LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
Jeannine0406
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mar 2017 16:16

Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door Jeannine0406 »

Beste allemaal,

Even een vraag over het volgende. Twee weken geleden hebben wij een nieuwe auto besteld. Daarop wilden wij een type leer, maar deze kon helaas niet op onze versie geleverd worden. De dealer gaf aan dat dit wel kon via een ander bedrijf waar zij vaker mee samen werken. Wij hebben toen voor deze optie gekozen.

Na enige overwegingen en onduidelijkheden in de brochure vonden wij het toch prettiger om voor een bekleding affabriek te kiezen en meldden dit aan de dealer. De desbetreffende man zei toen dat dit alleen nog mogelijk was indien hij de opdracht aan het autobekledingsbedrijf nog kon annuleren. Nu hebben wij vandaag gehoord dat zij de opdracht willen annuleren maar hiervoor wordt 50% van het totaal bedrag in rekening gebracht door de dealer. De dealer wijst erop dat dit in de voorwaarden van het autobekledingsbedrijf staat. Echter, wij hebben deze voorwaarden niet te zien gekregen en zijn een overeenkomst met de autodealer aangegaan en niet met het bekledingsbedrijf. In de voorwaarden van de dealer staat een een percentage van 15% voor het annuleren. Deze zijn wij dan ook zeker bereid te betalen. Na dit gemeld te hebben bij de dealer geven zij opeens aan dat dit percentage alleen geldt wanneer de koop van de gehele auto geannuleerd wordt. Over het annuleren van opties staat verder niets in de voorwaarden.

Let wel, auto is nog niet in proces gegaan en wordt pas eind juni geleverd. Daarbij hebben we ipv het leer 4000 euro aan extra opties nog op de auto besteld.

Vandaag kwamen we er met de verkoper niet uit en morgen is de verkoopleiding pas weer aanwezig. Graag zouden we advies ontvangen zodat we weten waar wij staan!

Bedankt!
Laatst gewijzigd door Radar op 03 mar 2017 09:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onderwerp aangepast

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door SJZ »

Als er over het annuleren van opties nies staat, dan kun je dus niet annuleren, in ieder geval niet boetevrij. In principe zit je er dus juridisch aan vast.

Maar goed, je boft, voor 50% ben je ervan af.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door berndv »

Het is een product op bestelling, de koopovereenkomst is gesloten, er geldt voor zover ik weet bij een koop in een winkel (voor zover we de autodealer daar onder rekenen) geen bedenktermijn. Aan de andere kant, als de werkzaamheden nog niet begonnen zijn, is het wel een vrij hoog bedrag. Wettelijk gezien betekent het wel, koop=koop.

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Dat je de voorwaarden niet in hebt gezien is je eigen probleem. Als de verkoper die niet aanbiedt (staan ze niet op de achterkant van het formulier?) moet je daar uiteraard om vragen voordat je een dure handtekening zet.

16again
Berichten: 16105
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door 16again »

GJvdZ schreef:Dat je de voorwaarden niet in hebt gezien is je eigen probleem. Als de verkoper die niet aanbiedt (staan ze niet op de achterkant van het formulier?) moet je daar uiteraard om vragen voordat je een dure handtekening zet.
In de voorwaarden staat een percentage van 15%, al geldt dit voor annuleren van de gehele auto. Met de voorwaarden van toeleverancier heb je als consument niets te maken, daar heb je geen overeenkomst mee.

Vragen om de voorwaarden ? Verkoper dient deze ter hand te stellen, anders zijn voorwaarden niet van toepassing. Bewijslast hierin ligt bij verkoper.


Maar dit gaat TS niet verder helpen...

thecure
Berichten: 2708
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door thecure »

50% vind ik wel onredelijk bezwarend. de bekleder moet eerst maar aantonen dat deze zoveel kosten heeft gemaakt. had hij het leer al besteld en/of op maat gesneden voor de te bekleden stoelen?

stofzuigertje

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Zowel de tijd tussen bestellen & annuleren is van belang of deze 50% redelijk is.

Als zij gelijk leder in jou kleur bestellen dus geen zwarte altijd goed.......
Maar ook hun voorwaarden dus van stoelen maker zijn van toepassing.

Door gelijk goedkeuring te geven loop je dit risico.
Dat je vele extra's kocht maakt niets uit, dat is van auto fabriek en stoel bekleder loopt order mis en blijft met bestelde kleur zitten of annuleringskosten voor reeds bestelde.

Voor speciaal bestelde gelden vaak hogere annuleringskosten dan normale goederen die wel terug kunnen.

Gezien de 50% zou ik deze alsnog nemen en de meerprijs van jou dealer voor leder is vermoedelijk wel te annuleren.
Dan zit je relatief goedkoop op jou keuze.

16again
Berichten: 16105
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door 16again »

stofzuigertje schreef:Maar ook hun voorwaarden dus van stoelen maker zijn van toepassing.
Die voorwaarden gelden alleen tussen stoffeerder en autobedrijf, en zijn niet van toepassing op de consument.

stofzuigertje

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Bij elke bouwmarkt gelden afwijkende voorwaarden voor speciaal bestelde en alle op maat gemaakte goederen!

Ik vermoed dat dit ook bij deze garage geld.
Alles wat niet fabriek geleverd word is speciaal besteld en op maat gemaakt en omdat alle grote bouwmarkten dit duidelijk uitsluiten van retour....!

Zelfde geld voor kleding die op maat gemaakt is.

witte angora
Berichten: 30794
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door witte angora »

Jeannine0406 schreef:Echter, wij hebben deze voorwaarden niet te zien gekregen en zijn een overeenkomst met de autodealer aangegaan en niet met het bekledingsbedrijf.
Je bent zeker wel een overeenkomst aangegaan met het bekledingsbedrijf. De autodealer is slechts een bemiddelaar hierin. Mijn inziens ben je dus gebonden aan de algemene voorwaarden van het bedrijf.

Nu kun je stellen dat je de algemene voorwaarden niet ter hand hebt gekregen. Maar ik neem toch aan dat je een offerte hebt gehad, en ergens een handtekening hebt gezet om voor een bepaald bedrag een bepaalde opdracht uit te laten voeren. Het zal beslist geen natte vingerwerk zijn geweest.

Waar ik dus benieuwd naar ben is waar je precies voor hebt getekend, op wat voor papier (briefhoofd) en wat er al dan niet op de achterkant staat aan algemene voorwaarden. Ik ben ook benieuwd wat de algemene voorwaarden van de autodealer zeggen over het uitbesteden van werk aan derden, zoals in dit geval. Pas als dat helder is kunnen mensen adviezen geven.

16again
Berichten: 16105
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Annulering optie auto: moet alsnog 50% betalen

Ongelezen bericht door 16again »

witte angora schreef:Je bent zeker wel een overeenkomst aangegaan met het bekledingsbedrijf........
Waar ik dus benieuwd naar ben is waar je precies voor hebt getekend, op wat voor papier (briefhoofd) en wat er al dan niet op de achterkant staat aan algemene voorwaarden.
Merkwaardige reactie.
Je bent er zeker van dat TS een overeenkomst heeft met de toeleverancier van het autobedrijf.....en toch ben je benieuwd naar het briefhoofd van de overeenkomst

Gesloten