, of zelf willen reageren op een vacature, of één van de cursussen of workshops willen volgen.

Ik spreek uit eigen ervaring en wil graag iets kwijt over de wanpraktijken en valse beloftes. En mensen behoeden met deze stichting in zee te gaan. Of het nu om een baan gaat of het volgen van een cursus. Het klinkt allemaal mooi, te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Ze bieden zogenaamd allerlei cursussen, trainingen en workshops door heel Nederland om mensen (tegen betaling) steun te bieden. Na zelf in dienst te zijn geweest blijkt dat niets minder waar is: er zouden 9 projecten zijn, die bestaan alleen op papier maar ze noemen zichzelf wel marktleider. Het steuntje in de rug is een duw richting de afgrond en het enige waar ze goed in zijn is mensen geld uit hun zak kloppen met mooie praatjes en valse beloftes.

Om bij de stichting in dienst te kunnen komen betaal je voor de amateuristisch opgezette verplichte cursus met baangarantie een bedrag van €297. Als je het examen hebt gehaald kun je thuis aan het werk en daar begint de ellende. Tijdens mijn dienstverband viel ik van de ene verbazing en ellende in de andere. Voorbeelden: cursusdagen lopen enorm uit, soms wel tot 6-8 maanden i.p.v. 2-3 maanden; veel mensen kunnen weken later pas beginnen met werken na afronding van de cursus; 9 projecten bestaan niet; je moet compleet andere werkzaamheden doen; problemen en vertragingen met salarisbetalingen en wisselende payroll organisaties; werktijden, werkuren en werkzaamheden worden zomaar ineens gewijzigd; als werknemer word je als een voetveeg behandeld; verplichte discretieverklaring ondertekenen; je mag niet kritisch zijn, niet negatief zijn en niet veel vragen stellen anders ontslag; afspraken en beloftes worden niet nagekomen; grote geheimzinnigheid over aantal werknemers en wat hun functie is.

Oprichtster en cursusleidster Rachel Joe alias Lady Gold belooft je een gouden toekomst maar veel werknemers zijn flink in de problemen gekomen, en het interesseert haar helemaal niets. Ze staat bij ons dan ook meer bekend als Lady Black en Lady Cold. Hoe arrogant trouwens om jezelf Lady Gold te durven noemen. De Stichting staat voor het in balans brengen van de 3 G's (gezondheid, gezin en geld). Hoe ironisch dat in werkelijkheid medewerkers in complete disbalans raken door toedoen van De Herstart.

Dus wees gewaarschuwd: Stichting De Herstart maakt meer kapot dan je lief is.

Frantic2
Berichten: 1537
Lid geworden op: 13 mar 2012 19:50

Re: Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Ongelezen bericht door Frantic2 »

jammer dat u er mee door bent gegaan. Ik ben ooit ook gebeld en haakte af ivm te mooie beloften en "die kleine investering in jezelf"

Eerst googlen, altijd googlen voordat je reageert op een baan. Zeker als het niet via de normale weg gaat als een indeed, jobbird e.d.

Apisto1932
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 okt 2018 08:21

Re: Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Ongelezen bericht door Apisto1932 »

Beste Frantic2,
Ik heb een sollicitatieverplichting en "Stichting de Herstart" stond vorig jaar ((najaar 2017) rond deze tijd gewoon bij Indeed, Jobbird etc. en heb zelf daardoor bij de Herstart gesolliciteerd. De "beloftes" waren naar mijn idee niet overdreven, uitzicht op een vast contract, mooi uurloon, bonus over wat je verkocht, maar vooral het thuiswerken sprak mij erg aan. Uiteraard heb ik gegoogled en trof een negatieve reactie aan op dit forum. Ik vond een reactie niet steekhoudend dus ben aan de opleiding begonnen. Dat ik hiervoor moest betalen vond ik ook niet zo vreemd want enkele weken daarvoor had ik gesolliciteerd voor vrachtwagenchauffeur en moest ik 3500 euro zelf bijleggen voor de opleiding. Enkele weken geleden gesolliciteerd bij de HTM als trambestuurder maar ook daar moest ik een gedeelte van de opleiding zelf betalen en via het loon terug betalen. En..... allemaal eerst via een uitzendbureau. Dus alles goed uitgezocht en absoluut niet naïef geweest.
De mensen waar ik de opleiding mee heb gedaan waren stuk voor stuk capabele mensen met een (boven)gemiddelde intelligentie, echter met een fysieke beperking of zoals ik, op een in vroegere tijden pensioengerechtigde leeftijd, werkloos geraakt. Dit om vermeende domheid of naïviteit te ontzenuwen.
De oprichtster van de Herstart heeft echter op een zeer slinkse wijze gebruik gemaakt van het vacuüm waarin mensen belanden als ze op oudere leeftijd werkloos worden of te maken krijgen met een fysieke beperking. Ze geeft mensen hoop op nog een kans om te kunnen functioneren in de maatschappij als "Lady Gold" (die zelf toebedeelde naam kon mij niet zoveel schelen als ze maar gewoon betaald.....) maar ontpopt zich meteen na de opleiding als Lady Black en drijft mensen tot wanhoop. Helemaal geen projecten waar we voor waren opgeleid, maar moesten we mensen rekruteren om "trainer" van de (niet bestaande) projecten te worden. Naar mijn idee pure oplichterij waar ik niet aan mee wenste te werken. Kritiek werd genegeerd of er werd gedreigt met ontslag. Loon werd niet of onregelmatig uitgekeerd omdat ze de facturen van de door haar ingehuurde payroll bedrijven niet betaalde. Er waren diverse payroll bedrijven (zelfs grote payroll bedrijven waren er "in getuind") ingezet om haar risico's te spreiden en haar aan haar verantwoordelijkheid als juridisch werkgever te kunnen onttrekken.
Extra laakbaar in dit hele verhaal is dat als je dit meld bij overheidsinstanties als het UWV, de Belastingdienst en Gemeentelijke instanties, er niets mee gedaan wordt en deze malafide praktijken gewoon door kunnen gaan.
Deze wolf in schaapskleren, geëscorteerd door een zichzelf benoemde therapeut kan alleen gestopt worden door hier je ervaring te melden en dit te delen via de sociale media.

Henriette1965
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 okt 2018 13:32

Re: Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Ongelezen bericht door Henriette1965 »

Beste Apisto1932 & PascalHemming500 ,

Ik kan uit ervaring jullie mening delen!

Ook ik ben erin getuind in deze oplichtingspraktijken van Rachel Joe/Lady Gold.

En nee, ook ik ben geen domme gans die overal achteraan loopt en heb ook zeker onderzoek gedaan, na een moeilijke tijd kon ik eindelijk weer iets betekenen voor de maatschappij, het deed me goed om weer aan de slag te kunnen gaan...helaas bleek het tegendeel waar..

Na een cursus gevolgd te hebben net als bovenstaande personen (€297,- eigen inleg!) en niet het werk gaan doen waarvoor je deze cursus hebt gevolgd, je niks mag vragen, er niks bestaat, geen contact mag hebben met collega's, je niet negatief mag uitlaten, documenten moet tekenen om je mond te snoeren etc....

Ik heb dit nog nooit mee gemaakt in een bedrijf...zo omgaan met mensen....

Hoorde zelfs van collega's dat er advocaten op af waren gestuurd omdat ze hadden aangegeven naar de media te stappen, dan blijkt deze "advocaat" ook nog eens enkele maanden daarvoor uit de orde van advocaten te zijn gezet...ze had dus weer een zieltje gevonden en ingezet om deze een "HERSTART"te geven?

Alleen maar blabla verhalen en mensen voor haar laten lopen en deze in haar fantasie verhalen laten geloven!!
Hoe durf je mensen met een beperking, op bepaalde leeftijd, of op een andere manier uit de arbeidsmarkt zijn geraakt op deze wijze voor je onzichtbare karretje te spannen? Deze mensen zijn hun uitkering kwijtgeraakt, konden hun huur niet meer betalen!

Projecten bestonden niet, ze beweerde al ruim 5 jaar te bestaan en 150 werknemers in dienst te hebben....sure...we hebben ze alleen nooit mogen ontmoeten of spreken...

Zelfs op een oudjaarsborrel waren ze niet terug te vinden...

Ach wat hoop ik zo dat deze vrouw, Rachel Joe alias Lady Gold met haar praktijken gestopt zal worden, dat mensen dit lezen en er niet intrappen, dat Radar er een stukje van hun tijd aan wil besteden in hun programma....

Het is tijd voor actie in plaats van monddood gemaakt te worden door deze "dame"

Helen2018
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 okt 2018 22:48

Re: Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Ongelezen bericht door Helen2018 »

:evil: Ook ik ben vol goede moed begonnen bij "de Herstart". Gewoon gesolliciteerd via Indeed. Eerst geen reactie gehad. Na een paar maanden echter werd ik gebeld en toen ik daar niet op reageerde, kreeg ik een mailtje. Om een lang verhaal kort te maken; ik ben er begonnen en wenste dat ik het nooit had gedaan. Wat een ergernis en frustratie! Ik wil er niet veel woorden aan vuil maken, behalve dat ik het idee heb dat het 1 grote oplichterij is!!! Deze vrouw beweert te hebben gestudeerd en een coach, zakenvrouw en nog meer te zijn. Het enige wat ik over haar kan zeggen is dat ze volkomen incapabel is en volgens mij gewoon een oplichtster. Loze beloftes, een bedrijf dat helemaal niet bestaat. Tenminste, niet zoals zij het laat overkomen. Mensen worden gewoon gebruikt om te proberen een bedrijf op te zetten zoals zij het graag wil zien. Als je kritiek had, werd je onbeschoft behandeld. Mevrouw had een handlanger die ze voor haar karretje had gespannen en die alle klappen voor haar opving. Zelf gaf ze niet thuis als je haar wilde confronteren met de nep-beloftes en als je om je salaris vroeg, waar je voor had gewerkt. Kortom... 1 grote warrige, rare, nare warboel. Ik heb later nog een mail gehad van het payroll bedrijf waar ik door Mevrouw Joe was ondergebracht. Zij wilden informatie omdat "de Herstart"een openstaande schuld had bij het payroll bedrijf. En zo nog veel meer rare dingen. Ik kan het ze niet eens allemaal benoemen, zoveel is het. Ze opereren trouwens ook onder de naam "de leukste plek om te herstarten"en "de Herstart Corporatie". Nou ik kan je een ding vertellen, leuk is het allerminst. Het is een en al ellende waar je in terecht komt. Ik heb mijn lesje geleerd.

Max Laadvermogen
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 nov 2018 17:44

Re: Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Ongelezen bericht door Max Laadvermogen »

15 januari is de tent Failliet verklaard! Mooi zo. Dat je maar mooi de afgrond in stort met je valse praktijken !!!!
En ze is niet bereikbaar. Nee natuurlijk niet. Fantastisch nieuws!!! :twisted:
Laatst gewijzigd door Radar op 27 jan 2019 22:32, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Grof taalgebruik verwijderd

Ton 77
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 feb 2019 12:54

Re: Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Ongelezen bericht door Ton 77 »

Zo teleurgesteld in deze vrouw, ze heeft erg veel gelogen,

wilhelmima1
Berichten: 694
Lid geworden op: 06 feb 2012 19:13

Re: Stichting De Herstart werft voor niet bestaande banen en projecten

Ongelezen bericht door wilhelmima1 »

Als je op de eigenaar zoekt op LinkedIn dan wordt er een berg duidelijk. :mrgreen:

Gesloten