LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
gerrit098
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 apr 2011 20:51

Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door gerrit098 »

Afgelopen zaterdag heb ik een auto gekocht bij hoogsteen & postma uit surhuisterveen met een vraag prijs van 990 euro

na een proef rit kwamen we er achter dat de auto moest worden uitgelijnd en dat er nieuwe banden onder moesten.

Na een gesprekje met verkoper die tot de zelfde conclusie kwam kregen we 40 euro korting om de auto opnieuw uit te laten lijnen, als de auto op nieuwe banden had gestaan was de vraagprijs veel hoger geweest waren de woorden van de verkoper. Omdat we hem daarin geen ongelijk konden geven besloten wij de auto aan te schaffen.

Na het uitlijnen bleek de auto inderdaad rechtuit te rijden.

3 dagen later hebben wij de auto op de brug gezet om hem een tectyl behandeling te geven, helaas (toen pas) zagen wij dat de auto op vrijwel alle ophang punten verrot was. Gelijk hadden wij er een monteur bijgehaald om even te kijken. Helaas kwam die gelijk tot de conclusie dat het eigenlijk niet meer mogelijk was om de auto te repareren.

omdat we de auto nog maar 3 dagen in bezit hadden heb ik gelijk contact met ze opgenomen.
Helaas vertelden zij dat ze niets meer voor konden doen en dat zij dat niet wisten........

nu begrijp ik dat je voor dat geld niet een super auto kan verwachten maar om nu naar 3 dagen eigenlijk rechtstreeks naar de sloop te kunnen brengen lijkt mij wat overdreven...
Laatst gewijzigd door Radar op 28 feb 2016 12:02, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast ten behoeve van duidelijkheid / leesbaarheid.

Quark
Berichten: 806
Lid geworden op: 20 feb 2007 22:46

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door Quark »

Dat is sneu geld, maar zelfs een auto van 990 euro kan goed zijn,
Echter je moet iemand meenemen die er echt verstand van heeft en hem voor de koop op de brug zetten, alles goed controleren.
Maar goed als hadden komt is hebben te laat.

dhc
Berichten: 4588
Lid geworden op: 24 aug 2008 20:38

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door dhc »

Keuring zijn we voor het gemak maar weer vergeten? Auto van nog geen duizend euro...tja..zucht.

Ik geef het op.

v.d.Heyden
Berichten: 708
Lid geworden op: 19 jan 2010 22:04

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door v.d.Heyden »

Wie heeft de auto uit laten lijnen en waar? Hadden ze daar dan ook de ogen in de zak??

v.d.Heyden

bokkel
Berichten: 424
Lid geworden op: 29 dec 2013 20:14

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door bokkel »

Ik ben het wel eens met het feit dat je voor 990 euri geen perfecte automobiel kunt verwachten, maar als de auto op alle belangrijke punten verrot is en ook niet te repareren valt, dan lijkt mij dat die auto eigenlijk ook niet verkocht had mogen worden. Non-conformiteits beginsel. Vraag dat maar na bij de huis-advocaten hier.

cherokee
Berichten: 193
Lid geworden op: 29 jul 2007 17:15

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door cherokee »

Mag ik vragen om welke auto het gaat? Ik ken het bedrijf wel een beetje en ik weet dus ook wel zo'n beetje wat ze hebben staan.
H&P is een jong bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in inderdaad de zogenaamde budgetklasse, vanaf ongeveer 1000 tot 7500 euro. Wat wel zo is , is dat alles wat ze verkopen minimaal 9 mnd APK heeft.Is de APK ouder, dan wordt de auto afgeleverd met een nieuwe APK. Het bedrijf heeft de auto's er altijd netjes bijstaan, en eigenlijk allemaal met NAP. Het bedrijf zelf ziet er ook altijd netjes uit.
Totaal verrot is dus wel wat eigenaardig, ik zeg niet dat het niet kan, maar vreemd is het wel. Ik heb er ook nog nooit een auto gezien op slechte banden.
Ook is het zo dat de klant bij hun behalve een proefrit altijd de gelegenheid krijgt - als hij dat wil - een auto op de brug te inspecteren. Dat heb je kennelijk niet gedaan.
Natuurlijk is het wel zo dat als het echt zo erg is als je zegt H&P gewoon hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Dat staat voor mij als een paal boven water en in dat geval zou ik het ook niet zomaar over mijn kant laten gaan.

FairDeal
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 apr 2014 22:52

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door FairDeal »

Vervelend!
Heel vervelend.

Zelf heb ik ook een eenervaring met Hoogsteen & Postma. Daar heb namelijk ook mijn wagen gekocht en nu, een maand later, kom ik erachter dat de einddemper helemaal verroest is. De rest van de uitlaat moet ik nog laten nakijken. Nou is dit, als het hierbij blijft, niet eens zo heel erg (duur, ca 100+ incl. arbeid) maar wel vervelend natuurlijk. Vooral omdat ik zoiets had kunnen zien toen ik de auto ging testen. Eigen schuld dus. Het blijft belangrijk om echt 'elk standaard puntje' te controleren. Neem altijd iemand mee. Altijd.

Verder hebben ze bij Hoogsteen & Postma de auto wel met een nieuwe APK afgeleverd, dus technisch was er toen ze het verkochten in ieder geval geen lek. Ook is er verder niets 'ernstig' mis met de auto.

Maar goed, dan is dit er ook nog:
Toen ik de auto had getest vroeg ik direct naar de distributieriem. De jongeman wist niet wanneer deze vervangen was en ging er gelijk naar kijken. Gelijk bleek dat het tijd was om deze te vervangen. Daar kreeg ik wel korting op, en hij zou het 'echt netjes' doen, incl. een nieuwe spanrol. Als ik er niet naar vroeg was ik hier wel meer kwijt een paar maanden later. En dan was het ook eigen schuld.


Blijf op je hoede dus.. en al die basis dingen,vraag er gewoon naar!

hhoogsteen
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 mei 2014 20:09

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door hhoogsteen »

Hier even een 1 malige reactie van ons bedrijf Autobedrijf Hoogsteen en Postma,

Wij willen even op het verhaal van gerrit reageren, zodat u ook onze kant van het verhaal kan horen.
Deze klant kocht bij ons een Suzuki vitara. Deze auto was bedoeld voor de export, en was een opknapper.
De klant wist hier vanaf en kreeg ook nog korting voor het uitlijnen. De klant heeft er geen gebruik van gemaakt om hem op de brug te zetten, terwijl dat altijd mogelijk is. Wij hebben het laswerk niet gezien, maar kan het me niet voorstellen dat het niet te repareren is. Maar mocht het zo slecht zijn dan kan de klant de auto weer gewoon aan de export verkopen en dan brengt hij tussen de 500-750 euro op en dus geen sloop prijs! Wij proberen altijd met de klanten de problemen op te lossen, helaas lukt dat niet altijd. Je moet tenslotte ook wat realistisch blijven..

Vrgr, Hein Hoogsteen, Autobedrijf Hoogsteen en postma

Mattin
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 feb 2015 20:49

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door Mattin »

Vorige week vrijdag (20-02-2015) hebben we een auto gekocht bij Hoogsteen/postma. Het ging om een Peugeot 107, aanschafprijs €4000.-. De dag ervoor zijn we wezen kijken, het leek allemaal in orde. Toen we vrijdags terug kwamen, bleek er een lek te zitten, waardoor de auto vanbinnen nat was bij het dak. Meneer had de dag ervoor (donderdags) gezegd dat hij waterdicht was, wanneer dit niet zo was, zou hij hier wat aan doen. Toen wij hier op terug kwamen, wou meneer hier niks van weten, dan verkocht hij hem wel aan iemand die hem wel wou kopen met lek werd er gezegd. En dit terwijl hij hem die donderdag eigenlijk al aan ons verkocht had. Na veel overleg en gezeur kregen we er €50 euro af, ondanks dat de reparatieprijs rond de €250 lag.

Ook moesten we zelf de automatten er nog bij aanschaffen en bleek die zelfde avond ook nog dat de ruitenwissers op waren. Nog niet veel later (na zo'n 100 kilometer gereden te hebben) ging er een lampje branden en de remmen begonnen te piepen. En ja hoor, de katalysator bleek verouderd en moet vernieuwd worden. De garage vertelde ons dat meneer van Hoogsteen/Postma WAARSCHIJNLIJK het lichtje tijdelijk heeft uitgezet aangezien hij zo snel al ging branden, en dit wel heel toevallig zou zijn want na het uitzetten van het lichtje, blijft hij tijdelijk uit en begint hij daarna weer te branden na circa 100 tot 200km (precies zoals wij dat dus ook hadden). Kortom: wij zijn genaaid. Wij raden u dan ook ten zeerste af om bij dit bedrijf een auto te kopen.

thecure
Berichten: 2601
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door thecure »

leeftijd? km stand?

rwelcker
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 mei 2015 15:41

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door rwelcker »

Helaas heb ik ook een minder goede ervaring met dit bedrijf. Heb in januari een VW Golf uit 2005 gekocht die volgens het bedrijf prima in orde was en rijklaar. Een dag later ging een waarschuwingslampje branden. Wat bleek: de nokkenas moest vervangen worden en er was iets mis met de brandstofdruk. Het bedrijf bleek hiervan zogenaamd niet op de hoogte, maar toonde ook geen bereidheid om er naar te kijken of nader te overleggen, laat staan mij tegemoet te komen met de reparatiekosten. Op e-mails van mijn kant, werd niet eens gereageerd. Een enorme teleurstelling. Ik raad aan geen auto bij dit bedrijf te kopen. Wel geleerd: Altijd iemand meenemen die verstand van auto's heeft.

prem
Berichten: 1989
Lid geworden op: 12 feb 2007 14:49

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door prem »

Wat veel klanten ineens...eendagsvliegjes

witte angora
Berichten: 23540
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door witte angora »

Ach ja, bijna iedere Nederlander ruilt vroeg of laat zijn goed onderhouden, als nieuw rijdende auto waar echt helemaal niets aan mankeert, en waar de eerstkomende 25 jaar beslist geen kosten aan zitten te komen, in bij een handelaar, of bij een dealer die die fantastische auto's direct door stoot naar de handel.

Ongelooflijk gewoon dat die handelaren evengoed zoveel rotzooi verkopen. Zeker weten dat ze al die fantastische goed onderhouden auto's doelbewust hebben vernield, dat kan niet anders. Wat een schandaal.

peteroo
Berichten: 850
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door peteroo »

Hoe dan ook is het bedrijf verantwoordelijk voor de auto's die het verkoopt. Dat mensen vaak hun auto inruilen omdat er mankementen zijn of aankomen is bekend. Aan de garage de schone taak om dat te repareren. Er worden overigens ook genoeg goede auto's ingeruild als iemand gewoon een nieuwere wil.

Moderne auto's moeten in principe zo'n 20 jaar mee kunnen. Roest is nauwelijks nog een probleem en zelfs benzinewagens kunnen vaak de vier ton halen met goed onderhoud. Een Golf V is een gewilde auto (vraag mij niet waarom, want ze laten geen beste cijfers zien qua betrouwbaarheid) en dus heeft deze meneer er denk ik goed voor betaald. Dan mag je andere eisen stellen dan aan een Golf III van 750 euro en drie vorige eigenaars.

Veldt01
Berichten: 769
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door Veldt01 »

Geen idee over welke moderne auto's jij het hebt maar het meeste betaalbare blik is na een jaar of 10 echt wel op. In een Duitste test was de conclusie dat een Fiat 500 na een jaar of zes zelfs als economisch total loss was vanwege de enorme motorslijtage (ca. 100k kilometers).
"moderne" auto's zijn zo goedkoop mogelijk gemaakt met als doel een jaar of tien redelijk probleemloos mee te gaan en daarna is het ook echt wel (waarbij de steeds kleinere turbomotoren ook niet heel veel kilometers meer kunnen hebben).
En wat betreft roest, door de steeds aggressievere strooimiddelen zal wellicht de carrosserie niet heel snel meer roesten, de rest van de onderdelen doet dat des te harder en je staat verstel hoe slecht de gemiddelde auto er na drie winters er aan de onderzijde uitziet.

peteroo
Berichten: 850
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door peteroo »

Ok, ik loop technisch en op andere vlakken nogal achter, maar leer graag wat bij.

Een hoop auto's die je nu nog ziet, bijvoorbeeld de Opel Astra F, Audi A4 type B5, Peugeots 205, 106, 406, VW Golf III en veel Japanners uit de jaren '90 blijken de 20 jaar wel te kunnen halen zonder al te veel problemen.

Veldt01
Berichten: 769
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door Veldt01 »

Die wel (en wel meer ook) maar dat zijn geen moderne (lees nu in de showroom) auto's. Het gros van de "moderne" mini motoren in te zware auto's gaan met wat mazzel de 10 jaar halen en is na die periode gewoon als aardig ver heen.

peteroo
Berichten: 850
Lid geworden op: 05 apr 2011 23:51

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door peteroo »

Met andere woorden: wees maar zuinig op je mooie jaren '90-mobiel :-)

Het verraderlijke is natuurlijk dat de auto's van nu er over tien jaar nog prima uit zien, terwijl de technische ellende en dure onderhoudsklussen zich dan wel aandienen.

Iris___
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jun 2015 22:11

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door Iris___ »

[/b]Wij hebben daar een auto gekocht ruim 4000 euro is voor ons een heleboel geld.
Hij zei dat de auto helemaal top was nou stond er naar 2 dagen al mee langs de snelweg.
Het probleem is blijvens. rij je midden op de snelweg en je auto valt pats boem uit!! wij hebben natuurlijk de garage opgebeld maar die deden net of ze een stel .... waren en deden en konden niks. :evil: :evil:
Waarschijnlijk kunnen we onze auto naar de sloop brengen en zitten we nu ZONDER auto.
Hoe mooi de auto er ook uit ziet en de motor er ook uitziet koopt daar ABSOLUUT je auto niet want je hebt niks aan een auto die naar een week al op de sloop staat. Weg zuurverdiende centen..
Ik laat het hier ZEKER niet bij zitten al moet ik er een rechtzaak van maken
Kijk al die slechte reactie's over dit bedrijf hoop uit de grond van me hart dat ze snel failliet gaan BAH wat een smerige mensen!!
Laatst gewijzigd door Radar op 11 jun 2015 11:33, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ongefundeerde beweringen verwijderd

thecure
Berichten: 2601
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: Ervaring Hoogsteen & Postma, Surhuisterveen

Ongelezen bericht door thecure »

Iris___ schreef:[/b]Wij hebben daar een auto gekocht ruim 4000 euro is voor ons een heleboel geld.
Hij zei dat de auto helemaal top was nou stond er naar 2 dagen al mee langs de snelweg.
Het probleem is blijvens. rij je midden op de snelweg en je auto valt pats boem uit!! wij hebben natuurlijk de garage opgebeld maar die deden net of ze een stel .... waren en deden en konden niks. :evil: :evil:
Waarschijnlijk kunnen we onze auto naar de sloop brengen en zitten we nu ZONDER auto.
Hoe mooi de auto er ook uit ziet en de motor er ook uitziet koopt daar ABSOLUUT je auto niet want je hebt niks aan een auto die naar een week al op de sloop staat. Weg zuurverdiende centen..
Ik laat het hier ZEKER niet bij zitten al moet ik er een rechtzaak van maken
Kijk al die slechte reactie's over dit bedrijf hoop uit de grond van me hart dat ze snel failliet gaan BAH wat een smerige mensen!!
type? leeftijd?

en als 4000 een boel geld voor u is, dan ga je toch eerst uitzoeken waaraan je het uitgeeft, dus een aankoopkeuring laten uitvoeren...

en wat mankeert eraan dat de auto na een week naar de sloop moet?

Gesloten