LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verkeerd onderhoud-> schade

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
wilco19
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 mar 2009 19:43

Verkeerd onderhoud-> schade

Ongelezen bericht door wilco19 »

Eind 2007 Renault Espace 2L 16V Turbo gekocht bij autobedrijf (handelaar/ geen dealer). Bij koop inbedongen dat de distributieriem vervangen werd. Is volgens onderhoudsboekje ook gebeurd. Echter hebben ze verzuimd de krukas pully mee te vervangen, dat volgens Renault Nederland wel moet gebeuren bij dit type motor. Nu is er speling ontstaan op de pully (na 20.000 km), gevolg verschoven distributieriem en motor in de soep gelopen (schade ca. 3.000). Flinke schade post! Is de autohandelaar aansprakelijk voor het niet correct uitvoeren van deze vervanging. Volgens de handelaar had hij de pully niet hoeven vervangen en was een visuele check voldoende, hij had dit geinformeerd bij de lokale Renault dealer.

De richlijnen van Renault Nederland zijn dat bij de vervanging van de distributieriem ook de pully met worden vervangen (staat in richtlijnen van 12-09-05)

Kan ik de handelaar aansprakelijk stellen? en een vergoeding afdwingen?

Richard787
Berichten: 8
Lid geworden op: 05 mar 2009 20:35

Re: Verkeerd onderhoud-> schade

Ongelezen bericht door Richard787 »

U dient de garage schriftelijk in gebreke te stellen per aangetekende brief.
Tevens doet u een eenmalig voorstel om een eventuele langdurige rechtsgang te voorkomen.
Ik zal voorstellen de kosten te delen (ieders 1500,-) en er duidelijk bij vermelden dat u hier niet meer over wilt onderhandelen anders zult u een rechtsgang aangaan en het gehele bedrag opeisen.

Gesloten