Meerdere problemen met Volkswagen Up

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
cjmpg
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jul 2017 16:18

Meerdere problemen met Volkswagen Up

Ongelezen bericht door cjmpg » 13 jul 2017 16:44

mijn eerste volkswagen up had een lekkage die ze niet gevonden kregen bij de dealer in Den-Bosch. Het bleek bij meerdere ups voor te komen. De nieuwe vanaf 2013 zou daar geen last meer van hebben. Dus weer een splinternieuwe aangeschaft. Helaas deze heeft hetzelfde euvel. In 2014 heeft hij 3 dagen bij de garage gestaan, weer niets gevonden.

In al de afgelopen jaren is er steeds dezelfde klacht gemeld bij garage van den Udenhout. Telkens hadden ze geen tijd om te kijken. Of weken later maar dan was het net weer droog. Toen we van vakantie thuis kwamen ruim een maand geleden stond de hele auto van binnen blank. De matten dreven in het water en over de stank zullen we het dan maar niet hebben. Weer naar de garage gebeld en weer hadden ze geen tijd, toch ben ik er boos langs gereden en toen kwam iemand van de balie even kijken, de monteurs wilde ook op hem verzoek niet komen kijken. Er werd gezegd met deze auto is echt niet meer te rijden. Ik kon hem 3 weken later wel komen brengen om na te kijken.

Aangezien dit een probleem is vanaf de aankoop vind ik het een fabrieksfout, alleen de garage denkt dat het iedere keer wel iets anders kan zijn. Nu gaven ze als reden dat het wel kan liggen aan dat het slot is opengebroken en het stuur er uit is gehaald. Dus na die onzin aangehoord te hebben besloot ik contact op te nemen met Volkswagen Nederland. Die vertikken het om contact op te nemen, verder dan een bevestigingsmail gaan ze niet. Dus maar weer zelf gebeld en toen kreeg ik als mededeling dat ik wel de ramen en het dak moet dicht doen als het regent. Voor de duidelijkheid de stoelen en zo zijn niet nat alleen de vloer en dan krijg je dus condens op de ramen. Ze zouden me weer terugbellen alleen weer hoor ik niets. Ik ben het zo beu. Is hier echt niets aan te doen?
Wie weet de oplossing. Ik weet dat er heel veel klachten zijn over het vocht in de Volkswagen Up. Kunnen we niet allemaal samen een klacht indienen, misschien dat er dan een antwoord komt.
Laatst gewijzigd door Radar op 13 jul 2017 17:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onderwerp aangepast

NeoDutchio
Berichten: 6849
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 13 jul 2017 17:47

Ik weet dat er bij een aantal modellen van de Seat Ibiza (komt nagenoeg van dezelfde band) een lek zat in de afdichting bij het verwarmingselement. Hierdoor liept het water door het schutbord naar binnen toe met flinke natte voeten als gevolg. Wie weet ligt het in uw geval daar ook aan.

Quark
Berichten: 806
Lid geworden op: 20 feb 2007 22:46

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Ongelezen bericht door Quark » 14 jul 2017 16:54

Ik heb een paar jaar in het tweeling zusje de Mii gereden uit 2012. Auto was met regenachtig weer erg nat van binnen waarmee ik een paar keer terug ben geweest naar de garage. Er zijn verschillende testen uitgevoerd waaronder de regen proef ( onder de brandslang)
Er was echter niks te ontdekken. Zo extreem als bij u had ik het niet, maar ik had geen open dak. Als ik het lees heeft u dat wel, zou dit de oorzaak kunnen zijn? Ga eens door de wasstraat en houdt dit goed in de gaten.

stofzuigertje

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 14 jul 2017 22:59

De 2e nieuwe kan ook oude voorraad zijn.
Kijk eens in plastic delen zoals asbak, daar staat productie code op.
Is dat 2014 of 2013....

En ze horen te weten waar dit bekende probleem vandaan komt en hoe op te lossen.
Een beetje vocht kan maar plassen?

Naast het bekende probleem kunnen blaadjes van bomen ook dit veroorzaken.
Gaatje kan verstopt raken en moet elk jaar even doorgeblazen worden bij kachel rooster, gewoon hoge druk spuit erop en je blaast alles door.
Dat moet bij meerdere auto's om overstromingen te voorkomen, ja ook ik woon onder enkele bomen...!

peteroo
Berichten: 850
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Ongelezen bericht door peteroo » 19 jul 2017 20:41

Dit is eerder een klacht over een dealer die z'n verplichtingen en fatsoenlijke houding richting klant niet na komt. Inderdaad staan deze autootjes niet bekend om hun degelijkheid. Er zijn meer problemen en lekken behoren daar ook toe.
De vorige serie Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 107 is ook berucht vanwege lekkages.

bert888
Berichten: 19
Lid geworden op: 22 nov 2015 12:39

Re: Meerdere problemen met Volkswagen Up

Ongelezen bericht door bert888 » 20 jul 2017 10:12

Ik blijf altijd verweg van de stealers. Ze kunnen alleen maar domweg vervangen, meer niet. En een belachelijk uurloon.
De stealer in Den Bosch heeft een slechte naam.

Ga is naar THS-automotive in Den Bosch. Een VAG-specialist.

Gesloten