LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Typediploma

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
Sprietje
Berichten: 167
Lid geworden op: 24 nov 2008 12:43

Typediploma

Ongelezen bericht door Sprietje »

Heel graag zou ik een typediploma willen gaan halen.
Bij de LOI is dat heel erg duur.
Ik zou graag willen vragen of jullie ook ervaringen hebben met het type examen bij Ticken? is dat echt betrouwbaar?

Alvast hartelijk bedankt.

Sprietje

MBeijer
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 sep 2011 18:36

Re: Typediploma

Ongelezen bericht door MBeijer »

TICKEN bestaat sinds 2009 en is opgericht als antwoord op de te dure en saaie typecursussen als LOI, Typetopia en Pica. Ik weet dat, omdat ik de oprichter ben. ;-)

Ten aanzien van het typediploma:
Er bestaat sinds 1968 geen 'officieel' typediploma meer dat geaccrediteerd is door het Ministerie van Onderwijs, zoals er wel officiële diploma's zijn als voor schoolopleidingen als HAVO, VWO, etc. Dat geldt trouwens ook voor andere landen.

Er zijn meerdere partijen die een examen voor het typediploma afnemen, zoals LOI, Schoevers, VSLM, zelfstandige docenten die op locatie les geven en examen afnemen en anderen.

Een typediploma op het cv geeft aan dat je bij een opleidingsinstituut hebt leren blindtypen met tien vingers. Het zal een pre zijn voor elke werkplek achter een beeldscherm.
Wanneer een werkgever een typediploma een voorwaarde vindt voor zijn nieuwe medewerk(st)er, zal het hem niet uitmaken welk typediploma het is. Als werkgever gaat het erom dat jij vlot en foutloos kan blindtypen en daardoor een goede output hebt.

Het examen typevaardigheid van TICKEN is online: http://www.ticken.nl/Typecursus/Aanmelden-Examen.html.
Je doet dat dus vanaf je eigen computer en kost € 15. Dat van LOI kost € 120.
De waarde/geldigheid is voor beide even groot.

snepke
Berichten: 3583
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: Typediploma

Ongelezen bericht door snepke »

Bij ons worden regelmatig folders door de brievenbus gegooid met typecursus bij genoeg deelname bij u in de buurt.
Zelfs op de basisschool worden die folders uitgedeeld.
Vanaf groep 7 mogen ze deelnemen.
Mijn kinderen (2)hebben zo'n typecursus gevolgd.

En ze hebben alletwee hun typediploma gehaald.
Het was niet extreem duur.

Chocomelk
Berichten: 11415
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Typediploma

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Geen idee of je perse dat diploma wil hebben maar als het
je daar niet omgaat ga dan eens naar de bibliotheek daar hebben
ze van die cd-rom's om te leren (snel) typen.

gerda1956
Berichten: 225
Lid geworden op: 28 sep 2005 21:22

Re: Typediploma

Ongelezen bericht door gerda1956 »

Mijn ervaring is dat het een baas een zorg zal zijn of jij blind met 10 vingers typt, of met beide ogen open en 2 vingers. Als het werk maar snel gedaan wordt en foutloos is.
Ik heb bijna 40 jaar geleden een typediploma gehaald, en ondanks zeer ruime werkervaring type ik nu al heel lang niet meer met 10 vingers en nog maar half blind. Ik werk fulltime aan de computer en niemand heeft klachten over mijn tempo ;-)
Conclusie: ik zie geen toegevoegde waarde in een typediploma

Pietersz
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 okt 2012 14:01

Re: Typediploma

Ongelezen bericht door Pietersz »

Naar aanleiding van bovenstaande toelichting van de heer Beijer besloot ik eind vorig jaar om zijn cursus te volgen en deze heb ik ook afgesloten met een diploma. Enthousiast over de cursus ben ik echter niet. Ondanks de goede ondersteuning door de heer Beijer ben ik niet merkbaar beter gaan typen. Het examen stelde niet veel voor en zonder cursus was ik waarschijnlijk ook geslaagd. Wel kon ik tijdens het examen blind typen met 10 vingers, maar die verworvenheid is inmiddels weer goeddeels verdwenen. Omdat tijdens de cursus vrijwel uitsluitend letters worden aangeleerd moet ik voor cijfers en de meeste lees- en rekenkundige tekens toch steeds op het toetsenbord kijken en dat wordt snel weer een gewoonte.

Voor mijn oudste zoon dus geen Ticken, maar tijdens het zoeken naar alternatieven kwam ik weer op dit forum terecht en voel ik mij "with the benefit of hindsight" geroepen om te reageren. De heer Beijer maakt overal reclame voor zijn cursus, en dat is zijn goed recht, maar de wijze waarop hij dat doet is weinig sympathiek en grenst aan misleiding. Hij noemt zich een prijsvechter en zet zich voortdurend af tegen "te dure en saaie typecursussen als LOI, Typetopia en Pica". Vooral Pica moet het steeds ontgelden.

Nu heb ik met Pica geen ervaring, maar mijn zoon heeft de afgelopen dagen proeflessen gedaan van TypeTopia, LOI Kidzz, TypeStars en Typeopleiding Succes en deze zijn stuk voor stuk vele malen leuker en verzorgder dan de proefles van Ticken. TypeTopia saai? Vergelijk de proeflessen van TypeTopia en Ticken en oordeel zelf.

Ticken is inderdaad aanzienlijk goedkoper dan sommige concurrenten, maar ook veel beperkter. Het feit dat alleen het blind typen van letters wordt geoefend staat overigens wel op de site van Ticken. Ik had het dus kunnen weten, maar het zou de heer Beijer sieren als hij zich niet langer zou afzetten tegen opleidingen die weliswaar duurder, maar ook veel uitgebreider en completer zijn dan zijn korte, betrekkelijk simpele en vooral beperkte toetsentraining.

Bij de opmerking dat de waarde/geldigheid van het Ticken-diploma even groot is als dat van de LOI zet ik een groot vraagteken en wat saaiheid betreft is enige bescheidenheid zoniet nederigheid van de heer Beijer zeker op zijn plaats.

Gesloten