LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Volg je een cursus of opleiding op een particuliere school? Bespreek dat dan hier.
SandraAnn
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 feb 2008 18:30

Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door SandraAnn »

Wie kan mij zeggen of de LOI wel goed en betrouwbaar is? Ik wil graag een opleiding professioneel webdesign gaan volgen, maar heb al zoveel negatieve dingen over NHA en NTI gelezen, dat dus nu de LOI als enige mogelijkheid overblijft. De opleiding duurt hier 12 maanden à € 80,- per maand en € 700,- voor aan te schaffen computerprogramma's. Wie heeft ervaring met deze opleiding of met andere opleidingen bij het LOI?

Geoffrey
Berichten: 251
Lid geworden op: 08 nov 2005 10:13
Locatie: Zwaag

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Geoffrey »

Met de LOI heb ik geen ervaring, maar ik heb zelf wel eens een cursus gevolgd bij Eduvision (www.eduvision.nl). Die hebben zich gespecialiseerd in cursussen rondom websites en het internet. Ze zijn wel iets duurder dan de reguliere afstandsopleidingen (hoewel de online cursus niet heel veel duurder is), maar ik vind de kwaliteit van hun cursussen wel erg hoog.

kanovaarder
Berichten: 2889
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door kanovaarder »

Website leren bouwen?

Ik had eens in een soort buurthuis zoiets geprobeerd te doen maar die "leraar"was voor zo'n ouwe vent te snel en nogal onvriendelijk.

Daar zou ik met een VNU cursus tegen lage kosten een website kunnen leren bouwen.
Voor nog geen 10-e van de bedragen die ik hier lees.

Ik denk dat het gewoon beter is om gewoon te proberen.

Grootvader

SandraAnn
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 feb 2008 18:30

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door SandraAnn »

Bedankt Geoffrey en Grootvader, voor jullie reactie.Een cursus in het buurthuis is echter meer voor het bouwen van een privé-website en ik wil graag professioneel aan de slag.
Eduvision ziet er inderdaad goed en professioneel uit, alleen is deze erg duur (de helft duurder dan LOI) en professioneel webdesign wordt niet als online cursus aangeboden :cry: ....
Tja, na het lezen van alle negatieve berichten hier over NTI en NHA, ben ik wel een beetje huiverig geworden, maar ik zie eigenlijk weinig klachten over de LOI, en dan alleen over geldgeschillen. Misschien zijn deze dan toch niet zo slecht?

Brasileiro
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 mar 2008 14:11

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Brasileiro »

Ik heb geen goeie ervaring met die LOI webdesign!!! De "docent" kwam op mij over als niet competent en niet didactisch onderlegd.

Heb je Dirksen opleidingen al geprobeerd? Blijft een hoop geld maar als ik moest kiezen dan zou ik op zeker voor Dirksen gaan.

Een bijna ex NTI student!
Berichten: 11
Lid geworden op: 31 mar 2008 12:20

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Een bijna ex NTI student! »

Inderdaad, studeren bij het NTI is het slechtste wat je kunt doen.
Tot nu toe ben ik nog geen positieve studenten tegengekomen (op praktijkdagen bijv.) Zelf ben ik zeer ontevreden (geen begeleiding, huiswerk wordt niet nagekeken, proefexamens zijn oud, docenten reageren nergens op).

NTI, zo slecht, het zou verboden moeten worden!

Moonlight
Berichten: 55
Lid geworden op: 12 apr 2008 23:06

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Moonlight »

Woow had net verwacht dat het NTI zo slecht zou zijn. Maargoed het gaat hier om het LOI en ik heb alleen maar goede ervaringen.
Zelfs was er een verkeerde cijfer ingevoerd op mijn certificaat. Na een telefoontje werd het geregeld en kreeg ik een nieuwe zonder extra betaling. Het was ook hun fout, want één cijfer waren ze vergeten door te voeren, waardoor het gemiddelde lager uitkwam dan het was.

Hoefkade
Berichten: 95
Lid geworden op: 11 feb 2007 13:47

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Hoefkade »

Hoi SandraAnn,

Ik volg een opleiding bij de LOI en ben daar positief over. Maar je moet niet alleen kijken naar de kwaliteit van de opleiding. Je moet ook kijken of de certificaten die je krijgt van toegevoegde waarde zijn.

Ik las op hun site dat je certificaten van het CIW krijgt. Zoek uit of die goed staan aangeschreven in het bedrijfsleven en/of bij de overheid. Het gaat tenslotte om een hoop geld. Als de opleiding kwalitatief helemaal top is maar je kan weining met de behaalde certificaten, is het dan wel verstandig er zo veel geld in te investeren?

Diana Koster
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 jan 2008 12:34

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Diana Koster »

Ik heb geen goede ervaringen met de LOI, noch met het lesmateriaal (ernstig verouderd), noch met de docenten. Ik volgde echter wel een andere opleiding dan webdesign.

Heb je al eens aan de Open Universiteit gedacht? Je kunt je daar per vak inschrijven, de vakken zijn op universitair niveau, het onderwijs wordt zeer regelmatig (goed) beoordeeld door externe commissies en uit het aanbod van de opleiding informatica kun je zeker vakken kiezen die je voldoende opleiding bieden om als professioneel webdesigner aan de slag te gaan. Mocht je in de lagere inkomenscategorieën vallen dan kun je bovendien in aanmerking komen voor een korting van 50 of 80% op het cursusgeld.

marinepik
Berichten: 179
Lid geworden op: 13 dec 2005 18:37

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door marinepik »

Ga nooit, maar dan ook nooit bij het NTI (VENDEX concern) een studie volgen, je gaat geheit de boot in.
LOI is een stuk duuder maar zeer goed en betrouwbaar.
Ik heb daar een cursus Spaans voor gevorderen gevolgd en was zeer content met zowel de leerstof almede met de begeleiding. En ben met lof geslaagd!!
Aanrader dus.

JJ Wago
Berichten: 10
Lid geworden op: 14 mei 2008 16:37

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door JJ Wago »

Naar aanleiding van zeer slechte ervaringen met NTI heb ik (helaas achteraf) nog enige navraag gedaan naar de waarde van dergelijke opleidingen.

Die waarde bleek, althans voor wat betreft opleidingen zoals dierverzorging, diermanagement en dierenarts assistent, nihil.


Vervolgens kom je rond instellingen als LOI en NTI nogal wat ellende tegen op diverse forums.

N.B. Zelfs als maar een fractie van die ellende echt is heb je al meer dan voldoende reden om nooit met deze instellingen in zee te gaan.

Persoonlijk zal ik er 100% zeker nimmer en nooit meer een eurocent aan besteden!

Echt weggegooid geld!

mark2008
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mei 2008 18:26

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door mark2008 »

Eén advies: kies nooit voor de LOI!!!!!

Ik ben zo dom geweest om in het verleden te kiezen voor een HBO opleiding. wat heb ik daar spijt van gehad!!!

Lesmateriaal:
Het lesmateriaal is ernstig verouderd!!! Hiervan zijn ze op de hoogte. het is alleen jammer dat ze dit volgens mij echt totaal niks kan schelen. Zo is bijvoorbeeld in januari 2006 het nieuw verzekeringsrecht ingegaan. het jammere is dat ze in juni 2006 nog steeds lesstof opstuurde op basis van de oude wetgeving. Het vervelende is alleen dat de examens extern zijn en dat die gebaseerd zijn op de actuele situatie.

Leraren:
Waarschijnlijk hebben ze mensen in dienst die op deze manier een centje bijverdienen, maar niet van plan zijn te veel tijd er aan te besteden. Dit merk je aan antwoorden die je krijgt (als je ze krijgt!!!) op vragen die je via mail opstuurt.

Kwaliteitsbewaking:
Totaal niet. Er wordt volgens mij totaal geen toezicht gehouden op de kwaliteit van lesstof of leraren. Ik moest bijna standaard na 2 weken nogmaals mijn vraag opnieuw stellen via LOI campus omdat deze nog steeds niet was beantwoord. Jammer dat de LOI dit zelf niet kan signaleren. En wanneer je een antwoord kreeg had je er meestal nog niks aan omdat het een compleet verkeerd antwoord was.( zie kopje leraren)

Chinese muren:
Ik weet niet hoeveel afdelingen ze daar hebben, maar je kreeg altijd de verkeerde en de juiste had nu net geen klantcontact. Moet je eens een vakinhoudelijke probleem voorleggen aan iemand van de klantenservice die mijn vraag vervolgens door moet spelen naar iemand die verantwoordelijk is voor een bepaald vakgebied. Als ik dan eindelijk een antwoord kreeg ging het over totaal iets anders.

Ik ben dus inmiddels al lang gestopt en overgestapt naar een avond HBO Opleider.

elynasedai
Berichten: 136
Lid geworden op: 22 mei 2006 17:21

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door elynasedai »

Ik doe al een tijdje een MBO-opleiding via de LOI en ik heb niks negatiefs te melden. Contact klantenservice is goed, huiswerk snel en netjes nagekeken, goede kennis bij afnemers mondeling examen...

Een mede-student die al gedeeltelijk in een apotheek werkt is door haar werkgever naar de LOI gestuurd. Zo slecht kan het dan toch niet zijn?

tham
Berichten: 45
Lid geworden op: 28 mar 2006 14:49

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door tham »

Ik zou beslist LOI bij niemand aanraden: 2 jr. geleden een nautische opleiding gedaan. Lesmateriaal verouderd, teksten elkaar tegensprekend en als je te veel vragen stelt wordt je account geblokkeerd. NOOIT DOEN!!!

muzikareltje
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mei 2008 10:39

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door muzikareltje »

Ik heb al vaak cursussen via afstandsonderwijs gevolgd en vind LOI de beste. NTI vind ik ontzettend slecht en PBNA ook. LOI is zeer compleet, fijne docenten en je kunt de cursus/opleiding tegenwoordig grotendeels via de site van LOI volgen op de zgn. campus. Dankzij LOI kan ik nu Engelse boeken lezen, veel Engels volgen. Kortom het bevalt me erg goed. Hoe de cursus webdesign is weet ik niet maar je kunt zo een proefles downloaden voordat je je inschrijft. En dat zou ik zeker doen, die proefles want het geeft toch inzicht over hoe de cursus in elkaar steekt.

Diana Koster
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 jan 2008 12:34

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Diana Koster »

@ Mark2008:

Dat van die docenten klopt zeker. Ik was het helemaal vergeten, maar nu komt het allemaal weer terug... Ik kende studenten die voor de LOI werkten als 'docent' en leerlingen voor o.m. de vakken middelbaar onderwijs moesten begeleiden. Zelf waren ze amper van de middelbare school af en gekwalificeerd als docent waren ze al helemaal niet.

Ook weet ik van HBO-studenten die het huiswerk van studenten van de LOI-Hogeschool zaten na te kijken.

picadw
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 mar 2006 13:46

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door picadw »

Ik heb diverse cursussen bij de LOI gedaan en ik ben over het algemeen tevreden. Ik ben nu bezig met de basis cursus webdisign alleen ligt het geheel nu stil omdat ik al een maand wacht op de lisentiecode voor het programma HomeSite. HomeSite heb je nodig om je huiswerk te kunnen maken. Je zou een trialversie moeten hebben zodat je alvast aan de slag kan, maar deze was er niet bijgeleverd. Dit is de eerste keer dat ik wat minder goede ervaring heb met de LOI.

marinepik
Berichten: 179
Lid geworden op: 13 dec 2005 18:37

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door marinepik »

Ik wil nog even terug komen op de cursus Spaans voor gevorderden die ik heb gevolgd bij het LOI.
In mijn antwoord even terug heb ik alleen gesproken over de cursus die ik heb gevolgd en waarvoor ik vol lof was.
Alles was keurig verzorgd, lesmateriaal was prima in orde, de aan mij toegewezen leraar bleek zeer veel kennis te hebben (tenslotte sprak ik al redelijk Spaans) en was altijd bereikbaar.
Dus ik heb het alleen over de cursus Spaans gehad, over andere opleidingen kan ik geen oordeel geven.
Natuurlijk zijn er mensen die verdrietig een cursus hebben gevolgd en daar niet tevereden over waren, dat kan natuurlijk. Maar als ik dit gehele draadje lees dan is het merendeel van de mensen die bij het LOI een cursus hebben gevolgd wel tevreden.
Als ik een HBO of gelijkaardige cursus zou willen volgen (hoeft niet want die heb ik allang op zak) zou ik dit NIET bij een schriftelijke instelling volgen omdat vaak de lesstof nader onder de loep genomen moet worden en in een "normale opleiding" is dit veel eenvoudiger met een leraar die je a la minut kan helpen en de stof uitleggen.
Enkel iemand die reeds een goede vooropleiding heeft gevolgd kan dit goed aan bij het LOI etc.
Theo

Kate25
Berichten: 44
Lid geworden op: 28 mei 2008 21:51

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door Kate25 »

Beter laat dan nooit: houd de site van Compu'train en andere ICT opleiders in de gaten voor last minute of andere aanbiedingen. Ik heb zelf goede ervaringen met deze opleider en een korte basis cursus webdesign. Compu'train opleidingen worden door bedrijfsleven en overheid goed gewaardeerd. Merendeel cursisten was gestuurd door werkgever. Je kunt ook eens in de openbare bibliotheek snuffelen wat die te bieden heeft en of die ICT vakbladen heeft waar je andere opleiders kunt vinden.
Nav de verhalen over NTI/NHA op deze site en eigen ervaringen met andere cursussen bij Eurodidakt e.d. geef ik liever geen geld uit aan cursussen bij hen. Open Universiteit kost (uiteindelijk) veel geld en duurt een eeuwigheid - als ze al opleidingen webdesign hebben. Als ICT'er ben ik totaal niet onder de indruk van wat zij te bieden hebben.

D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Zijn opleidingen van LOI wel goed/betrouwbaar?

Ongelezen bericht door D1RK »

Omdat je alles zelf moet doen en leraar op afstand zou ik gezien de bedragen liever een cursus 2e hands voor 10% van de prijs kopen zonder begeleiding, wel zonder examen maar de meeste zakken wegens tekort steun van goede leraar, maar als je het als hobby doet kan dit dus goedkopere alternatief zijn!

Verder weet ik wie leraar kunnen worden, en het is dus een loterij wie jou cursus doet en jonge studenten hoeven niet slechter te zijn, maar ervaring missen ze wel vaker, dus leuk als je voordelig een gestopte cursist van zijn materiaal kan afhelpen via marktplaats voor vriendenprijs, en de soms verouderde info is dan minder belangrijk.

Gesloten