LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Voor welke onderwijsinstelling moet ik gaan? NTI of LOI?

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
Pari
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 mar 2018 14:42

Voor welke onderwijsinstelling moet ik gaan? NTI of LOI?

Ongelezen bericht door Pari »

Een hele goedendag,

Ik wil al sinds een tijdje starten met een thuisstudie. Dit omdat ik een Hbo opleiding niet heb afgemaakt en graag een Hbo bachelor of een Associatie Degree wil behalen, zodat ik mijn studiefinanciering niet hoef terug te betalen.

Alleen ik kom niet uit bij welke onderwijsinstelling ik mij moet inschrijven. Ik wil graag de opleiding Hbo rechten doen, desnoods met specialisatie publiekrecht. Ik weet dat een Bachelor veel beter is dan een Associate Degree. Wie kan mij overhalen? En mij vertellen welke onderwijsinstelling beter is? LOI of NTI?

Alvast bedankt!

BreejKC
Berichten: 1325
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Voor welke onderwijsinstelling moet ik gaan? NTI of LOI?

Ongelezen bericht door BreejKC »

Negeer LOI volledig. Mooie praatjes vooraf daar in Leiden, maar als er achteraf iets niet deugd, dan zijn ze bij het LOI niet meer thuis. Trekken hun handen overal vanaf, de student in vertwijfeling achter latend. Geld is binnen, niet waar. Een voorbeeld uit de recente praktijk.

Dochter deed een MBO juridische studie bij LOI. Kon volgens de cursusinformatie met het te behalen diploma zonder problemen doorstromen naar een HBO studie recht. Dochter slaagde met vlag en wimpel. Schreef zich kort na haar studie bij LOI in bij Haagse Hooge School voor HBO studie rechten. Hoewel Haagse haar in principe aannam, stak Studielink daar een stokje voor. Het behaalde (Associatie) diploma bleek op één punt niet aan een bepaalde norm te voldoen waardoor ze niet toegelaten werd.

Bij LOI geïnformeerd. Toegegeven werd dat diploma niet aan die norm voldeed. Intussen dezelfde cursus aangepast waardoor het diploma korte tijd later wel aan die norm voldeed. Kon of wilde LOI nog iets voor haar betekenen? Neen, sorry, verkeerde diploma bij ons behaald. Ze mocht het zelf helemaal verder zelf uitzoeken.

Vervolgens voor de studie HBO rechten bij het NTI aangemeld. Zij hebben de situatie uitgebreid bekeken en mijn dochter toegelaten tot genoemde HBO-studie. Daar is ze nu druk mee bezig.

Weet dus met wie u in zee gaat met LOI en hoe zij reageren als er aan hun kant onverhoopt iets mis gaat, of gegaan is.

stofzuigertje

Re: Voor welke onderwijsinstelling moet ik gaan? NTI of LOI?

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Ik hoor over beide matige resultaten helaas....

Gewoon een echte school vragen of je de HBO ook online kan volgen, meestal is dat beter.

Gesloten