LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Euvel pas na garantietermijn bekend bij garage ???

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
Hugo909
Berichten: 23
Lid geworden op: 29 aug 2006 13:02

Euvel pas na garantietermijn bekend bij garage ???

Ongelezen bericht door Hugo909 »

Graag uw aandacht voor het volgende:

Mijn vriendin krijgt een jaar terug van haar ouders een droom van een autootje uit 2002. Tijdens het rijden viel ons meteen een paar dingen op:

- Een hoge piep tijdens het rijden.
- Het linker raam kan niet open (electrisch)

Even later stotterde de auto hevig en er ging een waarschuwingslampje branden!

Auto maar meteen weggebracht, hebben ze er een nieuwe koppeling ingezet, heel fijn, maar na een week stond die auto compleet stil midden op de weg! Mijn vriendin schrok zich he-le-maal te pletter!
Auto dus wéér weggebracht, en tevens melding gemaakt dat het raam links nog steeds niet open gaat!

Steeds kregen we de auto terug, zonder brandend waarschuwingslampje, maar een raam wat nog steeds niet open kon.
Dit is een paar keer zo gegaan (stilstaan op de weg, auto wegbrengen), tot onze frustratie...in een paar maanden meerder keren bij die garage geweest.

Nu na de garantietermijn werd inééns een hele hoop duidelijk bij de garage. Er is "een" electrisch mankement in de motor, kosten meer dan €300.-, en er is "een" electrische storing in het raam (dat wisten wij allang, daarom komen wij steeds terug meneer! ). Kost ook €300.- om te laten repareren.
:shock:

Nu heeft mijn vriendin die garage verontwaardigd gebeld, deze mankementen zijn immers al geruime tijd voor het verstrijken van de garantietermijn gemeld! Volgens hun is er niets bekend over een raam wat het niet deed!? Zij beweren dus glashard dat er nooit melding is gemaakt van het euvel, pas na de garantietermijn! :roll:

Mijn vraag is, wat kunnen wij nu doen. Het is hun woord tegen de onze. Wij hebben nooit een lijst met mankementen opgesteld en getekend samen met de garage, dat er bij hun geen documentatie is gebrijp ik ineens heel goed. Is er hier iemand die een oplossing weet, of ons in elk geval een tip kan geven? Deze garage staat erg goed bekend en wij hadden nooit verwacht dat het verhaal zo'n nare wending zou krijgen.

Alle hulp is welkom!
Bij voorbaat dank!

Hugo

D1RK
Berichten: 2868
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Euvel pas na garantietermijn bekend bij garage ???

Ongelezen bericht door D1RK »

Gewoon nu laten repareren, alleen die rekening, niet betalen en de auto met enkele stevige heren erbij terug halen, want ze zullen niet blij zijn....

De naam van de garage hier vermelden zodat andere ook weten dat ze niet eerlijk zijn, en zo pak je ze het hardste!

Zelf leg ik het liefste een briefje in de auto, zodat ze alles in een keer kunnen repareren en niets vergeten, en bij ophalen gelijk kijken of het goed is...
maar dat is nu achteraf, maar gemeld tijdens garantie en meerdere keren is voldoende, dus laat hun maar bewijzen dat het niet zo was!

BMS.Purmerend

Re: Euvel pas na garantietermijn bekend bij garage ???

Ongelezen bericht door BMS.Purmerend »

Wij schrijven de problemen op als de klant die hebben daarna lezen wij deze hard op voor.
Uiteraard is het beter om inderdaad een briefje bij te voegen, maar beter is deze met de dealer door te nemen.(ik ben niet van een auto garage mensen)
Jan

Hugo909
Berichten: 23
Lid geworden op: 29 aug 2006 13:02

Re: Euvel pas na garantietermijn bekend bij garage ???

Ongelezen bericht door Hugo909 »

Dank voor de reacties.

De optie van D1rk klinkt aantrekkelijk, maar lijkt mij niet de beste manier.

Ik heb slechts een e-mail van mij naar mijn vriendin waarin staat:

Nou, ik zou ze iig laten weten dat met dat hete weer dat ding 100%, helemaal niet werkte, en er vooral bij zeggen dat je dit al bij de eerste "beurt" had aangegeven, maar dat het naar jouw idee steeds werd afgedaan als een soort fabeltje, terwijl jij er gewoon last van ondervindt, helemaal onmdat dit een probleem is wat niet erkend wordt.

De e-mail is na de garantietermijn verstuurd. Ik wist nieteens wat de garantietermijn was (een half jaar volgens de garage). Ik hoop dat ik meer "bewijs" kan vinden dat wij dit probleem keer op keer aangegeven hebben.

Dank!

Walter van V
Berichten: 1997
Lid geworden op: 31 jul 2006 09:38

Re: Euvel pas na garantietermijn bekend bij garage ???

Ongelezen bericht door Walter van V »

gelukkig kan het ook anders.. Ik vind overigens wel dat u een beetje met mosterd na de maaltijd komt, door eerst te wachten tot de garantietermijn voorbij is, zeker nadat de auto meerdere keren niet goed/volldeig gerepareerd terug gekomen is. Dat was het moment geweest e.e.a. op paier te zetten en desnoods aangetekend te versturen. Nu ben ik bang dat ook een rechtsbijstandsverzekering er geen heil meer in ziet..

overigens, voor u te laat, de ANWB kan keuringen doen net voor afloop van de garantietermijn, zodat u optimaal van de garantie gebruik kunt maken.

Zelf hebben wij net een gebruikte auto gekocht , en daarbij is meer vervangen dan overeengekomen bij de koop.
Commentaar garage: tja u woont niet om de hoek dus wij willen zo min mogelijk risico lopen dat er iets mis gaat. o.a. koppeling en radiateur ongevraagd ook vervangen, dus geen kleine dingen. helaas ging er toch iets mis..men was vergeten een electrische koppeling goed vast te draaien, vanwege de afstand en spoed noodgedwongen elders laten repareren, de nota van de andere garage is gewoon door verkoper terugbetaald, want viel onder garantie..!

BMS.Purmerend

Re: Euvel pas na garantietermijn bekend bij garage ???

Ongelezen bericht door BMS.Purmerend »

Dat is netjes en zo moet het ook.

Hugo909
Berichten: 23
Lid geworden op: 29 aug 2006 13:02

Re: Euvel pas na garantietermijn bekend bij garage ???

Ongelezen bericht door Hugo909 »

Hallo Walter,

Dank voor de bijdrage. Goed om te hroen dat het ook anders kan!
Je hebt natuurlijk helemaal gelijk m.b.t. het op papier zetten vóórdat de garantietermijn afloopt. Helaas gaat het hier niet om mijn eigen auto en is mijn vriendin kennelijk té goed van vertrouwen. Dit is ook waarom ik me zo druk kan maken over het glashard liegen van de garage.

Hopenlijk bedenk ik nog een manier waarop wij kunnen bewijzen dat het probleem keer op keer is aangegeven, lang vóór het aflopen van de garantie. Weet iemand of het mogelijk is de statuskaart van je eigen auto op te vragen bij een garage? Net zoals je je eigen dossier ik kan kijken bij een ziekenhuis/arts.

Dank voor de reacties!

Gesloten