LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Bespreek hier jouw ervaringen met dealers en garagebedrijven.
Velvede1964
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jun 2019 19:51

Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Ongelezen bericht door Velvede1964 »

Goedendag Allemaal,

Ik heb bij een garagebedrijf 2 draagarmen laten monteren links en rechts.

Nu was 1 kant slecht en heb toen gevraagd of ze de andere kant gelijk wouden mee vervangen.

na de reparatie was er een bijgeluid hoorbaar aan de rechter kant ( dit was de kant die nog goed was en ik had gevraagd deze te vernieuwen)

Dus terug geweest en de garage heeft de oude draagarm terug gezet toen was het geluid weer weg.
Onder garantie heeft de garage weer een nieuwe aangevraagd en deze 2 maanden later gemonteerd ( het onderdeel is vrij specifiek en niet zomaar overal te krijgen)

Echter bij het 2e nieuwe onderdeel weer bijgeluiden. garage deed niet moeilijk en zette wederom de oude eronder en toen het geluid weg was hebben ze weer garantie aangevraagd ik kreeg 2 maanden bericht dat het nieuwe onderdeel binnen was en ik kon langskomen.

door drukte heb ik dit moeten uitstellen elke keer (mijn garage zit ruim 1,5 rijden bij me vandaan)

Uiteindelijk heb ik pas 14 maanden na eerste reparatie een afspraak gemaakt voor montage deze heb ik toen weer moeten annuleren dus 2 maanden doorgeschoven.

Na 16 maanden (gerekend vanaf de allereerste reparatie) heb ik de auto gebracht nieuwe draagarm eronder laten monteren en paar dagen later merkte ik weer bijgeluiden. dus na 3 keer een nieuw onderdeel wederom niet goed. dit heb ik de garage laten weten, helaas was de garantie periode voorbij waardoor hun geen garantie meer konden aanvragen. zij kwamen met het voorstel om de oude weer terug te plaatsen of eventueel links en rechts te wisselen. en een onderstel specialist de auto laten controleren of er niet iets anders aan de hand is om toch echt zien of het geluid wel van de draagarm kwam.

ik heb heb hier lokaal een specialist laten kijken deze gaf aan dat de hoes van de draagarm los zat. hiermee heb ik mijn garage geconfronteerd en die gaven mij als laatste optie om het onderdeel binnen 30 dagen terug te geven en dat ze dan het volle bedrag van de draagarm zouden vergoeden ondanks dat er geen garantie meer op zat.


Nu heb ik lokaal de draagarm laten wisselen en omdat ik wat te laat was heb ik de garage 2 dagen voor dealine laten weten dat ik de 30 dagen niet ging halen dat het 1 a 2 dagen later zou worden hierop kreeg ik als antwoord dat ze zich aan de termijn hielden en als ik binnen de deadline het onderdeel bij hun zou afleveren ik het geld terug krijg.
Ik heb het toen verzonden op de 30ste dag maar omdat de pakketdienst altijd 1 dag later levert is het onderdeel dus 1 dag te laat aangekomen bij hun. en ze vergoeden nu niets meer. hun gaven aan dat ik die 2 dagen het onderdeel ook nog persoonlijk had kunnen afleveren en de termijn nog meer dan redelijk was gezien de historie.

Wat zijn nu mijn rechten als particulier? ik ben maar 1 dag te laat met afleveren, en daarnaast heeft het onderdeel amper onder mijn auto gezeten.
wat voor stappen zou ik nog kunnen ondernemen?

Ik doe geen zaken meer met deze garage nadat ik veel te laat een factuur had betaald en na 2 herinneringen gaven zij aan liever geen zaken meer te doen met mij. even zodat u snapt waarom ik niet meer daarheen ben gereden.

Teunbosseman
Berichten: 4368
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Ongelezen bericht door Teunbosseman »

Onderdeel amper onder je auto gezeten kan niet meer als nieuw worden verkocht.

Daarbij verzet jijzelf steeds de afspraak en schuift deze steeds meer en meer en meer naar voren toe. Ja op een gegeven moment houdt het op en had je gewoon tijd moeten maken.

Iedereen is druk druk druk maar dat is geen vrijbrief om dan maar onbeperkt afspraken af te zeggen en pas na maanden en maanden wachten eindelijk eens op komen dagen.
En dan factuur veels te laat betalen.

Ik geef de garage gelijk in deze. Zou ook geen zaken meer willen doen met jou.

Revoked
Berichten: 1704
Lid geworden op: 28 nov 2017 00:45

Re: Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Ongelezen bericht door Revoked »

"vrij specifiek onderdeel" & "links met rechts wisselen", dat euh....klinkt toch echt niet als een bijzondere auto.
Gaf het rubber geluid? Dat verdwijnt op den duur vanzelf.

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Waarom een garage op 1½ uur rijden?
Ik weet dichterbij en alleen voor merk specifiek probleem zou ik naar specialist verder weg gaan.

Ook is eerst kijken of het wel een draagarm is of alleen een nieuw rubber of lager!
Beide preventief vervangen mag of had je onderdelen zelf gekocht en liet je ze monteren?
Normaal koopt de garage in en kan een foute of verkeerde gelijk terug.

Mijn Mister Auto of Autodoc aankopen heb ik ook wel eens iets fout, eigen schuld en 2x montage kosten maar dan mag garage wel zelf een goede bestellen, te lang op voorraad vervalt de retour termijn dus beter in plannen!

LectoriSalutem
Berichten: 215
Lid geworden op: 13 jan 2017 19:14

Re: Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Ongelezen bericht door LectoriSalutem »

Ik zou bijna medelijden met de garagehouder krijgen in plaats van met u. Een item om 2 draagarmen 16 maanden traineren en ook nog wellicht een andere factuur veel te laat betalen. U hebt zichzelf gemanoeuvreerd in de kolom Rotklanten. Waarschijnlijk is de garagehouder blij als hij van u alle verschuldigde euro's heeft ontvangen en zal daarna op een min of meer fatsoenlijke manier de boot afhouden.
Zoals eerder opgemerkt: 1,5 uur rijden voor een dergelijke reparatie is ook bijzonder. Of bent u genoodzaakt door uw eigen gedrag binnen een zekere straal ook al niet meer welkom? :lol:

sylvesterb
Berichten: 5049
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Ongelezen bericht door sylvesterb »

Velvede1964 schreef:
17 jun 2019 19:55
Ik doe geen zaken meer met deze garage nadat ik veel te laat een factuur had betaald en na 2 herinneringen gaven zij aan liever geen zaken meer te doen met mij. even zodat u snapt waarom ik niet meer daarheen ben gereden.
U bedoeld dat de garage geen zaken meer met u wilt doen omdat u een onbetrouwbare partij bent gebleken, terwijl de garage aan alle verwachtingen voldoet in het geven van de service, heeft u de factuur niet betaald.

Erthanax
Berichten: 9678
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Garage onderdelen vervangen en nu te laat met retourneren..

Ongelezen bericht door Erthanax »

Velvede1964, kunt u de naam en vestigingsplaats van die garage hier melden? Het lijkt mij namelijk een zeer fatsoenlijk bedrijf dat hart heeft voor zijn klanten. Er zijn vast wel forumleden die zo'n garage zoeken.

Gesloten